Vakar - pusryciai kava su obuoliu pyragu
Pietums - man pupeliu -obuoliu misraine su majonezu, vyrams dar kepenu pasteto prie misraines
Vakariene - miltiniai blynai su obuoliais , vistienos vyniotinis su duona ir krienais
Laba diena,musu sios dienos meniu:
Pusryciai:sumustiniai su lasisa(gavome lauktuviu),arbata,pyragas
Pietums:agurkyne sriuba
Vakariene:kepti sonkauliukai,virtos bulves,marinuoti pievagrybiai,agurkas
Pusryciai:sumustiniai su lasisa(gavome lauktuviu),arbata,pyragas
Pietums:agurkyne sriuba
Vakariene:kepti sonkauliukai,virtos bulves,marinuoti pievagrybiai,agurkas

QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 10 05, 10:00)
Prašom, receptukai:
Šalta žirnių sriuba
Sicilietiškai ruošta žuvis, tai parašysiu kaip dariau aš:
II - dvispalvė morkų sriuba
Šalta žirnių sriuba
Sicilietiškai ruošta žuvis, tai parašysiu kaip dariau aš:
II - dvispalvė morkų sriuba
Kokie įdomūs nauji ir negirdėti receptai..

Ir jeigu neatsibodau, o dvispalvė morkų sriuba, tai čia kaip?

vakar mūsų meniu:
I-vaikui blyneliai su varške, mes - sumuštinius valgėm, kava arbata
II-kiaušinienė su dešra, raug. agurkai
III-šv. kopūstų sriuba su vištiena, bulvių/cukinijų/moliūgo/svogūno plokštainis su per vidurį įdėtu pakepto faršo ir porų sluoksniu, raug. pasukos. Dar ir vištienos šaltieną dariau, labai bijojau, kad man nesustings, tai ir želatino dėjau.
QUOTE(Zaklada @ 2010 10 05, 16:07)
III-šv. kopūstų sriuba su vištiena, bulvių/cukinijų/moliūgo/svogūno plokštainis su per vidurį įdėtu pakepto faršo ir porų sluoksniu, raug. pasukos. Dar ir vištienos šaltieną dariau, labai bijojau, kad man nesustings, tai ir želatino dėjau.
Noreciau plokstainio receptuko

O musu meniu siandien atrodo taip:
Pusryciai - kava, as dar pabaigiau brandintus varskecius su grietine ir cukrum
Pietus - MB brandinti kiaulienos kepsneliai, virtos bulves, raug. agurkas, cukiniju-papriku misraine (likuciai nuo vakarienes), as uzpilamos surio sriubos valgiau
Vakariene - darzoviu sriuba su kukuliais
(bulves, morkos, poras, raug. agurkas, paprika geltona ir raudona, pomidoras, farsas, truputi tomatu ir grietines) ir dar kepti sparneliai, ryziai, cukiniju-papriku misrainike. Man ir sriubos uztektu, bet MB nores rimciau pavalgyti
Dar planuoju varskes spurgas daryti
Pusryciai - kava, as dar pabaigiau brandintus varskecius su grietine ir cukrum
Pietus - MB brandinti kiaulienos kepsneliai, virtos bulves, raug. agurkas, cukiniju-papriku misraine (likuciai nuo vakarienes), as uzpilamos surio sriubos valgiau
Vakariene - darzoviu sriuba su kukuliais

QUOTE(Zaklada @ 2010 10 05, 16:07)
Kokie įdomūs nauji ir negirdėti receptai..
Tik kažin ar mano šeima suprastų..

Ne, neatsibodot. Visada kas kada domina, prašom klausti

Dvispalvė morkų sriuba tai pati paprasčiausia sriuba (morkos, bulvės), tik kad morkas dėjau dviejų spalvų (baltąsias ir tas įprastas, orandžines).
Tą šaltą sriubą su žirniais ir aš bijojau daryti, galvojau totali nesąmonė bus. Bet kažkaip gerai suėjo ta sriubytė. Gal alkani buvom

Mama pradegustavo tą žuvį, tai mamai patiko, o va, vyrui, tie džiuvesėliai nepatiko.

Vakar - pusryciams kava vis dar su obuoliu pyragu
Pietums - brandinti miltiniai blynai, vyrui dar i darba vistienos vyniotinio ir virtu kiausiniu idejau.
Vakarienei - bulves su hot doginemis desrelemis ir vistienos nugareles troskintos su makaronais
Siandien - pusryciai kava
Pietums - saltiena ( gavau lauktuviu) ir vakaryksciai likuciai
Vakarienei - vistienos nugareles keptos orkaiteje su keptais obuoliais
Pietums - brandinti miltiniai blynai, vyrui dar i darba vistienos vyniotinio ir virtu kiausiniu idejau.
Vakarienei - bulves su hot doginemis desrelemis ir vistienos nugareles troskintos su makaronais
Siandien - pusryciai kava
Pietums - saltiena ( gavau lauktuviu) ir vakaryksciai likuciai
Vakarienei - vistienos nugareles keptos orkaiteje su keptais obuoliais
QUOTE(Neringuliaa @ 2010 10 05, 16:39)
Uj, tik šiandien pamačiau..

Imu lygiom dalim panašiai visas daržoves, tarkuoju per šiek tiek smulkesnę, nei burokinė, tarką. Tiesa, cukiniją ir moliūgą reikia gerai nuspaust, kad nebūtų per skysta. Įmušu kiaušinį, porą šaukštų miltų, mėgstamų prieskonių (man labai tinka čiobreliai kažkodėl), druskos ir viską išmakaluoju. Keptuvėj pakepu faršą su pjaustytu poru. Sluoksniuoju į skardą: apačioj tarkiai, tada faršas su porais ir vėl užkloju tarkiais. Kepiau apie 40 min, 200 laipsnių orkaitėj.
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 10 05, 17:57)
Ne, neatsibodot. Visada kas kada domina, prašom klausti
Ai, tai aš čia iš knygos išsirinkau tinkamiausius receptukus ir dabar bandau juos, kad knyga nebūtų veltui nupirkta. O tai pavartydavau, pavartydavau ją ir padėdavau į šalį.
Dvispalvė morkų sriuba tai pati paprasčiausia sriuba (morkos, bulvės), tik kad morkas dėjau dviejų spalvų (baltąsias ir tas įprastas, orandžines).
Tą šaltą sriubą su žirniais ir aš bijojau daryti, galvojau totali nesąmonė bus. Bet kažkaip gerai suėjo ta sriubytė. Gal alkani buvom
Mama pradegustavo tą žuvį, tai mamai patiko, o va, vyrui, tie džiuvesėliai nepatiko.

Ačiū

Nu.. bet ..tačiau..nu aš ir tundra.. nežinau jokių baltų morkų..

Čia Lietuvoj jos auga?

Papildyta:
Vakar dienos mūsų meniu:
I-šaltiena su majonezu, kava, vaikui arbata ir sausainiai
II-brandinta kopūstienė ir plokštainis
III-makaronai su tušonke ir porų/cukinijų/ketšupo padažiuku, marinuoti pomidorai
IV-"Nomedos" su arbata

QUOTE(Zaklada @ 2010 10 06, 10:56)
Nu.. bet ..tačiau..nu aš ir tundra.. nežinau jokių baltų morkų..

Čia Lietuvoj jos auga?

Taip, Lietuvoj auginam.
Tikrai, pardavime tai niekada nemačiau baltųjų morkų. Keista, kodėl jų negalima niekur nusipirkti

O mes užsiauginam savam sode, dar yra ne tik baltosios, bet tokios tamsiai raudonos, vos ne kaip burokėlių spalva morkų.
QUOTE(Zaklada @ 2010 10 06, 10:56)
Uj, tik šiandien pamačiau..
Imu lygiom dalim panašiai visas daržoves, tarkuoju per šiek tiek smulkesnę, nei burokinė, tarką. Tiesa, cukiniją ir moliūgą reikia gerai nuspaust, kad nebūtų per skysta. Įmušu kiaušinį, porą šaukštų miltų, mėgstamų prieskonių (man labai tinka čiobreliai kažkodėl), druskos ir viską išmakaluoju. Keptuvėj pakepu faršą su pjaustytu poru. Sluoksniuoju į skardą: apačioj tarkiai, tada faršas su porais ir vėl užkloju tarkiais. Kepiau apie 40 min, 200 laipsnių orkaitėj.

Aciu

Laba diena,na musu sios dienos meniu:
pusryciai:sumustiniai su lasisa,kuria gavome lauktuviu,sausainiai
pietums:brandinta agurkyne sriuba,menkiu kepeneliu misraine,niam niam
vakariene:na kaip nieko ir negaminsiu,yra dar sonkauliu is vakar su bulvem
pusryciai:sumustiniai su lasisa,kuria gavome lauktuviu,sausainiai
pietums:brandinta agurkyne sriuba,menkiu kepeneliu misraine,niam niam

vakariene:na kaip nieko ir negaminsiu,yra dar sonkauliu is vakar su bulvem

Sveikos, jungiuosi ir as i jusu grupele
Siandienos meniu:
Pusryciai: kava, sausi pusryciai su pienu
Pietus: MB darbe valge vakarykscius barscius, o as sumustini su suriu ir arbata,obuolys
Vakariene: Bus ant lauzo kepti vistienos sparniukai, orkaitej keptos bulves ir kopustu-morku salotos.
Papildyta:
Beje, norejau paklausti ( kadangi esu visiska vista tai nesuprantu
) kas yra,tarkim brandinta sriuba ar brandinti blynai?

Pusryciai: kava, sausi pusryciai su pienu
Pietus: MB darbe valge vakarykscius barscius, o as sumustini su suriu ir arbata,obuolys
Vakariene: Bus ant lauzo kepti vistienos sparniukai, orkaitej keptos bulves ir kopustu-morku salotos.
Papildyta:
Beje, norejau paklausti ( kadangi esu visiska vista tai nesuprantu