Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios

Apklausa: Duonos kepimo temoje pirmame puslapyje jūs norėtumėte matyt: (153 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(rutulux @ 2010 09 06, 18:25)
Nu teisingai, kaip tik to ir klausiau. Dėkui  4u.gif. Jaučiu persidirbau  smile.gif

doh.gif lotuliukas.gif oi kazkaip pralinksminot....
Atsakyti
Iškilo klausimukas... raugą pasidariusi kažkaip niekad labai jau tiksliai nesverdavau dėdama į tešlą o tiesiog supildavau visą pasilikus tik kelis šaukštus kaip starterį...
Kokį poveikį daro mažesnis ar didesnis to raugo kiekis tešloje? tik rūgštelė skiriasi ar dar kas?

Ir dar... dažnai daba duoną tenka kepti kasdien tai jei aš starterį pamaitinčiau iškart kokiais keturiais šaukštais miltų ir vandens ar kitai dienai jau būtu galima naudoti ar visgi per silpnas dar būtu raugelis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egute: 07 rugsėjo 2010 - 08:44
QUOTE(egute @ 2010 09 07, 09:42)
Iškilo klausimukas... raugą pasidariusi kažkaip niekad labai jau tiksliai nesverdavau dėdama į tešlą o tiesiog supildavau visą pasilikus tik kelis šaukštus kaip starterį...
Kokį poveikį daro mažesnis ar didesnis to raugo kiekis tešloje? tik rūgštelė skiriasi ar dar kas?

Ir dar... dažnai daba duoną tenka kepti kasdien tai jei aš starterį pamaitinčiau iškart kokiais keturiais šaukštais miltų ir vandens ar kitai dienai jau būtu galima naudoti ar visgi per silpnas dar būtu raugelis  blush2.gif

rūgštele, greičiau iškyla
drasiai maitink ir bus normalus, gal tik netoks rūgštus
Atsakyti

Noriu pasitikslint, šian penkta diena raugui, tai jau galiu kept duoną?
Pirmą kart darau, tai klausimų milijonas.
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2010 09 08, 16:09)
Noriu pasitikslint, šian penkta diena raugui, tai jau galiu kept duoną?
Pirmą kart darau, tai klausimų milijonas.

taip, galit kept
Atsakyti
smile.gif

Pirma karta kepiau rugine duona be minkymo, su daug seklu visokiu. Nu laaabai skani, ir grazi.
Ir kvietine bulka su raugu, radau recepta internete - Amerikietiska sumustiniu duona, ten su mielem, bet keiciau i rauga. Gavosi labai gerai, tik dejau I rusies miltus tai gal spalva nelabai grazi, ir gal pakept dar kokia 10 minuciu reikejo. na, bet kilo puikiai, skani, zodziu galima eksperimentuoti. Sita duona be kiausiniu, reikes bandyti pagerinta smile.gif
Rauga dariau pagal Nataliunciko recepta 4u.gif
Dabar ji idejau i saldytuva. Tai kai kita karta noresiu kepti, kada ji isimti? Is vakaro? Ir kaip ji pamaitinti, kaip ji globoti?
Atsakyti
jolanka, kvietinis raugas lepesnis už ruginį, todėl ne visada gali iškilt po laikymo šaldytuve, todėl, geriausia arba kasdien ji po truputi maitint ir kept arba jei retai kepi, geriau sunaudot visą, o kai norėsi kept batoną/bulką/pyragą tiesiog pasidaryt naujo, gi greit darosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Dekui, paziurejau dabar saldytuve, tai pakiles jis, vadinasi gyvas, maitinsiu ir ziuresiu. Kepsiu zinoma ne kasdien smile.gif
Bet man jis daresi 2 paras. O as tokia karstakose, jei man prireikia ko nors, tai greit ir turi but biggrin.gif
Atsakyti
na, aš čia seniai jau reiškiausi lotuliukas.gif
gi kepu, kepu ta duonytę bent kartą savaitėje. supykau ant salyklų pardavėjų, kad dideliais kiekiais reikia pirkti ir pasidariau savo smile.gif nežinau kas iš jo gausis, bet girai tikrai tiks. labai skaniai kvepia smile.gif
Atsakyti

Jei neiškilo tešla su raugu, tai trūko šilumos ar dar kas g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 09 09, 15:59)
Dekui, paziurejau dabar saldytuve, tai pakiles jis, vadinasi gyvas, maitinsiu ir ziuresiu. Kepsiu zinoma ne kasdien smile.gif
Bet man jis daresi 2 paras. O as tokia karstakose, jei man prireikia ko nors, tai greit ir turi but  biggrin.gif

tai galit tiesiog kasdien po truputi primaitint, kad veiklos turėtu mirksiukas.gif

QUOTE(rutulux @ 2010 09 09, 19:50)
Jei neiškilo tešla su raugu, tai trūko šilumos ar dar kas  g.gif

daug nuo ko priklauso, gali būt truko šilumos, gal raugas nesubrendo arba atvirkščiai, susilpnėjo, gal per mažai laikėt...
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 09 09, 18:59)
daug nuo ko priklauso, gali būt truko šilumos, gal raugas nesubrendo arba atvirkščiai, susilpnėjo, gal per mažai laikėt...

Laikiau 5 dienas, kaip nurodyta, tik paskitinė dieną burbulų nebesimatė, bet kvapas geras. Tada lieka šilumos trūkumas.
Atsakyti