Įkraunama...
Įkraunama...

Bendrosios praktikos slauga II tema

Kažin ar į šią temą su tiek klausimų kaip aš ateina turintis giminių ,,ten" ir viską žinantys bigsmile.gif biggrin.gif Aš čia juokais, nes emigracijoj esu visiškai žalia. Tas klausimas dėl darbo- jei dirbčiau tikrai neieškočiau išeičių svetur, deja padėtis kitokia, nenoriu gilintis į savo istoriją unsure.gif
Ryt užsuksiu į vieną agentūrą Kaune.Biržoj tas EURES yra tik parodija- realiai jie niekuo negali padėt verysad.gif Jiem moka už pažintinių lankstinukų dalinimą ir apmokymą kaip naudotis internetu biggrin.gif
nursery nurse, bus vaiku darzelio aukletoja. staff nurse dazniausiai vartojama slaugytojai apibudint. o nursing assistant, arba health care assistant (HCA) slaugytojos padedeja.

Ačiū už tobulą paaiškinimą, nebūčiau niekur radusi 4u.gif Vadinas jei siūlo ,,nursery nurse asistant" darbą su aprašymu ,,maitint vaikus, keist sauskelnes", tai bus mūsų darželio šeimininkutės analoginis darbas? g.gif Vadinas ne ten lendu. schmoll.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintarė:): 08 liepos 2010 - 22:10
smile.gif+2010 07 08, 21:06-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2010 07 08, 21:06)
Kažin ar į šią temą su tiek klausimų kaip aš ateina turintis giminių ,,ten" ir viską žinantys  bigsmile.gif  biggrin.gif Aš čia juokais, nes emigracijoj esu visiškai žalia. Tas klausimas dėl darbo- jei dirbčiau tikrai neieškočiau išeičių svetur, deja padėtis kitokia, nenoriu gilintis į savo istoriją  unsure.gif
Ryt užsuksiu į vieną agentūrą Kaune.Biržoj tas EURES yra tik parodija- realiai jie niekuo negali padėt  verysad.gif Jiem moka už pažintinių lankstinukų dalinimą ir apmokymą kaip naudotis internetu  biggrin.gif
Ačiū už tobulą paaiškinimą, nebūčiau niekur radusi  4u.gif Vadinas jei siūlo ,,nursery nurse asistant" darbą su aprašymu ,,maitint vaikus, keist sauskelnes", tai bus mūsų darželio šeimininkutės analoginis darbas?  g.gif Vadinas ne ten lendu.  schmoll.gif

Na as apie pazystamus Uk uzsiminiau tik todel, kad nereiketu agenturu paslaugom naudotis, nes jeigu turetum kur apsistoti pradziai tai slaugos padejejo darba tikrai greitai surastum, cia ju visur truksta.
O jeigu daugiau klausimu iskils tai klauskit drasiai-as Uk jau nuo 2004, o Zydra dar nuo seniau tai mobilizuosim visas pajegas, kad surastume atsakymus biggrin.gif
Su Eures as irgi turejau reikalu pries kelis metus, tada buvau sugalvojusi, kad atsibodo Uk ir noriu i Norvegija arba Olandija, tai kai grizau atostogu nuejau ir Eures ju paklausineti kas kaip tai dave kelis lankstinukus ir kelis internetinius adresus,as ta visa info jau pries ateidama pas juos zinojau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareuk: 08 liepos 2010 - 22:46
QUOTE(vasareuk @ 2010 07 08, 23:40)
Na as apie pazystamus Uk uzsiminiau tik todel, kad nereiketu agenturu paslaugom naudotis, nes jeigu turetum kur apsistoti pradziai tai slaugos padejejo darba tikrai greitai surastumet, cia ju visur truksta.
O jeigu daugiau klausimu iskils tai klauskit drasiai-as Uk jau nuo 2004, o Zydra dar nuo seniau tai mobilizuosim visas pajegas, kad surastume atsakymus biggrin.gif
Su Eures as irgi turejau reikalu pries kelis metus, tada buvau sugalvojusi, kad atsibodo Uk ir noriu i Norvegija arba Olandija, tai kai grizau atostogu  nuejau ir Eures ju paklausineti kas kaip tai dave kelis lankstinukus ir kelis internetinius adresus,as ta visa info jau pries ateidama pas juos zinojau biggrin.gif

drinks_cheers.gif Tą patį man šiandien davė lotuliukas.gif
Yra kas ten gyvena, bet nebendraujam, kontaktų nežinau, reiktų ieškot per gimines, o realiai lįst nenoriu. Noriu legalaus normalaus darbo, su visom garantijom, visgi ir vaikai maži yra, kad būtų viskas kaip reikiant.Dar sprendžiam , dėliojam viską- kas važiuos, kas pasiliks, kada paskui prisijungs.... sunku kai šeima nemaža blush2.gif
Pradžiai bandysiu susrinkt dokumentus ką žinau kad tikrai reiks, vertimus pasidaryt, notaro patvirtinimus ant kopijų.EURES siūlo ieškot pačiai, bet nemanau kad pati sugebėsiu suderint įsidarbinimą su UK agentūra. blush2.gif Visgi norėčiau tarpininko kuris pasakytų eik ten, daryk tą.nenoriu klaidų.

Oi kaip viskas atrodo sunku doh.gif Bet noro turiu daug, manau jo užteks viską susitvarkyt, beto ir laikas truputį spaudžia.kuo ilgiau liekam čia, tuo mažiau lieka pinigų, o skolintis nenoriu schmoll.gif
Atsakyti
smile.gif+2010 07 08, 21:50-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2010 07 08, 21:50)
drinks_cheers.gif Tą patį man šiandien davė  lotuliukas.gif
Yra kas ten gyvena, bet nebendraujam, kontaktų nežinau, reiktų ieškot per gimines, o realiai lįst nenoriu. Noriu legalaus normalaus darbo, su visom garantijom, visgi ir vaikai maži yra, kad būtų viskas kaip reikiant.Dar sprendžiam , dėliojam viską- kas važiuos, kas pasiliks, kada paskui prisijungs.... sunku kai šeima nemaža  blush2.gif
Pradžiai bandysiu susrinkt dokumentus ką žinau kad tikrai reiks, vertimus pasidaryt, notaro patvirtinimus ant kopijų.EURES siūlo ieškot pačiai, bet nemanau kad pati sugebėsiu suderint įsidarbinimą su UK agentūra.  blush2.gif Visgi norėčiau tarpininko kuris pasakytų eik ten, daryk tą.nenoriu klaidų.

Oi kaip viskas atrodo sunku  doh.gif Bet noro turiu daug, manau jo užteks viską susitvarkyt, beto ir laikas truputį spaudžia.kuo ilgiau liekam čia, tuo mažiau lieka pinigų, o skolintis nenoriu  schmoll.gif

Na ir su agentura nebus anksciau kaip per menesi, nes norint dirbti su pazeidziamais visuomenes nariais pvz.ligoninese, seneliu namuose, mokyklose ir pan reikia tureti CRB check,cia tokia pazyma, kad nesi teista ir neturi problemu su teisesauga, o kol padaro ta patikrinima uztrunka apie menesiuka.
O gal pabandyk tiesiogiai,as esu imetusi kelias nuorodas kur ieskoti darbu Uk(tame tarpe ir savo darbovietes),parasyk keliom istaigom laiskucius ir pasiklausinek ka jie siulo,jeigu kils kokiu itarimu gali atsisakyti.
Zinau, kad pradzioj viska atrodo baisu ir sunku, bet pabandyt verta smile.gif
Stiprybes tau 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2010 07 08, 22:04-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2010 07 08, 22:04)
Sveikos, būsiu naujokė  blush2.gif Dar lietuvos gyventoja.
Gal patartumėt kokią patikimesnę agentūrą LT?

Ir dar- kaip tiksliai verčiasi į anglų kalbą slaugytojo padėjėjas?Žiūriu kad pas juos ten labai daug panašių profesijų, pasiklydau pavadinimuose  doh.gif

Sveika prisijungusi Gintare 4u.gif Smagu kad musu daugeja smile.gif
Sveikos merginos,o jus jau cia pripliurpet nemazai, tokiais tempais tuoj ir kitos temos prireiks...... biggrin.gif
Gintare,o tu dar musu sena temuke pavartyk,ten kaskurios mamytes siulymas buvo del isvykimo i UK, taip supratau kad ji tuo uzsiima mirksiukas.gif
Atsakyti
O neužtektų iš LT pažymos su vertimu ir notaro spaudu kad nesu teista?man biržoj taip siūlė.... g.gif
Ačiū už patarimus, perskaitysiu aną temą.
Atsakyti
Fergie- radau ale tarpininkus LT su ta Victor Wolf kompanija, paskambinau...sako jau nebebendradarbiauja, nes tas jų žmogus išvykęs ir dar sako pas juos ten UK kažkas negerai su kursais kalbos pasidarė.Nu žodžiu sako bent mėnesį nieko nebus o toliau neaišku.
Bandysiu sukt ratus per kitas legalias firmas.Biržos puslapy sąrašiukas patikimų yra. g.gif Daugiau neišmanau ką daryt, juodas miškas man kol kas. schmoll.gif
Atsakyti
smile.gif+2010 07 09, 10:27-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2010 07 09, 10:27)
O neužtektų iš LT pažymos su vertimu ir notaro spaudu kad nesu teista?man biržoj taip siūlė....  g.gif
Ačiū už patarimus, perskaitysiu aną temą.

tikrai ne. turi buti spacialiai Uk daryta pazyma butent to biuro. ir kiekviena kart keiciant darba reiks tokios pazymos. bet sitai tau jau patrs tavo darbdavys. kolkas nesinervink del sito. pradziaim jei pati bandysi, tai pasiziurek NMC website, ten yra info kaip susitvarkyt licenzija, kokiu popieriu reikia, ir as patarciau jau dabar dar is lietuvos siust popierius, nes tai uzima laiko.
as ir vasare tau galim atsakyt i daug klausimu, galim duot keliu seseliu agenturu adresus, kur i darba priima lengvai, bet turi turet licenzija , jei nori gaut seseles darba.arba seseles padejejai , tai tik isversta diploma turet ir uzteks rekomendacijos.
Atsakyti
QUOTE(zydra30 @ 2010 07 09, 12:39)
tikrai ne. turi buti spacialiai Uk daryta pazyma butent to biuro. ir kiekviena kart keiciant darba reiks tokios pazymos. bet sitai tau jau patrs tavo darbdavys. kolkas nesinervink del sito. pradziaim jei pati bandysi, tai pasiziurek NMC website, ten yra info kaip susitvarkyt licenzija, kokiu popieriu reikia, ir as patarciau jau dabar dar is lietuvos siust popierius, nes tai uzima laiko.
as ir vasare tau galim atsakyt i daug klausimu, galim duot keliu seseliu agenturu adresus, kur i darba priima lengvai, bet turi turet licenzija , jei nori gaut seseles darba.arba seseles padejejai , tai tik isversta diploma turet ir uzteks rekomendacijos.

Sesele dirbt negalėčiau nes mokslų nebaigus. blush2.gif
Turiu tik slaugytojo padėjėjo kvalifikacijos pažymėjimą.
Būtų tikrai naudinga jei duotumėt adresų. bigsmile.gif
Su tuo teistumu susipainiojau.Planavau šiandien užsisakyt...tai gal neverta tada...? g.gif
Gal pasakytumėt kokių dokumentų reikia pradžiai kad galėčiau siųst laiškus agentūroms?padarysiu slaugyt.padėjėjo vertimą, rekomendaciją galėčiau gauti iš praktikos vadovės, ar pakaktų...?(nesu niekur oficialiai dirbusi- nieks darbo neduoda, nėra ir patirties) doh.gif
Atsakyti
smile.gif+2010 07 09, 11:52-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2010 07 09, 11:52)
Sesele dirbt negalėčiau nes mokslų nebaigus.  blush2.gif
Turiu tik slaugytojo padėjėjo kvalifikacijos pažymėjimą.
Būtų tikrai naudinga jei duotumėt adresų. bigsmile.gif
Su tuo teistumu susipainiojau.Planavau šiandien užsisakyt...tai gal neverta tada...? g.gif
Gal pasakytumėt kokių dokumentų reikia pradžiai kad galėčiau siųst laiškus agentūroms?padarysiu slaugyt.padėjėjo vertimą, rekomendaciją galėčiau gauti iš praktikos vadovės, ar pakaktų...?(nesu niekur oficialiai dirbusi- nieks darbo neduoda, nėra ir patirties) doh.gif

Na as kai darbinausi pirmoj darbovietej tai prase pazymos is Lt ir dar CRB anglijoj dare,gal cia nuo kompanijos priklauso tai bijau ir ka patarti g.gif siaip aisku turetum is Lt tai tikrai nepamaisytu,tik kad islaidos papildomos g.gif
O norint dirbti slaugos padejeja nereikia jokiu mokslu baigti, cia i slaugos padejejus gali eiti betkas kas tik nebijo tokio sunkaus darbo ir kalba angliskai ,aisku tavo kvalifikacija bus privalumas.Tiesa,yra labai daug uzsienieciu pvz is Filipinu, Kinijos,kur yra sesutes savo salyse, bet cia dirba slaugos padejejais, nes ju diplomai nepripazinti.Siaip kai ieskai kur nors darbo tai reikia uzpildyti "Application form",kuria atsiuncia busimas darbdavys,ja uzpildai atsakydama i klausimus apie kvalifikacija,darbo patirti, kodel nori dirbti ta darba ir pan ir taip pat reikia duoti du vardus ir adresus zmoniu, kurie gali duoti rekomendacijas (viena rekomendacija butinai is buvusios darbovietes ar mokslo istaigos, jeigu darbines patirties nera-cia tavo praktikos vadove labai tiktu,o antra charakterio,kuria gali duoti draugas ar pan,jeigu darbinsies su agentura tai agentura duos "Application form"ir tik tada kvies interviu. Kai rasysi laiskus agenturom pirmiausia prasyk "Application form" ir kai siusi jas atgal gali prideti kopija savo diploma, kad tvirciau butu smile.gif
Na nezinau ar pakankamai aiskiai cia parasau ar dar daugiau neaiskumu inesiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareuk: 09 liepos 2010 - 13:57
Na daugmaž viską suprantu.Dabar tik reikia atrast laiko ir rimtai užsiimt laikškų siuntinėjimu.
Atsakyti
Sveikos. Na ir tempai pas mus mergytės.
Aš tikiuosi, kad Victor Volf galbūt atnaujins veiklą Lietuvoje. Kažkaip net ir neįsivaizduoju per ką galėčiau daugiau išvažiuoti. Tik manęs laikas nespaudžia aš be kitų metų tikrai nežadu važiuoti. Dabar mokausi kalbos bei gydausi.
O kaip tavo anglų kalba, ar esi užtikrinta savo anglų kalbos žiniomis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fergie: 09 liepos 2010 - 18:09