QUOTE(jolita.martyna @ 2010 08 17, 20:59)
o tai ka jus veikiat tuos 6 kartus
mes per karta aplekeme labai daug,tik keleta vietu liko neaplanktu 

na, aš savo ruožtu nesuprantu žmonių, kurie giriasi per savaitę Kretoje 2000-3000 km sukorę, nes man Kretos keliai - ne lenktyninės trasos, be to, aš fotografuoju ir šiaip, galiu kokią valandą žiūrėti, kaip kokioje Chanijoje por šalį žmonės eina arba kaip katinų šeimyna žaidžia, todėl man neatsibosta
kita "bėda", aš vis važiuoju su žmonėmis, kurie Kretoje nebuvę, todėl man tenka kai kur važiuoti jau antrą ar trečią kartą, bet aš nesiskundžiu, kas kart atrandu vis ką nors naujo

1 kartas: (čia dar nevairavau, tai važiavau su ekskursijomis arba kur geri žmonės veža...)
1 diena: Matala
2 diena: Santorinas
3 diena: Krisi sala, folkloro vakaras
4 diena: Heraklionas, archeologijos muziejus, Knosas
5 diena: Arkadi, Chanija, Retymnas (autobusu)
6 diena: safaris džipais
2 kartas:
1 diena: kelionė nuo Herakliono uosto iki Matalos ir atgal
3 kartas:
1 diena: šiaip
2 diena: Ierapetra, Mires, Sitia
3 diena: šiaip
4 diena: Fodele, Chania
5 diena: Chanija, Falasarna
6 diena: Samarijos tarpeklis
(šitoje kelionėje klaikiai lijo, todėl ir nuvažiavome gerokai mažiau)
4 kartas
1 diena: Heraklionas, Knoso rūmai
2 diena: Matala, Festos, Gortys
3 diena: nuo Herakliono iki Vai pliažo
4 diena: Rethymnas
5 diena: šiaip po mažus miestelius, pavadinimų neprisimenu
6 diena: Lasiti plokščiakalnis
5 kartas:
1 diena: šiaip
2 diena: Gramvousa (ekskursija laivu, tai visą dieną ir atėmė)
3 diena: Heraklionas, Knosas, Matala
4 diena: Chanija
5 diena: šiaip
6 diena: Santorinas
6 kartas: (šioje kelionėje buvo daugiau vienuolynų ir mažų miestukų)
1 diena: Spili, Preveli vienuolynas, Plakia
2 diena: pusiasalis už Chanijos: Agia Triada, Gouvernetou vienuolynai, Chanija
3 diena: Arkadi vienuolynas, Argyroupolis, Kourna ežeras
4 diena: Herkalionas, Elunda
5 diena: Ierapetra, Makrygialos, Lithines, Toplau vienuolynas, Sitia
6 diena; Agios Nikolaos, Kritsa
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2010 08 19, 10:48)
na, aš savo ruožtu nesuprantu žmonių, kurie giriasi per savaitę Kretoje 2000-3000 km sukorę, nes man Kretos keliai - ne lenktyninės trasos, be to, aš fotografuoju ir šiaip, galiu kokią valandą žiūrėti, kaip kokioje Chanijoje por šalį žmonės eina arba kaip katinų šeimyna žaidžia, todėl man neatsibosta
o kodel jei kazkas intensyviau keliauja tai jau is karto giriasi

mes pvz per 12 dienu pamateme laabai daug ir fotografavome(MB fotografas,o cia jau patikekite,kad reikia kantrybes ir laiko tokiam dalykui!!!) ir vakarais super duper pasisedejome ir zmones pastebedavome,po vietiniu gatveles pavaiksciodavome vakarais(na sakyciau jau net veelai vakare) man labiausiai patiko Chanijoje ir Rethimne

Su vyru pakalbejome,kad smagi kelione buvo,intensyvi daug ispudziu vienu metu,noretusi sugristi kada,bet....ateityje tiek daug planu,kad kazin ar pavyks sugristi

nu tai tada gaunasi, kad mes važiuojame tikriausiai 50-60 km/h

QUOTE(jolita.martyna @ 2010 08 19, 13:14)
O kokiais maršrutais keliavote, kad teigiate, kad keliai puikūs ir nepasiklysi?

QUOTE(Jurgitak @ 2010 08 19, 12:55)
visokiais keliukais kokie tik yra Kretoje- ir pagrindiniu keliu ir kalnu keliais-serpantinais ir auksciau vaziavome kur prasilenkti net neimanoma dviem masinoms,bet keliai puikus,geras asfaltas,vairuotojai mandagus-jei kalnu posukis itin lenktas kretieciai pries toki posuki pypsina-ypac dideles masinos,kad ispeti priesais atvaziuojanti nes nasimato,kas uz posukio bus.
Viena karta vaziavome tokiu keliuku kuris musu zemelapyje buvo pazymetas kaip kalnu keliukas,tik neasfaltuotas,vat ten vaizdai

Smagu buvo stebeti,kaip dvi didziules masinos vaziuojancios priesais viena kita sustoja tam,kad ...vairuotojai pasikalbetu

O del pasiklydimo ten neimanoma pasiklysti,nors as visada vairuoju o vyras buna sturmanas ir marsrutu sudarinetojas,bet net ir man kai as nemegstu naudotis zemelapiais ir kartais reikia pasakyti kur konkreciai vaziuot,man ten pasirode viskas labai aisku

o kokiais marsrutais konkreciai-taigi paminejau,kad tik Matalos neaplankeme,tiesa dar i raupsuotoju sala neplaukeme,o daugiau viska skersai isilgai apvaziavome

na nežinau, pasiklysti ten tikrai įmanoma
gal ne taip, kad visą dieną kelio namo nerastum, bet vis tiek
vien kuo verti tie idiotiški užvažiavimai ir nuvažiavimai į pagrindinį kelią
(čia aš apie Retymno regioną)

QUOTE(jolita.martyna @ 2010 08 19, 15:09)
O del pasiklydimo ten neimanoma pasiklysti,nors as visada vairuoju o vyras buna sturmanas ir marsrutu sudarinetojas,bet net ir man kai as nemegstu naudotis zemelapiais ir kartais reikia pasakyti kur konkreciai vaziuot,man ten pasirode viskas labai aisku 

Matomai, pietinėje dalyje mažai malėtės, kad viskas aišku pasirodė

QUOTE(Jurgitak @ 2010 08 19, 13:19)
malemes visoje Kretoje mums atstumai ne kliutis buvo

Papildyta:
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2010 08 19, 13:16)
na nežinau, pasiklysti ten tikrai įmanoma
(čia aš apie Retymno regioną)

mes gyvenome apie 60 km nuo Herakliono netoli Rethimno(berods 15 ar 20 km iki jo) skaitemes prie Panormo,tad labai daznai vakare po vakarienes palekdavome i Rethimna ar Chanija(man sie miestai vakare graziausi pasirode) tad is pradziu naturalu,kad reikia perprasti tuos ivaziavinus,nuvaziavimus,na kaip as sakau man diena laika adaptuotis

ech kai prisimenu tai isties dar labiau norisi sugristi

JOLITA, ar as ka praskaiciau, ar TU PATI Kretoje vairavai ??????????????
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 08 19, 13:14)
Su vyru pakalbejome,kad smagi kelione buvo,intensyvi daug ispudziu vienu metu,noretusi sugristi kada,bet....ateityje tiek daug planu,kad kazin ar pavyks sugristi
labiausiai man patiko tai toks keliavimo budas su masiniuku,keliai puikus, sala nediduke,nepasiklysi jokiais budais,jautiesi,kaip savas 

Va cia as sutinku su jolita,martyna. Ateityje tiek planu,tiek neaplankytu saliu,kad norisi visur pabuvoti,nors ir kaip smagu butu kai kur vel sugrizti.
O del vairavimo salygu Kretoje , tai manau,kad baisesnio vairavimo kaip Vilniuje niekur Europoje nerasi.Jei esi iprates Vilniuje vazinet ,joks eismas,jokie kalnai ir tarpekliai nebebaisus.
QUOTE(nerile @ 2010 08 20, 09:09)
JOLITA, ar as ka praskaiciau, ar TU PATI Kretoje vairavai ??????????????
taip visa laika pati

Papildyta:
QUOTE(DEIMUTE @ 2010 08 21, 17:19)
O del vairavimo salygu Kretoje , tai manau,kad baisesnio vairavimo kaip Vilniuje niekur Europoje nerasi.Jei esi iprates Vilniuje vazinet ,joks eismas,jokie kalnai ir tarpekliai nebebaisus.
taikliai pasakyta