Įkraunama...
Įkraunama...

Karkasiniai namai.

QUOTE(Vilienė @ 2012 01 11, 10:04)
Čia tas pats, kaip kalbėti apie penktos stadijos vėžininką, gulintį realimacijoje biggrin.gif  Nedekit žvakės - jis gyvas, dar truputi gyvas biggrin.gif
"Sena" medžiaga dar nereiškia, kad gera. Pažanga visuomet "senus" nubloškia į prioritetų sąrašo dugną. Būkime pažangūs, naudokime pažangias ir efektyvias medžiagas. Juk niekas nebenori VW Golf I nors tai savo laiku buvo revoliucinis gaminys?

geriau nesigincikym nes man asmeniskai labiau patinka derinys karkasas + vata (geriau is medzio ar kitu naturaliu medziagu minimaliau apdirbtu), kam patinka polistirolas tikrai neneigsiu, kad tai gera medziaga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2012 01 11, 14:36)
geriau nesigincikym nes man asmeniskai labiau patinka derinys karkasas + vata (geriau is medzio ar kitu naturaliu medziagu minimaliau apdirbtu), kam patinka polistirolas tikrai neneigsiu, kad tai gera medziaga  smile.gif

Ginčytis verta - protingas, pasikaustęs oponentas pateikia rimtų argumentų, ko pasekoje sužinoma kažkas naujo, keičiasi nuomonė - tobulėjama. Tik ginčas turi būti konstruktyvus.
Gaila, kad argumentas "man patinka"...Jūs galėtumėt kažką rimčiau vatos naudai parašyt...
Atsakyti
Sveiki,
Noriu paklausti gal kas žino kur Vilniuje gauti kalibruotų lentų ~25x100? Mes norim daryti lubų karkasą iš lentų, bet sunkiai sekasi rasti medienos. Arba laukti mėnesį kol supjaus, išdžiovins ir t.t. Arba kaina... Gal užtenka dvigubo pjovimo lentų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 01 11, 14:38)
Ginčytis verta - protingas, pasikaustęs oponentas pateikia rimtų argumentų, ko pasekoje sužinoma kažkas naujo, keičiasi nuomonė - tobulėjama. Tik ginčas turi būti konstruktyvus.
Gaila, kad argumentas "man patinka"...Jūs galėtumėt kažką rimčiau vatos naudai parašyt...

pries tai buvusiame poste kazkaip argumentu neizvelgiau biggrin.gif tik kazkokius golfus (net nesupratau prie ko tai) smile.gif manau kiekvienas turi teise rinktis kokia nori medziaga pastato apsiltinimui, visose gali atrasti ir minusu ir pliusu smile.gif man klausimu nekyla del mano nuomones tai ir diskutuoti ner prasmes ir noro smile.gif kalbant apie sertifikuotas siltinimo medziagas ir siltinimo sistemas yra atlikta kruvos bandymu ir as jais pasitikiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2012 01 11, 16:48)
pries tai buvusiame poste kazkaip argumentu neizvelgiau  biggrin.gif  tik kazkokius golfus (net nesupratau prie ko tai)  smile.gif  manau kiekvienas turi teise rinktis kokia nori medziaga pastato apsiltinimui, visose gali atrasti ir minusu ir pliusu  smile.gif  man klausimu nekyla del mano nuomones tai ir diskutuoti ner prasmes ir noro  smile.gif  kalbant apie sertifikuotas siltinimo medziagas ir siltinimo sistemas yra atlikta kruvos bandymu ir as jais pasitikiu  smile.gif

Golfai - populiarus pvz, žinomas plačiau nei šiltinimo medžiagos. Pasirodo jums tai naujiena...
Nekyla klausimų - jaučiatės neklystančiu visažiniu?
Tarp krūvos atliktų bandymų belieka mokėti (ir dar pasirodo reikia NORĖTI doh.gif ) atsirinkti geriausius rezultatus. Jei jau profas toks kaip jūs savo profesinėj veikloj medžiagas renkatės "nes man patinka" tai ką daryti žmonėms, visiškai nesusijusiems su statybų pramone?
Nėra noro diskutuoti - neatsakinėkite. Skaitykime tai retoriniais pamąstymais ir diskusijos pabaiga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2012 01 11, 16:26)
Sveiki,
Noriu paklausti gal kas žino kur Vilniuje gauti kalibruotų lentų ~25x100? Mes norim daryti lubų karkasą iš lentų, bet sunkiai sekasi rasti medienos. Arba laukti mėnesį kol supjaus, išdžiovins ir t.t. Arba kaina... Gal užtenka dvigubo pjovimo lentų  g.gif

nepigu ,bet ...yra lentu
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 01 10, 23:38)
Cezas parašė jums ko nori pasenęs STR(statybos techninis reglamentas) bet iš esmės mano klausimą atsakę suprasite ko jums reikia. Nuoširdžiai stogui pamirškit 6,25 ir taikykit į 9-10. Kuo mažiau vatos - tuo geriau. O jei vis tik vata yra "gyvenimo svajonė" patys neprasidėkite ir samdykite profus - suprojektuoti ir įrengti, sudėti reikiamas plėves, be kurių vata ani papt verysad.gif . Nes jei ir medžiaga š... ir meistras mokosi, tai finale visiškas pravalas doh.gif .

o kas jei ne vata ? purškiamos polisterolis , ar kažkas ten panašaus ?
namą stato lyg ir specai smile.gif , bet klausimų tikrai dar daug kyla
Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2012 01 11, 22:05)
o kas jei ne vata ? purškiamos polisterolis , ar kažkas ten panašaus ?
namą stato lyg ir specai smile.gif , bet klausimų tikrai dar daug kyla

Purškiamas politerolis g.gif na man tai naujiena. Tikriausiai turite omeny putas PUR. Taip, tai gera medžiaga, tik labai brangi. Pigesnis jos variantas PIR plokštė su aliuminio folija. Dar pigesnis - EPS ir NEPS (polistirenas ir neoporas). Kietosios šiltinimo medžiagos turi privalumą prieš vatą tuo, kad yra mažai laidžios orui, mažai laidžios garui, garo įgeriamumas irgi mažas. Kainos atžvilgiu aišku laimi vata, bet su ja yra savų problemų, be plėvelių ji niekam tikus doh.gif Jei kitomis medžiagomis vatą apsaugosit nuo skersvėjų(vata labai laidi orui) ir garo ji atliks savo šiltinimo funkciją.
Dar atkreipkite dėmesį į medžiagos šiluminį laidumą lambda, čia vata pralaimi beveik visoms kietosioms šiltinimo medžiagoms, nors teko girdėti apie 0,019 laidumo vatą - tai labai geras parametras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 01 12, 09:17)
Purškiamas politerolis g.gif  na man tai naujiena. Tikriausiai turite omeny putas PUR. Taip, tai gera medžiaga, tik labai brangi. Pigesnis jos variantas PIR plokštė su aliuminio folija. Dar pigesnis - EPS ir NEPS (polistirenas ir neoporas). Kietosios šiltinimo medžiagos turi privalumą prieš vatą tuo, kad yra mažai laidžios orui, mažai laidžios garui, garo įgeriamumas irgi mažas. Kainos atžvilgiu aišku laimi vata, bet su ja yra savų problemų, be plėvelių ji niekam tikus doh.gif Jei kitomis medžiagomis vatą apsaugosit nuo skersvėjų(vata labai laidi orui) ir garo ji atliks savo šiltinimo funkciją.
Dar atkreipkite dėmesį į medžiagos šiluminį laidumą lambda, čia vata pralaimi beveik visoms kietosioms šiltinimo medžiagoms, nors teko girdėti apie 0,019 laidumo vatą - tai labai geras parametras 4u.gif

jai rasit laiko,koks sumustinis jusu akimis pats silciausias su PUR putomis?as nauja statybose,tai jei klausimas netycia nevisai gudras pasirode .. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elzes tetis @ 2012 01 11, 23:04)

Arba aš nematau tame puslapyje ko reikia arba ne taip parašiau. Man reikia ne vidaus dailylenčių, o lentų lubų karkasui padaryti, kad po to būtų galima pritvirtinti gkp. Tai va su šia problema susiduriu. Ir reikia kalibruotų lentų, o randu tik dvigubo povimo.
Atsakyti
QUOTE(- hal - @ 2012 01 12, 11:24)
jai rasit laiko,koks sumustinis jusu akimis pats silciausias su PUR putomis?as nauja statybose,tai jei klausimas netycia nevisai gudras pasirode ..  4u.gif

Nesijaučiu labai tvirtas karkaso projektuotojas biggrin.gif todėl tikslaus sumuštinio nepateiksiu. Purškiamas putas derinčiau su pigesnėm šiltinimo medžiagom, pats atitvarose jų nenaudojau - puikiai tiko NEPS ir PIR plokštės.
Purškiamų putų pagrindinis privalumas yra tai, kad jas galima purkšti ant nelygių paviršių, kur plokščių montavimas yra labai sudėtingas. Karkasas beveik visuomet turi plokštumą (išskyrus apvalintas sienas/stogą) todėl linkčiau naudoti plokštes - medžiaga ta pati o kaina geresnė.
Atsakyti
na o jei vata , kokios firmos geresnė ? 0,034 tikriausiai, bet pasiūla didelė, firmų daug ,
o Aerorock ID VP 0,019 pirkt neradau g.gif
Atsakyti