Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos

noriu paklsuti kaz siemet uzsakinejate is Vysniausku lelijas... Jus dar pasitikslinate pas juos ar yra tokiu kokiu norite, ar ne? Tiesiog siunciate uzsakymo forma ir pervede pinigelius laukiate?

jei gerai supratau tai prie tu kuriu nera, yra uzrasas " PARDUOTOS" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 07 19, 17:32)
jei gerai supratau tai prie tu kuriu nera, yra uzrasas " PARDUOTOS" smile.gif

Sita as suprantu smile.gif Ale pas juos yra prierasas "Kadangi kai kurių veislių augalų kiekis ribotas, tai prašome parašyti kaip mums pasielgti , jeigu neturėsime kurio nors augalo: grąžinti pinigus, pakeisti kitomis veislėmis, pakeisti jūsų nurodytomis kitomis veislėmis." Vat idomu, ar jie is karto pasako, ar lauki rugsejo, kol sius.

Ech, man ju ten tiek daug graziu-bet nusistaciau sau riba - 10 vnt. ir ne daugiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 07 19, 19:54)
Sita as suprantu smile.gif  Ale pas juos yra prierasas "Kadangi kai kurių veislių augalų kiekis  ribotas, tai prašome parašyti kaip mums pasielgti , jeigu neturėsime kurio nors augalo: grąžinti pinigus, pakeisti kitomis veislėmis, pakeisti jūsų nurodytomis kitomis veislėmis." Vat idomu, ar jie is karto pasako, ar lauki rugsejo, kol sius.

Ech, man ju ten tiek daug graziu-bet nusistaciau sau riba - 10 vnt. ir ne daugiau schmoll.gif

tai uzsisakyt reik dabar turbut,nes as kol laukiau tai visos mano norimos parduotos jau doh.gif
Atsakyti
Butinai paskubesiu smile.gif Man su irisais pasiseke - issirinkau, uzsisakiau, o jau po dienos ziuriu, kad mano norimu ir neliko..Bet man pasiseke-tik 2 negavau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 07 19, 18:22)
o kaip tai daroma?? blush2.gif nepagalvokit nieko blogo,as tik del bendro isprusimo paklausiau smile.gif

Parenkamos lelijos "mama" ir "tėtis", atliekamas bičių darbas žmogaus rankomis, subrandintos sėklos surenkamos, pasėjamos ir laukiama kas pražys. Atrenkami perspektyvūs sėjinukai, stebimi, kol galų gale iš daugelio atsiranda viena kita nauja veislė. Kiek skaičiusi selekcija užsiimančių žmonių interviu - tai labai kruopštus ir kantrybės reikalaujantis darbas. Kad tuo užsiimti reik turėti ką kryžminti (gėlių kolekciją), kaip du kart du išmanyt gėlių (pvz. lelijų) auginimo virtuvę ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 19 liepos 2010 - 18:43
kazka panasaus ir galvojau smile.gif
Parenkamos lelijos "mama" ir "tėtis"

bet kaip atskirti teti nuo mamos, tai visai nesuprantu (tiomny lies) blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 07 19, 20:21)
bet kaip atskirti teti nuo mamos, tai visai nesuprantu (tiomny lies) blush2.gif  smile.gif

Lelijos turi kuokelius ir vieną piestelę. Kuokeliai su žiedadulkėmis yra "vyriškoji" dalis, o piestelė "moteriškoji" dalis. Kiekviena lelija gali būti ir "mama" ir "tėčiu". Ta lelija, kurios kuokelių žiedadulkes nešite ant kitos lelijos piestelės, taps "tėčiu", o ta lelija, ant kurios piestelės bus atneštos kitos lelijos žiedadulkės, taps "mama".
Aš bandžiau tik vaizdžiai paaiškinti pasirinkdama sąvokas "mama" ir "tėtis" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 07 19, 21:37)
Lelijos turi kuokelius ir vieną piestelę. Kuokeliai su žiedadulkėmis yra "vyriškoji" dalis, o piestelė "moteriškoji" dalis. Kiekviena lelija gali būti ir "mama" ir "tėčiu". Ta lelija, kurios kuokelių žiedadulkes nešite ant kitos lelijos piestelės, taps "tėčiu", o ta lelija, ant kurios piestelės bus atneštos kitos lelijos žiedadulkės, taps "mama".
Aš bandžiau tik vaizdžiai paaiškinti pasirinkdama sąvokas "mama" ir "tėtis" 4u.gif

aciu , uz paaiskinima,kitais metais idomumo delei pabandysiu palikti keleta seklu,tikiuosi bitutes, ta darba padarys uz mane smile.gif paziuresiu ar aplamai is seklos,kas nors uzaugs,idomu ar lelijos subrandina seklas,lauko salygomis g.gif nepyk ,kad kankinu tokiais durnais klausimais blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif , dar 3 lelijas "atradau" doh.gif Buvo minčių apie selekciją, bet nusprendžiau, kad kol dirbu "valdišką" darbą nelabai spėčiau, nes talkininkų nelabai turiu rolleyes.gif Kol kas tik perku įvairias rūšis blush2.gif
Atsakyti
"Užsimiegojusios" azijietiškos lelijos:
user posted image user posted image
Keletas OT hibridų:
user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 07 20, 13:25)

Keletas OT hibridų:

raudonskruostės labai gražios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 07 20, 14:25)
"Užsimiegojusios" azijietiškos lelijos: