Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus Gimdymo Namai (VGN) - 8 tema

Laba,

Prieš 4 metus pirmas vaikas gimė VGN, epidūro neprireikė, o lašelinę vieną kažkokią lašino, bet nieko atpirkti nereikėjo g.gif

Šiemet buvom vėl VGN pasižvalgyt kaip ir kas, bet jokių medikamentų vežtis gimdymo atveju neliepė schmoll.gif Sakė atsivežti dokumentus ir chalatuką/tapkutes, o visko ko reikia iš medikamentų turi ligoninė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(anastazas @ 2010 06 22, 10:29)
Laba,

Prieš 4 metus pirmas vaikas gimė VGN, epidūro neprireikė, o lašelinę vieną kažkokią lašino, bet nieko atpirkti nereikėjo  g.gif

Šiemet buvom vėl VGN pasižvalgyt kaip ir kas, bet jokių medikamentų vežtis gimdymo atveju neliepė  schmoll.gif Sakė atsivežti dokumentus ir chalatuką/tapkutes, o visko ko reikia iš medikamentų turi ligoninė  rolleyes.gif

na nezinau, man buvo pasakyta ir kateteriu paimti ir ringerio skysciu, ir tureti del viso ko nuo skausmo zvakuciu, tik del epiduro man nieko nesake. paemiau 2 ar 3 ringerio buteliukus, bet kita diena prireike dar nupirkti, nes skatino ir buvo CP.
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2010 06 22, 07:41)
Tiesa, o klizmų jau tikrai nebedaro?

Tikrai nebedaro. Klausiau apie tai, tai prase paciom irgi nedaryti jokiu nesamoniu (greifurtu ir riconos derinio, Microlax ir pan.), nes geriau jau kietai padaryti, nei po klizmos visa gimdykla aptaskyti. O priezasti nedarymo tai kaip viena tokia minejo, kad daznai moteriai buna hemorojus ar jo uzuomazgos ir galima pazeisti kraujagysles, ko pasekoje infekcijos ir t.t. Be to, tai zemina moters oruma. Cia ne mano, o gydytojos zodziai.
Atsakyti
QUOTE(anastazas @ 2010 06 22, 09:29)
Laba,

Prieš 4 metus pirmas vaikas gimė VGN, epidūro neprireikė, o lašelinę vieną kažkokią lašino, bet nieko atpirkti nereikėjo  g.gif

Šiemet buvom vėl VGN pasižvalgyt kaip ir kas, bet jokių medikamentų vežtis gimdymo atveju neliepė  schmoll.gif Sakė atsivežti dokumentus ir chalatuką/tapkutes, o visko ko reikia iš medikamentų turi ligoninė  rolleyes.gif

galvojat kitoms, kurios nuosirdziai pasakoja ir patarineja po savo gimdymu to nesake? mirksiukas.gif
Mano ir dar 3 tadien gimdziusiu patirtis buvo tokia, kad neturejom EPIDURO rinkiniu ir musu vyrai lakste po Vilniu biggrin.gif
Dabar aisku juokinga, bet grizus namo galvojau turiu parasyt apie tai busimoms mamytems i sita tema, nes buciau norejus vat tokiu komentaru pati, gal buciau nusipirkus. doh.gif
O tie visi ringeriai ir kateteriai dzin, kainuoja tikrai ne karve. irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chile0: 22 birželio 2010 - 11:22
o tai kiek tas epiduro rinkinys kainuoja?
Atsakyti
Mokėjau beveik 40 Lt. Antakalnio poliklinikos vaistinėj.
Dėl orumo ir klizmos: o tai labai oru "apsivaryti" gimdant?
Atsakyti
QUOTE(Lina.Marija @ 2010 06 22, 12:07)
geriau jau kietai padaryti, nei po klizmos visa gimdykla aptaskyti.

Kiek supratau, tai jei atsidarymas toks, kad greitai teks stumti tai net jei savo klizmą turi ir labai prašai vistiek niekas jos nebedarys g.gif

QUOTE(+Burbulė+ @ 2010 06 22, 12:59)
Dėl orumo ir klizmos: o tai labai oru "apsivaryti" gimdant?

Tikrai tas prasilenkia su logika biggrin.gif
Atsakyti
Gak zinote vaziuojant i VGN gimdyt ar reikia siuntimo jei esu is kito miesto. Gal zinote?
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2010 06 22, 11:44)
na nezinau, man buvo pasakyta ir kateteriu paimti ir ringerio skysciu, ir tureti del viso ko nuo skausmo zvakuciu, tik del epiduro man nieko nesake. paemiau 2 ar 3 ringerio buteliukus, bet kita diena prireike dar nupirkti, nes skatino ir buvo CP.

As tai tik dziaugiuosi kad man susake ka nusipirkti,o ne poto siuntines vyra. Kainuoja viskas tikrai nedaug iki 40 lt, as pirkau 4l ringerio, 3 pleistrus randui,kateteri ir zvakuciu nuo skausmo pasiemiau smile.gif

QUOTE(chile0 @ 2010 06 22, 12:20)
O tie visi ringeriai ir kateteriai dzin, kainuoja tikrai ne karve. irnesakyk.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 22, 13:44)
Kiek supratau, tai jei atsidarymas toks, kad greitai teks stumti tai net jei savo klizmą turi ir labai prašai vistiek niekas jos nebedarys  g.gif
Tikrai tas prasilenkia su logika  biggrin.gif

As irgi supratau kad nebedaro klizmu,man pasake kad pries CP,pries diena na per pietus galiu tik sriuba valgyti,o poto tik skysciai,ryte jau nieko....

QUOTE(m-sirdele @ 2010 06 22, 13:53)
Gak zinote vaziuojant i VGN gimdyt ar reikia siuntimo jei esu is kito miesto. Gal zinote?

Siulau pasiskambinti i VGN ir pasiteirauti ar reikalingas siuntimas, tai bus viskas aisku smile.gif
Atsakyti
O nuo skausmo Diclofenako žvakutės? Reikia recepto?
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2010 06 22, 15:19)
O nuo skausmo Diclofenako žvakutės? Reikia recepto?

Jo,tos pacios,tik yra sulpnesnes ir stipresnes,tai man dave stipresnes kadangi po CP busiu. Recepto nereikia smile.gif Na as dar tikiuosi kad pirmom parom suleis nuskausminamuosius,ka jie ten leidzia,berods ketanova...
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 22, 13:44)
Kiek supratau, tai jei atsidarymas toks, kad greitai teks stumti tai net jei savo klizmą turi ir labai prašai vistiek niekas jos nebedarys  g.gif
Tikrai tas prasilenkia su logika  biggrin.gif

Rasiau gi, kad cia ne mano, o gydytojos zodziai. O apsidirba beveik visos, net pacios to nezinodamos. Buna klizma pries tai, ar ne. Tik akuserems tai yra iprasta, jos apiplauna mamytei gal dar nesupratus ka. ax.gif Is akuseriu reakcijos, kadangi kaipo tokios labai stiprios ir nera, gal mama ir niekada nesuzinos to.
Del orumo tai anksciau gi darydavo klizmas nori tu to, ar ne, tai va apie tai ir kalba.
Siaip tai man su pirmu dare, noreciau ir dabar, bet kadangi jie nedaro, tai ir a nesavivaliausiu ir paklausysiu gydytojos noru. Bet kiekvienam savo. ax.gif
Del epiduro rinkinio. Siandien pirkau Antakalnio vaistineje ir mokejau 28lt. Antakalnio 72.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina.Marija: 22 birželio 2010 - 15:39