Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu, VIII temutė

Buvau apleidusi sita temuke- vel gryztu po vasaros atostogu blush2.gif ax.gif
As snd gaminsiu kotletukus su bulviu kose, nes vakar pjovem parsiuka pas tevus, tai mesytes turim savos thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ateinu ir aš su savo meniu vakar:
I - šilkinė košė;
II - cepelinai su mėsa;
III - pyragas su obuoliais, bananai.

Dariau čia praėjusią dieną naminius saldainius iš pieno ir cukraus. Nežinau, gal per ilgai juos viriau, bet tik pagaminti ir sustingę buvo kietoki, tokia karamelė tystanti, bet pakankamai kieta. Aš tuos saldainius ir palikau formoj. Vakar tvarkausi virtuvę, žiūriu - tie saldainiai vis dar formoj guli, bet tokie susicukravę, galvoju išmesiu. Bet kažkaip galvon mintis šovė paragausiu gabaliuką. Tai žinokit laimė, kad neišmečiau. Skonis tip top kaip karvutės. Ten kur viršus toks susicukravęs, trapus pasidaręs, o vidus tokia faina tystanti minkšta karamelė. Jetau kokie skanūs tapo. Vyrui paskiau pasakiau, kad norėjau išmesti, tai sako: tu ką, nei nebandyk, aš vis valgau ir valgau nuėjęs į virtuvę po gabaliuką, kaip ten skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 10 16, 10:50)
Labas rytas 4u.gif jei nieko pries jungsiuosi prie Jūsų. 

Sveika prisijungus 4u.gif Taupom biggrin.gif

QUOTE(Neringuliaa @ 2010 10 16, 12:53)
Aha pati,stengiuosi kepti,kai yra laiko,o ne pirkti smile.gif

Va čia tai liuks. thumbup.gif Super duper keksiukai wub.gif

QUOTE(rimer @ 2010 10 16, 16:03)
Vakar:kas ką pasigriebs(nes mama darbe)
Šiandien:Tinginio cepelinukai.T.y.bulves nuskusti ir sutarkuoti su burokine tarka,mėsos faršą paskaninti mėgstamais prieskoniais ir svogūnais.Viską lygiom dalim sumaišyti(kiek tarkių tiek mėsytės)ir formuoti nedidelius "cepelinukus".Dėti į riebalais pateptą skardą ir kepti orkaitėje.Skanu su grybų ar grietinės-česnako padažu.

Idėja bigsmile.gif

Mūsų meniu:
šeštadienį:
I-kepta šernienos dešra su svogūniukais (gavom dovanų), valgėm su duona, kava/arbata
II-bulviniai blynai su grybų padažu
III-blynų likutis, šv. daržovių (salota, pomidoras, paprika, agurkas, mėlynas svogūnas) salotos su feta ir batono skrebučiais
IV-batonas su uogiene ir pienu
sekmadienį
I-kiaušinienė su šernienos dešra
II-cepelinai su grybų padažu
III-cepelinai, dar žuvies iškepiau su svogūnais, paragavom su duona.
Atsakyti
Ryte vaikams ryziu kose
Pietums vaikams cinakus darysiu , farsas, liko nuo vakar siektiek, bulve, morka smile.gif
Vakarienei sau gaminsiu bulviu kose ir troskinsiu prisirinktus grybus girtines padaze 4u.gif
Atsakyti
Vakar:
Pusryciai - kava
Pietus - vaziavom su reikalais, tai po bandele ir po keksiuka uzkandom ir tiek
Vakariene - rukytas karsis, alus
Naktipieciai - plovas su vistiena,morkom dariau i darba nestis, tai paragavom.

Siandien:
Pusryciai - kava
Pietus - MB plovas, man kava su keksu (sveciuose), plovas
Vakariene - keptos bulves, raug. agurkai, marinuoti burokeliai, obuoliu kompotas. Dar yra saltienos jei kam noresis.
Naktipieciai - rukytas karsis

Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 10 18, 08:49)
Dariau čia praėjusią dieną naminius saldainius iš pieno ir cukraus. Nežinau, gal per ilgai juos viriau, bet tik pagaminti ir sustingę buvo kietoki, tokia karamelė tystanti, bet pakankamai kieta. Aš tuos saldainius ir palikau formoj. Vakar tvarkausi virtuvę, žiūriu - tie saldainiai vis dar formoj guli, bet tokie susicukravę, galvoju išmesiu. Bet kažkaip galvon mintis šovė paragausiu gabaliuką. Tai žinokit laimė, kad neišmečiau. Skonis tip top kaip karvutės. Ten kur viršus toks susicukravęs, trapus pasidaręs, o vidus tokia faina tystanti minkšta karamelė. Jetau kokie skanūs tapo. Vyrui paskiau pasakiau, kad norėjau išmesti, tai sako: tu ką, nei nebandyk, aš vis valgau ir valgau nuėjęs į virtuvę po gabaliuką, kaip ten skanu  biggrin.gif


biggrin.gif va va,gerai,kad neismetet smile.gif

QUOTE(Zaklada @ 2010 10 18, 09:46)
Va čia tai liuks.  thumbup.gif  Super duper keksiukai  wub.gif


Aciu smile.gif
Musu meniu:
Pusryciai:karsti sumustiniai
Pietums:Pupeliu sriuba,balta misraine,MB kraujinis vedaras
Vakariene:plikyti pyragaiciai,kukuruzu desertas smile.gif
Atsakyti
Pusryciai - kava
Pietus - kepti kalafijorais su kiausiniu ir dziuveseliai
vakariene- sonine kepta su kiausiniu , valgem su pomidoru padazu ir raugintais kopustais
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Žiūriu dažnai ankstyviausia čia būnu biggrin.gif
Mūsų vakar meniu buvo:
I - bananai, jogurtas;
II - troškinys su vištiena, moliūgu, cukinija;
III - obuolių, morkų maltinukai.
Gyvinam temą, dedu ir nuotraukytę tų maltinukų.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 10 19, 09:08)
Labas rytas  4u.gif
Žiūriu dažnai ankstyviausia čia būnu  biggrin.gif 

Gyvinam temą, dedu ir nuotraukytę tų maltinukų.

Labai skaniai atrodo thumbup.gif pasakok, kaip juos gaminai mirksiukas.gif
Nesimiega turbut paciai tongue.gif


Šiandien - pusryciai - kava , arbata
Pietus - kepenėlių kotletai, keptos cukinijos, virtos bulvės, marinuoti agurkėliai
Vakarienė - troškintos kepenėlės su virtomis bulvėmis ir raugintais kopūstais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 10 19, 09:08)
III - obuolių, morkų maltinukai.
Gyvinam temą, dedu ir nuotraukytę tų maltinukų.

Nu super,ir as noreciau receptuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 10 19, 11:43)
Labai skaniai atrodo  thumbup.gif  pasakok, kaip juos gaminai  mirksiukas.gif
Nesimiega turbut  paciai  tongue.gif




Oi ne, aš tai miegočiau ir ilgiau, tik kad 2.gif ankstyva. Tai abi ir bliūdijam nuo ankstyvo ryto. biggrin.gif

Maltinukų receptas (nurašysiu nuo knygos):
Nuskustas keturias morkas sutarkuokite tankia trintuve ir virkite įpylę tris valgomuosius šaukštus pieno ir įdėję du valg. šaukštus sviesto. Neilgai trukus sudėkite tarkuotus obuolius ir toliau troškinkite maždaug 10 min. pamažu dėdami šaukštą manų kruopų, cukraus ir druskos. Kai masė šiek tiek atauš, įmuškite kiaušinį. Formuokite maltinukus, apvoliokite džiuvesėliuose ir keptkite kol iškeps. Patiekite su grietine.
Toks originaus receptas, o aš dariau taip:
Kadangi aš nesusigaudžiau kuri yra ta tanki trintuvė, kokio skambuvo tarkuoti morkas, sutarkavau jas burokine tarka. Sudėjus jas į puodą, man tų trijų šaukštų pieno buvo ryškiai mažai (morkos buvo didokos), tai supyliau kokį 150 ml pieno. (puodelį). Truputį paviriau, sudėjau tris tarkuotus burokine tarka obuolius ir paviriau 10 min. Tada dėjau cukraus (padauginau, būtų užtekę ir vieno valgomo šaukšto, aš įdėjau du), žiupsnelį druskos. Ir dėjau manų. Manų dėjau gal kokius tris keturis šaukštus. Žiūrėjau pagal masę kada tokia jau gaunasi, kad eitų formuoti tuos maltinius. Kai atvėso, mušiau kiaušinį ir jau pagal receptą formavau maltinius, voliojau džiuvesėliuose ir kepiau.
Minusai: kadangi tarkavau burokine tarka morkas, kai kurios dar buvo nespėjusios visos pilnumoj suminkštėti. Manau reikėjo tarkuoti ta smulkesne tarka jas. Ir aišku truputį cukraus padauginau. Bet šiaip tai tikrai skanūs gavosi. Galvoju, o jei panašiai ruoščiau pvz su obuoliais ir bananais. Gal dar skaniau būtų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 10 19, 09:08)
III - obuolių, morkų maltinukai.


Kiek šaunių idėjų čia paskutiniu metu thumbup.gif Na jūs ir išradingos, merginos thumbup.gif
Receptuką kopinuosi 4u.gif


Mes vakar valgėm:
pusryčiams keptą žuvį su duona, kava, arbata
Pietums - saldi ryžių košė su uogiene, krabų salotos, tik be kukurūzų, nes neturėjau nusipirkus
vakarienei - grybų sriuba, silkė su keptais porais, silkė marinuota su svogūnais, keptos bulvės.
naktipiečiams - spanguolių kisielius su batonu
Atsakyti