Įkraunama...
Įkraunama...

SVOČIŲ NAMAI XXVII TEMA

[quote=Pievuzele,2010 07 26, 19:40]
Gal kas kaunieciu mergaiciu zinot kur galima butu nusipirkti, arba kas gamina skanu saldu suri?


Dar nebuvau nuvaziavusi, bet PIENO ZVAIGZDES labai reklamuojasi del proginiu suriu.
As bandysiu rytui saldini suri ir gal vietoj karvojaus koki grybu miskeli uzsakyti. Kaip manot? Prasiau, kad uosviene savo kaime kokios moteriskes kontaktus suorganizuotu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidux: 26 liepos 2010 - 19:15
Pas mus vestuves bus vienos dienos, bet kita ryta kviecia visus kopustenes valgyti, dar atrodo bus saslykas - nepamenu. Galvoju vezti suri, niekur jo nepirksiu, man mama pagamins. Ji skanius daro, o kadangi mano nuotaka (kuri mano drauge) pazista, tai sake bus jai dovanele thumbup.gif
Beje, jeigu kas ieskot ir nerandat akmenuku, tai siandiena radau MOLE, kazkokia krautuvele salia Maximos TIGER, ten visokiu smulkmeneliu pilna, gal ir siaip dar kazka rastumete. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitemaja1: 26 liepos 2010 - 19:47
QUOTE(Vaidux @ 2010 07 26, 20:13)
Dar nebuvau nuvaziavusi, bet PIENO ZVAIGZDES labai reklamuojasi del proginiu suriu.
As bandysiu rytui saldini suri ir gal vietoj karvojaus koki grybu miskeli uzsakyti. Kaip manot? Prasiau, kad uosviene savo kaime kokios moteriskes kontaktus suorganizuotu.


O Pieno zvaigzdes tais suriais prekiauja tik firmije parduotuvej Taikos pr. (Kaunas) ar kur nors dar ir kitur yra?
As ir turiu minti del tu Grybu miskelio, esu vienose vestuvese maciusi tai tikrai graziai atrode thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pievuzele: 26 liepos 2010 - 19:56
Merginos gal zinote kur Vilniuje tu akmenuku graziu nupirkti, kur i upe mesti reikia, Jyske Zirmunuose nera, Rimi nera Antakalni visa isvaiksciojau irgi nerdau doh.gif gal kur kas matet ?
Atsakyti
QUOTE(loretita2 @ 2010 07 26, 19:48)
Nea  smile.gif man ta surakinama patiko, popierines esu maciusi, bet man neiseina jos lankstyt. O kaip pravedei zaidima,cia estafete kokia buvo?



oi doh.gif tas surakinamas gariūnuose radau smile.gif
su lastais darėme estafete, suskirstėme ė dvi komandas , ir dar tomas philips parduotuvėje pirkau tokius labai ilgus ir storus šiaudelius , tada į vieną plastikinę alaus taurę pylėme bobelinės, o į kitą sulčių ir reikėjo traukti abu šiaudelius - atseit kokteilį gerti , kaikurios merginos, net neįtraukė ax.gif bet smagu buvo thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Kvakuska @ 2010 07 26, 21:15)
Merginos gal zinote kur Vilniuje tu akmenuku graziu nupirkti, kur i upe mesti reikia, Jyske Zirmunuose nera, Rimi nera Antakalni visa isvaiksciojau irgi nerdau  doh.gif gal kur kas matet ?


dar akmenuku mačiau Droge būna smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spurgyyyte: 26 liepos 2010 - 20:41
QUOTE(bitemaja1 @ 2010 07 26, 19:45)
Pas mus vestuves bus vienos dienos, bet kita ryta kviecia visus kopustenes valgyti, dar atrodo bus saslykas - nepamenu. Galvoju vezti suri, niekur jo nepirksiu, man mama pagamins. Ji skanius daro, o kadangi mano nuotaka (kuri mano drauge) pazista, tai sake bus jai dovanele thumbup.gif
Beje, jeigu kas ieskot ir nerandat akmenuku, tai siandiena radau MOLE, kazkokia krautuvele salia Maximos TIGER, ten visokiu smulkmeneliu pilna, gal ir siaip dar kazka rastumete.  ax.gif


Mūsų vestuvės irgi vienos dienos buvo

Trumpai pasistengsiu aprašyti ir šiek tiek pailiustruoti nuotraukomis.

Viskas prasidėjo jaunojo namuose . trumpas išlydėjimas, be jokių didelių kalbų.
Visa svita atvyko pas jaunąją. Aišku niekas taip lengvai jaunosios neatidavė.Jaunikis atsivežė batelį ir matavo visoms merginoms , gal tiks. Kai niekam netiko,buvo užsiminta, kad yra dar viena mergelė užrakinta, o raktelis nuskendo ir atiteks mergelė tam , kuris tą raktelį suras. Jaunikiui vyną padėjo išgerti pabroliukai, o jaunikis su dideliu rūpesčiu nurodinėjo, kad tie nepadaugintų gerti ir raktelį jis surastu. Kai jaunikis raktelį surado, buvo susirūpinta kur tosdurys , už kurių jauna mergelė užrakinta. Kažkas iš išlydinčių prasitarė, kad žino kur tos durys yra, o piršlys gudročius už informaciją pažadėjo sumokėti - ir sumokėjo piršlio šimtinę. Taip ir surado jauną mergelę kuriai tiko batelis. Bematuojant batelį, ant jo buvo užrašomi mergelių vardai kurioms tas batelis netiko.
Buvo supažindinta palyda, atsisveikinta su tėvais ir visi išvyko i cmb.
Po cmb ceriamonija bažnyčioje. Į bažnyčia jaunają atvedė tetis , tik va klebonas neleido bažnyčioje žiedlapių barstyti, ale nieko, juos radom kur panaudoti. Po ceremonijos bažnyčioje leidome balandžius. Jie labai gražiai pakilo ( kylant balandžiams pamergės kartu į ora išmetė ir rožių žiedlapius) ir dar neskubėjo skristi - suko ratus virš bažnyčios. Šeštadienį vakare balandžiai buvo namie pas šeimininką. smile.gif
Labai ilgai po gamtą nebuvo laiko važinėti. Todėl iš karto nuvyko visa svita prie upės ant tilto, ten buvo užkabinta jauniesiems širdelės surakintos spynele , o raktelius jaunieji įmetė į vandenį. Vėliau susiradome didžiulį akmenį, kur jaunieji perskaitė ( jumoro formoje ) priesaikas.
Keliaujant link šventimo vietos prasidėjo bromai. Išsiperkant bromus davėme po 0,3 butelį degtinės ( jaunosios ašaros) ir po šampano butelį ( jaunikio šamopanas) , o vietoj saldainių saujos po saldainių medelį
user posted image user posted image
aišku bromus išsipirkinėjo ir kiti svitos dalyviai.
Prie vieno bromo nutiko juokinga istorija. Piršlys pradėjo derėtis - ar gali vietoj vienos poros -atceit jie nepasiturintys, neturi kaip išsipirkti - jis susimokėti ? Ir pradėjo dėti šimtines. Kaimo žmonės susinepatogino ( kai piršlys padėjo tris šimtines) ir dsako - gal nereikia, mes pinigų neimam, mes ne dėl pinigų... Paskui kai vienas iš užstojusių pastebėjo kas per šimtinės, buvo daug juoko...
user posted image
Namo parvykus laukė tėvai su duona druska, vandeniu ir ugnimi. Jaunikis jaunąją pernešė per slenkstį ant rankų į vidų.
Kaip ir tikėtasi jau laukė apsišaukeliai. Vyko netrumpos derybos. Buvo pasiūlyta gerybės pagal kontraktą
user posted image
Ir kai jau nebuvo įmanoma susitarti, buvo pasiūlyta svočiutės širdis , kas ir padėjo galutinį tašką derybose
user posted image
Vėliau visi susėdo už stalo. Buvo paaiškinta kas mes esame, ką čia veikiame. Paduotas netikras liudijimas, kuris sukėlė labai daug nesusipratimų. Klaidą pastebėjo jaunosios mama ir negalėjo patikėti, kad vaikai pasirinko jaunosios pavardę, bet negalėjo netikėti liudijimu, kuris jos teigimu yra tikras. Vėliau kai išsiaiškino, kad tai buvo apgaulė - buvo be galo daug diskusijų ir juoko, kad buvo visi taip apgauti.
Jauniesiems buvo įteiktos taurės, kad turėtų iš ko gerti šampano - su išgraviruotais žodžiaiss. Kaip ir tikėtasi - taurės sukėlė ne mažą sumaišti tarp jaunųjų, nes užrašai ant taurių buvo berįšio ... Tik paaiškinus, kad jie dabar yra kaip vienas ir taurės viena be kitos yra niekas - buvo perskaitytas teisingas tekstas, kuris sugraudino ne vieną .
Buvo išrinkti stalo krutintojai . Kitokios valdžios nerinkome.
Kadangi grįžome vėlai, šilta pradėjome valgyti tik 9 val. tai laikas be galo greitai bėgo . Pasidarė karti ( muzikantui) .Buvo pareikšta kokia karti, i r koks dar gali būti bučinys bei parodytra besibučiuojančių nuotrauka. Stojo tyla ir didžiulė pauzė, kol pirmasatsitokėjo jaunimėlis ... Muzikantas pasimetė ir nebežinojo ką daryti, kaip čia bus su ta "karti", bet piršlys pagelbėjo šioj situacijoj, pareiškęs , kad jaunieji jau pasibučiavo, bet dar neturi patirties ir juos reikėtų pamokiti, o geriausisi tą gali padaryti jau seniausisi susituokę. O tie susituokę yra tėvai - tėvai be galo buvo pasimetę , nes nežinojo kaip jiems elgtis. Vienu žodžiu viskas baigėsi gerai, o piršliams taip ir nereikėjo mokinti.
Vėliau buvo jaunųjų valsas. Įžanga įšokį buvo spalvotų kaspinų kabinimas ant jaunųjų rankų, Vėliau jaunieji šoko su kaspinais, o visi svečiai sustoję putė muilo burbulus . Muilo burbulams pūsti buteliukai buvo panaudoti kaip stalo kortelės. Aš juos nudažiau aukso spalva ir prikabinau korteles su vardais - taip buvo susodinti svečiai , o burbulams pūsti buteliukai buvo pavadinti "vestuvinias burbuliatoriais "
user posted image user posted image
Vėliau viko šokiai pokiai - tėvų valsas, piršlių pasiutpolkė...
Toliau tėvai įnešė šeimos židinį ir šventintą duonos kepalą. Jauniesiems buvo įteikta skarelė su keturiais kampais . Tėvams kaip padėka įteikti varpeliai. Sudainuota tėvams ilgiausių metų. Kol pabaigėm šitą ceremoniją atėjo ir 12 val Visi rašė ant lapo palinkėjimus jauniesiems , kuriuos planavom paleisti su dangaus žibintais į dangų, bet jaunieji užprotestavo, todėl teko žibintus leisti į dangų be palinkęjimų ( jaunieji pasiliko sau). Jaunųjų garbei sudainuota " už mūsų jaunas dieneles)
Dar truputį pasausta , o vėliau jauniesiems įteikti šeimos atributai - jaunajai skarelė su prijuoste . Nuometas pamergytei kurios vardas labiausiai nusitrynė nuo batelio pado. Dar jaunoji gavo antrankius, kočėlą. Jaunikis gavo vairą , akinius nuo saulės, šlepetes, knygelę "Iš kuraš atsiradau".
Tuo pačiu buvo įteiktas ir krepšelis su naktipiečiais , kad jaunieji neišalgtų ir galėtų pasistiprinti. Vėliau jaunieji nuėjo miegoti į jiems pruoštą ir papuoštą kambarį, o svečiai dar siutėjo.
Antrą dieną visi valgęė šaltibarščius. Buvo atneštas karvojus , kuoriuo svočia padekojo svečiams . Tuo pačiu buvo įneštas ir jaunųjų padekos tortas svečiams ir išdalintas po gabaliuką - kaip padėka , kad pasidalino šia džiugia akimirka su jaunaisiais .

svečiai buvo labai nustebinti ir be galo patenkinti...
Jaunieiems įteiktas albumas, kad turėtų kur visas šių dienų akimirkas susidėti.
Tai va toks scenarijus buvo šiose vestuvėse - vienos dienos , be piršlio korimo, be visokių balabaikų. Buvo labai linksma ir visi liko patenkinti, niekas nesitikėjo tokios neperkrautos , neapsunkintos visokiom balabaikom šventės.

Visoms didelis didelis ačiūūūūūūūūū už idėjas ir informaciją. Jūs nuostabios ir labai labai kūribingos 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Kadangi į vieną žinutę neleido sudėti daugiau paveikslėlių tai bandau įkelti čia

Padekos tortas ir jo turiinys
user posted image user posted image user posted image
user posted image

Papkės, kuriose buvo įrišti scenarijai

user posted image
Atsakyti
Mergaites gal kuri darete ar matete ant iremintos drobes sveciu parasytus palinkejimus,itariu labai grazu ir originalu,tik nezinau kokiu rasikliu rasyti,kad nesilietu

genovaitei didziausi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liwana: 26 liepos 2010 - 21:33
QUOTE(genovaite @ 2010 07 26, 22:10)
Mūsų vestuvės irgi vienos dienos buvo

Trumpai pasistengsiu aprašyti ir šiek tiek pailiustruoti nuotraukomis.



Pasakyciau trumpai- fantastika mirksiukas.gif Ir jei butu manoji valia- pakabinciau tamstai ant kaklo medali uz visas pastangas ir pasiruosimus thumbup.gif
Atsakyti
Superines svociutes thumbup.gif Sveikinu jau atvargus mirksiukas.gif ir puikiai pasiruosus
Atsakyti
QUOTE(Jolkuce @ 2010 07 26, 21:25)
Pasakyciau trumpai- fantastika mirksiukas.gif  Ir jei butu manoji valia- pakabinciau tamstai ant kaklo medali uz visas pastangas ir pasiruosimus thumbup.gif


Čia visoms medalius reikia kabinti - tiesiog idėjų lobynas ir kam jau ko reikia tai čia tikrai ras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvakuska @ 2010 07 26, 21:15)
Merginos gal zinote kur Vilniuje tu akmenuku graziu nupirkti, kur i upe mesti reikia, Jyske Zirmunuose nera, Rimi nera Antakalni visa isvaiksciojau irgi nerdau  doh.gif gal kur kas matet ?



vakar pirkau ermitaze, kur geliu skyrius. radau ten akmenukus, nelabai didelius, bet nieko geriau neradau, nes tikrai nera. visur issieskojau. kainavo 5 ar 6 lt. kitas variantas, nebent eit prie kokio ezero rinkt! wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Coxe @ 2010 07 06, 14:18)
Jeigu galima - noriu ir aš smile.gif



Sveiki,
Mes irgi einam liudininkais, jaunieji sake nenori nieko banalaus, dairausi kazkokiu zaidimuku ar siaip idomiu ideju kaip praskaidrint baliu, kad nebutu eilinis pagerimas... Vestuves kuklios, bet juk galime buti kurybiski su nedidelem islaidom smile.gif
P.S. Noreciau ir as i pasta to brezinuko smile.gif
Atsakyti