Įkraunama...
Įkraunama...

Karkasiniai namai.

QUOTE(ADA @ 2010 10 29, 10:24)
Nes šiaip  labai gražus man tas jų pastatytas namas  blush2.gif
http://www.jusunamas...ouse-nuotraukos

dieve dieva, angaras..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 10 29, 10:32)
dieve dieva, angaras..

Na taip, su mūsų lietuvių pilimis - tai tvartas, ne angaras lotuliukas.gif .
O man - labai gražu tongue.gif

Mes kitą jei statysim - jis bus kažkuo panašus į šį tongue.gif

"na vkus i cviet - druzjej niet" tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 29, 10:32)
Spėju, kad praleidote vieną smulkmeną. Nėra taip, kad buterbrode minkštas šiltinimas pakeičiamas kietu- buterbrodai skiriasi iš principo. "Kailiniai" iš PIR/PUR apsaugo, kad šaltis nepasiektų ne tik iš lauko prie karkaso pritvirtintos OSB, bet ir paties karkaso. Todėl procesai vykstantys beterbrode- visiškai kitokie. OSB tuo pačiu tarnauja pagrindu, prie kurios tuos namo "kailinius" parankiau tvirtinti.

PIR - kiek suprantu hidroizoliacija.. kaip galima hidroizoliacija sukti ant karkaso su vata viduje!! rasos tashkas bus PIR'e? ir kas.. dregme buna ir likutine ir avarine ir siaippripus vejas pro nesandarumus.. ir zopa tada ir vatai ir medienai.. jei dedamos pir - tai i karkasa putplastis - ir niekaip kitaip, mano nuomone
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2010 10 29, 10:24)
EVOY,  smalsu - kuo gi blogas tas jų  "pasiv" variantas.

Jokiu būdu nesakau, kad blogas. Per brangus ir tiek. Šiandien PIR/PUR tapo jau ženkliai pigesniu pasirinkimu už kokybišką vatą. Kodėl tuo nepasinaudoti: gerokai atpiginti statybą, ir per pus paploninti buterbrodą?
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 29, 10:39)
Jokiu būdu nesakau, kad blogas. Per brangus ir tiek. Šiandien PIR/PUR tapo jau ženkliai pigesniu pasirinkimu už kokybišką vatą. Kodėl tuo nepasinaudoti: gerokai atpiginti statybą, ir per pus paploninti buterbrodą?

Aišku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrius_lt @ 2010 10 29, 09:49)
Bet pgl EVOJ tokiame name vaidensis nes jis girgzdes kraipysis ir visaip kitaip bus nestabilus.

Bandysite tvirtinti, kad karkasinio namo per ilgesnį laiką niekaip nepaveiks vėjai? Pamažu- bet metodiškai ir užtikrintai? Ir karkasas atsilaikys, neturėdamas tinkamo sutvirtinimo?
Papildyta:
QUOTE(ADA @ 2010 10 29, 10:43)

Liko neaiškumas su Jūsų namu. Tai vis tik WeberHaus variantas plius papildoma kamera iš vidaus- ar klydau?
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2010 10 29, 10:36)
PIR - kiek suprantu hidroizoliacija.. kaip galima hidroizoliacija sukti ant karkaso su vata viduje!! rasos tashkas bus PIR'e? ir kas.. dregme buna ir likutine ir avarine ir siaippripus vejas pro nesandarumus.. ir zopa tada ir vatai ir medienai.. jei dedamos pir - tai i karkasa putplastis - ir niekaip kitaip, mano nuomone

O kas sakė, kad būtinai su vata viduje? Ir kas sakė, kad namo "kailinius" galima įrengti tik blogai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 29 spalio 2010 - 09:53
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 29, 10:52)
Liko neaiškumas su Jūsų namu. Tai vis tik WeberHaus variantas plius papildoma kamera iš vidaus- ar klydau?

Su mūsų?
Pas mus tas variantas kaip pas juos nurodyta "Lauko siena tinkuojamam fasadui"
Tik pagrindinis karkasas plonesnis - 60/120 berods pas mus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 29, 10:17)
Negaudykite ant mano paties žodžių. Ne visada pavyks. Visada gerbiu šioje srityje dirbančius profesionalus, ir man visiškai nesvarbu, kokiu būdu jie pasieks rezultatą.

Svarbu tik Jums- kad nevožtelėtų kišenę. Jei nieko nepainioju, ADA statyto namo buterbrodas buvo kiek kitoks, ir labiau priminė WeberHaus'o šiandien siūlomą. Paprastas ir sąlyginai pigus (bent jau gamyba). Kodėl „Jūsų namas“ šiandien pasuko kitu keliu tai jų reikalas. Man tai atrodo visišku klystkeliu- bet tai jų reikalas.

Dario jau minėjo, kad Jūsų įkelta detalė- tai „prekybininkų išmislas“. Patikslinsiu: ir Jūsų įkeltoji, ir „Jūsų namo“- tai Paroc išmislas. Nepaisant to, kad Paroc „pasyvi“ detalė turi W.Feist'o ir H.Eek'o oficialų palaiminimą- ji sukurpta tik pagal labai konkretaus gamintojo siūlomas medžiagas. Tai yra viskas sustatyta nuo kojų ant galvos: ne buterbrodui parenkamos labiausiai tinkamos šiltinimo medžiagos- o pagal konkrečias šiltinimo medžiagas kurpiama detalė (su paslėpta mintimi- kuo daugiau parduoti). Daugelis statytojų švelniai sakant turi savo nuomonę, ir net toje pat Skandinavijoje spjauna į Paroc rekomendacijas.

Kitas, ir turbūt nepalyginamai svarbesnis momentas- vata nėra vienintele šiltinimo medžiaga! Vieša paslaptis, kieno interesus atstovauja Pasyvaus namo apaštalai W.Feist'o ir H.Eek'o. Kai W.Feist'as surengė „turne“ po JAV ir Kanadą pristatyti savo pusmetrines sienas iš vatos- jis ten atrodė kaip klounas. Tikrai pasirodysi atsilikėliu, siūlydamas savo receptus pvz. JAV, kur ne tik dominuoja karkasinė individuali statyba- bet kartu ir PIR/PUR plokštės/termoputos jau užima 60 % rinkos...

Na gi vel einam i Jusu pateikta norvegu psl. Irgi ka randame. Ogi nugi vel ta pati mano pateikta svediskaji.
http://www.glava.no/...ndig-paforing2/

Dabar sakykite kad cia irgi visiskai blogas variantas :?
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2010 10 29, 11:39)
Su mūsų?
Pas mus tas variantas kaip pas juos nurodyta "Lauko siena tinkuojamam fasadui"
Tik pagrindinis karkasas plonesnis - 60/120 berods pas mus  4u.gif

Jei ne paslaptis. Kaip laikosi visi sujungimai? Gal turite kokį tai apibendrinimą- kokie vidutiniai metiniai šildymo kaštai? Kuo dabar kūrenatės?
Atsakyti
QUOTE(giedrius_lt @ 2010 10 29, 11:53)
Na gi vel einam i Jusu pateikta norvegu psl. Irgi ka randame. Ogi nugi vel ta pati mano pateikta svediskaji.
http://www.glava.no/...ndig-paforing2/

Dabar sakykite kad cia irgi visiskai blogas variantas :?

Neesminė detalė: kiek pamenu- svetainė ne švedų. Norite sužinoti visus būdus kaip šildo savo karkasinius namus skandinavai- ar tik bandote aklai ginti savo tiesą?

Aišku blogas- ir dar neprotingai per brangus. Jau pakankamai paaiškinau kodėl. Jei argumentacija netinka- nekreipkite į ją dėmesio (ką sėkmingai darote iki šiol).
„Jokie išvedžiojimai negali parodyti žmogui kelio, kurio jis nenori matyti“. R.Rolanas

Sėkmės!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 29 spalio 2010 - 11:22
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 29, 12:21)
Neesminė detalė: kiek pamenu- svetainė ne švedų. Norite sužinoti visus būdus kaip šildo savo karkasinius namus skandinavai- ar tik bandote aklai ginti savo tiesą?

Aišku blogas- ir dar neprotingai per brangus. Jau pakankamai paaiškinau kodėl. Jei argumentacija netinka- nekreipkite į ją dėmesio (ką sėkmingai darote iki šiol).
„Jokie išvedžiojimai negali parodyti žmogui kelio, kurio jis nenori matyti“. R.Rolanas

Sėkmės!

Na as tik noriu issiaikinti kodel mano variantas yra blogas. Kiek Jus kur nukreipiate i www ten visur randu apie mano kalbama varianta smile.gif. DB renku tik teorine dali. Vasara vaziuosiu praktiskai apziurineti svedu nameliu.
O kodel blogas niekur neaiskinate. Tik vienas paaiskinimas del OSB buvo. Bet jai karkasas gerai surestas tai OSB ir nereikalingas (ka svedai ir daro).
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 10 29, 11:58)
Jei ne paslaptis. Kaip laikosi visi sujungimai? Gal turite kokį tai apibendrinimą- kokie vidutiniai metiniai šildymo kaštai? Kuo dabar kūrenatės?

kuria prasme sujungimai? Šiaip jokių problemų kol kas neturim 4u.gif
Pačiu brangiausiu kuru biggrin.gif - susk. dujom ax.gif
Pernai sausio mėn. (buvo laaabai šalta) kartu su karštu vandeniu apie 250-280 Lt., tiksliai nepamenu.
O metinių nežinau - nes vyras buhalteriauja šiais klausimais mirksiukas.gif
Atsakyti