Įkraunama...
Įkraunama...

Biok kosmetika

QUOTE(Sharada @ 2010 07 18, 21:33)
su tokiais šūkiais kaip "iš gamtos!" BIOK verčia manyti, kad jų kosmetika yra natūrali, nors iš ties kaikurių produktų sudėtis mažai kuo skiriasi nuo pvz Avon.

Aš pvz. net neturiu tokių iliuzijų, kad BIOK kosmetika natūrali. Gal neseku reklamų, bet ir negirdėjau to pabrėžiant. Bet tai dar nereiškia, kad aš jos nenaudosiu.
O su tikra natūralia irgi girdėjau visokių fokusų - ir žiaurias alergijas žmonėms, pasitaiko, įvaro. Ir, toli gražu, nebūtinai tinka.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 18, 21:39)
Sharada, tas "seniai įrodyta, kad parabenai reaguodami su UV skatina odos senėjimą ir DNR pažeidimus" iš kokios mokslinės studijos paimta?

iš anksto atsiprašau, kad mokslinis tyrimas yra tik anglų kalba:
http://www.sciencedi...8e4ef61f7ab5940
http://pubs.acs.org/....1021/tx800066u

Išvados iš tyrimo atlikto Kijote (Kyoto), Japonijoje:
"UVB exposure significantly increased cell death, oxidative stress, NO (nitric oxide) production, lipid peroxidation and activation of transcription factors in MP-treated HaCaT keratinocytes. These results indicate that MP (methylparaben), which has been considered a safe preservative in cosmetics, may have harmful effects on human skin when exposed to sunlight."
Atsakyti
Taip ir pagalvojau, kad šituos tyrimus pacituosit smile.gif
Paėmus dvi in vitro (net ne in vivo) studijas daryti išvadas, kad "jau seniai įrodyta" yra, kaip čia pasakius... stipru. Yra dešimtys autorių, teigiančių, kad parabenai yra saugūs... Taip, šios studijos siūlo ir daro prielaidą bet toli gražu ne išvadą. Reikia in vivo tyrimų, kad būtų galima daryti išvadas. Žinau, kad tie patys mokslininkai tęsė tyrimus in vitro su normaliais žmogaus keratinocitais (jau ne HaCaT, kurie buvo naudojami ankstesnėje studijoje) ir in vivo ant gyvulių odos, kai padarys išvadas, tada bus galima spekuliuot ta tema.
Dėl in vivo tyrimų- jie svarbūs dėl to, kad ingredientas, įšvirkštas į ląstelę mėginėlyje ir užteptas ant odos elgiasi skirtingai. Dar daug kas ir nuo koncentracijos priklauso. Parabenai ant odos labai greitai įsigeria ir yra metabolizuojami. Kol kas nėra nei vieno tyrimo, įrodančio, kad užsitepus priemonės su mažos koncentracijos parabenais, kokie yra naudojami kosmetikoje, kyla kokia nors DNR žalos ar kancerogenezės rizika. Žinoma, reikalingi tolesni tyrimai, tačiau kol kas išvadas daryti tikrai anksti. Be to, visai gali būti, kad sukombinavus parabenus su antioksidantais ar UV filtrais apskritai bet kokia rizika išėjus į saulę dingtų.

Pacituosiu jums knygą, kurioje vienas iš jūsų minėtų tyrimų yra apžvelgtas (Cosmetic Dermatology Principles and Practice, 2nd Edition, Baumann 2009)
Po kontraversiškų tyrimų apžvalgos padarytos išvados:
There are no convincing data that parabens cause harm to those not allergic to these compounds. Because of some sensationalistic reporting in recent years, though, many are choosing to avoid products containing this class of preservative ingredients. Again, for those not allergic to parabens, there are no scientifically established reasons to avoid the plethora of cosmetic and skin care products that contain these preservatives. Much more research is necessary to determine if what appears to be a relatively weak level of estrogenicity in parabens can promote carcinogenesis.

Beje, perkėliau komentarus ir į mano jau minėtą temą, galime diskusiją ten tęsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 18 liepos 2010 - 23:52
[quote=himalaia,2010 07 19, 01:36]

Vsiiskai Jus palaikau. Net ir neprofesionalui uztenka atidziau pagooglinti, isigilinti ir prieiti prie isvados kad parabenai linciuojami daugiau is iprocio, o ne remiantis mokslu. Vienas is daugelio straipsniu ta tema: http://www.skininc.c...464.html?page=2

Sakyti, kad parabenai yra toks blogis yra tas pats, kas teigti jog plastmasinis pistoletas yra mirtinas ginklas (nes jei ji islydysi ir suvalgysi, greiciauiai neatlaikys skrandis). biggrin.gif
Atsakyti
Manau, kad kiekvianas turi pasirinkimo teise. Ir sioje temoje diskutuoja patenkintos/nepatenkintos BIOK kosmetika, bet is savo asmenines patirties. Dalinasi patirtimi ir ispudziais. mirksiukas.gif
Atsakyti
Na nežinau, užmečiau akį į Rasos rožinį buteliuką, į baltą - neradau tų parabenų. g.gif Ir kam tie kategoriški apibendrinimai tada rolleyes.gif
Puiki baltoji linija, vien pagyrimai. thumbup.gif
Atsakyti
Nesitikiu, kad BIOK kosmetika yra 100% gėris, bet manau, kad ji natūralesnė ir bent jau lietuviškai odai tinkamesnė nei kita sintetikos prifarširuota kosmetika blush2.gif
Atsakyti
user posted image
ar esate bandžiusios,kokie atsiliepimai
Atsakyti
Vakar išbandžiau Rasos prausiklį probleminei odai. Tai patiko, nes odos netraukia ir gerai nuplauna. Kuo toliau tuo labiau man pradeda patikti Biok produkcija, o kai tokia dar kaina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bresk5 @ 2010 07 20, 09:23)
user posted image

Esu, patiko, švelnus, nesausina odos, gerai prausia smile.gif kada nors pirksiu vėl smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bresk5 @ 2010 07 20, 09:23)

Bandžiau ir aš. Mano oda mišri, kažkiek patraukdavo skruostų odą. Antram buteliukui nesusigundžiau. schmoll.gif
Atsakyti
Ar kuris nors lietuviškas makiažo valiklis ar pienelis nuvalo normaliai vandeniui atsparų tušą? g.gif
Atsakyti