Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo tyrimas

g.gif doh.gif nezinau...
o koks vezys pas giminaiti?
gal dare citologini tyrima? bet ne kraujo.... o is tam tikros vietos paimta medziaga?
g.gif
siaip melanomos neturi kraujyje zymenu.. bet galima pasiziureti su dermatoskopu (panasu i mikroskopa) tiesiai i apgama ir aisku - melanoma ar ne.
siaip jau geriau ispjauti - tik svarbu visa, o ne dalimis... na ir kas kad nepiktybini ispjaus , svarbu kad paskui nereiks jaudintis...
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2008 10 01, 22:00)
Labai Jums ačiū už greitą atsakymą  4u.gif
O istorija tokia: mano draugei seniai esantis apgamas šiek tiek pakeitė spalvą, formą ir pan. ir ji kreipėsi į gydytojus. Šie padarė bendrą kraujo tyrimą (be pakitimų) ir siunčia į Onkologinį operuoti tą apgamą. Draugė sumišusi, abejoja, bijo pabloginti situaciją. Ir kaip tik šiomis dienomis jos giminaičiui apčiupo onkologai mazgelius, atseit, tai metastazės. Ir tam giminaičiui darė bendrą kraujo tyrimą, jis buvęs geras, o kai padarė "stulpelinį", tai atseit, viskas paaiškėjo, kad tai tikrai metastazės. blush2.gif  Gal medikui tai ir kvailai atrodo, nes čia pasakota iš lūpų į lūpas ir dar nesuprantančių žmonių  blush2.gif O mes su draugyte nutarėm, kad reiktų ir jai pasidaryti tą stulpelinį tyrimą, dėl šventos ramybės, bet vat kaip pasirodo iš tikrųjų...  verysad.gif

Greiciausiai dare stulpeline biopsija (paima audiniu gabaliuka ir tiria mikroskopu)- jei vezys mato nenormalias vezines lasteles unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rence25: 01 spalio 2008 - 22:12
Laba diena,
Gla kas patars, ka reiksia MONO 0.61 (kai norma 0.10-0.60) ir 8.1% (kai norma 3.1-80).

Aciu labai!
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2008 10 01, 14:10)
Tėmelė kaip ir aprimusi, gal visos sveikutės, tikėkimės  4u.gif
O man šiek tiek neramu, tad norėjau pasiteiraut apie "stulpelinį" kraujo tyrimą, nustatantį vėžį, turbūt  blush2.gif  Gal kas žinot? Ar galima be siuntimo jį pasidaryti? Kiek maždaug tai kainuotų ir išvis, ar galima juo pasikliauti kaip vėžį atrandančiuoju tyrimu, jei šiaip kiti standartiniai kraujo rodikliai geri  4u.gif

Yra tyrimai, randantis vėžio žymenų. Daro visi didesni medicinos centrai (kainas galima surasti kainynuose). Mačiau turi Northway, Medicinos diagnostikos centras. (Vėžio žymenų testas ar kažkas pan.). Jis kaip suprantu yra tik pirminis taškas. Jei randa pakitimų, tada siunčia tolesniems tyrimams (audinių biopsija ir pan.) - kurie arba patvirtina, arba paneigia testąsmile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal galite kas nors paaiskinti ka galetu reiksti du kraujo tyrimo parodymai uz normos ribu:

RDW CV 11.2
MPV 5.83

Is anksto dekui
Atsakyti
jau kažkur rašiau - tai mažai reikšmingi eritrocitų (RDW) ir trombocitų (MPV) dydžio ir dispersijos rodikliai. kiekviena laboratorija turi savo normas, bet rodos, kad abu dydžiai mažesni - tai reiškia, kad pas Jus mažesni nei standartiniai trombocitai (tikriausiai jų kiekis artėja ties viršutine normos riba) ir eritrocitai savo dydžiu mažai skiriasi vienas nuo kito (kaip ir turėtų būti)
viskas gerai, mažiau jaudinkitės smile.gif
Atsakyti
Sveikos. As irgi pasidariau kraujo tyrimus, ir yra rodikliu, kurie nepatenka i normas: WBC 3,39, NEU 1,12 33%, LYM 1,75 51,8%, ir RDW 10,3, bet kaip supratau i sita nlb reik kreipti demesi. Kiek zn NEU turetu buti daugiau negu LYM procentais, o pas mane atvirksciai. Mazdaug metai jau pastebejau kad taip yra, o kaip anksciau buvo, vis pamirstu pazet i kortele..
Atsakyti
čia jau reikia rimčiau pasižiūrėti... o kiti skaičiukai? eritrocitai (RBC)? Hb? trombocitai (PLT)? geriausiai būtų nukopinti viską.... ir kreiptis į gydytoją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loram: 28 spalio 2008 - 13:17
QUOTE(Loram @ 2008 10 28, 14:16)
čia jau reikia rimčiau pasižiūrėti... o kiti skaičiukai? eritrocitai (RBC)? Hb? trombocitai (PLT)? geriausiai  būtų nukopinti viską.... ir kreiptis į gydytoją.

Nu surasau viska:
WBC 3,39 10e9/l
NEU 1,12 33,1 %
LYM 1,75 51,8 %
MONO .322 9,49 %
EOS .129 3,82%
BASO .060 1,76%

RBC 4,42 10e12/l
HGB 133. g/l
HCT .395 l/l
MCV 89.3 fL
MCH 30,1 pg
MCHC 337. g/l
RDW 10.3 %CV

PLT 268. 10e9/l
MPV 8,56 fl

ENG 7

Nu vat tiek. praitais metais rugpjuti vidaus daktare del tu limfocitu siunte i santariskes pas hematologe, bet ten atliko bendra kraujo tyrima, citomegalo ir toksoplazmozes ar kokios ten, sake viskas normaliai, nevertejo tau cia vaziuoti, tik pinigus susimokejau, nes buvau sunerimus, ir ejau privaciai, o ne laukiau eiles.
O reiketu sunerimti del tu NEU ir LYM?

Pas vidaus jau geda eiti, nes sakau metai taip viskas yra. Yra padideje limfmazgiai kakle, vienas 0,6cm gal, kitas lb maziukas, net neuzciuope kai parodziau, tai dariausi ir echo visokias, ir pas infektologe buvau, tiesa nustate kad prasirgus ebstein baro virusu.
Galvoju gal vel pas hematologe prasyti siuntimo, bet.. pasirodysiu tikrai paranojike.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvaigzdute^: 28 spalio 2008 - 13:57
Kaip gerai, kad radau tokia tema.

Kaip suprantu, mano kraujo tyrimai nelabai kokie. Gydytoja nieko nesivargina aiskinti.

hemaglobinas 90

WBC 10,8 H
RBC 4.37
HCT 297
MCV 68 L
PDW 9.6 L

Gal kas gali pakomentuoti, nes pagal normas, kurias suraso greta, kaip ir yra kazkokiu neatitikimu...
Atsakyti
QUOTE(liene @ 2008 10 28, 17:21)
Kaip gerai, kad radau tokia tema.

Kaip suprantu, mano kraujo tyrimai nelabai kokie. Gydytoja nieko nesivargina aiskinti.

hemaglobinas 90

WBC 10,8 H
RBC 4.37
HCT 297
MCV 68 L
PDW 9.6 L

Gal kas gali pakomentuoti, nes pagal normas, kurias suraso greta, kaip ir yra kazkokiu neatitikimu...

gal galima papildomos informacijos? NEU? LYM? o gal skaičiuota formule? ta prasme yra procentais suskaiciuota atskiroj lenteleje? tada lazdeliniai? segmentuoti?
MCV?
kada darytas tyrimas?

Atsakyti
liene pas tave mazakraujyste.Labai mazas hemoglobino kiekis,pas mane buvo 100 tai labai silpnai jausdavausi.Norma yra nuo 120 g/l.Vaiksciodavau visa isbalus,galva svaigdavo.Nevisus vitaminus organizmas isisavindavo.Tai padejo lietuviski gamtos namu vitaminai.Tenka kursa kartoti i metus pora kartu,nes polinkis yra i mazakraujyste.
Atsakyti