Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo tyrimas

QUOTE(Loram @ 2009 12 16, 18:01)
granuliocitai

doh.gif Tikrai, visai galva nebedirba. Loram, aš norėjau paklausti, o kur jūs dirbat? ax.gif
Atsakyti
as vilniete smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 12 16, 18:53)
as vilniete smile.gif

Aš norėjau sužinoti kokioj ligoninėje ar poliklinikoje dirbi blush2.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

noriu paklausti, ar pavieniai nesubrandinti leukocitai (blastai) būtinai reiškia leukemiją ar kokį kitokį vėžį? Dėl labai žemo hemoglobino (59), žmogus buvo paguldytas į ligoninę. Du kartus buvo lašinta eritrocitų masė, po kurios hemoglobinas padidėjo iki 99, bet po paskutinės procedūros aptiko blastų. Po savaitės turi siuntimą pas hematologą, bet labai sunku laukti negalvojant apie blogiausia verysad.gif

Ačiū už atsakymą
Atsakyti
QUOTE(Giliuke1 @ 2009 12 16, 23:47)
Labas vakaras,

noriu paklausti, ar pavieniai nesubrandinti leukocitai (blastai) būtinai reiškia leukemiją ar kokį kitokį vėžį? Dėl labai žemo hemoglobino (59), žmogus buvo paguldytas į ligoninę. Du kartus buvo lašinta eritrocitų masė, po kurios hemoglobinas padidėjo iki 99, bet po paskutinės procedūros aptiko blastų. Po savaitės turi siuntimą pas hematologą, bet labai sunku laukti negalvojant apie blogiausia  verysad.gif

Ačiū už atsakymą

Neesu aš hematologė,tad tiksliai nieko nežinau,bet blastai būdingi leukemijai,nes šiaip blastų kraujyje nebūna ir dažniausiai tai būna būtent vėžio požymis,nes sergant juo kraujyje atsiranda nesubrendusių baltųjų kraujo kūnelių.O kartu sudėjus blastus ir didelio lapsnio anemiją...na nenoriu gąsdint ir nieko negaliu teigt...bet manau tikrai galima įtart leukemiją.
O patikslina geriau tegu mūsų profė Loram ir galiausiai hematologas atlikęs tyrimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruta1992: 17 gruodžio 2009 - 00:00
siaip blastu kraujyje is venos buti neturi, deja.
Labai retai, kai yra labai sunki infekcija ar sepsis su audringa organizmo reakcija - gali buti 1-2 blastai, tada buna ir labai daug lazdeliniu granuliocitu - bet jei daugiau - tai jau tikrai rodo kraujo liga.
siaip reikia tikslesniu skaiciu - jei blastu 30 proc - butina skubi hospitalizacija i hematologijos skyriu.
Ruta1992 - Tu visiskai teisi.
P.S. nesu as profe smile.gif bent jau sitoj srity
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 12 17, 00:31)
siaip blastu kraujyje is venos buti neturi, deja.
Labai retai, kai yra labai sunki infekcija ar sepsis su audringa organizmo reakcija - gali buti 1-2 blastai, tada buna ir labai daug lazdeliniu granuliocitu - bet jei daugiau - tai jau tikrai rodo kraujo liga.
siaip reikia tikslesniu skaiciu - jei blastu 30 proc - butina skubi hospitalizacija i hematologijos skyriu.
Ruta1992 - Tu visiskai teisi.
P.S. nesu as profe smile.gif bent jau sitoj srity

Vat,vat.Ir mano,kaip bebūtų gaila ta pati nuomonė,kad blastai+TOKIA anemija tikrai nieko gero nereiškia. unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
O kaip žymimi tie blastai, ar čia atliekamas spec.tyrimas, tada koks?
Atsakyti
QUOTE(RimPol @ 2009 12 17, 08:26)
O kaip žymimi tie blastai, ar čia atliekamas spec.tyrimas, tada koks?

RimPol mušiu tave bash.gif , neprisigalvok nesąmonių, tam reikalinga leukograma, o pagal tavo tyrimus tai viskas ok
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2009 12 17, 11:31)
RimPol mušiu tave bash.gif , neprisigalvok nesąmonių, tam reikalinga leukograma, o pagal tavo tyrimus tai viskas ok

nemušk, nemušk, nes hematologė man sakė, jeigu dar mažės leukocitų ir eritrocitų, "lįs į kaulų čiulpus".
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2009 12 16, 18:57)

Kiek man aišku, tai tau trūksta skysčių organizme, bet čia natūralu, nes karščiuoji, daugiau gerk skysčių, jei geri kavos, tai po to būtinai išgerk vieną stiklinę vandens.

Va va, skysčių tai tikrai gali trūkti. Kai pagalvoju per dieną tikriausiai tik vieną kitą stiklinę vandens teišgeriu ir tai ne visada. O kavos irgi negeriu, nemėgstu ax.gif Ačiū merginos, gerų Jums švenčių newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(RimPol @ 2009 12 17, 10:36)
nemušk, nemušk, nes hematologė man sakė, jeigu dar mažės leukocitų ir eritrocitų, "lįs į kaulų čiulpus".

Na gerai- nebemušiu, o čia ji tau teisybę sakė
Atsakyti