Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-57

QUOTE(Knifofija @ 2010 06 20, 12:29)
kitų tikrai nepastebėjau, kad pas mus sėtųsi. Teoriškai ymanoma, praktiškai nepastebėta.

o gaila... Jau pradėjau svajoti, kaip greitu būdu iš sėklų užsiveisiu diiiiiidelę plantaciją portenšlago ir tų baltais žiedeliais katilėlių lotuliukas.gif Teks dauginti kiek lėtesniu nors ir lengvesniu būdu - kerelių dalijimu.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 06 19, 22:07)
norejau paklausti: kur galima nusipirkti ir kiek kainuoja tokios kaip dekoratyvines medzio drozles, kurios aplink medelius beriasi? nu nemoku paasikinti, bet tikiuosi kas nors supras  apie ka as cia biggrin.gif vilniuje prie senuku yra aplink medelius tokiu pabarstytu, tik aisku buna ir grazesniu zieviu tu, bet principas tas pats. smile.gif

is spalvotu mulciu geriausias LT gamybos yra Ekopark'o Premium linija.
kaina apie 30Lt - 70litru.
Gamina ruda, raudona[realiai bordo], oranzini[realiai raudona], geltona ir juoda.
jei reikia paletes - 39vnt- tai galima kreiptis i gamintoja, jie turi kainas su pristatymu, mokejimas isankstinis.
sio mulcio buna maximu lauko prekybose, senukuose (bet ten dazniau paprastoji linija prekyboje) ir cia Vilniuje: http://www.forestila.../kontaktai.html

kiti, paprastesni, pvz Durpetos 50litru - apie 20Lt. turi rudo ir raudono.

naturalus mulcias - smulkinta pusu zieve, ivairios frakcijos (smulkesnis, stambesnis) yra praktiskai visur, kur yra sodo prekes. kainuoja 22-25Lt maisas.

buna ir maumedzio zieves mulc.

QUOTE(zmogs @ 2010 06 20, 10:54)
Yra ten koks pusmetris, gal neišsiplės iki tiek 

o kadagys jau nebesiples?
Atsakyti
Merginos, o gal žinote kur normaliomis kainomis galima įsigyti šlifuotų tamsių akmenėlių.? smile.gif Kol kas tik Soltroje matau didžiausią pasirinkimą, bet kad kainos kandžiojasi, o kai didesnis kiekis - blink.gif blink.gif .
Atsakyti
Labukas 4u.gif
Mes ketiname pradeti tvarkytis namo aplinka- kiema, kloti trinkeles. Bet pradejus viska planuoti , iskyla daugybe klausimu. Pabandysiu ikelti kelias foto :user posted image cia mano namuko paradinis iejimas ir bus priekis klojamas plytelem salia yra gatve user posted image o cia ta puse kuri sukele daug klausimu, kaip ja sutvarkyti, nes ten stovinti malkine su kriause uzstoja visa sviesa ir saule, tai kas cia begali ir augti g.gif g.gif . Vyras sako kloti visa iki pat galo plytelem, bet man kaskaip nelabai norisi, noreciau kaska pasisodinti kampeli. Ten dabar dar auga du serbentai ir bijunai, bet juos reiks kaskur kitur perkelti. Gal galit kas ka patarti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rumbaciacia: 20 birželio 2010 - 14:15
QUOTE(rumbaciacia @ 2010 06 20, 15:10)
1 - stovinti malkine su kriause uzstoja visa sviesa ir saule, tai kas cia begali ir augti  g.gif 
2 - kloti visa iki pat galo plytelem

1 - pavėsingų vietų augalų yra pakankamai. Apie pavėsyje augančias gėles buvo išleista serijos "Augalų pasaulis" pora žurnalų:
Pavęsių augalai I dalis
Pavėsių augalai II dalis
Iš sumedėjusių pavėsyje auga kukmedžiai, rododendrai ir kt. - tereikia pasidomėti.
2 - mano asmeniniu įsitikinimu kloti trinkelėmis reikia tik ten, kur dažniausiai vaikštoma, t.y. pagrindinius takus: įvažiavimą mašinai, takelį nuo vartelių iki durų, dar pagrindinį takelį vidiniame kieme, kur eina dažniausias "maršrutas". Kitur galima kuo puikiausiai nueiti ir žolyte. Dideli iškloti plotai atrodo šaltai ir negyvai, ypač kai kiemas nedidelis - paskui bandoma tokius plotus "šildyti" augalais vazonuose. O kam tai daryti, jei galima nekloti trinkelių ir augalus sodinti tiesiai į gruntą? Be to, daug takelių suskaido erdvę.
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2010 06 20, 12:56)
Merginos, o gal žinote kur normaliomis kainomis galima įsigyti šlifuotų tamsių akmenėlių.?  smile.gif  Kol kas tik Soltroje matau didžiausią pasirinkimą, bet kad kainos kandžiojasi, o kai didesnis kiekis -  blink.gif  blink.gif .

cia 25kg maisas nugludintu juodo [na tamsiai pilko, jei nesuslapes smile.gif] bazalto akmeneliu kainuoja 45 Lt berods http://www.forestila...itos-preks.html
jei ta kaina maziau kandziojasi nei Soltros, gal dar nuolaida gautum uz kelis maisus g.gif
Atsakyti
QUOTE(rumbaciacia @ 2010 06 20, 15:10)
Vyras sako kloti visa iki pat galo plytelem, bet man kaskaip nelabai norisi, noreciau kaska pasisodinti kampeli.

O kuo vyras argumentuoja tokio trinkelių ploto reikalingumą? Gal ten bus papildomos automobilių stovėjimo vietos? Tačiau, bet kuriuo atveju, stengčiausi išlaikyti kuo daugiau žalio ploto ax.gif (jei tikrai ten būtina kieta danga, rinkčiausi ažūrines trinkeles). Pavėsis tinkama vieta daugybei gražių augalų, visų net neišvardinsi... O jei kol kas nelabai aišku ką norėtumėt pasodinti, dabar tiesiog sėkite veją 4u.gif Su laiku mintys ir norai susigulės, gal ir žinių ta tema pavyks sukaupti - ir sukursite ten gražų žalią ir žydintį pavėsiuką 4u.gif

Tiesa, Leliumai, norėjau paklausti - per kiek laiko sudygsta pasėtos šilagėlės? Jau porą savaičių laukiu daigelių, gal per giliai būsiu susėjusi g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 20 birželio 2010 - 20:38
QUOTE(bitule @ 2010 06 20, 21:36)
O kuo vyras argumentuoja tokio trinkelių ploto reikalingumą? Gal ten bus papildomos automobilių stovėjimo vietos? Tačiau, bet kuriuo atveju, stengčiausi išlaikyti kuo daugiau žalio ploto  ax.gif (jei tikrai ten būtina kieta danga, rinkčiausi ažūrines trinkeles). Pavėsis tinkama vieta daugybei gražių augalų, visų net neišvardinsi... O jei kol kas nelabai aišku ką norėtumėt pasodinti, dabar tiesiog sėkite veją  4u.gif Su laiku mintys ir norai susigulės, gal ir žinių ta tema pavyks sukaupti - ir sukursite ten gražų žalią ir žydintį pavėsiuką  4u.gif

Tiesa, Leliumai, norėjau paklausti - per kiek laiko sudygsta pasėtos šilagėlės? Jau porą savaičių laukiu daigelių, gal per giliai būsiu susėjusi  g.gif ?

Gali tik pavasarį sudygti.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 06 20, 21:36)
Tiesa, Leliumai, norėjau paklausti - per kiek laiko sudygsta pasėtos šilagėlės? Jau porą savaičių laukiu daigelių, gal per giliai būsiu susėjusi  g.gif ?

Nepamenu tiksliai per kiek laiko. Bet kad ne iš greitai dygstančių tai tikrai - atsimenu kad su viltim vis į jų dėželę žiūrėdavau.
Šiemet bandysiu sėti ir aš pačios surinktas, o ne pirktines - dabar po truputį renku "pūkelius" - dar ne visi pas mane atsiskiria.
Atsakyti
Knifofija, Leliumai ačiū 4u.gif Na ir nekantrumas mano doh.gif
Maniškė auga labai saulėkaitoj tarp akmenų, tai jau senokai pūkeliai nuskraidė. Bet aš juos tiesiai į gruntą pabėriau g.gif , kažin nieko unsure.gif?
Atsakyti

merginos gal jūs žinot jos pavadinimą ax.gif
user posted image
man patiko,kad auga belekur ir greitai,net ant šiūkšlių krūvos iš po žemių išlindo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 06 20, 12:07)
o gaila... Jau pradėjau svajoti, kaip greitu būdu iš sėklų užsiveisiu diiiiiidelę plantaciją portenšlago ir tų baltais žiedeliais katilėlių lotuliukas.gif Teks dauginti kiek lėtesniu nors ir lengvesniu būdu - kerelių dalijimu.

man atrodo, kad portenšlago pasiseja g.gif , esu radusi toliau nuo pagrindinio kelmelio mazu daigeliu.
Atsakyti