Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

Aš taip darau, tik kažkokiais gerais rezultatais negaliu pasigirti... Arba po CV išsiuntimo tyla, arba parašo, kad jų pačių laukia etatų mažinimas... Tiesa, vakar išsiunčiau į vieną įstaigą, tai sulaukiau skambučio. Sakė, kad mano CV tikrai labai geras, tikrai turiu ką pasiūlyti jų įstaigai, tačiau jų pačių etatus mažina, tad vietų pas juos nėra. Ir liepė nenusiminti, nes sakė tikrai atsiras vieta, kuri man skirta, gyvenimas keičiasi, vietoj nestovi. Palinkėjo sėkmės.

O realių darbo pasiūlymų gavau 2 iš vienos VŠĮ, tik darbo pobūdis netenkino... 3 pasiūlymas (toje pačioje VŠĮ) paaiškės rugsėjo pradžioj, nes atsiras laisva vieta. Prašė būtinai susisiekti ir susitarti rugsėjo pradžioj dėl susitikimo smile.gif Tai laukiu nesulaukiu ax.gif
Atsakyti
O gal gali kuri nors pasidalint savo patirtimi kaip vyksta pokalbis į pakaitinio tarnautojo vietą ? Ko klausia, kaip klausia t.t. ir pan., konkursuose tekę dalyvaut, o va į pakaitinius ne - įdomu kaip viskas vyksta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Qwertama @ 2011 07 15, 15:59)
O sunkus darbas NMA? Daug darbo būna?

Žiūrint kur turbūt, kokiam personale tai ne biggrin.gif Šiaip nerekomenduočiau, jeigu atsukti laiką atgal tikrai ten neičiau dirbti. Darbo daug, tenka sėdėti viršvalandžius, už kuriuos nemoka, su tavo nuomone nesikaito, ką pasakė valdžia tą turi daryti, vyrauja nepotizmas (giminių protegavimas) ir pastovus valdžios nepasitenkinimas. Pavyzdžiui, mūsų departamento direktorė tai net su pavaldiniais nesisveikina (tik su direktoriais), atseit žema jai - vaikšto susiraukus. Aš kai laukiausi, tai man darbų užkrovė, sakiau, kad sunku, pažymą nešiau kad perkeltų į kitą darbą, tai valdžia tipo duosim žmogų. Davė žmogų. O ten tokia tvarka, kad gauni apmokyti naują darbuotoją -10 proc. prie algos. Tai va, gavau aš "pagalbininką", kažkas pasiėmė tuos 10 proc. už apmokymus, o mokyti tai teko man - darbo iš esmės padaugėjo, o kai jau nebesusitvarkiau su darbu, iš deparatmento direktorės SL išgirdau grąsinimus neigiamu vertinimu, tarnybiniu patikrinimu (kaip gailiuosi, kad diktofono neturėjau) ir ką - atsidūriau ligoninėje su gręsiančiu persileidimu. Žodžiu visiškas nesikaitymas. Gerai, kad viskas gerai baigėsi, o tai būčiau po teismus užtąsius.
Ir šiaip ten pastoviai darbuotojų reikia, daug kas bėga. Gal dabar kai krizė mažiau, bet kokiais 2008 m. net konkursai neįvykdavo, nes nebūdavo kandidatų.
O darbas tai gal nuo žmogaus priklauso, galėčiau palyginti, tas pats kas visą dieną prie staklių stovėtu, tai tas pats - jokio kūrybiškumo, žodžiu gali degtraduoti. Bet gal kai kam ir toks darbas patinka.
Jau daugiau kaip metai nebedirbu, gal kas ir pasikeitė į gerąją pusę. Čia tokia mano nuomonė. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 21 liepos 2011 - 16:44
QUOTE(AsJa @ 2011 07 21, 17:41)
Žiūrint kur turbūt, kokiam personale tai ne biggrin.gif Šiaip nerekomenduočiau, jeigu atsukti laiką atgal tikrai ten neičiau dirbti. Darbo daug, tenka sėdėti viršvalandžius, už kuriuos nemoka, su tavo nuomone nesikaito, ką pasakė valdžia tą turi daryti, vyrauja nepotizmas (giminių protegavimas) ir pastovus valdžios nepasitenkinimas. Pavyzdžiui, mūsų departamento direktorė tai net su pavaldiniais nesisveikina (tik su direktoriais), atseit žema jai - vaikšto susiraukus.  Aš kai laukiausi, tai man darbų užkrovė, sakiau, kad sunku, pažymą nešiau kad perkeltų į kitą darbą, tai valdžia tipo duosim žmogų. Davė žmogų. O ten tokia tvarka, kad gauni apmokyti naują darbuotoją -10 proc. prie algos. Tai va, gavau aš "pagalbininką", kažkas pasiėmė tuos 10 proc. už apmokymus, o mokyti tai teko man - darbo iš esmės padaugėjo, o kai jau nebesusitvarkiau su darbu, iš deparatmento direktorės SL išgirdau grąsinimus neigiamu vertinimu, tarnybiniu patikrinimu (kaip gailiuosi, kad diktofono neturėjau) ir ką  - atsidūriau ligoninėje su gręsiančiu persileidimu. Žodžiu visiškas nesikaitymas. Gerai, kad viskas gerai baigėsi, o tai būčiau po teismus užtąsius.
Ir šiaip ten pastoviai darbuotojų reikia, daug kas bėga. Gal dabar kai krizė mažiau, bet kokiais 2008 m. net konkursai neįvykdavo, nes nebūdavo kandidatų.
O darbas tai gal nuo žmogaus priklauso, galėčiau palyginti, tas pats kas visą dieną prie staklių stovėtu, tai tas pats - jokio kūrybiškumo, žodžiu gali degtraduoti. Bet gal kai kam ir toks darbas patinka.
Jau daugiau kaip metai nebedirbu, gal kas ir pasikeitė į gerąją pusę. Čia tokia mano nuomonė.  biggrin.gif  biggrin.gif

Labai išsamu, dėkoju be galo 4u.gif ateičiai žinosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2011 07 21, 16:41)
Žiūrint kur turbūt, kokiam personale tai ne biggrin.gif

Personale nėra darbo??? g.gif Na, nebent daug žmonių dirba... pagal standartą administruoja iki 100 žmonių. Mūsų įstaigoje prieš metus sujungė Personalą su Teisės skyrium, neva „personale nėra darbo“, kai pamatė kiek yra darbo ir kiek beprasmio darbo, kurio reikalauja teisės aktai, tai visiems atšoko fantazija, dabar nuo spalio ardo Teisės ir personalo skyrių ir vėl bus atskiri skyriai smile.gif Trise administruojam 530 žmonių, sukamės kaip bitės...
Atsakyti
QUOTE(Ryna @ 2011 07 27, 12:17)
Trise administruojam 530 žmonių, sukamės kaip bitės...

Jums pasiseke. Pas mus tik veinas zmogus keleta simtu ,,reguliuoja" doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Saharienne @ 2011 07 21, 14:27)
O gal gali kuri nors pasidalint savo patirtimi kaip vyksta pokalbis į pakaitinio tarnautojo vietą ? Ko klausia, kaip klausia t.t. ir pan., konkursuose tekę dalyvaut, o va į pakaitinius ne - įdomu kaip viskas vyksta  4u.gif

Viskas dazniausia priklauso nuo pacios institucijos. Vienos padaro beveik tikra konkursa, kitos ziuri i tokia atranka paprasciau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(horos @ 2011 07 27, 22:05)

Papildyta:

Viskas dazniausia priklauso nuo pacios institucijos. Vienos padaro beveik tikra konkursa, kitos ziuri i tokia atranka paprasciau.  mirksiukas.gif

Bet pvz.: jie juk neduoda jokių teisės aktų sąrašo ar pan.? blush2.gif Neįsivaizduoju jei paskambins kaip ir kam ruoštis unsure.gif
Atsakyti
O yra šansų pakliūti į pakaitinio valstybės tarnautojo vietą, jei neturi patirties? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryna @ 2011 07 27, 12:17)
Personale nėra darbo???  g.gif  Na, nebent daug žmonių dirba... pagal standartą administruoja iki 100 žmonių. Mūsų įstaigoje prieš metus sujungė Personalą su Teisės skyrium, neva „personale nėra darbo“, kai pamatė kiek yra darbo ir kiek beprasmio darbo, kurio reikalauja teisės aktai, tai visiems atšoko fantazija, dabar nuo spalio ardo Teisės ir personalo skyrių ir vėl bus atskiri skyriai  smile.gif Trise administruojam 530 žmonių, sukamės kaip bitės...

Aš kalbėjau apie konkrečią įstaiga NMA, gi matai kas kada namo išeina, o kas sėdi viršvalandžius, kas prieš šventes anksčiau namo išeina, plius dar be personalo skyriaus yra žmogiškųjų išteklių skyrius. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eglegle @ 2011 07 28, 12:38)
Visi kažkada kažkur pakliūna  g.gif Gal jūs būsit, pvz., tik viena kandidatė? Arba užduotį atliksit geriausiai? Arba tik vienintelė žinosit reikiamus įstatymus, jei tokių reikės?

Bet ar apsimoka į pakaitinio vietą imti visiškai ,,žalią" žmogų? Juk darbas ir taip laikinas, o dar gaišti tą laiką apmokymams g.gif

Ir dar vienas klausimas blush2.gif Jei nereikalaujama darbo patirties, bet prašoma kažką IŠMANYTI arba GEBĖTI. Ar reikia kažkokių dokumentų, kad tą išmanymą ar gebėjimą įrodytum? Pvz. gebėti rengti teisės aktų projektus arba išmanyti raštvedybos taisykles.
Atsakyti
QUOTE(Fabiana @ 2011 07 28, 15:27)
Bet ar apsimoka į pakaitinio vietą imti visiškai ,,žalią" žmogų? Juk darbas ir taip laikinas, o dar gaišti tą laiką apmokymams  g.gif
Ir dar vienas klausimas  blush2.gif  Jei nereikalaujama darbo patirties, bet prašoma kažką IŠMANYTI arba GEBĖTI. Ar reikia kažkokių dokumentų, kad tą išmanymą ar gebėjimą įrodytum? Pvz. gebėti rengti teisės aktų projektus arba išmanyti raštvedybos taisykles.

Žinau atvejų, kai pakaitiniams toje pačioje įstaigoje būna pasiūlomos nuolatinės pareigos, arba kai išėję į atostogas nebegrįžta, visaip būna rolleyes.gif Dėl dokumentų tai ką aš žinau, tačiau išmanymas ir gebėjimas ateina su patirtimi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Fabiana @ 2011 07 28, 15:27)
Bet ar apsimoka į pakaitinio vietą imti visiškai ,,žalią" žmogų? Juk darbas ir taip laikinas, o dar gaišti tą laiką apmokymams  g.gif

Yra tokių sričių, kur patirties įgysi dirbdamas tik toje įstaigoje ir tik toje pozicijoje, nes pavyzdžiui privačiame verle iš vis nėra panašaus pobūžio darbo (tik deja po to tos patirties nebus kur pritaikyti, jeigu keisite darbą smile.gif . Tai ir privalo imti "žalią", nes "ne žalių" tiesiog nėra. O dažniausiai vis tiek įstaigoje vyksta darbuotojų kaita, vieni išeina, kiti į aukštesnes pareigas, treti - viduje įstaigos migruoja ir atsiranda laivų darbo vietų, tada skelbiamas konkursas ir pakaitinis gali pretenduoti. Ypač turint darbo patirties yra lengviau.
Atsakyti