QUOTE(trojana @ 2010 06 19, 14:09)
As irgi issikepiau pirma duona su raugu, ruginiu miltu dejau tik 100 g, kvietiniu 320, zodziu vaizadas liuks, o skonis siaip sau, rugstoka...Reikes ieskoti receptu ivairesniu. O kaip ta starteri dabar naudoti? Isimti is saldytuvo, pamaitinti vel ruginiais miltais ir siltu vandeniu ir vel palikti parai laiko? O paskui vel atsidedi dali i saldytuva? 

Nenusiminkit, man su svieziu (5-6 dienu ) raugu irgi gavos labai rugsti, galvojau jau mest rauga, bet pabandziau dar ir pavyko labai gerai, kitus kartus duona nebebuvo tokia rugsti.
as starteri isimu, palaikau apie 1val kambario temperaturoj, tada maitinu, jau po 3-4 val man jis visas graziai suburbuliuoja, tada dali atsidedu kitam sykiui, ir is likusio maisau tesla duonai, pakildinu apie 4val kambario temperaturoj(arba per nakti saldytuve laikau, paskui ryte kildinu, priklausomai kokiu laiku uzmaisau) ir kepu.Net per nakti saldytuve laikyta nebuna per rugsti (as megstu svelnios rugsteles duonyte).