Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu, VIII temutė

QUOTE(Neringuliaa @ 2010 10 01, 16:59)
beje si sawaitgali maximoj wistienos slauneles 6 lt/kg ax.gif


schmoll.gif Turguje ir be akcijų jos pigesnės visada būna.

Šiandien mūsų valgymai:
I - obuoliai
II - "Sicilietiškai ruošta žuvis", šalta žirnių sriuba;
III - obuolių-varškės pyragas.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 10 03, 17:18)
schmoll.gif  Turguje ir be akcijų jos pigesnės visada būna.]

gali buti,nesigincysiu,bet ne wisada i turgu nuvaziuojam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 09 27, 14:31)
Kopijuoju iš autorės blogo:
2,5kg cukinijos
0,5kg paprikos
200gr cukraus
200gr aliejaus
200gr acto 9 proc.maistinio,nespiritinio
1 v.š. druskos
1 indelis 0,5 l pomidorų padažo

Eiga gan paprasta,cukinija nulupame,išimame sėklides,tada supjaustome kūbeliais norimo dydžio ,paprikas taip pat nuvalome,ir pjaustome kūbeliais,beriame į puodą,pilame aliejų,cukrų,druską verdame 30-40 minučių ,ttada pilame actą ir pomidorų padažą ir dar paverdame 10 minutėlių ne ilgiau,pilame į stiklaisnius,uždarome ir į šaldytuvą,jei žiemai tai kaitinti s tiklainius reikia,dangtelius dezinfekuoti. .Jis ypač tinka ruošiant saldžiarūgštę vištieną ,nerealu žinokit,skonis kaip pas "kiniečius" smile.gif)))

Dariau ir aš vakar šį troškinį ar padaža, net nežinau kaip pavadinti, tik nusivyliau ir nesupratau skonio doh.gif Gal ka ne taip padariau. Cukinijos pairo ir gavosi iš jų tokie siūliukai... skonis irgi toks net nežinau. Naudojau kedainių konservų fabriko pom. padaža. Gal vis dėlto reikia pomidorų pastos. Kokį padaža jūs dedat?
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 10 03, 21:41)
Dariau ir aš vakar šį troškinį ar padaža, net nežinau kaip pavadinti, tik nusivyliau ir nesupratau skonio doh.gif  Gal ka ne taip padariau. Cukinijos pairo ir gavosi iš jų tokie siūliukai... skonis irgi toks net nežinau. Naudojau kedainių konservų fabriko pom. padaža. Gal vis dėlto reikia pomidorų pastos. Kokį padaža jūs dedat?

as ir dazniausiai Kedainiu . Gal ka netycia pamirsai idet g.gif nu tikrai skanus gaunasi. Jau ne vienerius metus darau. cukinijas, gal labai perviriei, kad visai susileido unsure.gif as dar kadangi turiu obuoliu, tai jau ir pernai bandziau ir dar siandien darysiu pagal sita recepta, tik desiu - cukinijas, obuolius, morkas. Nu toliau viskas is receptuko. Labai gerai prie vistienos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 10 04, 09:20)
as ir dazniausiai Kedainiu . Gal ka netycia pamirsai idet  g.gif  nu tikrai skanus gaunasi. Jau ne vienerius metus darau. cukinijas, gal labai perviriei, kad visai susileido  unsure.gif  as dar  kadangi turiu obuoliu, tai jau ir pernai  bandziau ir dar siandien darysiu pagal sita recepta, tik desiu - cukinijas, obuolius, morkas. Nu toliau viskas is receptuko. Labai gerai prie vistienos  thumbup.gif

O tau cukinija lieka kubeliais? Man tai suvire, juk reikėjo troškint pusė valandos. Pjausčiau tokiais 1x1 cm kubeliais.
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 10 04, 10:36)
O tau cukinija lieka kubeliais? Man tai suvire, juk reikėjo troškint pusė valandos. Pjausčiau tokiais 1x1 cm kubeliais.

aš stambesniais pjaustau mirksiukas.gif . aną savaitę bendradarbė rodė savo stiklainį darytą panašios mišrainės, tai pas ją dar didesniais gabalais visos daržovės bigsmile.gif
Bet šiaip skonis tai vis tiek turi jaustis g.gif juk ir cukraus dedi ir actas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 10 04, 09:42)
aš stambesniais pjaustau mirksiukas.gif . aną savaitę bendradarbė rodė savo stiklainį darytą panašios mišrainės, tai pas ją dar didesniais gabalais visos daržovės  bigsmile.gif 
Bet šiaip skonis tai vis tiek turi jaustis  g.gif  juk  ir cukraus dedi ir actas  unsure.gif

Na gal mano skonis kitoks lotuliukas.gif Nebandysiu pakartoti, tiek tos smile.gif Va "alkanas benas" išėjo labai gerai, tai juo ir pasitenkinsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 10 03, 17:18)
II - "Sicilietiškai ruošta žuvis", šalta žirnių sriuba;

Labai įdomu būtų receptukai. ax.gif O gal čia ta sriuba tik šiaip atšalus? lotuliukas.gif


Mes savaitgalį buvom išvažiavę, tai net nerašysiu, maitinomės tiesiog padrikai.. blush2.gif
Na, penktadienį prieš išvažiuojant visus likučius pribaigėm, o vakar grįžus vakarienei blynelius su varške kepiau.

Laba diena, tiesa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 10 04, 11:20)
as ir dazniausiai Kedainiu . Gal ka netycia pamirsai idet  g.gif  nu tikrai skanus gaunasi. Jau ne vienerius metus darau. cukinijas, gal labai perviriei, kad visai susileido  unsure.gif  as dar  kadangi turiu obuoliu, tai jau ir pernai  bandziau ir dar siandien darysiu pagal sita recepta, tik desiu - cukinijas, obuolius, morkas. Nu toliau viskas is receptuko. Labai gerai prie vistienos  thumbup.gif

Šiaip aš darau panašiai,bet verdu žymiai trumpiau,man patinka daržovės,kai treška smile.gif ,dedu nemažai česnako ir dedu pomidorus,nes man tie visi pomidorų padažai pirktiniai nepatinka schmoll.gif O pomidirų padažą darau pati,tikras skanumėlis ir prie mėsos ir l. skanu jame troškinti vištieną.
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 10 04, 10:42)
aš stambesniais pjaustau mirksiukas.gif . aną savaitę bendradarbė rodė savo stiklainį darytą panašios mišrainės, tai pas ją dar didesniais gabalais visos daržovės  bigsmile.gif 
Bet šiaip skonis tai vis tiek turi jaustis  g.gif  juk  ir cukraus dedi ir actas  unsure.gif


as irgi stambesniais pjaustau, cukinijos griezineli i keturias dalis padalinu, tada gaunasi tokie kaip konservuoti ananasai kur buna "skarbonkese". Cia taip MB apgaudineju, kad cukinijas valgytu biggrin.gif Tada tiek neistyzta tos cukinijos. Va savaitgali pas mama valgiau, tai smulkiai pjausto, tik gal biski trumpiau kaitina g.gif

O musu meniu:
Pusryciai - kava, as dar varskeciu su grietine, cukrum
PIetus -varskeciai su grietine, cukrum, as dar kepenu vyniotinio su duona
Vakariene -dar mastau, ka nors darysiu su mesyte turbut, o desertui bus varskes spurgos tikriausiai, nes siandien vel Norfoj prigriebiau varskes po 0,79, o galiojimas iki 9d, tai reiks ka nors gamint.
Atsakyti
Sveikutes,na stai musu sios dienos meniu:
Pusryciai:krabu lazdeles tesloje,tortas(sveciuose)
Pietums:idarytos farsu cukinijos,bulves,salotos arba marinuoti agurkai
Vakariene:sausainiai,arbata smile.gif

Vaje kaip susalau snd,koks vejas,einu arbateles gert smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaklada @ 2010 10 04, 13:29)
Labai įdomu būtų receptukai.  ax.gif O gal čia ta sriuba tik šiaip atšalus?  lotuliukas.gif



Prašom, receptukai:
Šalta žirnių sriuba
Išvirti žirnius pasūdytame vandenyje. Nusunkti, sudėti į kefyrą. Jei reikia, įdėti druskos, galima įdėti krapų. Išmaišyti ir valgyti su bulvėmis. Mums patiko. Kažkoks kitoks patiekalas.

Sicilietiškai ruošta žuvis, tai parašysiu kaip dariau aš:
išlydžiau keptuvėje 130 g sviesto ir subėriau džiuvesėlių (apie 160g). Įdėjau nutarkuotą apelsino žievelę ir vieną smulkiai supjaustytą česnako skiltelę. Truputį pakepiau viską kol sviestas susigėrė į džiūvėsius. Tada dėjau į kepimo indą žuvies filė gabalą (aš naudojau menkę). Ant to gabaliuko dėjau pusę džiuvesėlių masės, užspaudžiau pusę apelsino sulčių. Tada dėjau antrą filė gabaliuką, vėl džiuvesėlių masės ir užspaudžiau likusio apelsino sultis. Kepiau orkaitėj 190C apie 35min.
Pagal receptą tai reikejo naudoti juodos duonos džiuvesėlius, bet aš turėjau paprastus baltus.

O vakar mūsų meniu buvo:
I - obuolys
II - dvispalvė morkų sriuba
III - bulvių, pomidorų ir kiaušinių apkepas.
Atsakyti