Įkraunama...
Įkraunama...

vaiko piešiniai

Vaikas atrodo mato prasme savo piesinyje. Tai jau gerai. Sunku vertinti, kodel piesiniu kokybe yra prastoka. Gal leciau vystosi vaiko gebejimai pavaizduoti lape tai, ka mato (tai vadiname vizualiniu motoriniu suvokimu). Ji psichologas galetu ivertinti mazdaug 5 metu amziuje (yra tam tikslui sukurtos metodikos). Mergaiciu sugebejimai toje srityje buna geresni negu berniuku.
Jeigu norite palavinti vaika, duokite jam nukopijuoti paprastas figuras. Pvz., Jus nupieskite kryziuka- paprasykite vaika nupiesti toki pat, po to rutuliuka, po to taskuciu eile, po to kvadrateli rutuliuko viduryje...ir pan....Paziurekite, kiek vaikas sugeba. Tik stenkites palaikyti gera atmosfera tokiu pamokeliu metu.
Atsakyti
Manau, kad man rūpimas klausimas tiks šiai temai. Dukra lanko darželyje mišrią grupę( pagal Valdorfą).Dauguma vaikų mažesni už ją. Ji juos keistai stebi. Nustebino mane ir jos piešiniai piešti darželyje.Vien keverzonės įv. spalvomis.Auklėtoja sako, kad labai keisti Gabijos piešiniai (padarė savo išvadas...) Sako, kad jau laikas piešti bent galvakojus...Bet namuose ji nupiešia visą žmogų jau seniai - ir su kojom ir su rankom, plaukais, ausim.Ir tikrai mano nepadedama, tik nebent paprašau, kad "nupiešk pvz. močiutę, tetuką ir t.t... Darželyje niekas neprašo, ką nupiešti.Bet juk dar nereiškia , kad ji nemoka ir yra nesubrendus pagal savo amžių? Kaip suprasti tokį jos elgesį? Gal jai kažkas negerai darželyje?
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2005 11 10, 15:05)
Manau, kad man rūpimas klausimas tiks šiai temai. Dukra lanko darželyje mišrią grupę( pagal Valdorfą).Dauguma vaikų mažesni už ją. Ji juos keistai stebi. Nustebino mane ir jos piešiniai piešti darželyje.Vien keverzonės įv. spalvomis.Auklėtoja sako, kad labai keisti Gabijos piešiniai (padarė savo išvadas...) Sako, kad jau laikas piešti bent galvakojus...Bet namuose ji nupiešia visą žmogų jau seniai - ir su kojom ir su rankom, plaukais, ausim.Ir tikrai mano nepadedama, tik nebent paprašau, kad "nupiešk pvz. močiutę, tetuką ir t.t... Darželyje niekas neprašo, ką nupiešti.Bet juk dar nereiškia , kad ji nemoka ir yra nesubrendus pagal savo amžių? Kaip suprasti tokį jos elgesį? Gal jai kažkas negerai darželyje?

Nu prašau, pasakykit ką nors.Gal aš čia viską per daug sureikšminu?
Atsakyti
Jeigu sugeba namuose nupiesti zmogu be Jusu pagalbos tai viskas gerai, reiskia raida atitinka amziu. Gal darzelyje tikrai niekas neprase nupiesti zmogu. Tiksliai nezinau Valdorfo sistemos, bet kiek girdejau, ten leidziama visiska fantazijos laisve ir einama paskui vaika, neduodant jam kokiu nors nurodymu, ka jis jau turi sugebeti. Tai vaikas turbut ir piesia viska, kas ateina i galva. Be to, galite paklausti dar aukletojos nuomones, kodel mergiaite gerai nupiesia namie, o darzelyje nenupiesia.
Atsakyti
Mano dukrai dar nėra trijų su puse metų, bet ji puikiai piešia. Galvakojai prasidėjo nuo 2,2 metų, o dabar ji nupiešia žmones su apimtinėm kūno dalim, šukuosenom, drabužiais, batais, netgi iš profilio. Spalvindama neišeina iš konturų. Ką reiškia tokia ankstyva raida, ar ypatingus meninius gabumus, ar tiesiog gerą erdvinį suvokimą ir išlavintą motoriką? Ar tai galėtų reikšti, kad vaikas bus apskritai gabus ir kitose srityse? g.gif
Atsakyti
Turbūt yra geri smulkiosios motorikos gebėjimai, vizualinis- motorinis suvokimas (kai sugeba nupiesti tai, ka mato). Tai sudaro is dalies meninius gebejimus. Tik geriems meniniams sugebėjimams dar reikia lakios vaizduotės, kūrybiškumo. Greiciausiai ir kitose srityse gali gerai sektis, nes geras vizualinis- motorinis suvokimas labai reikalingas visose srityse, ypač tik pradėjus lankyti mokyklą- kai mokomasi rasyti. O gal vaiko intelektas yra apskritai aukštas, jeigu sugeba taip gerai nupiešti žmogų.
Atsakyti
Mane neseniai nustebino dukryte 2.10 men. Ji paiso vandeniniais dazais kasdien, primargina lapa ivairiom spalvom. Neseniai labai sirgo ir skaudejo pilviuka, truputi pagerejus, pradejo piesti.
Istepliojo lapa juoda juoda spalva, sake - pabaisos. Tada atnese lipnios juostos ir paprase uzklijuoti ant sienos. Praejo keleta dienu. Stovi, ziuri i ta piesini, sako: "Naste nupaise", as klausiu: "o ka cia Nastute nupaise?" O ji sako: "Cia pilviuka skauda" blink.gif Istikruju, paziurejus i jos piesini, man suspaude pilva, koks jis juodas ir toks tikras skausmas.
Taip ir pavadinau jos piesini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tvarkele-Mute: 30 lapkričio 2005 - 19:45
Mano 2,9 metų dukra irgi ištisai paišo... kažkokiais priepuoliais- paskutiniu metu nieko kito namie nežaidžia - tik piešia ir piešia. Jau apsižiūrėjom, kad į bankrotą su popierium tuoj nueisim. Labai gražiai lieja su akvarele, net pradėjau rinkt darbus- juokiuos, kad tuoj parodą rengsime... Kiekvieną teptuko brūkšnį susikaupus apmąsto- iš šono taip juokingai atrodo. Piešia tikrai ne pagal amžių gražiai, bet visai neskiria dėmesio kalbos lavinimui. Šneka itin prastai... Čia kas, kažkoks raidos sutrikimas? Piešia kaip didelė, o šneka- kaip kūdikis tik...
Atsakyti
Maniskis kaip buvo 3 m. ir viska piese juodai.Atrode kad kitu spalvu nera.Dabar jau egzistuoja ir kitos ,bet pirmoje vietoj tai zalia biggrin.gif
Atsakyti
Labai įdomi tema. Keliu į viršų. Būtų labai įdomu jei mamytės įkeltų vaikų piešinukų, būtų įdomu juos analizuoti forume. ax.gif
Atsakyti
Kas galetu isanalizuoti mano dukrytes seimos piesini  ax.gif
Buciau dekinga ir psichologei uz atsakyma  4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaimingaMamyte: 29 lapkričio 2013 - 22:00