QUOTE(mickute7 @ 2010 10 19, 11:43)
Labai skaniai atrodo

pasakok, kaip juos gaminai
Nesimiega turbut paciai
Oi ne, aš tai miegočiau ir ilgiau, tik kad

ankstyva. Tai abi ir bliūdijam nuo ankstyvo ryto.
Maltinukų receptas (nurašysiu nuo knygos):
Nuskustas keturias morkas sutarkuokite tankia trintuve ir virkite įpylę tris valgomuosius šaukštus pieno ir įdėję du valg. šaukštus sviesto. Neilgai trukus sudėkite tarkuotus obuolius ir toliau troškinkite maždaug 10 min. pamažu dėdami šaukštą manų kruopų, cukraus ir druskos. Kai masė šiek tiek atauš, įmuškite kiaušinį. Formuokite maltinukus, apvoliokite džiuvesėliuose ir keptkite kol iškeps. Patiekite su grietine.
Toks originaus receptas, o aš dariau taip:
Kadangi aš nesusigaudžiau kuri yra ta tanki trintuvė, kokio skambuvo tarkuoti morkas, sutarkavau jas burokine tarka. Sudėjus jas į puodą, man tų trijų šaukštų pieno buvo ryškiai mažai (morkos buvo didokos), tai supyliau kokį 150 ml pieno. (puodelį). Truputį paviriau, sudėjau tris tarkuotus burokine tarka obuolius ir paviriau 10 min. Tada dėjau cukraus (padauginau, būtų užtekę ir vieno valgomo šaukšto, aš įdėjau du), žiupsnelį druskos. Ir dėjau manų. Manų dėjau gal kokius tris keturis šaukštus. Žiūrėjau pagal masę kada tokia jau gaunasi, kad eitų formuoti tuos maltinius. Kai atvėso, mušiau kiaušinį ir jau pagal receptą formavau maltinius, voliojau džiuvesėliuose ir kepiau.
Minusai: kadangi tarkavau burokine tarka morkas, kai kurios dar buvo nespėjusios visos pilnumoj suminkštėti. Manau reikėjo tarkuoti ta smulkesne tarka jas. Ir aišku truputį cukraus padauginau. Bet šiaip tai tikrai skanūs gavosi. Galvoju, o jei panašiai ruoščiau pvz su obuoliais ir bananais. Gal dar skaniau būtų