Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus Gimdymo Namai (VGN) - 8 tema

Sveikos merginos,

as kaip ir jus visos ruosiuosi cia gimdyt, todel prasau, kad pasidalintumete patirtimi tos kurios jau pagimdete. Kokie ispudziai, kokia prieziura, kaip sekesi pats gimdymas, taretes ar ne, kokios palatos.

Vilniaus gimdymo namai (naujagimiui palanki ligoninė)
18A Tyzenhauzų gatvė
Vilnius 02007
8~5 2622455

Šioje temoje dalinamės visa naudinga informacija apie šiuos gimdymo namus. Labai laukiame ten gimdžiusių mamyčių pasakojimų apie gimdymą, personalą, priežiūrą, palatas ir kt.

Truputis naudingos informacijos:
Mamyčių klubo laida apie VGN

Daiktai kuriuos rekomenduojama pasiimti į gimdyklą

Mamytei:
1.Naktinukai (darant CP naktinukus duoda, esant sklandžiam gimdymui pageidauja, kad mamytės turėtų savo)
2.Chalatas
3.Šlepetės
4.Kojinės
5.Vienkartinės palutės
6.Įklotai
7.Tinklinės kelnaitės
8.Negazuotas mineralinis vanduo
9.Lūpų pieštukas
10.Jei pageidausite epidūrinės nejautros rekomenduojama turėti epidūro rinkinį ir Ringerio tirpalo (2 vnt.) Privalo nemokamai suteikti ligoninė, tačiau dažnai paprašo turėti savo arba atpirkti (juos galima įsigyti Medininkų vaistinėje Aušros vartų g. 27 ir Apotheca, Antakalnio g. 72) .Viskas kainuoja apie 40 lt.

Vaikeliui:
1.Sauskelnės
2.Vilnonės kojinės
3.Kepurytė

Tėveliui:
1.Šlepetės

Taip pat rekomenduojama turėti su savimi palatoje:
puodelį, šaukštą, šakutę, tualetinį popierių (ligoninės greitai pasibaigia), Diclofenac žvakutės (skausmui malšinti)

VGN yra mokamos ir nemokamos palatos.
Mokama palata “liuksas” (palatoje yra dušas ir tualetas) kainuoja 200lt+100lt, jei lieka nakvoti vyras (kaina visam gulėjimo laikotarpiui).
Mokama palata be dušo ir tualeto kainuoja 100lt+100lt, jei lieka vyras.
Mokamų palatų iš anksto nerezervuoja.

Po CP ligoninėje teks praleisti 5 dienas, po natūralaus gimdymo 3 dienas (žinoma būna ir išimčių)

Lankytojai įleidžiami tik nuo 12 metų!

user posted image

Informaciją susistemino ellinga, ačiū jai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 08 liepos 2010 - 10:27
Nuosirdus patarimas VISOMS:
Jei turite minciu apie epidura, nusipirkite ji PACIOS!!!
Nors ir mano daktaras buvo minejes, kad nusipirkt kateteri, ringeri(beje, nusipirkau 1 o reikejo pries darant epidura 2, tai sulasino ligonines, atpirkt neprase) o epidura, jei reikes, atpirksime. Taip kad rami sau buvau, bet...
Teko vyrui lekt i miesta, aciu Dievui greit rado ir aciu Dievui, kad buvo pvz. ne 3 ryto doh.gif

QUOTE(sillwer @ 2010 06 18, 14:07)
O nuo kurios savaites reik pradeti lankytis pas juos ? Ar cia gine pasakys?

As lankiaus nuo pat pradziu- 6sav. nestumo mirksiukas.gif

QUOTE(mamyte777 @ 2010 06 18, 14:49)
Sveikos mamytes,
Man jau kelios dienos po termino, nieko nevyksta  ax.gif . Vat sake kad jeigu iki pirmadienio nepaimdysiu, tai skatins vaistais..
Gal kam skatino? Ka galit apie tai papasakoti. As tai nelabai noreciau, nes zinau kad buna bloa nuo tu vaistu, o ir leidzia juos gan ilgai, kol suveikia ... susinervavau  verysad.gif .

Su skatinamaisiais gali pasiprasyt epiduro jei jau baisu, bus lengviau.
Jie suzadina veikla dirbtiniu budu, stiprus saremiai prasideda gan greitai(priesingai nei naturaliai kada skausmas auga)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chile0: 18 birželio 2010 - 17:45
QUOTE(chile0 @ 2010 06 18, 18:41)
Nors ir mano daktaras buvo minejes, kad nusipirkt kateteri, ringeri(beje, nusipirkau 1 o reikejo pries darant epidura 2, tai sulasino ligonines, atpirkt neprase) o epidura, jei reikes, atpirksime. Taip kad rami sau buvau, bet...
Teko vyrui lekt i miesta, aciu Dievui greit rado ir aciu Dievui, kad buvo pvz. ne 3 ryto  doh.gif
As lankiaus nuo pat pradziu- 6sav. nestumo  mirksiukas.gif
Jie suzadina veikla dirbtiniu budu, stiprus saremiai prasideda gan greitai(priesingai nei naturaliai kada skausmas auga)

O kur ten kreiptis kai dar tik 9 savaites g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolancik: 18 birželio 2010 - 21:57
QUOTE(ederi @ 2010 06 18, 17:25)
Sveikos merginos,

as kaip ir jus visos ruosiuosi cia gimdyt, todel prasau, kad pasidalintumete patirtimi tos kurios jau pagimdete. Kokie ispudziai, kokia prieziura, kaip sekesi pats gimdymas, taretes ar ne, kokios palatos.

Cia nemazai jau prirasyta apie viska wink.gif Nors jei domina, kaip ten kas atrodo - nuvaziuok apziurek - ten viska labai noriai aprodo - ir gimdyklas, ir palatas, papasakoja kaip kas kur ir po kiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(chile0 @ 2010 06 18, 19:41)
Teko vyrui lekt i miesta, aciu Dievui greit rado ir aciu Dievui, kad buvo pvz. ne 3 ryto  doh.gif
As lankiaus nuo pat pradziu- 6sav. nestumo  mirksiukas.gif

mums nekilo jokiu probelmu del epiduro... ir visu kitu reikalingu medikamentu.... prasidejus jau didesniam skausmui pasakiau, kad noriu epdiuro, viskas buvo suorganizuota minuciu reikalu ir suleista labai greitai ir svariai, vn zodziu - be jokiu priekaistu; moteriske, kuri leido (kiek supratau ji ar tai skyriaus vedeja ar kazkas panasau) - buvo tiesiok nuostabi, reikalui esant papildydavo, atejus reikalui prie cezario vos ne uz rankos laike per visa operacija, tiesiok prie sirdies dek.... paprase atpirkti, be problemu , pasake, kad yra medininku vaistinese - vyras atpirko po visko ax.gif
(kiek zinau, mes neprivalome to daryti.... bet uz toki ger adarba buvo negaila); 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 20, 16:57)
mums nekilo jokiu probelmu del epiduro... ir visu kitu reikalingu medikamentu.... prasidejus jau didesniam skausmui pasakiau, kad noriu epdiuro, viskas buvo suorganizuota minuciu reikalu ir suleista labai greitai ir svariai, vn zodziu - be jokiu priekaistu; moteriske, kuri leido  (kiek supratau ji ar tai skyriaus vedeja ar kazkas panasau) - buvo tiesiok nuostabi, reikalui esant papildydavo, atejus reikalui prie cezario vos ne uz rankos laike per visa operacija, tiesiok prie sirdies dek.... paprase atpirkti, be problemu , pasake, kad yra medininku vaistinese - vyras atpirko po visko  ax.gif
(kiek zinau, mes neprivalome to daryti.... bet uz toki ger adarba buvo negaila); 4u.gif

Keistai skamba Jusu tas "viskas buvo suorganizuota minuciu reikalu ir suleista labai greitai ir svariai", nes pries darant epdura yra lasinami 2 ringerio tirpalo pakiai. Tai tikrai uztrunka, pamenu, baige sulaset tik pirmasis, o man jau buvo smagu, vyrui daktare patare laikyt prispaudus kazkoki melyna mygtuka, kad antrasis greiciau lasetu. g.gif

Leido anesteziologe cool.gif

Bet mano patarimas nuosirdus ne vien is mano vienos tuo metu gimdziusios, NUSIPIRKITE ir jeigu jums sakys kada besilankant VGN, kad jeigu reiks- atpirksite, gali taip nutikti, kad vyras bus isleistas lakstyt po Vilniaus vaistines ir tuomet noresis rautis nuo galvos plaukus, kodel viska taip is anksto susiruosusios maziuko atejimui, patikejot tuo. ax.gif

Sekmes visoms dar besilaukiancioms ir sklandaus jusu mazyliu atejimo! 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Aš jau pasirūpinau epidūro rinkiniu. Nenoriu jokių netikėtumų. Pirkau Antakalnio poliklinikos vaistinėje.
Per abu pirmus gimdymus skyrė ligoninė ir nebuvo kalbų apie atpirkimą, bet laikai pasikeitė. Beje, tik dabar pamačiau KOKIO ilgio ta adata, kurią į stuburą smeigia. Pašiurpau. Kiek žinau, dabar tik Lidokainu patepa prieš duriant adatą (taip su antru buvo) ir labai skauda. Įdomu, ar galima prašyti, kad suleistų poodinių nuskausminamųjų (taip su pirmu buvo) ir tada daryti epidūrą, nes skirtumas didelis?
Dar dėl Ringerio lašinimo, kadangi jis pradedamas lašinti gana anksti, o epidūras vėliau, tai laike viskas gerai išsidėlioja, nors per antrą gimdymą mane iš pradžių skatino, o tik gerokai vėliau darė epidūrą, kai pradėjau su ateiviais kalbėtis blink.gif .
Galiu pasakyti, kad skatinant sąrėmiai DAUG skausmingesni. Geriau jau ilgiau užtruktų, bet ne taip skausmingai. Šį kartą bandysiu kuo natūraliau (aišku epidūro neplanuoju atsisakyti).

QUOTE(Lina.Marija @ 2010 06 18, 15:11)
Bet siaip gi yra ir liaudies budai, laaabai gerai veikiantys: pasimylek su vyru, pavalgyk astraus maisto, patrink spenelius su siurksciu ranksluosciu.  mirksiukas.gif Gal dar kas ka prisimins.  4u.gif

Daug kam padeda pasivaikščiojimai Akropolyje ax.gif , langų ir grindų plovimas. O apie smileysex.gif jau seniai mintys nekyla, o iš reikalo kažkaip nelabai man verysad.gif . Gal geriau pirty pasikaitinti, jei vandenys nenubėgę blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2010 06 21, 08:07)
Daug kam padeda pasivaikščiojimai Akropolyje  ax.gif , langų ir grindų plovimas. O apie  smileysex.gif  jau seniai mintys nekyla, o iš reikalo kažkaip nelabai man  verysad.gif . Gal geriau pirty pasikaitinti, jei vandenys nenubėgę  blush2.gif .

Reiketu itraukti ir pasivaiksciojimus Akropolyje kaip viena is budu i literatura mamytems thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Siaip va dar prisiminiau, kad lipimas laiptais skatina veikla. ax.gif
Na, man terminas ryt, tai gal siandien pradesiu viska praktikoje igyvendinti g.gif
Atsakyti
xixi..del pasivaiksciojimo akropoly tai drinks_cheers.gif ..is vakaro nuvaziavom ten..susitikom su draugais..dar pasivaiksciojom..o nakti jau saremiai prasidejo smile.gif)

QUOTE(Lina.Marija @ 2010 06 21, 12:35)
Reiketu itraukti ir pasivaiksciojimus Akropolyje kaip viena is budu i literatura mamytems  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Siaip va dar prisiminiau, kad lipimas laiptais skatina veikla.  ax.gif
Na, man terminas ryt, tai gal siandien pradesiu viska praktikoje igyvendinti  g.gif

Atsakyti
QUOTE(Lina.Marija @ 2010 06 21, 11:35)
Na, man terminas ryt, tai gal siandien pradesiu viska praktikoje igyvendinti  g.gif

Aha, pradėk nuo smileysex.gif Akropolyje lipant laiptais tongue.gif .
Atsakyti
sveikutes, as tokiu klausimu - ar reikia siuntimo i VGN jei esu is kito miesto ir noriu gimdyt cia? buciau dekinga uz atsakyma
Atsakyti
o jums visokie skausmeliai mazyciai prisidejo? as siandien buvau pas gydytoja, sake kad gerai, kad normalu, kad ruosiasi... bet vistiek kazkaip keista g.gif
tik labai bijau Joniniu nakti pagimdyt ax.gif
Atsakyti