Įkraunama...
Įkraunama...

Karkasiniai namai.

Sveiki forumieciai smile.gif
Noreciau kad pasakytumete savo nuomone apie si sienos mazga
http://www.u-wert.ne...e...0&outside=0
Planuoju statyti karkasini nama ir is isores pries apdaila (medine rastu imitacija) ant mediniu statramsciu apsiuti sandwich tipo plokstemis. Neramu darosi del galimo kondensato susidarymo. Gal kokiu minciu turite kaip jo isvengti? g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bimbamas @ 2012 01 05, 23:16)
Planuoju statyti karkasini nama ir is isores pries apdaila (medine rastu imitacija) ant mediniu statramsciu apsiuti sandwich tipo plokstemis. Neramu darosi del galimo kondensato susidarymo. Gal kokiu minciu turite kaip jo isvengti?  g.gif  ax.gif

Kodėl PIR/PUR plokštės neperkėlus į patalpos vidų, vietoj Ampatex - plokštės folija bus puikus garo barjeras. Mano stogo konstrukcija su PIR viduje U-wert'e atrodo vos ne idealiai, kai tuo tarpu su PIR išorėje rodo kondensatą, kaip ir jums. Tik aš vatos nenaudojau - EPSe kondensatas ne toks baisus.
Atsakyti
QUOTE(bimbamas @ 2012 01 05, 23:16)
Planuoju statyti karkasini nama ir is isores pries apdaila (medine rastu imitacija) ant mediniu statramsciu apsiuti sandwich tipo plokstemis. Neramu darosi del galimo kondensato susidarymo. Gal kokiu minciu turite kaip jo isvengti?  g.gif  ax.gif

jei pakeičiat garo izoliaciją į aliuminio foliją ir kondensato nebera prie tų sąlygų. O praktiškai Lietuvoje to nelabai kas gali pakomentuoti, nes tokių mazgų nedaro lietuviai karkasinių statytojai. O čia mūsų statytojams tikriausiai būtų kosmosų kosmosas, jei lieptum taip padaryti : Karkasine su polistirolu išorėje
smile.gif
Atsakyti
o kodėl kosmosas ? blush2.gif ax.gif blush2.gif

buvom keliuose tokiuose namuos , stovi jau 4-ta žiemą , visai neblogai atrodo , šilumos užtenka, ir lyg kol kas ten viskas gerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 01 06, 20:35)
Kodėl PIR/PUR plokštės neperkėlus į patalpos vidų, vietoj Ampatex - plokštės folija bus puikus garo barjeras. Mano stogo konstrukcija su PIR viduje U-wert'e atrodo vos ne idealiai, kai tuo tarpu su PIR išorėje rodo kondensatą, kaip ir jums. Tik aš vatos nenaudojau - EPSe kondensatas ne toks baisus.

Dekui Viliene uz pasiulyma kuris mane sudomino... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bimbamas @ 2012 01 07, 23:10)
Dekui Viliene uz pasiulyma kuris mane sudomino...  thumbup.gif

šiaip pir plokštės panaudojimas išorėje man labiau patinka, nes taip panaikinami visi "šalčio tiltai" (jei skaitysime medieną kaip šalčio tiltu). O kaip žinia, karkasinėje statyboje tokių vietų labai daug. Aišku, toks "šalčio tiltas" nesulyginamas su tai, kas gaunama mūrinėje statyboje ir galima to nelaikyti kaip "šalčio tiltu" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaba @ 2012 01 08, 13:46)
šiaip pir plokštės panaudojimas išorėje man labiau patinka, nes taip panaikinami visi "šalčio tiltai" (jei skaitysime medieną kaip šalčio tiltu). O kaip žinia, karkasinėje statyboje tokių vietų labai daug. Aišku, toks "šalčio tiltas"  nesulyginamas su tai, kas gaunama mūrinėje statyboje ir galima to nelaikyti kaip "šalčio tiltu" smile.gif

Kur matote šalčio tiltus, kai PIR sukamas ant karkaso vidaus?
PIR puikiai susitvarko su drėgme - sąžiningai sandūras apklijavus pilnia juosta gauname ne tik garo barjerą, bet ir liuksusinį sandarumą. Už tokios užtvaros vargšė vata - kaip žiemą ant krosnies biggrin.gif
Tiesiog u-wert'e pasidėliokit abi detales ir pamatysite skirtumą.
Vienitelė problema - elektros laidynas ir jungikliai/rozelės. Ar neteks dar karkasą viduje daryti, kad būtų kur suleisti rozetes/jungtukus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 08 sausio 2012 - 16:07
QUOTE(Vilienė @ 2012 01 08, 16:04)
Kur matote šalčio tiltus, kai PIR sukamas ant karkaso vidaus?
PIR puikiai susitvarko su drėgme - sąžiningai sandūras apklijavus pilnia juosta gauname ne tik garo barjerą, bet ir liuksusinį sandarumą. Už tokios užtvaros vargšė vata - kaip žiemą ant krosnies biggrin.gif
Tiesiog u-wert'e pasidėliokit abi detales ir pamatysite skirtumą.
Vienitelė problema - elektros laidynas ir jungikliai/rozelės. Ar neteks dar karkasą viduje daryti, kad būtų kur suleisti rozetes/jungtukus?

tikrai labai didelis minusas, o sukant isoreje viskas issisprendzia smile.gif man asmeniskai vistiek kazkaip visi putplasciai nedera su karkasu. svarstau jei sienoje ivyksta menkiausias trumpas jungimas ir kazkokie laidai pakaistu tai vatai nepakenktu, o manau visi putplasciai isgaruotu momentaliai
Atsakyti
Laba diena,
labai kokybiškai ir gerom kainom kainom stato karkasinius, skydinius namus.

http://www.moduleconcept.lt/
Atsakyti
QUOTE(lileim @ 2012 01 09, 16:08)
Laba diena,
labai kokybiškai ir gerom kainom kainom stato karkasinius, skydinius namus.

http://www.moduleconcept.lt/

kaškoks kosmosas 2000lt/m2 už modulio dežutia
Atsakyti
gal kas pasidalinsit info apie vatą reiks šildyt stoga 15 cm +5 cm taip numatyta , kokia tiks geriausiai? na aišku ne kosminėm kainom
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2012 01 09, 20:04)
gal kas pasidalinsit info apie vatą reiks šildyt stoga 15 cm +5 cm taip numatyta , kokia tiks geriausiai? na aišku ne kosminėm kainom
4u.gif  4u.gif  4u.gif

manau senbuviai pasakys ,kad mazokai
Atsakyti