bulviniai blyneliai su rūkyta lašiša (arba ikrais)
Bulviniams blyneliais reikia:
* 1 kg. bulvių
* 2 kiaušinių
* žiupsnelio druskos
* žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
* šiek tiek tarkuoto muskato riešuto
* aliejaus kepimui
* rūkytos lašišos filė
* riebios grietinės
* česnako
* svogūno laiškų
Blynelius kepkite nedidelius, kad patogu būtų paimti rankomis ir įsidėti į burną.
Bulvės sutarkuokite (svarbu, kad bulvės būtų senos ir krakmolingos), įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, muskato ir išmaišykite. Jei atsiranda vandens jį įšpilkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite po šaukštą bulvių masės ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai paruduos. Iškeptus blynelius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Į grietinę įspauskite kelias česnako skilteles ir gerai išmaišykite. Jei nemėgstate česnako dėkite tik grietinę.
Ant iškeptų ir šiek tiek pravėsusių blynelių dėkite po šaukštelį paruoštos grietinės, ant viršaus uždėkite plonai pjaustytos lašišos filė arba/ir ikrų bei papuoškite svogūno laiškais.
Skanaus!
dzioly, sekmes!
Papildyta:Gaivios arbūzo, fetos ir mėtų salotos

Reikia:
* apie 600 g. arbūzo
* saujos smulkintų mėtų
* pusės raudono svogūno
* 150 g. graikiškos fetos
* 50-70 g. juodųjų alyvuogių
* apie 3 v. šaukštų balzamiko acto
* apie 4 v. šaukštų alyvų aliejaus
* šviežiai maltų juodųjų pipirų
Arbūzą (skaniausiais šiek tiek atšaldytas) supjaustyti kubeliais ir išimti sėklas. Fetą supjaustyti kubeliais, o alyvuoges žiedeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Mėtą susmulkinkite.
Sudėkite viską į dubenį, apšlakstykite alyvų aliejumi, balzamiko actu (galite prieš tai actą sumaišyti su aliejumi), užbarstykite pipirų ir lengvai permaišykite.
Taip pat šias salotas galima patiekti verinuku pavidalu
arbuzo kubelis, alyvuogė, vogūno pusziedis, feta bei mėtos lapelis, sudėti į lėkštę ir apšlakstyti paruoštu dressingu (sumaišyti alyvų alieju su actu ir pipirais).