Negaudykite ant mano paties žodžių. Ne visada pavyks. Visada gerbiu šioje srityje dirbančius profesionalus, ir man visiškai nesvarbu, kokiu būdu jie pasieks rezultatą.
Svarbu tik Jums- kad nevožtelėtų kišenę. Jei nieko nepainioju, ADA statyto namo buterbrodas buvo kiek kitoks, ir labiau priminė WeberHaus'o šiandien siūlomą. Paprastas ir sąlyginai pigus (bent jau gamyba). Kodėl Jūsų namas šiandien pasuko kitu keliu tai jų reikalas. Man tai atrodo visišku klystkeliu- bet tai jų reikalas.
Dario jau minėjo, kad Jūsų įkelta detalė- tai prekybininkų išmislas. Patikslinsiu: ir Jūsų įkeltoji, ir Jūsų namo-
tai Paroc išmislas. Nepaisant to, kad Paroc pasyvi detalė turi W.Feist'o ir H.Eek'o oficialų palaiminimą- ji sukurpta tik pagal labai konkretaus gamintojo siūlomas medžiagas. Tai yra viskas sustatyta nuo kojų ant galvos: ne buterbrodui parenkamos labiausiai tinkamos šiltinimo medžiagos- o pagal konkrečias šiltinimo medžiagas kurpiama detalė (su paslėpta mintimi- kuo daugiau parduoti). Daugelis statytojų švelniai sakant turi savo nuomonę, ir net
toje pat Skandinavijoje spjauna į Paroc rekomendacijas.
Kitas, ir turbūt nepalyginamai svarbesnis momentas- vata nėra vienintele šiltinimo medžiaga! Vieša paslaptis, kieno interesus atstovauja Pasyvaus namo apaštalai W.Feist'o ir H.Eek'o. Kai W.Feist'as surengė turne po JAV ir Kanadą pristatyti savo pusmetrines sienas iš vatos- jis ten atrodė kaip klounas. Tikrai pasirodysi atsilikėliu, siūlydamas savo receptus pvz. JAV, kur ne tik dominuoja karkasinė individuali statyba- bet kartu ir PIR/PUR plokštės/termoputos jau užima 60 % rinkos...
Na gi vel einam i Jusu pateikta norvegu psl. Irgi ka randame. Ogi nugi vel ta pati mano pateikta svediskaji.
Dabar sakykite kad cia irgi visiskai blogas variantas :?