Įkraunama...
Įkraunama...

Fabijoniškės: Gandriukas

Manęs jau nebestabina, kad auklėtoja aiškinasi dėl to kad vaikas susirgo. Jos matyt gauna dėl to daugybę priekaištų tiesiogiai ir netiesiogiai iš tėvelių, kad tiesiog įprato jaustis dėl to kaltos, ko neturėtų būti.

Kažkada ir mane pribloškė auklėtojos aiškinimasis prieš mane, kad vaikas... išsitepė drabužius lauke: kombinzoną, striukę ar kelnes blink.gif Netekau žado iš pradžių. Po to sakau, tai gerai, vadinasi mano vaikas lauke ne ant suolo sėdėjo, o žaidė, dūko, judėjo - jam buvo smagu. thumbup.gif Paskui supratau, kad ji nesmagiai jaučiasi ir vos ne atsiprašinėja todėl, kad, pasirodo, kai kurie tėvai leidžia sau priekaištaut auklėtojom už tai, kad vaikas žaisdamas lauke išsitepė. Nu kokių tik kuriozų tarp mūsų nepasitako. Dabar visada stebiu mamų veidus, kai auklėtoja pasako, kad jų vaikas išsitepė. Nepatikėsit - kai kurių veidai tikrai "keistai" persikreipia. Gaila man tų mamų dėl jų nesupratingumo.

Iš čia ir patarimas mamoms, kurios savo pirmagimius į darželį leidžia. Nepirkit pačių brangiausių drabužėlių darželiui, jei jums širdį skauda, kad vaikas juos pirmą dieną išpurvins, suplėšys.

Ir iš vis - mažiau priekaištaukim auklėtojoms dėl visko. Geriau dažniau joms geros dienos ir nuotaikos palinkėkim.
Atsakyti
QUOTE(sindija @ 2008 09 30, 16:15)
Kadangi viskas ka buvau parasius dingo,tai dabar parasysiu ta pati,tik glaustai ax.gif
Drauges vaika grupeje sumuse berniukas,tranke per galva ir t.t.
Kai daruge paeme vaika is darzelio,einant namo,vaikas viska papasakojo.Vakare jam skaudejo galva,bet kita diena jautesi gerai,todel drauge nuvede berniuka i darzeli ir uzklause aukletojos apie tas mustines.Papasakojo,kad jos vaika tranke per galva ir t.t.Aukletoja pasake,kad ji nieko nezino,buvo kita aukletoja,klauskit jos ir t.t.Maza to pridure:kad negali but,jog tranke per galva.Vaikai daznai nepasidalina kokio nors zaislo ar siaip del ko nors susigincyja ir susimusa.
Trankymo per galva vaikas tikrai neprisigalvojo.
Kaip pasibaige si istorija kolkas nezinau,nes jau senokai nekalbejau su ta drauge.

nu zinokit vaikai tai tikrai visko prisigalvoja. tiesiog jie neskiria paskui kur sapnavo ar sugalvojo. siuo konkreciu atveju tai gal ir trinktelejo, bet kad dauzytu per galva vaikui o aukletoja nepastebetu tai labai abejoju. maniskis tai tokiu pasaku sugalvoja doh.gif . viena karta pas teta buvau palikus, tai gryzes verke ir pasakojo kad ji teta kandziojo, ir kad daugiau ten nenori vaziuoti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga555 @ 2008 10 01, 12:07)
Sveikos, mes irgi lankom Gandriuką, lopšelinukų grupę  smile.gif  Tiksliau lankėm ir tik savaitę, nes mažiukas susirgo. Kadangi, vaiką į darželį veždavo tėtis, o aš tik pasiimdavaum, tai taip sutapo, jog pabendrauti teko tik su viena auklėtoja ir ji man pasirodė labai netgi nieko  ax.gif  Visada papasakoja kaip sekėsi, kas nutiko ir pan. Pastebėjau vieną dalyką: jeigu įvyksta kažkas negatyvaus, auklėtoja visada skuba teisintis. Na, pvz., susirgo mano mažas, paskambinau pasakyti, kad neateisim, nes sergam, o ji iškart pradėjo pasakoti, kad vai kaip čia negerai išėjo, kad stengiasi vaikučius sužiūrėti, kad specialiai nesargdina, kad gal kur perpūtė ir pan. Man labai pasirodė keista, aš iškart ją pertraukiau ir pasakiau, kad jokių pretenzijų gi darželiui nereiškiu, maža kas nutiko, gal pas močiutę lakstant sušalo ar nuo kažko užsikrėtė - natūralu juk. Susidarė toks įspūdis, kad ji tiesiog tikėjosi kažkokio puolimo ir priekaištų iš mano pusės ir net jo nesulaukus iškart puolė aiškintis  blink.gif Šiaip jokių pretenzijų jai neturiu, vaikui ji labai patinka, visada maloni ir informatyvi su manim. Vadinasi tas aiškinimasis jau tiesiog "įsigyvenęs" kraujyje?  g.gif  Gal auklėtojos jau įpratę, kad dėl visko kas nutiko vaikams iš tėvelių pusės tuoj pat pasipils įvairiausi kaltinimai... Na, kiekvienam savas vaikas pats ypatingiausias, bet kai kurie tėveliai tikrai persistengia su ypatingo dėmesio reikalavimų būtent jų vaikui.
Pora dienų pati sėdėjau grupėje, kad sūnui drąsiau būtų. Mačiau, kad auklėtojos darbas tikrai ne iš lengvųjų, juolab, kad ir vaikų grupėse žymiai daugiau nei turėtų būti - sunku joms skirti dėmesio pakankamai kiekvienam, kiekvieną sužiūrėti, kiekvieną aptūpčioti. Ir dėl to reikia kaltinti tuos, kurie vis dar galvoja, kad darželių pakanka ir naujų nestato, tuos, kurie ima kyšius ir, žinoma tuos, kurie juos duoda, ko pasekoje perpildytos grupės ir nesužiūrėti vaikai.
Nu va kiek prirašiau  cool.gif

kai paskaitai ką kai kurios mamytės rašo šituose puslapiuose, tai manau kas auklėtojom belieka daryti, tik pulti aiškintis unsure.gif .Nors kai paskaičiau ką parašėte nemanyčiau, kad auklėtoja puolė save teisinti,galbūt tikrai nuoširdžiai gailėjo,kad jūsų mažiukas susirgo tik pradėjus lankyti darželį. Dauguma kaltina darželį dėl ligų,o nieks nepagalvoja kad namuose jis kontaktavo tik su keliais žmogeliais, o grupėje tai daug vaikiukų. Džiugu girdėti (ko tikrai trūksta šiame puslapyje),kad jūsų mažuliui ne taip jau ir blogai darželyje, nors lankėte tik vieną savaitėlę. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gri36 @ 2008 10 01, 12:15)

Iš čia ir patarimas mamoms, kurios savo pirmagimius į darželį leidžia. Nepirkit pačių brangiausių drabužėlių darželiui, jei jums širdį skauda, kad vaikas juos pirmą dieną išpurvins, suplėšys.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(gri36 @ 2008 10 01, 12:15)
Kažkada ir mane pribloškė auklėtojos aiškinimasis prieš mane, kad vaikas... išsitepė drabužius lauke: kombinzoną, striukę ar kelnes  blink.gif  Netekau žado iš pradžių. Po to sakau, tai gerai, vadinasi mano vaikas lauke ne ant suolo sėdėjo, o žaidė, dūko, judėjo - jam buvo smagu.  thumbup.gif  Paskui supratau, kad ji nesmagiai jaučiasi ir vos ne atsiprašinėja todėl, kad, pasirodo, kai kurie tėvai leidžia sau priekaištaut auklėtojom už tai, kad vaikas žaisdamas lauke išsitepė. Nu kokių tik kuriozų tarp mūsų nepasitako. Dabar visada stebiu mamų veidus, kai auklėtoja pasako, kad jų vaikas išsitepė. Nepatikėsit - kai kurių veidai tikrai "keistai" persikreipia. Gaila man tų mamų dėl jų nesupratingumo.

Tikra tiesa, maniskis patoviai issitepes grizta, nes jis nenusedi vietoj blush2.gif Ir karta buvo pavasaris su viena mergaite "pabego" ir nuciuoze nuo ciuozynes, o ji dar visa aprudijusi buvo doh.gif Pasiimu as ji, sakau, "oj, koks tu "grazuolis" kur jau ilindes buvai lotuliukas.gif , o aukletoja ir sako, nu va, jus taip reaguojat, o ateis tos mergaites mama, tai as jau dabar bijau, nes bus didelis triuksmas unsure.gif Kol rengiau saviskis, atejo ir toji mamyte... Labai priekaistavo aukletojai, kad mergaite issipurvino kelnes, nes dabar jos negales i parduotuve uzeit ir t.t O aukletoja teisinosi, kad ju 20 lauke, o ji viena... verysad.gif

QUOTE(daluzeviciute @ 2008 10 01, 12:24)
nu zinokit vaikai tai tikrai visko prisigalvoja. tiesiog jie neskiria paskui kur sapnavo ar sugalvojo.

Kai sunu priziurejo mociute, nes sirguliavo, tai irgi istoriju prisifantazuodavo, tai mociute jam baloj kojas plove, tai diedukas visa diena miegodavo, o jis vienas i lauka eidavo, po to nezinodavo kur "jo durys " ir t.t. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2008 10 01, 11:18)
Inga, o kurią grupę lankote?

Žirniukus ax.gif
Atsakyti
MANISKIS VIS BALTA STRIUKE PAREINA, SIENAS NURAMSTO tongue.gif . NIEKAD NEPYKAU, TIK JUOKAS EME, VIS AKYSE VAIZDELIS KAD JI KOKIA MERGICKA PRISPAUDZIA lotuliukas.gif . NORS ZINAU KAD TAIP NEBUNA, PATS TRINASI APLINK DARZELIO SIENAS. AR ISARDYTOJ KREPSINIO AIKSTELEJ PRASINESA. BET JUK TAIM IR VAIKYSTE, DUKT IR NESIRUPINT KAD KAZKAS KAZKUR SUSIPURVINS, JUK VISOS TURIM SKALBIMO MASINAS IR MILTELIAI VOS NE "STEBUKLINGI" tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga555 @ 2008 10 01, 19:37)
Žirniukus  ax.gif

Mes irgi drinks_cheers.gif Mūsų burundukas vardu Patrikas, o jūsų?
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2008 10 01, 21:03)
Mes irgi  drinks_cheers.gif Mūsų burundukas vardu Patrikas, o jūsų?

O mūsų burundukas lotuliukas.gif vardu Ugnius smile.gif
Atsakyti
Mano dukrytė, jau antra savaitė lanko saulyčių grupę biggrin.gif
kol kas iki miegelio lieka tikrai su noru, kitą savaitę jau gal reikia bandyti palikti ir miegučio g.gif . Ar ne per greitai, kada jus palikot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Astiena @ 2008 10 02, 12:29)
Mano dukrytė, jau antra savaitė lanko saulyčių grupę  biggrin.gif
kol kas iki miegelio lieka tikrai su noru, kitą savaitę jau gal reikia bandyti palikti ir miegučio  g.gif . Ar ne per greitai, kada jus palikot  ax.gif

Trečią dieną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2008 10 02, 16:58)
Trečią dieną  smile.gif

Mes irgi trečią biggrin.gif Palikau dėl to, kad gerą pusdienį turėjau pas dantistę prasivadalot ir tiesiog nebuvo kitos išeities, labai pergyvenau, bet viskas su mažyliu buvo gerai. Auklėtoja sakė, kad prie jo pagulėjo biškiuką pašnekino, paglostė ir vaikis smigo smile.gif
Šiaip tai maniškis kasrytą verkia unsure.gif , galima pagalvoti, kad labai jau jam baisu likt daržely. Bet patebėjau, kad nors ir verkdamas iš tėčio rankų mielai "persikrausto" į auklėtojos, vadinasi, gerai jam ten. O kai ir susirgo, tai pačią pirmą dieną ryte rinkosi rūbukus rengtis į darželį, kaip nusivylė kai teko pasilikt namuose doh.gif
O būsimų darželio lankytojų tėveliams linkiu taip labai nepergyventi - paprastai su miegučiais didelių problemų nebūna - vaikai greit "pagauna kampą" kas ir kaip ir persiorientuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inga555: 02 spalio 2008 - 20:34