Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta XI

gal kas turit atsiliepimu apie TALEA BEACH? kazkaip neramu atsiliepimu rusu puslapiuose prisiskaicius...skrendam 08.22.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 08 17, 20:59)
o tai ka jus veikiat tuos 6 kartus blush2.gif mes per karta aplekeme labai daug,tik keleta vietu liko neaplanktu wub.gif

na, aš savo ruožtu nesuprantu žmonių, kurie giriasi per savaitę Kretoje 2000-3000 km sukorę, nes man Kretos keliai - ne lenktyninės trasos, be to, aš fotografuoju ir šiaip, galiu kokią valandą žiūrėti, kaip kokioje Chanijoje por šalį žmonės eina arba kaip katinų šeimyna žaidžia, todėl man neatsibosta
kita "bėda", aš vis važiuoju su žmonėmis, kurie Kretoje nebuvę, todėl man tenka kai kur važiuoti jau antrą ar trečią kartą, bet aš nesiskundžiu, kas kart atrandu vis ką nors naujo smile.gif tai va, sugalvojau atsisėsti ir prisiminti, ką kurioje kelionėje mačiau:

1 kartas: (čia dar nevairavau, tai važiavau su ekskursijomis arba kur geri žmonės veža...)
1 diena: Matala
2 diena: Santorinas
3 diena: Krisi sala, folkloro vakaras
4 diena: Heraklionas, archeologijos muziejus, Knosas
5 diena: Arkadi, Chanija, Retymnas (autobusu)
6 diena: safaris džipais

2 kartas:
1 diena: kelionė nuo Herakliono uosto iki Matalos ir atgal

3 kartas:
1 diena: šiaip
2 diena: Ierapetra, Mires, Sitia
3 diena: šiaip
4 diena: Fodele, Chania
5 diena: Chanija, Falasarna
6 diena: Samarijos tarpeklis
(šitoje kelionėje klaikiai lijo, todėl ir nuvažiavome gerokai mažiau)

4 kartas
1 diena: Heraklionas, Knoso rūmai
2 diena: Matala, Festos, Gortys
3 diena: nuo Herakliono iki Vai pliažo
4 diena: Rethymnas
5 diena: šiaip po mažus miestelius, pavadinimų neprisimenu
6 diena: Lasiti plokščiakalnis

5 kartas:
1 diena: šiaip
2 diena: Gramvousa (ekskursija laivu, tai visą dieną ir atėmė)
3 diena: Heraklionas, Knosas, Matala
4 diena: Chanija
5 diena: šiaip
6 diena: Santorinas

6 kartas: (šioje kelionėje buvo daugiau vienuolynų ir mažų miestukų)
1 diena: Spili, Preveli vienuolynas, Plakia
2 diena: pusiasalis už Chanijos: Agia Triada, Gouvernetou vienuolynai, Chanija
3 diena: Arkadi vienuolynas, Argyroupolis, Kourna ežeras
4 diena: Herkalionas, Elunda
5 diena: Ierapetra, Makrygialos, Lithines, Toplau vienuolynas, Sitia
6 diena; Agios Nikolaos, Kritsa
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2010 08 19, 10:48)
na, aš savo ruožtu nesuprantu žmonių, kurie giriasi per savaitę Kretoje 2000-3000 km sukorę, nes man Kretos keliai - ne lenktyninės trasos, be to, aš fotografuoju ir šiaip, galiu kokią valandą žiūrėti, kaip kokioje Chanijoje por šalį žmonės eina arba kaip katinų šeimyna žaidžia, todėl man neatsibosta

o kodel jei kazkas intensyviau keliauja tai jau is karto giriasi g.gif o ir suprasti nereikia,nes jus keliaujate vienaip, kiti kitaip, treti dar kitaip svarbu toleruoti o ne suprasti tongue.gif juk jums niekas nesako jus ka letapedziai,kad 6 karta vaziuojat ir net i pagrindines vietas net nenuvykstat biggrin.gif cia aisku juoko forma pasakyta buvo,bet parasiau,kaip pavyzdi.
mes pvz per 12 dienu pamateme laabai daug ir fotografavome(MB fotografas,o cia jau patikekite,kad reikia kantrybes ir laiko tokiam dalykui!!!) ir vakarais super duper pasisedejome ir zmones pastebedavome,po vietiniu gatveles pavaiksciodavome vakarais(na sakyciau jau net veelai vakare) man labiausiai patiko Chanijoje ir Rethimne wub.gif Nebuvome tik Mataloje ir Santorinyje(bet i Santorini ne vienai diena norejome vykti tad tiesiog buvo gaila gaisti brangu laika skirta Kretoje).

Su vyru pakalbejome,kad smagi kelione buvo,intensyvi daug ispudziu vienu metu,noretusi sugristi kada,bet....ateityje tiek daug planu,kad kazin ar pavyks sugristi ax.gif labiausiai man patiko tai toks keliavimo budas su masiniuku,keliai puikus, sala nediduke,nepasiklysi jokiais budais,jautiesi,kaip savas wub.gif
Atsakyti
nu tai tada gaunasi, kad mes važiuojame tikriausiai 50-60 km/h lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 08 19, 13:14)
keliai puikus, sala nediduke,nepasiklysi jokiais budais,jautiesi,kaip savas wub.gif

O kokiais maršrutais keliavote, kad teigiate, kad keliai puikūs ir nepasiklysi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2010 08 19, 12:55)
O kokiais maršrutais keliavote, kad teigiate, kad keliai puikūs ir nepasiklysi?  g.gif

visokiais keliukais kokie tik yra Kretoje- ir pagrindiniu keliu ir kalnu keliais-serpantinais ir auksciau vaziavome kur prasilenkti net neimanoma dviem masinoms,bet keliai puikus,geras asfaltas,vairuotojai mandagus-jei kalnu posukis itin lenktas kretieciai pries toki posuki pypsina-ypac dideles masinos,kad ispeti priesais atvaziuojanti nes nasimato,kas uz posukio bus.
Viena karta vaziavome tokiu keliuku kuris musu zemelapyje buvo pazymetas kaip kalnu keliukas,tik neasfaltuotas,vat ten vaizdai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif zmoniu nulis,vaizdai fantastiski wub.gif wub.gif wub.gif turejome tuo keliu sutrumpinti atstuma deja nepavyko biggrin.gif kelias leidosi nuo kalno ir ipusejus pasirodo....uzverstas akmenimis...aisku apsisukti buvo gan sudetinga,nes tai net ne asfaltuotas keliukas kaip sakiau,bet...vaizdai viska atpirko wub.gif poto grize i LT patyrinejome ta kelia pasirodo jis jau buvo pazymetas naujausiaime zemelapyje kaip pesciuju. biggrin.gif
Smagu buvo stebeti,kaip dvi didziules masinos vaziuojancios priesais viena kita sustoja tam,kad ...vairuotojai pasikalbetu biggrin.gif uz tu masinu susidaro eiles kitu masinu,nes ju neapvaziuosi biggrin.gif (veiksas mazame miestuke) bet..niekas nei pyksta ,nei pypsina,nei rekauja...kaip tai butu pas mus LT ramiai visi laukia kokias 10-15 minuciu,poto masinos nuvaziuoja is paskos visi kiti biggrin.gif
O del pasiklydimo ten neimanoma pasiklysti,nors as visada vairuoju o vyras buna sturmanas ir marsrutu sudarinetojas,bet net ir man kai as nemegstu naudotis zemelapiais ir kartais reikia pasakyti kur konkreciai vaziuot,man ten pasirode viskas labai aisku mirksiukas.gif
o kokiais marsrutais konkreciai-taigi paminejau,kad tik Matalos neaplankeme,tiesa dar i raupsuotoju sala neplaukeme,o daugiau viska skersai isilgai apvaziavome wub.gif aisku kiekievo kaimelio nepalankeme,bet tuos kurie mus domino ir mums buvo patrauklus tai taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 19 rugpjūčio 2010 - 14:14
na nežinau, pasiklysti ten tikrai įmanoma
gal ne taip, kad visą dieną kelio namo nerastum, bet vis tiek smile.gif
vien kuo verti tie idiotiški užvažiavimai ir nuvažiavimai į pagrindinį kelią doh.gif (čia aš apie Retymno regioną)
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 08 19, 15:09)
O del pasiklydimo ten neimanoma pasiklysti,nors as visada vairuoju o vyras buna sturmanas ir marsrutu sudarinetojas,bet net ir man kai  as nemegstu naudotis zemelapiais ir kartais reikia pasakyti kur konkreciai vaziuot,man ten pasirode viskas labai aisku mirksiukas.gif

Matomai, pietinėje dalyje mažai malėtės, kad viskas aišku pasirodė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2010 08 19, 13:19)
Matomai, pietinėje dalyje mažai malėtės, kad viskas aišku pasirodė  biggrin.gif

malemes visoje Kretoje mums atstumai ne kliutis buvo 4u.gif na kas aisku vienam, kitam gali buti visiskai klaidu unsure.gif -musu seimai asmeniskai buvo labai smagu keliauti,nes kaip sakiau geri keliai,neklaidu,viskas aisku rodos kaip savas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2010 08 19, 13:16)
na nežinau, pasiklysti ten tikrai įmanoma
gal ne taip, kad visą dieną kelio namo nerastum, bet vis tiek smile.gif
vien kuo verti tie idiotiški užvažiavimai ir nuvažiavimai į pagrindinį kelią  doh.gif  (čia aš apie Retymno regioną)

mes gyvenome apie 60 km nuo Herakliono netoli Rethimno(berods 15 ar 20 km iki jo) skaitemes prie Panormo,tad labai daznai vakare po vakarienes palekdavome i Rethimna ar Chanija(man sie miestai vakare graziausi pasirode) tad is pradziu naturalu,kad reikia perprasti tuos ivaziavinus,nuvaziavimus,na kaip as sakau man diena laika adaptuotis blush2.gif bet siaip lyginant tai Kreta tikrai puiki vairavimui wub.gif tiesa pamenu kad Heraklione nuvaziavimas vienas buvo idomus-gali vienu metu vaziuoti viena masina,kiti laukia,bet tas ivaziavimas toks siaurutis ir neaukstas biggrin.gif kaip i koki urva ivaziuoji biggrin.gif
ech kai prisimenu tai isties dar labiau norisi sugristi wub.gif reiks ryztis kada wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 19 rugpjūčio 2010 - 14:30
JOLITA, ar as ka praskaiciau, ar TU PATI Kretoje vairavai ??????????????
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 08 19, 13:14)
Su vyru pakalbejome,kad smagi kelione buvo,intensyvi daug ispudziu vienu metu,noretusi sugristi kada,bet....ateityje tiek daug planu,kad kazin ar pavyks sugristi ax.gif labiausiai man patiko tai toks keliavimo budas su masiniuku,keliai puikus, sala nediduke,nepasiklysi jokiais budais,jautiesi,kaip savas wub.gif

Va cia as sutinku su jolita,martyna. Ateityje tiek planu,tiek neaplankytu saliu,kad norisi visur pabuvoti,nors ir kaip smagu butu kai kur vel sugrizti.
O del vairavimo salygu Kretoje , tai manau,kad baisesnio vairavimo kaip Vilniuje niekur Europoje nerasi.Jei esi iprates Vilniuje vazinet ,joks eismas,jokie kalnai ir tarpekliai nebebaisus.
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2010 08 20, 09:09)
JOLITA, ar as ka praskaiciau, ar TU PATI Kretoje vairavai ??????????????

taip visa laika pati 4u.gif vyras buvo sturmanas,sunus buvo prisitaikes prie kretietisko gyvenimo tik iseda i automobili ir is karto po kiek laiko sieeeesta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(DEIMUTE @ 2010 08 21, 17:19)
O del vairavimo salygu Kretoje ,  tai manau,kad baisesnio vairavimo kaip Vilniuje niekur Europoje nerasi.Jei esi iprates Vilniuje vazinet ,joks eismas,jokie kalnai ir tarpekliai nebebaisus.

taikliai pasakyta drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti