Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

QUOTE(LILIA @ 2010 09 27, 11:37)
Baigiau skaityti praeita tema, bet jusu nuorodos del specialybiu neradau..

Bet nesupratau vieno dalyko, jei as pildau viena pavarde anketa,  ir jei laimejus susituokiu su vyru pildau jau su kita pavarde?ar tai nesukelia jokiu kliuciu? g.gif

Va cia mano postas su visom nuorodom (#310 zinute): SPECIALYBES

Nebus problemu susituokus. Po pirmo laisko tuokiates, pildot dokumentus nauja pavarde + vyro dokumentus pildot ir pridedat dar notaro patvirtinta kopija ir vertima santuokos liudimo. Ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(dajanka @ 2010 09 27, 11:40)
2. Kaip pirkote bilietus: tiesioginius ar atskirus? Vakar paziurejome su vyru, kad jei pirkti tiesiogini bilieta 2 suaugusiems is Vilniaus iki San Francisko (su 2 persedejimais Varsuvoje ir Chicago) taip kaina yra apie 2500 doleriu, o jei pirkti atskirai pvz. Vilnius-Chicago, Chicago-San Francisko, tai iseina daaaaug pigiau.

As patarciau tik tiesioginius - paieskokit per ivairius puslapius, gal kazka pigiau rasit. Bet manau ta kaina visai normali. O jsu tik i viena puse bilietu ziurit? Galit pabandyt i abi puses, kartais pasitaiko pigiau nei i viena....

Su tiesioginiais bilietais daiktus atiduodat Vilniuj, pasiimat Chicago, praeinat patikrinima muitines, priduodat atgal ir skrendat i San Francisco. Su atskirais bilietais, kiekvienoj vietoj reikes atsiiminet ir pridavinet atskirai. Kas vel uztrunka laiko. Butina tada atkreipt demesi i kiekvienu oro liniju taisykles bagazui. Ir aisku reikai ziuret kokie tarpai tarp skrydziu (bei nepamirst laiko skirtumo) - jei jus gausit atskirus bilietus su mazais tarpais, tai paskui bus stresas su lagaminais (juos pasiimt, vel priregistruot ir tt).
Atsakyti
QUOTE(*Mėta* @ 2010 09 25, 04:21)
mano drauge cia esanti JAV, gimde leliu Lietuvoje, pati su ZK, atvyko i NY, vaikui buvo tik eiliniai popieriai padaryti isvykimo is LT, nors tevelis ir amerikietis grynas, o ZK gavo oiii kaip negreit tam vaikui , net ne ZK o pilietybe iskart, bet is esmes procedura panasi ir gal kiek lengvesne kada tevelis amerikso pilietis net ne ZK-kortininkas, visur takes time ir aerouostuose nieks ZK "nespausdina" deja deja  biggrin.gif

Tai va tą aš ir norėjau sužinoti, ar galima pagimdžius LT vaiką iškart išsivešti į JAV, kaip supratau galima pasidaryt kažkokius išvykimo popierius ir tuos 2-3 metus nereik LT sėdėt ir laukt kol vaikeliui bus sutvarkyta pilietybė ar ŽK. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dajanka @ 2010 09 27, 04:40)
Sveiko merginos...  4u.gif
Turiu klausimukus jau isvykusioms...  mirksiukas.gif

1. Ar reikia moketi uz lektuvo bilieta ar sedimaja vieta vaikui iki 2 metu?
2. Kaip pirkote bilietus: tiesioginius ar atskirus? Vakar paziurejome su vyru, kad jei pirkti tiesiogini bilieta 2 suaugusiems is Vilniaus iki San Francisko (su 2 persedejimais Varsuvoje ir Chicago) taip kaina yra apie 2500 doleriu, o jei pirkti atskirai pvz. Vilnius-Chicago, Chicago-San Francisko, tai iseina daaaaug pigiau.

Gal galite padeti su tais bilietais?
Ir dar kaip supratau kai atskrisime i Chicago, turesime pildyti visokius dokumentus, kiek mazdaug laiko tai uztruks, kad nepaveluotume i lektuva iki San Francisko...

Padekite prasau...  blush2.gif  4u.gif

1. zinoma reikia, kaip kitaip - jei uzimi atskira vieta tai ir moki. jei vaika iki 2m laikai ant keliu tai moki 10% nuo suaugusiojo kainos +mokesciai.
2. atskirus perkant, jus neturesit jokiu garantiju del bagazu, skrydziu velavimu ir t.t. Kitaip sakant jei turit jungtinius bilietus tai pavelavus vienam skrydziui avialinijos jus patalpins i kita, nakciai viesbuti duos ir t.t. jei reiks, o jei atskiri bilietai tai viskaslieka jusu atsakomybe. Bilietai daznai gaunasi pigiau pirkt i abi puses, nei viena - tai paziurekit ir ta varianta, taip pat ziurekit ir i SanJose, ne tik San Franciska, nes jie ten viens salia kito siaip ar taip.

QUOTE(LILIA @ 2010 09 27, 04:52)
.ir dar iki 2 metu galit tureti vazymeli leliui,jis neiena i bagazo svori 4u.gif

gali ir po 2m tureti.
Atsakyti
[quote=shopingas,2010 09 27, 15:48]

Nebus problemu susituokus. Po pirmo laisko tuokiates, pildot dokumentus nauja pavarde + vyro dokumentus pildot ir pridedat dar notaro patvirtinta kopija ir vertima santuokos liudimo. Ir viskas.
1.Nesupykit,bet nesupratau doh.gif koki reikia notarto patvirinima? del vyro dokumentu ar del santuokos?
2. Zinau jei laimi ZK ateina 3 lapai anketos ir suprantu juos reiketu man uzpildyti, o is kur vyrui gauti, gal as kazka nepilnai zinau?
3. aciu uz nuoroda mirksiukas.gif , mano draugas yra vidaus darbu apdailininkas,tai bandziau ziureti ar yra tokia specialybe, paspaudziau "job family" ir pasirinkau "installation,maintenance and repair" paskui man ismete dar dideli sarasa specialybiu,tai pasimeciau, nes nelb gerai zn anglu kalba, o gal isvis ne tai ka reikia pasirinkau blink.gif
Zodziu, dar net pirmos anketos nemaciaiu akyse,bet jau noriuu zinoti kas bus po laimejimu biggrin.gif
Atsakyti
[quote=LILIA,2010 09 27, 19:17]
[quote=shopingas,2010 09 27, 15:48]

1.Nesupykit,bet nesupratau doh.gif koki reikia notarto patvirinima? del vyro dokumentu ar del santuokos?
2. Zinau jei laimi ZK ateina 3 lapai anketos ir suprantu juos reiketu man uzpildyti, o is kur vyrui gauti, gal as kazka nepilnai zinau?
3. aciu uz nuoroda mirksiukas.gif , mano draugas yra vidaus darbu apdailininkas,tai bandziau ziureti ar yra tokia specialybe, paspaudziau "job family" ir pasirinkau "installation,maintenance and repair" paskui man ismete dar dideli sarasa specialybiu,tai pasimeciau, nes nelb gerai zn anglu kalba, o gal isvis ne tai ka reikia pasirinkau blink.gif
Zodziu, dar net pirmos anketos nemaciaiu akyse,bet jau noriuu zinoti kas bus po laimejimu biggrin.gif
[/quote]
1. suzinojau blush2.gif , kad reikes isversti diplomus ir kt dokumentus, bei patvirtinti juos pas notara...
Atsakyti
QUOTE(LILIA @ 2010 09 27, 20:17)
1.Nesupykit,bet nesupratau  doh.gif koki reikia notarto patvirinima? del vyro dokumentu ar del santuokos?

1. Siaip visi dokumentai bus verciami ir pas notara tvirtinami - niekas JAV nesedes ir nesifruos ka ten lietuviskai prirase zmones. 4u.gif O turejau omeny, kad santuokos liudijima isversit ir patvirtinsit kaip ir viska kita ir issiusit su tom anketom.

2. Na tai atsisviest juk galima biggrin.gif Ten juk ir yra uzpildymui, tai jie gi nera su kazkokiais jusu duomenimis. Galit nors ir 10 kopiju prisidaugint... Mes patys ne po karta suklydom pildant.
Atsakyti
sveikos dar karteli, turiu kelis klausimelius. perkaiciau tikrai visas temas ir zinau, kad atsakymas kazkur yra, tikrai pamenu, tik neberandu.
1. kai pildyti reikes anketoje del isilavinimo, del baigtu mokslu, as pabaigsiu studijas tik pavasari, o anketoje rasyti, kad jau turiu issilavinima ar kad dar ne? kiek pamenu kitos rase, kad jau turi nes faktiskai, kai ateitu antras laiskas jau buciau baigusi.
2. ir dar svarbus klausimas kokios galimybes isidarbinti pagal specialybe? mano specialybe ekonomika- finansai, turiu 5 metu darbo staza sia profesija. aisku as suprantu, kad iskarto tokio darbo galiu nesitiketi, bet ateityje, kai pabaigciau amerikoje tos specialybes magistra.

kol kas tik tiek klausimeliu, bet manau pildant anketas iskils ju dar daugiau, aisku yra ankstesnes temos tai stengsiuosi ten susirasti atsakymus... smile.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2010 09 27, 23:08)
1. Siaip visi dokumentai bus verciami ir pas notara tvirtinami - niekas JAV nesedes ir nesifruos ka ten lietuviskai prirase zmones.  4u.gif  O turejau omeny, kad santuokos liudijima isversit ir patvirtinsit kaip ir viska kita ir issiusit su tom anketom.

2. Na tai atsisviest juk galima  biggrin.gif Ten juk ir yra uzpildymui, tai jie gi nera su kazkokiais jusu duomenimis. Galit nors ir 10 kopiju prisidaugint... Mes patys ne po karta suklydom pildant.

Aciu uz atsakytus mano klausymus aciuks.gif , kol kas galiu ramiai miegoti, kol dar nekyls kokiu klausymu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(skeliga @ 2010 09 28, 11:18)

1. Turit pildyt taip, kaip yra tuo metu. T.y. pildymo metu koki turit auksciausia issilavinimo laipsni. Kadangi nebusit baigus, tai ir pildot vidurini.

2. Sitas dalykas priklauso nuo to, kur JAV ieskosit darbo. Vienur yra tokio pobudzio darbu nemazai, kitur beveik nera. Bet specialybe gera ir manau su patirtim galit rast kazka ir iskart. Ir siaip reiketu iskart ieskot jums normalaus darbo (ne indus plaut eit), nes kitaip pragyvent jau laaabai kukliai nebent galesit ir apie magistra ne nesvajot tuomet, nes studijoms reikes nemazai pinigeliu (cia tik kaip pvz duodu, kad jei dirbsit uz minimuma, t.y. kokia $1000-1500 per menesi uz kuriuos tik buta/kambari issinuomosit ir tik pavalgysit + mokescius apsimokesit, o studijos tarkim $10000 metam, tai ne pro kur nesutaupysit joms). Nebent turesit pinigeliu ir vesites ant mokslu (nepamirstant, kad ir siaip paciam vizos susitvarkymuj, pradzioj isikurimui JAV reikia gana nemazai). Na ir siaip laimejimo atveju galit dar LT bunant pradet ieskotis darbelio.
Atsakyti
sakykite, del nuotraukos aš, galiu nuskanuoti šeimos nuotrauka, bet ji daryta prieš 2 metus kažkur g.gif blush2.gif nu bet graži man biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2010 09 28, 17:52)
sakykite, del nuotraukos aš, galiu nuskanuoti šeimos nuotrauka, bet ji daryta prieš 2 metus kažkur  g.gif  blush2.gif  nu bet graži man  biggrin.gif

nea.. taisyklese parasyta, kad seimos nuotrauka netinkama reikia atskiru nuotrauku.
Atsakyti