Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus Gimdymo Namai (VGN) - 8 tema

QUOTE(chile0 @ 2010 06 20, 19:21)
Keistai skamba Jusu tas "viskas buvo suorganizuota minuciu reikalu ir suleista labai greitai ir svariai", nes pries darant epdura yra lasinami 2 ringerio tirpalo pakiai. Tai tikrai uztrunka, pamenu, baige sulaset tik pirmasis, o man jau buvo smagu, vyrui daktare patare laikyt prispaudus kazkoki melyna mygtuka, kad antrasis greiciau lasetu.  g.gif

Leido anesteziologe  cool.gif

Bet mano patarimas nuosirdus ne vien is mano vienos tuo metu gimdziusios, NUSIPIRKITE ir jeigu jums sakys kada besilankant VGN, kad jeigu reiks- atpirksite, gali taip nutikti, kad vyras bus isleistas lakstyt po Vilniaus vaistines ir tuomet noresis rautis nuo galvos plaukus, kodel viska taip is anksto susiruosusios maziuko atejimui, patikejot tuo. ax.gif 

Sekmes visoms dar besilaukiancioms ir sklandaus jusu mazyliu atejimo! 4u.gif

na taip. leido tuos skyswcius, bet dar kentet buvo galima, turejau omenyje, kad buvau girdejus, akd vos ne kazi kiek reik sedet ramiai, kol suleidzia epidura, kad pataikytu kur reikia, o man labai greit suleido.... vos kelias akimirkas tik pasedejau, o buvau jau issigandusi, kad neiskentesiu, nes saremiai jau buvo kas 5 minutes.
tie skysciai sunkiai lasejo, tai jau paskui nelauke ko visi pilnai sulases - leido epidura.
Atsakyti
QUOTE(Sibile @ 2010 06 21, 14:32)
o jums visokie skausmeliai mazyciai prisidejo? as siandien buvau pas gydytoja, sake kad gerai, kad normalu, kad ruosiasi... bet vistiek kazkaip keista  g.gif
tik labai bijau Joniniu nakti pagimdyt  ax.gif

Man buna dienu kai pamaudzia tai nugara,tai pilvo apacia...as irgi noreciau sulaukti savo sur=tartos dienos,bet kaip sakant,sitoj vietoj jau nieko nepakeisi,kada nores leliukas tada ir ateis, sekmes jums 4u.gif nebijokit tu Joniniu,daktarai dirba ir per sventes mirksiukas.gif

QUOTE(astulka1 @ 2010 06 21, 14:36)
na taip. leido tuos skyswcius, bet dar kentet buvo galima, turejau omenyje, kad buvau girdejus, akd vos ne kazi kiek reik sedet ramiai, kol suleidzia epidura, kad pataikytu kur reikia, o man labai greit suleido.... vos kelias akimirkas tik pasedejau, o buvau jau issigandusi, kad neiskentesiu, nes saremiai jau buvo kas 5 minutes.
tie skysciai sunkiai lasejo, tai jau paskui nelauke ko visi pilnai sulases - leido epidura.

Man su pirmu leido epidura, as visai nieko nejutau,jokio skausmo,pataike is pirmo karto ir tikrai neuztruko net 5 min,tik buvo sunku susikuprinti susiriesti kaip liepia smile.gif Viskas priklauso nuo daktaro,kiek tame turi patirties...
Atsakyti
QUOTE(Karalaite28 @ 2010 06 21, 15:04)
Man buna dienu kai pamaudzia tai nugara,tai pilvo apacia...as irgi noreciau sulaukti savo sur=tartos dienos,bet kaip sakant,sitoj vietoj jau nieko nepakeisi,kada nores leliukas tada ir ateis, sekmes jums 4u.gif nebijokit tu Joniniu,daktarai dirba ir per sventes mirksiukas.gif
Man su pirmu leido epidura, as visai nieko nejutau,jokio skausmo,pataike is pirmo karto ir tikrai neuztruko net 5 min,tik buvo sunku susikuprinti susiriesti kaip liepia smile.gif Viskas priklauso nuo daktaro,kiek tame turi patirties...

Ir dar nuo jo kanrybės. Mano atveju anesteziologas toks piktas buvo, kad aš sukrutėjau kelis kartus. Nežinau kiek kartų man dūrė, bet nugara po to buvo taip subadyta, kaip nubrozdinta. blink.gif (tik man spinalinę darė)
Atsakyti
QUOTE(Lijyte @ 2010 06 21, 15:10)
Ir dar nuo jo kanrybės. Mano atveju anesteziologas toks piktas buvo, kad aš sukrutėjau kelis kartus. Nežinau kiek kartų man dūrė, bet nugara po to buvo taip subadyta, kaip nubrozdinta.  blink.gif  (tik man spinalinę darė)

na va kaip gaila,kad taip jums isejo...siaip tai daktaras irgi turetu kantrus buti...uzjauciu jus 4u.gif vadinasi man pasiseke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karalaite28 @ 2010 06 21, 16:49)
na va kaip gaila,kad taip jums isejo...siaip tai daktaras irgi turetu kantrus buti...uzjauciu jus 4u.gif vadinasi man pasiseke smile.gif

taip man irgi... ax.gif 4u.gif anesteziologe minesiu geru zodziu kol atsiminsiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(chile0 @ 2010 06 18, 17:41)
Nuosirdus patarimas VISOMS:
Jei turite minciu apie epidura, nusipirkite ji PACIOS!!!
Nors ir mano daktaras buvo minejes, kad nusipirkt kateteri, ringeri(beje, nusipirkau 1 o reikejo pries darant epidura 2, tai sulasino ligonines, atpirkt neprase) o epidura, jei reikes, atpirksime. Taip kad rami sau buvau, bet...
Teko vyrui lekt i miesta, aciu Dievui greit rado ir aciu Dievui, kad buvo pvz. ne 3 ryto  doh.gif
As lankiaus nuo pat pradziu- 6sav. nestumo  mirksiukas.gif
Su skatinamaisiais gali pasiprasyt epiduro jei jau baisu, bus lengviau.
Jie suzadina veikla dirbtiniu budu, stiprus saremiai prasideda gan greitai(priesingai nei naturaliai kada skausmas auga)

Man saremiai gan stiprus buvo, nors ir naturaliai vyko viskas. Kai atvaziavau i VGN, man dar apacioje, kol apziurinejo, pasake, kad be epiduro nepagimdysiu. Is anksto apie ta epidura negalvojau, tad su savim neturejau. Bet problemu nebuvo - suledio, nors ir sestadienis buvo, atpirkom pirma darbo diena. JI galima rast Vilniuje Medininku vaistinej (kitose neradome - nei Akropoly, nei kt.). Tiesa, i VGN buvome atsiveze su savim Ringerio ir NaCl tirpalo - siuos sulasino pries darant epidura. Kita diena po gimdymo man dar viena Ringeri lasino - reikejo atpirkt. Siaip, su epiduru gimdyt - visai kitas jausmas. tiesiog dziaugiausi ir buvaulabai linksma smile.gif Jokio skausmo, nieko - liuks thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 21, 13:36)

Man tai leido 1 ringeri ir 1 NaCl tirpala. Kiek jie lasejo nepamenu, bet zinau, kad epidura pirma suleido likus 2,5 val.iki gimdymo (cia dabar jau galiu paskaiciuot, pries kiek, nes tada neaisku buvo, kada gims maziuke). Suleido irgi gan greitai. Man labai skauskimgi tie saremiai buvo, ir dazniau, nei 5 minutes - tai l.greitai ir kokybiskai pradure ir suleido. Buvo anesteziologe Lina, atrodo. L.maloni moteris sviesiais trumpais plaukais.
Atsakyti
QUOTE(Darjushka @ 2010 06 21, 18:43)
Man saremiai gan stiprus buvo, nors ir naturaliai vyko viskas. Kai atvaziavau i VGN, man dar apacioje, kol apziurinejo, pasake, kad be epiduro nepagimdysiu. Is anksto apie ta epidura negalvojau, tad su savim neturejau. Bet problemu nebuvo - suledio, nors ir sestadienis buvo, atpirkom pirma darbo diena. JI galima rast Vilniuje Medininku vaistinej (kitose neradome - nei Akropoly, nei kt.). Tiesa, i VGN buvome atsiveze su savim Ringerio ir NaCl tirpalo  - siuos sulasino pries darant epidura. Kita diena po gimdymo man dar viena Ringeri lasino - reikejo atpirkt.  Siaip, su epiduru gimdyt  - visai kitas jausmas. tiesiog dziaugiausi ir buvaulabai linksma smile.gif Jokio skausmo, nieko - liuks  thumbup.gif

Man pasake nusipirkti ringerio tirpalo, pasiimti 1l i operacine,o kita kieki (nezinau kiek jo lasins,nes sake pirkti 4l) sulasins kita diena 4u.gif tai as ir nusipirkau,kad poto nereiktu lakstyti ieskoti ar kazko maldauti...
Atsakyti
QUOTE(Karalaite28 @ 2010 06 21, 20:04)
Man pasake nusipirkti ringerio tirpalo, pasiimti 1l i operacine,o kita kieki (nezinau kiek jo lasins,nes sake pirkti 4l) sulasins kita diena 4u.gif tai as ir nusipirkau,kad poto nereiktu lakstyti ieskoti ar kazko maldauti...

niekaip nesuprantu nuo ko ci ata spriklauso, kad vienom liepia, kitom ne; man tik epidura prase atpirkt, o tuos skyscius lasino ir pries epidura ir po operacijos - ir nieko nereikalavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2010 06 21, 12:07)
Aha, pradėk nuo  smileysex.gif  Akropolyje lipant laiptais  tongue.gif .

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Na, nestuke, ir mintys pas tamsta lotuliukas.gif Ir dar sakai, kad tau ne iki smileysex.gif .
Is minciu taip nepasakyciau. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 21, 19:30)
niekaip nesuprantu nuo ko ci ata spriklauso, kad vienom liepia, kitom ne; man tik epidura prase atpirkt, o tuos skyscius lasino ir pries epidura ir po operacijos - ir nieko nereikalavo  g.gif

Man pasake ka tureciau,del spinalines nejautros nieko neminejo,skysciu nusipirkti daugiau pasake,itariu delto,kad palengvinti mano busena po operacijos,nes as duosiu i operacine tik 1l ringerio,kita is ligonines resursu,o kita diena man susalins mano :)turbut kad greiciau atsigauciau ir lengviau butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karalaite28 @ 2010 06 21, 22:38)
Man pasake ka tureciau,del spinalines nejautros nieko neminejo,skysciu nusipirkti daugiau pasake,itariu delto,kad palengvinti mano busena po operacijos,nes as duosiu i operacine tik 1l ringerio,kita is ligonines resursu,o kita diena man susalins mano :)turbut kad greiciau atsigauciau ir lengviau butu smile.gif

na bet kadangi man buvo ne planinis CP, tai manau, kad manes negalejo nuskriausti.... juk as nekalta, kad gimdymo metu vaikeliui nepavyko ateiti naturaliu budu.... bet po to moteriskes tai rupinosi, net labai manim.... blink.gif tai alvoju, kad tu skysciu man negailejo, nes lasino dauk...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astulka1: 21 birželio 2010 - 21:13
QUOTE(Darjushka @ 2010 06 21, 18:43)
Buvo anesteziologe Lina, atrodo. L.maloni moteris sviesiais trumpais plaukais.

Panašu, kad ji man darė per pirmą gimdymą. Labai švelni ir maloni buvo.
O per antrą kažkokia bobšė-skyriaus vedėja, tai kalė be jokių skrupulų ir dar aiškino, kad nereikia čia dejuoti, nes visai neskauda.
O dabar prieš duriant epidūro adatą, kaip užšaldo paviršių odos: su lidokainu patepa ar su poodine adata suleidžia nuskauminamųjų?

QUOTE(Lina.Marija @ 2010 06 21, 20:58)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Na, nestuke, ir mintys pas tamsta  lotuliukas.gif  Ir dar sakai, kad tau ne iki smileysex.gif  .
Is minciu taip nepasakyciau.  lotuliukas.gif

Čia mano pasąmonė linksminasi, matyt blush2.gif .

Tiesa, o klizmų jau tikrai nebedaro?
Atsakyti