Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

Natha,žiūriu į jūsų ožragę ir galvoju,kad aš apsirikau ją augindama lauke. g.gif Labai jau prastai ji auga. g.gif O jos grūdelių esu pirkųsi prieskonių parduotuvėje.Jie labai tinka prie bulvių patiekalų.
O žemuoginiai špinatai pas mane plinta darže jau gal 7 metai.Visur jų pilna,kartais išraunu,kartais palieku tarp gėlių,kad raustų dėl grožio.Valgyti,tai man tikrai visai jokio noro-beskoniai.Tik sako kalio daug turi,kam problemos su širduke,sveika valgyti.
Atsakyti
IngridaB,o Jūs ožragę tiesiai lauke sėjot? Nes aš labai anksti pavasarį netverdama žemėse pasikapstyti, kelias sėklas pasėjau jau ant palangės ir į lauką daigus pasodinau. Daigai ištįsę buvo, tai labai gulsčiai pasodinau.Dabar jie jau net nužydėję,tik labai į šonus išvirtę. bet kitamet į šilnamį susėsiu,mažiau terliotis smile.gif

Tik įdomu,ar nesiskirs kvapas prieskonių užaugintų šiltnamy ir lauke g.gif pvz. agurkų skonis tai tikrai skiriasi..
Atsakyti
Ožragę ir visus prieskonius sėju pirma ant palangės.Man nieko neišeina pasėjųs tiesiai į žemę. schmoll.gif O,kad geriau auga šiltnamyje,tai tikrai palyginus baziliką lauke ir šiltnamyje,kaip diena nuo nakties. bigsmile.gif Šiltnamyje jie veši,o lauke skursta. g.gif Jaučiu kitais metais ir čiobrelius auginsiu šiltnamyje,lauke jie man prastai auga.Turiu dviejų rūšių ir nedžiūgina jie manęs. schmoll.gif Kaip tokia melisa,raudonėlis,tai plečiasi be proto nieko jiemas papildomai nereikia.
O dėl kvapo,juk žiemą prieskonius irgi auginame ant palangės.Nejaučiu jokio skirtumo. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2010 07 08, 19:52)
Labai gerai tu sugalvojai - reikės man kitąmet pasidaiginti šiltnamyje

aš daug ką šiltnamyje susidaiginu-ir daržoves, ir gėles.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 07 08, 22:24)
aš daug ką šiltnamyje susidaiginu-ir daržoves, ir gėles.

Gyveni žmogus ir mokaisi smile.gif - daiginsiu ir aš kitąmet mirksiukas.gif
Atsakyti
Na kad jau kalba uzsisuko apie prieskonius tai ir as uzklausiu, tokio gan durno dalyko doh.gif Pas mane auga ciobrelis ir raudonelis. As pats nesejau, pirkau daigus, istikro tai gavau uz dyka, kai pirkau agurku daigus tai buvo akcija. Kai pasiemiau juos net nezinojau ka imu, nes pavadinimai angliskai parasyti, o su tokiais zodziais dar nebuvau susidures, emiau tik del to, kad buvo parasyta tinka mesos produktams pagardinti. Nu ir dabar nezinau ka su jais daryti doh.gif Visur receptuose nurodoma dziovinti prieskoniai, o kaip naudoti sviezius? g.gif dar kazkur skaiciau, kad juos ne bet kada galima naudoti bei dziovinti ateiciai, kazkaip kai zydi ar kai nurydi, ar panasiai doh.gif g.gif Tai gal kas nors ka nors papasakosit a man su jais daryti? 4u.gif Raudonelis jau zydi.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 07 09, 00:03)
Raudonelis jau zydi.

Tai,kai jau žydi ir skinkite.Aš raudonėlį skinu būtent,kai žydi.Mano šiemet vėluoja,nes visus kelmus persodinau,tai dar tik krauna žiedus.
user posted image
O čia mano okra pražydo šiltnamyje.Na jau taip ilgai krovė žiedą.Dar kiti daigai nežydi.
O kad šiltnamyje tikrai daug augalų geriau auga-įsitikinau.Pernai lauke auginau artišokus,na augo jie,bet po žiemos liko tik vienas,nors ir uždengiau.Šiemet pabandymui du pasodinau į šiltnamį,tai augaliukai tiesiog veši. wub.gif O lauke vėl vargsta.Na žiūrėsime ar sulauksime vaisių kitais metais,užsispyriau būtinai užauginti vaisius. mirksiukas.gif
Siaubingai šiemet slemokai puola paprikas šiltnamyje plėveliniame.Stikliniame matyt sausiau-nepuola. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 07 09, 00:03)
Nu ir dabar nezinau ka su jais daryti  doh.gif  Visur receptuose nurodoma dziovinti prieskoniai, o kaip naudoti sviezius?  g.gif  dar kazkur skaiciau, kad juos ne bet kada galima naudoti bei dziovinti ateiciai, kazkaip kai zydi ar kai nurydi, ar panasiai  doh.gif  g.gif Tai gal kas nors ka nors papasakosit a man su jais daryti?  4u.gif Raudonelis jau zydi.

džiovinti:šviežūs - 1:4 wink.gif
Net nežinau nuo ko pradėti, bet panaudojimas toks platus, kad baisu ir užsivesti.

Na, atradau, kad marinuojant žuvies file kartu su čiobreliais, kepimo momentu nustelbiamas tas baisusis žuvies kvapas ( žuvies skonis nepakinta, tik gal nosis užuodžia vos vos čiobrelį wub.gif ).

Ką su jais daryti - daug ką bigsmile.gif Vartoti ruošiant maistą, kaip vaistines arbatas, aromatizuoti aliejų ar pasigamitni namie muilą ir t.t. bigsmile.gif

IngridaB, manrods su čiobreliais trūksta tik kantrybės. Pati pernai mažutėlius pačios pasėtus daigelius sukišau gana problematiškoje vietoje, šiemet jau pilnai uždengtas visas plotas, žydi. Jiems kuo prastesnė, laidi vandeniui žemė reikalinga.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 07 09, 09:41)
IngridaB, manrods su čiobreliais trūksta tik kantrybės. Pati pernai mažutėlius pačios pasėtus daigelius sukišau gana problematiškoje vietoje, šiemet jau pilnai uždengtas visas plotas, žydi. Jiems kuo prastesnė, laidi vandeniui žemė reikalinga.

O man atrodo,kad čiobreliui smėlio labai reiktų. g.gif Pažiūrėkite kaip jie pūšynuose veši.O pas mane priemolis. bigsmile.gif
Žuviai labai tinka pankolis.Pernai užsiauginau lapinį,nepakeičiamas prieskonis žuviai. thumbup.gif Dar Oliveris labai žuviai naudoja rozmariną.O šiemet šakninį pankolį sėjau tiesiai į dirvą ir gavosi-pšššš. ax.gif
Atsakyti
taigi smėlis ar smulkus žvyras reiškia "laidi vandeniui dirva" biggrin.gif
Auginu šalia pagalbinio namuko, kur buvo suverstas didžiulis kiekis žvyro rolleyes.gif

Ką norėjau pasakyti, kad kam kam, bet čiobreliui bus blogai šiltnamyje. Daiginti galima, bet vėliau auginti - nea.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 09 liepos 2010 - 10:14
Aš ir visus prieskonius daiginau šiltnamyje o po to perkėliau į lauką, tai vis tiek šiltnamyje nepalyginsi - iš proto kraustėsi visi g.gif . O dabar valerijonas ir katžolė labai vargsta, net nežinau ar atlaikys , kiti gal kapstosi po truputį.

Šiemet tik iškėliau lauk geltoną ežiuolę ,jau žiedą skleidžią, tik kaži ar nebus įprastos spalvos laukiu nesulaukiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Valerijoną kaimynai lauke augina, šalia mūsų ribos - kasioja ten jo šaknis kaimynai ir šiaip mažai ten su juo cackinasi. Auga kaip iš protėjęs. Tiesiog tie vaistiniai, kurie auginami kaip daugiamečiai, turi adaptuotis. Pasikartosiu, reikia tik kantrybės.
Atsakyti