Įkraunama...
Įkraunama...

PALANGOS,,GINTARAS,,

QUOTE(Delfinocka @ 2010 10 04, 15:37)
Paprastai. Pirma užpildo pacientais naujai atremontuotus kambarius, o kai šių nelieka pildo senesnius. Tai dabar gaunasi taip, kad tie vaikai, kurių tėveliai mažiau uždirba niekada ir neturės galimybės gyventi normaliomis sąlygomis sanatorijoje, visada gyvens sanitarinių sąlygų neatitinkančiose kambariuose.

biggrin.gif tada mamkos užtvindytų skundais ligonių kasas, kad jos kažkodėl negavo gero kambario, o jų kaimynė gavo tongue.gif

pati norėtum kad tavo eilė būtų 4 korpuse?
Atsakyti
QUOTE(Delfinocka @ 2010 10 03, 19:50)
Ne aš nemokėjau. Kitą dieną kai apsigyvenau kambaryje, mūsų aukšto sesutė paprašė, kad pateikčiau apmokėjimo už kambarį kvitą. Nuėjau į kasą ir pasakiau, kad abejoju šio mokesčio rinkimo teisėtumu. Kasininkė atsakė, kad nekompetentinga spręsti tokių klausimų, yra tik techninis darbuotojas ir nukreipė pas sanatorijos administraciją. Vadovas tuo metu atostogavo, bendravau su jį pavaduojančiu asmeniu. Jokių argumentų, tai yra argumentacijos pasiremiant aukštesniais teisės aktais, o ne vietos lygio, t.y. sanatorijos vadovo įsakymu, jis nurodyti negalėjo. Dėl to aš pasakiau, kad už kambarį nemokėsiu, o jei sanatorijaos vadovybė mano, kad pažeidžiau sanatorijos interesus, tai tegul kreipiasi į teismą ir prisiteisia tuos pinigus. Na ir visą sanatorijoje buvimo laikotarpį niekas daugiau manęs tuo klausimu nekliudė. Tik keista, kad dauguma mamų suvokia, kad mokestis renkamas neteisėtai ir niekas nesipreišina tam. Tik poilsio kambarėliuose pasišneka tarpusavyje ir viskas. Geriau jau tuos pinigėlius išleisti savo vaiko poreikiams, nei mokėti ten, kur visai neprivalo mokėti.

Papildyta:
Žinoma, čia yra tik mano nuomonė. Ir žinoma ji nėra teisinė konsultacija. Nebūtina jei pritarti  smile.gif

Idomiai cia jus g.gif , tai jei visos ten keltu triuksmus, del neteisetai imamo mokescio, tai turbut, nerenovuotus kambarius tektu uzdaryti ir sanatorijoj vietu liktu tik kelios g.gif
Aisku, kai mums parode nerenovuota kambari- vos nenugriuvau, bet tai kame ta hierarchija. cool.gif Is pradziu kazkodel kisa nerenovuotus, o ne renovuotus. Drasiai jus cia, vadinas mes visos kitos mamos, mokejusios uz ta kambari, esam nukentejusios arba kvailos, nes kazkas (pvz., JUS) juo naudojotes ir nemokejot kaip kitos mamos blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Roxetė @ 2010 10 04, 19:47)
Idomiai cia jus  g.gif , tai jei visos ten keltu triuksmus, del neteisetai imamo mokescio, tai turbut, nerenovuotus kambarius tektu uzdaryti ir sanatorijoj vietu liktu tik kelios  g.gif 
Aisku, kai mums parode nerenovuota kambari- vos nenugriuvau, bet tai kame ta hierarchija.  cool.gif Is pradziu kazkodel kisa nerenovuotus, o ne renovuotus. Drasiai jus cia, vadinas mes visos kitos mamos, mokejusios uz ta kambari, esam nukentejusios arba kvailos, nes kazkas (pvz., JUS) juo naudojotes ir nemokejot kaip kitos mamos blush2.gif

Ne manau, kad kitos mamos yra kvailos. Tiesiog ne visos pasidomi galiojančiomis teisės normomis šioje srityje. Parašiau čia apie tai, kad kiti tėvai nenukentėtų ir žinotų. Aš sugebėjau atstovėti savo ir mano vaiko interesus ir tuo didžiuojuos. Kodėl turiu mokėti ten, kur visai neturiu to daryti.
Atsakyti
QUOTE(Delfinocka @ 2010 10 04, 20:10)
Ne manau, kad kitos mamos yra kvailos. Tiesiog ne visos pasidomi galiojančiomis teisės normomis šioje srityje. Parašiau čia apie tai, kad kiti tėvai nenukentėtų ir žinotų. Aš sugebėjau atstovėti savo ir mano vaiko interesus ir tuo didžiuojuos.  Kodėl turiu mokėti ten, kur visai neturiu to daryti.

Tai mokestis sanatorijoje imamas siaip sau, is oro, nepagrindziant jokiais istatymais...? Kitaip sakant, tevai yra mulkinami g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roxetė: 04 spalio 2010 - 19:24
o tai ko tada nėjai į 4 korpusą, kur pradžioj siūlė? gal ir kita mama taip nori atstovėt savo interesus, bet deja dauguma kambarių sanatorijoj nerenovuoti. manau kai visą išrenovuos, tada ir bus logiška neimt to mokesčio. o db tai tiesiog įlindot kaip bobutė prie kasos be eilės ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 10 04, 20:24)
o tai ko tada nėjai į 4 korpusą, kur pradžioj siūlė? gal ir kita mama taip nori atstovėt savo interesus, bet deja dauguma kambarių sanatorijoj nerenovuoti. manau kai visą išrenovuos, tada ir bus logiška neimt to mokesčio. o db tai tiesiog įlindot kaip bobutė prie kasos be eilės ir tiek.

Jus cia manes klausete? Nes ta mamyte sake, jog pirmiau siulo gerus kambarius, o kai juos uzpildo, apgyvendina prastuose, nors mums buvo atvirksciai g.gif
Papildyta:
QUOTE(Delfinocka @ 2010 10 04, 16:37)
Paprastai. Pirma užpildo pacientais naujai atremontuotus kambarius, o kai šių nelieka pildo senesnius. Tai dabar gaunasi taip, kad tie vaikai, kurių tėveliai mažiau uždirba niekada ir neturės galimybės gyventi normaliomis sąlygomis sanatorijoje, visada gyvens sanitarinių sąlygų neatitinkančiose kambariuose.

Pirmiausia siulo senus kambarius, po to jei nori susimoketi- pasiulo geresni. O ne atvirksciai, kaip jus sakote 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roxetė: 04 spalio 2010 - 19:34
na nenori administracija tų konfliktų ir tąsymusi tai ir palieka ramybėj karingas mamkas. tik va man asmerniškai neramu, kad dėl tokių cirkų paskui uždarys nerenovuotus korpusus ir sergantys vaikai tada nebegalės net ir norėdami gydymą gaut, nes fiziškai nebebus vietų apgyvendinimui. o ir juk tie pinigėliai už kambarį gi ne gydytojui kišenėn eina, o oficialiai, į sanatorijos kasą. tai jie gi irgi atsiskaito auditoriams už savo pajamas ir išlaidas. todėl tie pinigėliai gal spartina kitų kambarių renovaciją, gal daugiau medicininės įrangos už juos nuperka ar pan. gi ne į orą nueina.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 10 04, 20:24)

jiems finansiškai neapsimoka visų renovuoti smile.gif nes tada nebeturės pagrindo plėšti iš tėvelių pinigus. labai smagu kad yra karingų mamyčių, pastovinčių už savo vaiką thumbup.gif absurdas iš tikro tas okestis...čia tas pat, kas prieš operaciją paklaustų tave - ar nori kad pjautume nauja modernia įranga ir už tai sumokėsi, ar pjauti atšipusiu surūdijusiu skalpeliu? doh.gif jei tas mokestis yra neteisėtas (o tą net SAM patvirtina), reiškiasi sanatorija jį ima neteisėtai, ir mes turim teisę jo nemokėti smile.gif tik va manau kad tokios bangos pasibaigstuo, kad renovuotų kambarių apskritai nebegalėsime gauti, ypač vasarą, nes jie bus "išnuomoti kam reikia", t.y. tiems, kas susimoka. o visi "nemokami" ligoniukai keliaus į pelėsius smile.gif
anarchija klaiki toje sanatorijoje, ne kitaip. aš kai pabandžiau į SAM pasiskambinti, nes niekaip negalėjau prisiregistruoti vaiko, man pareiškė: "mums ši sanatorija nepavaldi" doh.gif tai atsiprašau KAM ji tada pavaldi? doh.gif ponui Dievui, t.y. sanatorijos vadovui? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 10 04, 20:33)
na nenori administracija tų konfliktų ir tąsymusi tai ir palieka ramybėj karingas mamkas. tik va man asmerniškai neramu, kad dėl tokių cirkų paskui uždarys nerenovuotus korpusus ir sergantys vaikai tada nebegalės net ir norėdami gydymą gaut, nes fiziškai nebebus vietų apgyvendinimui. o ir juk tie pinigėliai už kambarį gi ne gydytojui kišenėn eina, o oficialiai, į sanatorijos kasą. tai jie gi irgi atsiskaito auditoriams už savo pajamas ir išlaidas. todėl tie pinigėliai gal spartina kitų kambarių renovaciją, gal daugiau medicininės įrangos už juos nuperka ar pan. gi ne į orą nueina.

drinks_cheers.gif mokėt aišku pikta, kai nėra už ką.o ir nerenovuotų kiek supratau yra visai normalių :)beje labai jau skirtingi mamų standartai.vienai gali būti kažkas antisanitariška, o kitai visai pakenčiama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amsv: 04 spalio 2010 - 19:50
Nieko nesuprantu aš tada kas darosi mūsų valstybėje. Kodėl tada žmonės eina prie Seimo ir skundžiasi, kad blogai gyvena. Mokėkite visur tada kur reikia ir kur nerekia ir nesiskųskite, kad blogai gyvenate, nes pačios nesugebate net ir pirštu pajudinti, atstovėti savo teises, kur tai padaryti visai papratsa. matomai tokia jau mūsų tauta yra nuolanki.
Niekur aš nelindau be eilės ir t.t. Manęs paklausė ar norėčiau renovuoto kambario, atsakiau, kad taip, galvoju pažiūrėsiu kokio lygio ten pagerintos sąlygos ir atitinka tas pagerinimas teisės aktuose suformuluotą sąvoką. Bet kai pamačiau, kad ten paprastas kambarys, tiesiog su kosmetiniu remontu ir keliais lenkiškais baldais, tada ir nusprendžiau, kad nemokėsiu, nes neturiu mokėti.
O jei jums pasiūlytų dar ir už paslaugas susimokėti, tai irgi mokėtumėte, nes bijotumėte, kad visai sanatorijos neuždarytų, nors ir taip už jas moka Ligonių kasos.
Ir nereikia čia užsipulti manęs. Aš pasidalinau savo įspūdžiais ir savo patirtimi. Kas nesutinka su mano nuomone galite ir toliau mokėti už kambarius, kuriuose "ypatingai pagerintos sąlygos". Aš gi, ir kitais metais važiuodama neketinu mokėti. smile.gif schmoll.gif
Papildyta:
Mano žiniomis sanatorija tik neseniai perėjo į SAM pavaldumą, o kambariai buvo suremontuoti ES lėšomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delfinocka: 04 spalio 2010 - 20:30
QUOTE(Delfinocka @ 2010 10 04, 21:36)

Mano žiniomis sanatorija tik neseniai perėjo į SAM pavaldumą, o kambariai buvo suremontuoti ES lėšomis.

gali būti, nes da gegužę SAM man aiškino, kad ji į sanatorijos darbą nesikiša, jei man kažkas nepatinka galiu skųstis direktoriui... doh.gif
kambarių, sutikite su manimi, jiems likusių renovuoti neapsimoka biggrin.gif biggrin.gif nes neapmokestins gi VISŲ kambarių tokiu atveju... dag patogiau turėti DALĮ suremontuotų ir dalį baidyklių, mamoms pagąsdinti...nu vaizdai kur aš mačiau 4k 1a tai swoon.gif neičiau ten nė už ką su astmatiku vaiku doh.gif mano draugė su mergyte ten gyveno, išlėkė paskui namo su žiauriais astmos priepuoliais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfinocka @ 2010 10 04, 20:36)
Nieko nesuprantu aš tada kas darosi mūsų valstybėje. Kodėl tada žmonės eina prie Seimo ir skundžiasi, kad blogai gyvena. Mokėkite visur tada kur reikia ir kur nerekia ir nesiskųskite, kad blogai gyvenate, nes pačios nesugebate net ir pirštu pajudinti, atstovėti savo teises, kur tai padaryti visai papratsa. matomai tokia jau mūsų tauta yra nuolanki.
Niekur aš nelindau be eilės ir t.t. Manęs paklausė ar norėčiau renovuoto kambario, atsakiau, kad taip, galvoju pažiūrėsiu kokio lygio ten pagerintos sąlygos ir atitinka tas pagerinimas teisės aktuose suformuluotą sąvoką. Bet kai pamačiau, kad ten paprastas kambarys, tiesiog su kosmetiniu remontu ir keliais lenkiškais baldais, tada ir nusprendžiau, kad nemokėsiu, nes neturiu mokėti.
O jei jums pasiūlytų dar ir už paslaugas susimokėti, tai irgi mokėtumėte, nes bijotumėte, kad visai sanatorijos neuždarytų, nors ir taip už jas moka Ligonių kasos.
Ir nereikia čia užsipulti manęs. Aš pasidalinau savo įspūdžiais ir savo patirtimi. Kas nesutinka su mano nuomone galite ir toliau mokėti už kambarius, kuriuose "ypatingai pagerintos sąlygos". Aš gi, ir kitais metais važiuodama  neketinu mokėti. smile.gif  schmoll.gif
Papildyta:

aš neužsipuolu, kiekvienas mastom savaip. tik va neatsakei į klausimą, ką darytum jei būtų tiesiog eilė (na kaip rašei, pirma renovuotus dalintų, paskui ne) ir tavo eilėj būtų 4 korpusas?

aš lb paprastai viską suprantu. nu ubagai mes, neturim iš ko visų gydymo įstaigų išblizgint. noriu savo vaikui geriau - susimoku. kai bus visi vienodi - nemokėsiu. neketinu purkštaut ten kur nereikia, nepaturtingės lietuva nuo mano pasipiktinimo ir skambučių į ligonių kasas
Atsakyti