QUOTE(keistuole @ 2010 06 21, 22:56)
mažinkit mielių kiekį iki 1 duonkepės šaukštelio, gal padės
O aš miltų dadėčiau

Pati kai neturiu svarstyklių, tai ir miltai pas mane būna dedami "apgraibom", bet per laiką kažkaip jau išmokau daugmaž pataikyti kiekį, beminkant duonkepei stebiu tešlos konsistenciją ir dadedu, kiek, mano manymu, reikia. O kai su raugu kepu, tai pastebėjau, kad svarbu neperkildinti, nes pirmus kartus irgi viršus sukrisdavo, kao 4 val. kildindavau, o dabar poros valandų maždaug užtenka duonekėpėj pakildinti, žiūriu, kad maždaug dvigubai tešla iškiltų ir kepu.
Papildyta:
QUOTE(rasyte_ @ 2010 06 22, 12:32)
Vakar kepta duonele pagal mamytes recepta, tik as dar dedu raugo, nezinau ka jis duoda, bet dedu

Ir saulegrazu dedu zymiai daugiau, man skaniau, kai yra ka pakramtyti
Tai dedate ir mieles ir raugą?
Jei darysiu vien su raugu, tai vandens ir miltų mažinti tiek, kiek rauge dedu? (apie 100 abiejų?)