Įkraunama...
Įkraunama...

Persileidimai ir nesivystantys nėštumai

Sveikos,

Prieš porą savaičių teko patirti A "džiaugsmą"... Vis dar tebeteplioja, ir nežinau, ar čia normalu ir taip turi būti, ar jau reikia sunerimti? Ir kada reiktų pasirodyti gydytojai? Man kažkaip niekas nieko dėl to nesakė, aš ir nepaklausiau... blush2.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egluzeeele @ 2010 10 06, 14:57)
Sveikos,

Prieš porą savaičių teko patirti A "džiaugsmą"... Vis dar tebeteplioja, ir nežinau, ar čia normalu ir taip turi būti, ar jau reikia sunerimti? Ir kada reiktų pasirodyti gydytojai? Man kažkaip niekas nieko dėl to nesakė, aš ir nepaklausiau...  blush2.gif

Ačiū  4u.gif

labas,
uzuojauta, imk 4u.gif

po A mazdaug po 10-14 dienu reiketu pasirodyti gyd, kad paziuretu su echo ar tikrai viskas issivale ir gimda susitrauke, kad paskui nebutu kokiu problemu.
o kiek tau savaiciu buvo?
Atsakyti
QUOTE(gundule @ 2010 10 07, 07:21)
labas,
uzuojauta, imk  4u.gif

po A mazdaug po 10-14 dienu reiketu pasirodyti gyd, kad paziuretu su echo ar tikrai viskas issivale ir gimda susitrauke, kad paskui nebutu kokiu problemu.
o kiek tau savaiciu buvo?

Ačiū 4u.gif

Oj, tai jau man tada reik registruotis doh.gif O kažkodėl pas gydytojus nebesinori rodytis...

Kai darė A, turėjo būti 10 savaičių ir kelios dienos, bet mažiukas nustojo vystytis 8ių savaičių ir kelių dienų verysad.gif

Ir dar vienas klausimas: išraše iš ligoninės buvo parašyta, kad paimta tyrimui. Gal žinot, kur turėčiau atsakymo teirautis - ligoninėj ar pas savo gydytoją? g.gif
Atsakyti
QUOTE(egluzeeele @ 2010 10 07, 09:26)
Ir dar vienas klausimas: išraše iš ligoninės buvo parašyta, kad paimta tyrimui. Gal žinot, kur turėčiau atsakymo teirautis - ligoninėj ar pas savo gydytoją?  g.gif

Histologu atsakymai paprastai gryzta i medicinine kortele pas gydytoja, kuris gulde i skyriu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stileta @ 2010 10 07, 07:52)
Histologu atsakymai paprastai gryzta i medicinine kortele pas gydytoja, kuris gulde i skyriu. 4u.gif

Bet dar anksti butu teirautis,tas tyrimas daromas 3-4 savaites,tai uz gero menesio registruociaus.
Atsakyti
Sveiki mielieji,

Asociacijai reikalinga Jūsų vysų parama ir pagalba.

Šiandien, spalio 7 dieną, per žinių radiją 13.30 bus tiesioginė laida apie Pagalbinio apvaisinimo įstatymą „Ar pagalbinis apvaisinimas bent iš dalies turėtų būti kompensuojamas valstybės?” . Visi kas turite galimybę paklausykite ir palaikykite mūsų poziciją tiek skambindami ir užduodami mums rūpimus klausimus. Laidoje kalbės ir Vaisingumo asociacijos valdybos narė – Rasa.

Klausimus iki laidos galima užduoti ir žinių radijo internetinėje svetainėje: http://www.ziniur.lt...n...32&pageID=1
PARAŠYKITE NUOMONĘ IR PRABALSUOKITE!!!

Žiniųradijo dažnius pagal miestus galite surasti čia: http://www.ziniur.lt/dažniai

Labai prašome Jūsų pagalbos ir aktyvaus dalyvavimo palaikant Asociacijos poziciją.

Trumpai apie situaciją: Buvęs SAM ministras Algis Čaplikas uzregistravo liberalų įstatymo projektą Seima. Paraleliai Sveikatos apsaugos ministerija pateikė kitą įstatymo projektą Vyriausybei, kuria spermos donorystė būtų leidžiama, o kiaušialąsčių donorystė draudžiama. Tai moterų nevaisingumo gydymo diskriminavimas!
Taip pat Seime bandoma užregistruoti ir konservatyvųjį įstatymo projektą, kuris visiškai suvaržytų nevaisingų šeimų galimybę į efektyvų ir individualų gydymą – būtų ribojamas sukuriamų embrionų sukūrimas, draudžiamas mūsų snaigučių šaldymas. Su tokiais apribojimais šeimoms ženkliai sumažėtų gydymo efektyvumas ir dėl to tikrai daug šeimų liktų be realaus šanso susilaukti vaikelių.

http://www.delfi.lt/...php?id=37258943

Nelikite abejingi, parašykite savo nuomonę ir palaikykite Vaisingumo asociaciją. Išplatinkite šią informaciją visiems savo pažystamiems, pažystamoms šeimoms.

Iš anksto ačiū.
Atsakyti
Laba diena visoms mamytems bigsmile.gif Noriu papasakoti savo istorija. Anksciau siek tiek skaitydavau Jusu pasisakymus, taciau po dvieju nesivystanciu nestumu, patirtu 2009.10 (6 sav.) ir 2009.12 (10 sav.), negaledavau dalyvauti dikusijoje, nes asaros kaip pupos byredavo, taip puse metu, kol aprimo sirdies skausmas verysad.gif . Dabar laukiuosi jau rytoj bus 14 savaiciu nestuke.gif , leliukas auga gerai, maciau ir rankytes, kojytes, sprando rauksle matavo, nosiuka turi, sirdute plaka biggrin.gif Nors viskas mums gerai, bet vis dar giliai sirdyje netikiu, kad as turesiu leliu, sakiau praeis 12 sav ir jau patikesiu, atsikvepsiu, anaip tol, tikriausiai patikesiu tik tada, kai pagimdysiu.

Norejau pasidalinti savo gydymosi istorija, o ji tokia, kad jokio gydymo taip ir neturejau. Man buvo atliktas ir AFS pas Abraiti, bet jis mane islydejo kaip visiskai sveika ir sake jokio gydymo nereikia, ir pas genetikius su vyru buvom, ir toksoplazmoze, chlamidioze, skydliauke tyriausi, viskas kuo puikiausiai. Si nestuma tai viena gydytoja skyre duphastona gerti, kita skyre aspirina (gydytoja sake, kad jau 2 persileidimus galima "nurasyti" gamtai, o 3 persileidimai mediciniskai skaitosi, kad yra kazkokios problemos, todel jeigu prisikiri persileidmus kaip neatsitiktinius, o prebleminius, galima apsidraudimui gerti aspirina), as jau nebezinojau ir kuo tiketi, galvojau, verkiau jau is nevilties, bet nusprendziau nieko nenaudoti be tyrimu.

Linkiu visoms (ir sau tuo paciu ax.gif ) sekmes. Zinau kaip sunku yra "atsitiesti" po persileidimu ir patiketi Dievu, patiketi, kad turesi stebukliuka. Taciau kaip bebutu banalu, LAIKAS UZGYDO ZAIZDAS, taciau prisiminai lieka. Tie du mazi angeliukai visada su manimi, net dabar besilaukdama karts nuo karto apie juos pagalvoju. Gal ir pasijuoksite is manes kvailes, bet mane net aplanko mintys, kad ta maziuka zirniuka, kuris gyvena mano pilvelyje, mano angeliukai man siunte, kad nebeverkciau daugiau. Dar karteli sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
Medeina100, labai graudinanti ir grazi tavo istorija... Tokia, kokios mes visos sau linketume 4u.gif Aciu tau kad pasidalinai savo dziaugsmais ir isgyvenimais ir nepasiduok panikai (zinau kad tai nelengva) - viskas turi buti gerai. Ir del savo angeluku-sargu tu esi labai teisi drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos,po mano persileidimo praejo 3 menesiai,o kekviena diena atrodo tik skaudesne ir sunkesne. Gimdyti turejau sausio pirmomis dienomis,todel svenciu visiskai nelaukiu.... cray.gif
Vakar pagimde mano drauge,su kuria taip dziaugemes nestumais..atrodo tureciau labai dziaugtis jos laime,bet nezinau kas manyje per jausmas,taip spaudzia sirdi,kad net oro truksta... cry.gif
Blogiausia ,kad aplinkiniai zmones nesupranta mano skausmo,jie galvoja ,kad jau turejau tai pamirsti...bet deja taip nera...
Labai noreciau pradeti kita leliuka,bet tuo paciu mane persekioja dideles baimes ir abejones.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamyte Aiste @ 2010 10 08, 02:46)
sveikos,po mano persileidimo  praejo 3 menesiai,o kekviena diena atrodo tik skaudesne ir sunkesne. Gimdyti turejau sausio pirmomis dienomis,todel svenciu visiskai nelaukiu.... cray.gif
Vakar pagimde mano drauge,su kuria taip dziaugemes nestumais..atrodo tureciau labai dziaugtis jos laime,bet nezinau kas manyje per jausmas,taip spaudzia sirdi,kad net oro truksta... cry.gif
Blogiausia ,kad aplinkiniai zmones nesupranta mano skausmo,jie galvoja ,kad jau turejau tai pamirsti...bet deja taip nera...
Labai noreciau pradeti kita leliuka,bet tuo paciu mane persekioja dideles baimes ir abejones.... verysad.gif

Labai gerai Tave suprantu, kaip jautiesi 4u.gif Zinau ir ta jausma, kai dziaugiesi su drauge nestumais vienu metu, bet viskas baigiasi ne taip kaip tikejaisi... Kuo puikiausiai suprantu, kaip yra sunku bendrauti po to, ypac kai vaikelis gimsta 4u.gif 4u.gif 4u.gif As kazkaip ta jausma nugalejau, padejau giliai giliai kazkur ir labai dziaugiuosi matydama kaip auga mano drauges mazyle wub.gif
Ar tau tai pirmasis persileidimas? As esu patyrusi 2 persileidimus ir pries savaite buvo dar vienas nesivystantis nestumas ir man dare A. Kai tai patyriau pirma karta, tikrai zeme slydo is po koju.. Verkiau kelis menesius diena nakti, jauciausi tragiskai, nes nebuvau dar to patyrusi gyvenime. Bet pajutau, kad taip sielvartaudama tik kenkiu sau, gadinu sveikata. Ir bandziau toliau, nors ir bijojau, bet neabejojau - privalai eiti i prieki ir Tu 4u.gif Dabar po kitu nesekmiu kaip ir tureciau nuleisti rankas, sielvartauti, laipioti sienomis, bijoti, abejoti ir t.t. bet visada reikia eiti i prieki gyvenime 4u.gif
Atsakyti
Sunshine,kaip gaila verysad.gif O as taip galvojau,kas sis kartas bus kitoks.
Bet kaip supratau ilgiausiai si karta?Ka aplamai gydytojai sneka?
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 10 08, 09:24)
Sunshine,kaip gaila  verysad.gif O as taip galvojau,kas sis kartas bus kitoks.
Bet kaip supratau ilgiausiai si karta?Ka aplamai gydytojai sneka?

Na, viskas buvo taip: gydytoja buvo pasakiusi, kad kai pastosiu ir mmm veluos savaite, tada is karto pas ja ateiti, jei patvirtins nestuma gimdoje, tada is karto gulimas rezimas iki 9-12 savaites ir Crinone vaistukai. Tai taip ir buvo: viskas buvo vietoje, tad visa rugseji pragulejau lovoje ir vartojau tuos vaistus.
Pirma echo tada dare 5 savaite. Po to atejau 7 savaite kitam echo, ir nestumas atitiko tik 6 savaites - buvo trynio maiselis ir matesi mazas mazas vaisiukas jo viduje. Toliau gulimas rezimas. Tada 9 savaite vel echo - turetu buti tada jau kaip ir 8 savaites atitikti. Deja, ateinu ir nestumas likes kaip ir tada 6 savaiciu, maiselis jau deformavesis, sideles nerasta. unsure.gif
Gydytoja buvo nustebusi, nes sake pas ja su Crinone visos moterys isnesioja vaikucius. Tad neleido si karta laukti savaiminio issivalymo, teko gultis pries savaite ant stalo del A, nes butinai reikejo medziagos genetiniams tyrimams.
Spalio gale jau bus atsakymai - bus matyt kame reikalas. Po to reiks man ir MB vaziuoti ir krauja savo priduoti genetiniams tyrimams irgi. Ir dar kai jau bus visi atsakymai, gausiu siuntima pas Abraiti del AFS (nors pas mane jo ir nerado) - nes kai kurioms AFS atsiranda nestumo metu. Gali buti, kad teks profilaktiskai aspirina pagerti.
Tai tokios tos ir naujienos pas mane unsure.gif
Atsakyti