Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta

QUOTE(gitaaa @ 2010 10 04, 13:51)
na del studijavimo magistranturoje nesigincysiu, bet stai del aukstojo neuniversitetinio...tada esu lengvai "pasimetusi" biggrin.gif visada maniau, kad aukstasis universitetinis issilavinimas (bakalauras) yra - university degree, o aukstasis neuniversitetinis - high shool degree.

Kaip galima pabaigus high school turėti aukštajį išsilavinimą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaspisija @ 2010 10 04, 14:10)
sveikos mamytes, turiu klausimuka,gal kas susidurete.
mano draugas turi zalia korta,dabar grizo i lietuva ir nori mus su vaiku pasiimti i USA, dabar duodames ieskome info kaip cia geriau padarius.ar jau dabar tuoktis,ar skristi ten ir kai gaus pilietybe tik tada? jei laukti pilietybes,tai mes su vaiku apie puse metu butumem nelegalai.as dar bijau,kad paskui nebutu problemu.
padekite kas nors kazkiek zinote,aciu

kiek girdejau is paciu jav gyvenanciu tautieciu, pilietybe gautumet lengvai, jei isteketumet Jav net ir bunant nelegaliai, nes jau busit istekejus uz piliecio. kitaip butu jeigu susituoktumet budama nelegale uz zalios kortos turetojo, bet kai uz piliecio dideliu bedu nekyla, su teisininku viska galima sutvarkyt. sakau tai, ka man sake bunant jav.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 10 04, 15:09)
kiek girdejau is paciu jav gyvenanciu tautieciu, pilietybe gautumet lengvai, jei isteketumet Jav net ir bunant nelegaliai, nes jau busit istekejus uz piliecio. kitaip butu jeigu susituoktumet budama nelegale uz zalios kortos turetojo, bet kai uz piliecio dideliu bedu nekyla, su teisininku viska galima sutvarkyt. sakau tai, ka man sake bunant jav.

Jei į šalį atvykstama ir pasiliekama nelegaliai- problemų bus. Bet jei atvykstama legaliai (pvz., su turistine viza), susituokiama, piliečio žmona paduoda dokumentus žaliai kortai ir tada pasibaigia legalaus buvimo laikas šalyje (pvz., 6 turistinės vizos mėnesiai)- ne problema, nes kol dokumentai tvarkomi žmogus būna "in adjustment of status".
Jei atvažiuoji su visa waiver, sėdi pusę metų vietoj tų 3 mėnesių ir tada sugalvoji tuoktis ir dokumentus tvarkytis, gali kabinėtis, kilti problemų, nes iki dokumentų tvarkymo sėdėjai šalyje nelegaliai.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 10 04, 21:04)
Kaip galima pabaigus high school turėti aukštajį išsilavinimą? smile.gif

o kaip pabaigus neuniversitetines studijas (siuo atveju manyciau, kad kalbame apie kolegija), issilavinima galima prilyginti universitetiniam? biggrin.gif
p.s. cia siaip tik diskusija, jokiu budu nesiveliu i piktumus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitaaa: 04 spalio 2010 - 21:21
QUOTE(gitaaa @ 2010 10 04, 15:20)
o kaip pabaigus neuniversitetines studijas (siuo atveju manyciau, kad kalbame apie kolegija), issilavinima galima prilyginti universitetiniam? biggrin.gif
p.s. cia siaip tik diskusija, jokiu budu nesiveliu i piktumus  4u.gif

Mano nuomone galima, nes tai vistiek yra 4 metai aukštojo mokslo. Beje, "university" gali reikšti ne tik Lietuvoje įsivaizduojamą Universitetą, bet ir apskritai aukštąjį išsilavinimą.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 10 04, 20:09)

Mano pusseseres abi taip istekejo biggrin.gif
Abi ten pragyveno gal 9-10metu, ir tik pries kokius
metus laiko susitvarke dokumentus, kita pries 2.. sekas kazkam..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dulke: 04 spalio 2010 - 22:18
Kalbant apie išsilavinimą, va kaip tik vienos anketos klausimus atsakinėju, tai prie aukštojo išsilavinimo yra tik "College Degree" pasirinkimas. Tai taip išeina, man reiktų rinktis High School, nes nėra tokio varianto, kaip "University" ax.gif Tiesiog pagal situaciją reikia žiūrėti, kas pateikta ir pasirinkti sau artimiausią variantą, manau.
Atsakyti
QUOTE(gitaaa @ 2010 10 04, 13:51)
na del studijavimo magistranturoje nesigincysiu, bet stai del aukstojo neuniversitetinio...tada esu lengvai "pasimetusi" biggrin.gif visada maniau, kad aukstasis universitetinis issilavinimas (bakalauras) yra - university degree, o aukstasis neuniversitetinis - high shool degree.

high school diploma tai yra lietuvishkos vidurines mokyklos baigimo atestato ekvivalentas, todel kad issilavinimas ir aukstasis, bet neuniversitetinis sis variantas netinka, todel as irgi zymeciau "university degree" kaip himalaa ir sake.
Atsakyti
o kiek reikia turėti [tikriausiai deklaruoti] finansų,kad lengvai įleistų į usa? g.gif
Atsakyti
o kaip čia reikia su tomis nuotraukomis daryti,ar galima su savo fotoaparatu nufotografuoti,ar reikia speceliai eiti į fotoatelije? g.gif
Atsakyti
Laba ryta mergaites,
Jau buvau klausius , bet taip niekas ir neatsake, tai noriu dar karta paklausti ax.gif Jei dabar studijoju universitete 2 kurse, tai man reiktu rinktis (5) universitetines studios( nebaigtas universitetinis) ar (1) vidurinbis? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(dzeine01 @ 2010 10 05, 08:39)
o kaip čia reikia su tomis nuotraukomis daryti,ar galima su savo fotoaparatu nufotografuoti,ar reikia speceliai eiti į fotoatelije? g.gif

Cia Jusu pasirinkimas, galit pati pasidaryti arba i fotoatelje, nuejus i foto atelje pasakot kad foto ZK ir jie turetu zinoti viska, arba pati namie pasidaryti,stai ZK foto reikalavimai:

Registracija negalios, jei nebus pateiktos visos reikalingos nuotraukos. Kartu su registracijos forma kiekvienas asmuo turi siųsti atskiras savo, sutuoktinio, visų savo nevedusių vaikų iki 21 metų (taip pat įvaikintų vaikų ar povaikių) nuotraukas. Nuotraukas reikia siųsti visų nevedusių vaikų iki 21 metų, net jeigu jie ir negyvena kartu ar neketina imigruoti į JAV pagal loterijos programą. Šis reikalavimas negalioja tik tuomet, kai vaikai jau yra JAV piliečiai arba nuolatiniai JAV gyventojai, turintys Žaliąsias korteles. Grupinės ar šeimos nuotraukos viename plane nepriimamos. Su kiekviena registracijos forma reikia siųsti skaitmenines nuotraukas arba nuskenuotas nuotraukas. Jeigu nuotraukos neatitiks žemiau išvardintų reikalavimų, sistema automatiškai atmes registraciją, apie tai informuodama siuntėją.Galimi du būdai nuotraukos pateikimui: 1.padaromas naujas skaitmeninis įvaizdis ir perkeliamas iš foto aparato 2.nuskenuojama esama foto. Fotografijos ypatumai: Fotografuojantis žiūrėti tiesiai. Asmens galva negali buti pakelta, nuleista arba pasukta sonu; Asmens galva turi užimti maždaug 50 procentų nuotraukos ploto. Fotografuotis be galvos apdangalų ir be tamsių akinių. (Galvos apdangalai leidziami tik tokiu atveju jei to reikalauja religija, bet jie neturetu paslėpti veido); Fotografuojamas žmogus turi buti neutraliame arba šviesiame vienspalviame fone; Fotografija turi buti sufokusuota; Fotografija gali buti nuskaitoma tiesiai nuo skaitmeninio foto aparato, arba nuskenuota. Nuotraukos turi būti spalvotos. Spalvos gylis turi būti 24 bitai. Juodai baltos arba pilkos nuotraukos netinka. Nuotraukos turi būti JPEG (Joint Photographic Experts Group) formato. Nuotrauka turi būti ne didesnė kaip 240 kilobaitų (240 KB). Skenavimo rezoliucija turi būti 150 taškų į colį (DPI), t.y. nuotraukos išmatavimai - 600 X 600 taškų.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 10 05, 00:23)
high school diploma tai yra lietuvishkos vidurines mokyklos baigimo atestato ekvivalentas, todel kad issilavinimas ir aukstasis, bet neuniversitetinis sis variantas netinka, todel as irgi zymeciau "university degree" kaip himalaa ir sake.

supratau biggrin.gif svarbu issiaiskinti laiku, kad veliau netektu atsakineti i klausimus "kodel ir kaip" 4u.gif
Atsakyti