Gal tada galite paaiskinti, kodel 4 metu mano dukterecia visur piesia pabaisas. ??? Niekas jo negasdina, nemusa ir labai graziai bendrauja. Pradejo eiti i darzeli, galvojom, kad todel. Bet darzelyje jai labai patinka, noriaipailieka ir kai reikia pasiimt, dar nori buti.
Netgi saule nupiese pabaisa. :'(
Gal tos pabaisos jai mieli... Dabar gi tokiu mielu monstriku, pabaisiuku multikuose yra. Gal jai taip idomiau?
Nuo kada piesiniuose turetu istobuleti zmogeliuko kunas? Maniske kai uzstrigo su galvakojais - nesibaigia. O rankos ir akys tokios diiiiiiiiideles per visa lapa...tarsi noretu apglebti visa pasauli. Tai cia ne beda. Tik va nerimstu, kodel taip ilgai tie piesinukai netobuleja. Piesiam kartu, rodau kaip reikia, bet prievartauti atbaidyti irgi nenoriu.
Detales: viskas apvalu, jokiu kampu. Kvadrato piesti neiseina. Kazin kodel?
Nuo kada piesiniuose turetu istobuleti zmogeliuko kunas? Maniske kai uzstrigo su galvakojais - nesibaigia. O rankos ir akys tokios diiiiiiiiideles per visa lapa...tarsi noretu apglebti visa pasauli. Tai cia ne beda. Tik va nerimstu, kodel taip ilgai tie piesinukai netobuleja. Piesiam kartu, rodau kaip reikia, bet prievartauti atbaidyti irgi nenoriu.
Detales: viskas apvalu, jokiu kampu. Kvadrato piesti neiseina. Kazin kodel?
studijuodama is psichologijos rasiau toki kursini darba - kaip per seimos piesima atsispindi vaiko psihologine busena, saves suvokimas ir tt (nepamenu tikslaus pavadinimo) - vaiko prasydavome nupiesti seima (jokiu budu negalima sakyti: mupiesk mama, teti ir tt - vaikas pats turi nuspresti kas yra jo seima), stebedavom, ka jis kalba piesdamas, ka pirma, piesia, kokiom spalvom, ar yra pagrindas - zeme po zmoniu kojomis, kaip piesia save ir tt.
Gerai prisimenu, kad nupiestus didelius ranku pirstus traktavom kaip uzslepta agresija (ne mes sugalvojom - rememes literatura), o kai kuriu detaliu nebuvima, pvz ausu ar kaklo aiskinome tik tuo, kad vaikas mazia pazyst savo kuna ir siu kuno daliu nemato.
Galite pasiulyti savo vaikui pabandyti nupiesti seima - labai idomu stebeti ir analizuoti toki piesini, visa seima kaip ant delno - svarbiausis zmogus bus piesiamas pirmas, gal but pats didziausias, graziausias, spalvingiausias, daugiausiai detaliu. Matysis kaip vaikas save jaucia seimoje - gal nupies visai maza kamputyje, o gal per viduri, kaip pati svarbiausia. Jei seimos narius skiria namas, medis ar kas kita - irgi reiketu susimastyti, kodel tas zmogus atskirtas. Vaikas jauciasi tvirtai, jei zmones piesia ne pakibusius ore, o stovincius ant kaskokio pagrindo ir tt.
Svarbu klausyti ir stebeti visa darbeli - ar is karto nusprendzia nuo ko pradeti, ar svarso, apsigavoja, gal nutrina kuri nors... daug cia galima rasyti, o ir as nebeprisimenu visko, reiktu uzrasus paskaitineti.
Gal kam bus idomu.
Gerai prisimenu, kad nupiestus didelius ranku pirstus traktavom kaip uzslepta agresija (ne mes sugalvojom - rememes literatura), o kai kuriu detaliu nebuvima, pvz ausu ar kaklo aiskinome tik tuo, kad vaikas mazia pazyst savo kuna ir siu kuno daliu nemato.
Galite pasiulyti savo vaikui pabandyti nupiesti seima - labai idomu stebeti ir analizuoti toki piesini, visa seima kaip ant delno - svarbiausis zmogus bus piesiamas pirmas, gal but pats didziausias, graziausias, spalvingiausias, daugiausiai detaliu. Matysis kaip vaikas save jaucia seimoje - gal nupies visai maza kamputyje, o gal per viduri, kaip pati svarbiausia. Jei seimos narius skiria namas, medis ar kas kita - irgi reiketu susimastyti, kodel tas zmogus atskirtas. Vaikas jauciasi tvirtai, jei zmones piesia ne pakibusius ore, o stovincius ant kaskokio pagrindo ir tt.
Svarbu klausyti ir stebeti visa darbeli - ar is karto nusprendzia nuo ko pradeti, ar svarso, apsigavoja, gal nutrina kuri nors... daug cia galima rasyti, o ir as nebeprisimenu visko, reiktu uzrasus paskaitineti.
Gal kam bus idomu.
Kai buvo trejų, mano sūnus irgi mėgo juodą ir rudą spalvas, bet paskui atrado ir kitas.
Dabar minam mįslę, ką galėtų reikšti, kad piešdamas žmogų jis visada nupiešia pilvo vietoje rutuliuką. Kai paklausiu kas tai, sako pilvukas. Jis labai nori sesės, tai kai piešia mane, visada ant pilvo nupiešia žmogeliuką - "sesytė pilvelyje" (iš tiesų ten jos ten nėra
)Gal tai gal su tuo susiję. Doma, kartą sūnus piešė mus (šeimą), tai save nupiešė šalia manęs, o vietoj tėčio - namą, kai paklausiau, kur tėtis, atsakė, kad jis name. Ką tai reiškia, nes tetis lyg ir nemažai bendrauja su juo?
Dabar minam mįslę, ką galėtų reikšti, kad piešdamas žmogų jis visada nupiešia pilvo vietoje rutuliuką. Kai paklausiu kas tai, sako pilvukas. Jis labai nori sesės, tai kai piešia mane, visada ant pilvo nupiešia žmogeliuką - "sesytė pilvelyje" (iš tiesų ten jos ten nėra

O idomu, ar turi reiksmes, kai 7 metu vaikas niekada savo pieshiniu nespalvina?
Vakar grįžusi paprašiau Mindaugo nupiešti šeimą, tai nupiešė mane ir save susikibusius rankomis, "o tėtis darbe". Baisu.
Negalim vertinti vaiko piesinio, jei jis piese namie, ir dar paprasytas mamos. Norint ivertinti vaika tokiomis metodikomis, kurios reikalauja fantazijos (kaip piesimas, pasakojimas apie paveikslelius, ir t.t.) labai svarbus dalykas yra aplinka, kur vaikas pies, tiksli instrukcija, vaikas neturi matyti aplinkoje dalyku, kurie galetu itakoti jo piesinius. Jei mama praso vaiko nupiesti seima, tai labai didele tikimybe, kad nupies mama, nes ji yra tuo metu yra salia.
Norint gauti objektyvios informacijos apie vaika nepakanka vertinti viena metodika ir daryti isvada, nes visada gali buti atsitiktinumu (pvz., tam tikri tos dienos ivykiai, kurie itakos piesini). Reikia vertinti keliomis metodikomis, ziureti, kurie faktoriai sutampa, ir tik tada galima daryti isvada.
Psichologine diagnostika reikia atlikti psichologo kabinete.
Norint gauti objektyvios informacijos apie vaika nepakanka vertinti viena metodika ir daryti isvada, nes visada gali buti atsitiktinumu (pvz., tam tikri tos dienos ivykiai, kurie itakos piesini). Reikia vertinti keliomis metodikomis, ziureti, kurie faktoriai sutampa, ir tik tada galima daryti isvada.
Psichologine diagnostika reikia atlikti psichologo kabinete.
O man idomu, ka reiskia, jei maniskis nuo 2 metu, jei duodavau sasiuvini langeliais, i kiekviena langeli ipiesdavo skrituliuka, ir taip visa lapa, poto sekanti ir t.t. ?
Jeigu siaip keverzas, tai nuo tada kai duosi piestuka i rankas. O rimciau tai tikrai negreit. Tuos galvakojus lygtai isvis nuo beveik 3 metu. Nors gal ir klystu, tiksliai nezinau. Maniskis tai nuo tiesiu liniju visai neseniai perejo prie begaliniu apskritimu piesimo, o vadina juos saulytemis
O karta pavyko atsitiktinai iskrendelioti apskritima ir virs jo kazka panasaus i dvi ilgas ausis. Tai prifantazavo, kad tai "ki-ki" (kiskiukas).

QUOTE (maka @ 2003 12 31, 15:47) |
O man idomu, ka reiskia, jei maniskis nuo 2 metu, jei duodavau sasiuvini langeliais, i kiekviena langeli ipiesdavo skrituliuka, ir taip visa lapa, poto sekanti ir t.t. ? |
Gal jis tiesiog isivaizduoja, kad raso? As taip irgi darydavau ir "prirasydavau" visa sasiuvini, kiekviena eilute zigzagu

Iškelsiu temą į viršų
Mano sūnui šį mėnesį sukanka 3 metai. Paskutiniu metu labai nori piešti. Suprantu, kad rankytės dar nelabai sugeba apskritimą nupiešt, bet net bandymų nepastebėjau
O visas piešinys, tai atskiri brūkšneliai "išmėtyti" po visą lapą. Kai pradedu klaust ką jis piešia, tai paaiškina maždaug taip: čia mama - rodo į vieną brūkšnelį, čia mamos koja - rodo į kitą brūkšnelį priešingame lapo kampe, čia mamos nosis - vėl kažin kur
Nu niekaip nesuvokia, kad visos kūno dalys turi būt bent jau netoli viena kitos
Galvakojo dar nemačiau... Ir iš darželio parsinešė piešinius - brūkšniukai, brūkšniukai visam lape
Atrodo, kad marsiečiams koduotus laiškus rašytų
Kabo namie ant sienos dukros piešiniai tokio amžiaus piešti - gėlytė, tegul ir kreiva, bet aišku, kad gėlė, dinozauras kažkoks, saulutė. Paprašiau bernelio man gėlytę nupiešt, tai vėl - brūkšneliai, brūkšneliai po visą lapą išmėtyti.
Tai ir galvot visaip pradėjau, kad gal nesuvokia jis kažko, o gal aš per daug noriu

Mano sūnui šį mėnesį sukanka 3 metai. Paskutiniu metu labai nori piešti. Suprantu, kad rankytės dar nelabai sugeba apskritimą nupiešt, bet net bandymų nepastebėjau

Galvakojo dar nemačiau... Ir iš darželio parsinešė piešinius - brūkšniukai, brūkšniukai visam lape

Kabo namie ant sienos dukros piešiniai tokio amžiaus piešti - gėlytė, tegul ir kreiva, bet aišku, kad gėlė, dinozauras kažkoks, saulutė. Paprašiau bernelio man gėlytę nupiešt, tai vėl - brūkšneliai, brūkšneliai po visą lapą išmėtyti.
Tai ir galvot visaip pradėjau, kad gal nesuvokia jis kažko, o gal aš per daug noriu