Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo tyrimas

QUOTE(sausė @ 2009 12 16, 16:37)
Matai, kur mane pagavai lotuliukas.gif

KOMENTUOJU:

HBG (hemoglobinas)- na man buvo 110 tai gydytoja sakė "ant ribos", norma 110-165, manyčiau, kad ir pas tave prie tų mažesnių.
Eritrocitų per mažai. Norma 3.8-5.8
Leukocitų mažoka. Norma 3.5-10

Iš hemoglobinas ir eritrocitai rodo anemijos pradžią, bet dal dareisi po mensių? Nieko čia blogo pagerk burokėlių, vynuogių sulčių, jautiena daug turi geležies. Temperatūra dėl to tikrai nekyla.

Leukocitų tai tikrai, sakyčiau, nedaug, normaliai taip būna apie 5. Uždegiminių procesų tavo organizme nerodo.
Gal tu nesenai persirgau virusine infekcija ar gripu, dabar tos ligos ėjo su leukocitų mažėjimu?

.
Ir dar aš parašiau pagal naujas normas, na aš taip galvoju, kad su senais aparatais niekas nebedirba. Jei pagal senas normas tai pas tave aiškiai visko per mažai. Kraują ėmė iš venos ar iš piršto?

Dabar atsakyk ko klausiau parašysiu ką galvoju, ne geriau paskambinsiu savo gydytojui.

Tai pas mane jau metai laiko tokie maždaug rodikliai, dabar dar pakrito eritrocitai ir hemoglobinas. Daryta ne po mėnesinių. kraujas visada iš venos. Ir kur aš tik jau nebuvau ir kokių tyrimų neprisidariau, na, gal dar aišku nevisus. Iš virusų rado epšteino-Baro lėtinę jau formą ir Citomegalo irgi lėtinę, bet sako, kad metai laiko neturi temperatūra laikytis dėl jų. dar kažkodėl nori kepenis prikabinti, bet fermentai visi normoj. ASO (streptokokai) viršija 3 kartus viršutinę normą, skydliaukės hormonai normoj, hepatitų nerasta, ŽIV nerasta biggrin.gif dar kažkokie ten ne prie pagrindinių kraujo rodiklių yra virš normos, bet reik pasižiūrėti tas raideles, nes mintinai neatsimenu. reiks namuose pasižiūrėt ir surašyt. tiesa, dar ENG - norma, CRB - norma, reumatoidinis faktorius-ant ribos, autoimuniniu ligu nerodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RimPol: 16 gruodžio 2009 - 15:56
QUOTE(RimPol @ 2009 12 16, 15:53)

Kodėl tuščia žinutė?
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2009 12 16, 16:56)
Kodėl tuščia žinutė?

nu lyg ir netuščia, pakoregavau, kažką kompas nugrybavo ,pavargo šiandien turbūt nuo manęs.

žr.puslapyje prieš šį, man matosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RimPol: 16 gruodžio 2009 - 16:03
QUOTE(RimPol @ 2009 12 16, 15:53)
Tai pas mane jau metai laiko tokie maždaug rodikliai, dabar dar pakrito eritrocitai ir hemoglobinas. Daryta ne po mėnesinių. kraujas visada iš venos. Ir kur aš tik jau nebuvau ir kokių tyrimų neprisidariau, na, gal dar aišku nevisus. Iš virusų rado epšteino-Baro lėtinę jau formą ir Citomegalo irgi lėtinę, bet sako, kad metai laiko neturi temperatūra laikytis dėl jų. dar kažkodėl nori kepenis prikabinti, bet fermentai visi normoj. ASO (streptokokai) viršija 3 kartus viršutinę normą, skydliaukės hormonai normoj, hepatitų nerasta, ŽIV nerasta biggrin.gif dar kažkokie ten ne prie pagrindinių kraujo rodiklių yra virš normos, bet reik pasižiūrėti tas raideles, nes mintinai neatsimenu. reiks namuose pasižiūrėt ir surašyt. tiesa, dar ENG - norma, CRB - norma, reumatoidinis faktorius-ant ribos, autoimuniniu ligu nerodo.

Na va kalbėjau su daktaru, tai jam užkliuvo reumatoidinis faktorius, sako, kad neprasidėtų reumatas, bet CRB- neigiamas tai dar nėra, čia viskas gali būti nuo streptokokų, kažkada turėjai kažkokią streptokokinę infekciją. ASO dydžių pakitimai reiškia, kad buvusi bakterinė infekcija paskatino imuninę sistemą gaminti antikūnus. Pirmiausia jis patarė sugerti penicilinų grupės antibiotikų kursą. Čia būtų, bent jau reumato profilaktikai, paskui kartotis kraujo tyrimą.
Dėl hemoglobino ir eritrocitų tai pavalgyk daugiau produktų su geležim, dar gali pasidaryti geležies kiekį kraujyje.

Penicilinų grupės dabar dažniausiai būna geriami amoksocilinas, bet būtų labai gerai, kad galėtum susileisti paprastą peniciliną 5 dienas.
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2009 12 16, 17:19)
Na va kalbėjau su daktaru, tai jam užkliuvo reumatoidinis faktorius, sako, kad neprasidėtų reumatas, bet CRB- neigiamas tai dar nėra, čia viskas gali būti nuo streptokokų, kažkada turėjai kažkokią streptokokinę infekciją. ASO dydžių pakitimai reiškia, kad buvusi bakterinė infekcija paskatino imuninę sistemą gaminti antikūnus. Pirmiausia jis patarė sugerti penicilinų grupės antibiotikų kursą. Čia būtų, bent jau reumato profilaktikai, paskui kartotis kraujo tyrimą.
Dėl hemoglobino ir eritrocitų tai pavalgyk daugiau produktų su geležim, dar gali pasidaryti geležies kiekį kraujyje.

Penicilinų grupės dabar dažniausiai būna geriami amoksocilinas, bet būtų labai gerai, kad galėtum susileisti paprastą peniciliną 5 dienas.

dėkui tau sausyte už tokį išsamų atsakymą, vat dėl tų streptokokų, tai man darė pasėlį, bet niekas neišaugo, tai ir neparašė nieko gydytoja, nors sako profilaktiškai galėtum antibiotikų suvartot. Tik kad man atrodo, ne visi mane jie veikia, nes turėjau anksčiau baisią anginą, tai tiek jų prisivalgiau, kad paskui organizmas į geriamus nebereagavo, kok nepradėjo kažkokių stiprių į veną leist. Po to išoperavo, čia prieš 7 metus buvo, bet va žiemą buvo pati ryklė viena pusė užpūliavus ir ištinus taip negražiai, bet jau temperatūra ir prieš tai laikėsi, ir tyrimukai bendrieji kraujo pamažinti buvo. atrodo, kad Ampicilinas manęs neveikia, nes ligoninėj kai gulėjau čia prieš metus, tai man jo leido gal 10 dienų gal 4 kartus per parą, temperatūra laikėsi. ar penicilinas ne tos pačios grupės? bet gal reik pabandyt, nes man ir kelėnus dar skauda, ypač kai atšąla oras. Ai, va po tiek tyrimų, tai ir likau toj pačioj vietoj, nuo kurios pradėjau, bet pradėjau vartoti kažkokius super brangius papildus, tai labai įdomus bus ar nebus koks jų poveikis.

O peniciliną leidžiamą parduoda ar reik receptuko griežtai? Susileisčiau be problemų, jeigu į raumenis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RimPol: 16 gruodžio 2009 - 16:30
QUOTE(sausė @ 2009 12 16, 10:31)
Na hemoglobinas geras, primink kiek tau tos temperatūros?

Rytais būna 37,2 pakyla iki 37,5. Sugėriau antibiotikų kursą (pavadinimo nelabai atsimenu), bet niekas nepasikeitė, nei nukrito nei padidėjo.
Atsakyti
QUOTE(RimPol @ 2009 12 16, 16:28)
dėkui tau sausyte už tokį išsamų atsakymą, vat dėl tų streptokokų, tai man darė pasėlį, bet niekas neišaugo, tai ir neparašė nieko gydytoja, nors sako profilaktiškai galėtum antibiotikų suvartot. Tik kad man atrodo, ne visi mane jie veikia, nes turėjau anksčiau baisią anginą, tai tiek jų prisivalgiau, kad paskui organizmas į geriamus nebereagavo, kok nepradėjo kažkokių stiprių į veną leist. Po to išoperavo, čia prieš 7 metus buvo, bet va žiemą buvo pati ryklė viena pusė užpūliavus ir ištinus taip negražiai, bet jau temperatūra ir prieš tai laikėsi, ir tyrimukai bendrieji kraujo pamažinti buvo. atrodo, kad Ampicilinas manęs neveikia, nes ligoninėj kai gulėjau čia prieš metus, tai man jo leido gal 10 dienų gal 4 kartus per parą, temperatūra laikėsi. ar penicilinas ne tos pačios grupės? bet gal reik pabandyt, nes man ir kelėnus dar skauda, ypač kai atšąla oras. Ai, va po tiek tyrimų, tai ir likau toj pačioj vietoj, nuo kurios pradėjau, bet pradėjau vartoti kažkokius super brangius papildus, tai labai įdomus bus ar nebus koks jų poveikis.

O peniciliną leidžiamą parduoda ar reik receptuko griežtai? Susileisčiau be problemų, jeigu į raumenis biggrin.gif

Ampicilinas tikrai veikia ne taip kaip penicilinas, jis nors ir skaitosi tos grupės, bet poveikis kitoks. Na taip tas pasėlis, kai suvartotas antibiotikų kursas, nieko neparodys, esmė, kad tie streptokokai kažkaip dar veikia, gamindami antikūnius. O jei yra angina, tai pirmas vaistas penicilinas, kad nesikomplikuotų į reumatą. O dabar tikrai tau reikia penicilino, nes jei dar ir kelėnus paskauda tai tikrai.

Mano pažįstamos vaikas taip ir susirgo reumatu, nes gydytoja sergant angina laiku nepaskyrė penicilino, tai kai nuvažiavo į klinikas gydytojai ir pasakė, kad jokie kiti antibiotikai tik penicilinas. O dabar vaikas kas 3 savaites 5 metus profilaktiškai turės leistis biciliną verysad.gif

Vaistai parduodami tik su receptu.
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2009 12 16, 17:47)
Ampicilinas tikrai veikia ne taip kaip penicilinas, jis nors ir skaitosi tos grupės, bet poveikis kitoks. Na taip tas pasėlis, kai suvartotas antibiotikų kursas, nieko neparodys, esmė, kad  tie streptokokai kažkaip dar veikia, gamindami antikūnius. O jei yra angina, tai pirmas vaistas penicilinas, kad nesikomplikuotų į reumatą. O dabar tikrai tau reikia penicilino, nes jei dar ir kelėnus paskauda tai tikrai.

Mano pažįstamos vaikas taip ir susirgo reumatu, nes gydytoja sergant angina laiku nepaskyrė penicilino, tai kai nuvažiavo į klinikas gydytojai ir pasakė, kad jokie kiti antibiotikai tik penicilinas. O dabar vaikas kas 3 savaites 5 metus profilaktiškai turės leistis biciliną verysad.gif

Vaistai parduodami tik su receptu.

supratau, bet pasėlis nebuvo po antibų, bet sako būna taip, kad nepataiko paimt būten iš ten, kur jų yra. Ačiū tau
Atsakyti
QUOTE(Werkona @ 2009 12 16, 16:40)
Rytais būna 37,2 pakyla iki 37,5. Sugėriau antibiotikų kursą (pavadinimo nelabai atsimenu), bet niekas nepasikeitė, nei nukrito nei padidėjo.

O kitų tyrimų atsakymų nežinai? Ypač domintų leukocitai ir CRB.
Papildyta:
QUOTE(RimPol @ 2009 12 16, 16:51)
supratau, bet pasėlis nebuvo po antibų, bet sako būna taip, kad nepataiko paimt būten iš ten, kur jų yra. Ačiū tau

Va būtent tas ir yra, kad sunku užtaikyti.
Atsakyti
Galiu surašyti visus skaičiukus, kraujas imtas iš piršto:
WBC-8,7; RBC4,16; HGB-127; HCT-387; PLT-266; PCT-263;
MCV-93; MCH-30,4; MCHC-327; RDW-11,7; MPV-9,9; PDW-10,4;
LYM-18,2 IR 1,5; MON-4,9 IR 0,4; GRA-76,9 IR 6,8. ENG- 2.
Tyrimas darytas prieš porą savaičių, nes vėrė per nugarą ir truputį pakosinėjau, bijojau, kad nebūtų plaučių uždegimas, padarė nuotrauką, sakė nežymus bronchitas. Viskas lyg ir praėjo o temperatūra nuo apsilankymo tik sukilo, kaip rašiau iki 37,5.
Atsakyti
QUOTE(Werkona @ 2009 12 16, 17:12)
Galiu surašyti visus skaičiukus, kraujas imtas iš piršto:
WBC-8,7;    RBC4,16;     HGB-127;      HCT-387;      PLT-266;     PCT-263;
MCV-93;     MCH-30,4;    MCHC-327;    RDW-11,7;   MPV-9,9;     PDW-10,4;
LYM-18,2 IR 1,5;     MON-4,9 IR 0,4;    GRA-76,9 IR 6,8. ENG- 2.
Tyrimas darytas prieš porą savaičių, nes vėrė per nugarą ir truputį pakosinėjau, bijojau, kad nebūtų plaučių uždegimas, padarė nuotrauką, sakė nežymus bronchitas. Viskas lyg ir praėjo o temperatūra nuo apsilankymo tik sukilo, kaip rašiau iki 37,5.

WBC - leukocitai-norma.
RBC - eritrocitai norma;
HGB - hemoglobinas norma;
HCT - hematokritas - na dar normos ribose, bet galėtų būti aukštesnis;
PLT - trombocitų skaičius norma;
PCT-trombokritas norma;
MCV - vidutinis eritrocitų dydis - norma;
MCH - vidutinis hemoglobino kiekis eritrocite norma;
MCHC - vidutinė hemoglobino koncentracija norma;
RDW- eritrocitų pasiskirstymo plotis norma;
MPV - vidutinis trombocitų dydis norma;
PDW - trombocitų pasiskirstymo plotis ribinis norma 10-18;
LYM - absoliutus limfocitų skaičius norma;
MON- monocitai- norma;
GRA (nežinau, atleisk ką reiškia, reikės pasidomėti)- norma 43-76, pas tave 76,9 ir 6,8 kaip ir norma, nes norma 1.2-6,8;
ENG- eritrocitų nusėdimo greitis norma.

Kiek man aišku, tai tau trūksta skysčių organizme, bet čia natūralu, nes karščiuoji, daugiau gerk skysčių, jei geri kavos, tai po to būtinai išgerk vieną stiklinę vandens.

O tu nenori, dar kartą nueiti pas gydytoją, nes gali būti neužsibaigęs bronchitas, na plaučių uždegimas mažai tikėtinas, nes leukocitų norma. Ir pasikartok tyrimą. Tyrimai tikrai neblogi. O antibiotikus gėrei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sausė: 16 gruodžio 2009 - 17:58
granuliocitai
Atsakyti