Aš greit mokausi bendraudama, naudodama kalbą.Vyro giminė visi rusakalbiai, kai susipažinom vos prakalbėdavau su jais, o dabar varau be akcento ir visi stebisi.
Mano anglų pirma užsienio, mokiausi A lygiu, valstybinio egzo apie 70 procentų, šiaip kasdienine susikalbėt lengvai galiu, bet būtent šios specialybės naujų žodžių teks pasimokyt, nes mokykloj medicinos srities žodyną mažai lietėm.Žodžiu jei būtų tokie kursai kokius ten siūlė tai mielai sutikčiau, bet šiaip manau galiu išsiverst ir be jų.
Žydra- išsiunčiau kelis laiškus į tas agentūras kur davėt adresus.Bet man labai sudėtingai viskas atrodo
Keli lapai sąrašo kokių dokumentų reikia, laukti čiut ne tris mėnesius....Vis labiau gundausi susirinkt čia ką galiu dokumentus ir maut laimės ieškot .Šiandien užsakiau vertimus su Notaru, reikia tik kelias pažymas išsiimt dar ir išverst.
Na ir greita tu Gintare. Tikra šaunuole. Per kiek laiko apsisprendei emigruoti?
Aš irgi nenorėčiau kitų metų laukti, bet reikia baigti sveikatą susiremontuoti na ir anglų per šį laiką geriau pramoksiu.
O tau visokeriopos sėkmės.
Aš irgi nenorėčiau kitų metų laukti, bet reikia baigti sveikatą susiremontuoti na ir anglų per šį laiką geriau pramoksiu.
QUOTE(Fergie @ 2010 07 09, 22:45)
Na ir greita tu Gintare. Tikra šaunuole. Per kiek laiko apsisprendei emigruoti?
Galutinai apsisprendžiau šį mėnesį kai po 2 metų pastangų nesugebėjau gauti JOKIO darbo nes neturiu ,,oficialios" patirties.O jos nėra nes niekas neduoda darbo
Iš kitos pusės- na jei ir duos kas čia vargais negalais tą darbelį, na ir laužysiu nugarą už 700 litų?o kaip su tokia alga susitvarkyt gyvenimą?mašina byra, butas per mažas, duoda mum didesnį giminės- nu bet tai neišlaikysim jo su mūsų mokesčiais
QUOTE(Gintarė
@ 2010 07 09, 21:49)
Žydra- išsiunčiau kelis laiškus į tas agentūras kur davėt adresus.Bet man labai sudėtingai viskas atrodo
Keli lapai sąrašo kokių dokumentų reikia, laukti čiut ne tris mėnesius....Vis labiau gundausi susirinkt čia ką galiu dokumentus ir maut laimės ieškot .Šiandien užsakiau vertimus su Notaru, reikia tik kelias pažymas išsiimt dar ir išverst.
rimtai? nu ko ten reikia? vienintelis crb(ta pati forma) gali uztrukt. i issiusk i visas, gali internete ir daugiau paziuret.cia tokios zymesnes, bet gali kokias mazesnes, ten gal greiciau viskas vyksta. parasyk man , jei neaisku kas bus. bandyk.
Panos, ar pažymą apie teistumą reikia gauti ir LT ir UK. Ar taip supratau? Apie LT viskas aišku, bet kaip ir kur ją išsiimti UK paaiškinkit.
Tos anketos kur daug dokų reik nepildžiau, nes ten bent 5 darboviečių reikia, kraujo tyrimų nuo kelių faktorių ir virusų, skiepų sąrašo....pasimečiau pamačius.
Va dar ką tik išsiučiau į tą Wolf jų anketą su foto.Žodžiu lauksiu kas atrašys, tada jau turėsiu vertimus, galėsiu išsiųst kopijas.Dar mane truputį glumina dokumentų siuntimas paštu.Juk yra e-mailas
Paštu labai ilgai trunka, nežinai ar gavo ar ne, papildomas lakstymas....aišku ne mes čia sąlygas diktuojam, čia tik taip pasvarsčiau kad galėtų ir e-mailu apsiribot.
Va dar ką tik išsiučiau į tą Wolf jų anketą su foto.Žodžiu lauksiu kas atrašys, tada jau turėsiu vertimus, galėsiu išsiųst kopijas.Dar mane truputį glumina dokumentų siuntimas paštu.Juk yra e-mailas
QUOTE(Fergie @ 2010 07 09, 22:59)
Panos, ar pažymą apie teistumą reikia gauti ir LT ir UK. Ar taip supratau? Apie LT viskas aišku, bet kaip ir kur ją išsiimti UK paaiškinkit.
manau, kad vistiek reiks ta payma gaut UK. bent jau as Lietuvoj nieko panasaus neturejau. o kaip suprantu jie susisiekia su lietuvos sistema ar turejo asmuo koki teistuma toj saly. o pazyma tau parupins darbdavys, tau tik uz ja susimoket reiks
QUOTE(Gintarė
@ 2010 07 09, 22:59)
Tos anketos kur daug dokų reik nepildžiau, nes ten bent 5 darboviečių reikia, kraujo tyrimų nuo kelių faktorių ir virusų, skiepų sąrašo....pasimečiau pamačius.
Paštu labai ilgai trunka, nežinai ar gavo ar ne, papildomas lakstymas....aišku ne mes čia sąlygas diktuojam, čia tik taip pasvarsčiau kad galėtų ir e-mailu apsiribot.
skiepu reiks zinok manau beveik visur.ir man reikejo.
kai atejau uzsiregistruot i savo pirmaja agentura, 2002 (iki siol su jais dirbu kartais), tai ir man reikejo ir skiepu, kuriuos laksciau ir ieskojau kur pasidaryt pigiau. nes tikrai neturejau tada pinigu. dar reikejo uniforma isigyti, pamenu skolinausi tam pinigu. taip kad manau dauguma agenturu reikalaus skiepu rezultatu, ar turi imuniteta, nes kitaip jie negali siust tokio zmogaus i gydymo istaigas. jai darbintumeisi NHs, valstybiniam sveikatos sektoriuje, tai NHS sumoketu uz skiepus, jei tau ju reikia, bet agenturos, gali tik nusiust kur juos pasidaryt, bet mokesi pati. suprantu, kad gal skamba nelabai viliojanciai. bet pradzia atrodo visada sunki. as pamenu irgi netikejau, kada as cia pradesiu dirbt, vis reikalauja, tai to tai ano. bet kai pradejau, viskas greit atsistojo i normalias vezes.
tai kaikurios agenturos gal priima ir emailus.ar ebnt jau gali joms uzklausima nusiust, ar gavo tavo dokumentus.
Va blyn dar ir skiepų reikia. Tai koke skiepai yra reikalingi? O rentgeno nuotraukų ar reikia ar užtenka pažymos patvirtinančios, kad esu sveika?
QUOTE(Fergie @ 2010 07 09, 21:31)
Va blyn dar ir skiepų reikia. Tai koke skiepai yra reikalingi? O rentgeno nuotraukų ar reikia ar užtenka pažymos patvirtinančios, kad esu sveika?
Sveikutes mergaites,
Manes niekas niekada neklause del skiepu, as tik pati neseniai isgirdau, kad Nhs ir agenturose ju reikia.Mano bendradarbe norejo papildomai isidarbinti ligoninej tai sake, kad jai liepe susizinoti kokius skiepus turi (jinai is Pietu Afrikos) tai prase giminaiciu, kad surastu jos skiepu pasa.
As neseniai vaziavau i Azija atostogauti tai nuejau i savo surgery (poliklinika) ir mane uz dyka paskiepijo nuo ko reikejo ir isdave skiepu pasa.Ai dar uzsiminiau, kad Lt buvau skiepijusi nuo Hepatito B,bet nezinojau ar tas skiepas galioja,tai nusiunte issitirti krauja ir kadangi to skiepo jau tik pedsakai buvo telike-paskiepijo, dabar po 5 metu dar karta reiks skiepytis ir jau tada joks hepatitas nebaisus
Zydra, o tu kaip skiepijaisi buvai pas GP prisiregistravusi? nes siaip man atrodo,kad cia tiesiog ateini,pasakai kokio skiepo ir kokiam reikalui reikia ir paskiepija.
O del visu vaikisku skiepu tai reiktu paprasyti poliklinikoj korteles ir juos atsisviesti arba paprasyt, kad atsviestu.
Ir jokiu rengeno nuotrauku man nereikejo. Kai tvarkiausi licenzija tai brolis nuejo i poliklinika ir paprase gydytojos, kad isduotu pazyma ir to uzteko.
Bet cia kaip kam pasiseka.
P.S as dirbu privacioj istaigoj, Nhs ir agenturose skiepu butinai reikia.
QUOTE(vasareuk @ 2010 07 10, 00:11)
Zydra, o tu kaip skiepijaisi buvai pas GP prisiregistravusi? nes siaip man atrodo,kad cia tiesiog ateini,pasakai kokio skiepo ir kokiam reikalui reikia ir paskiepija.
P.S as dirbu privacioj istaigoj, Nhs ir agenturose skiepu butinai reikia.
sveika.
matai as pradejau nuo agenturos, tai taip man reikejo. ejau darytis kraujo tyrimo, kam turiu imuniteta. hep B pamenu vaziavau i kelioniu klinika kazkokia uz 20 sva pasidariau, poto reikejo dar vieno skiepo po pusmecio gal ir dar vieno gal po 5 m, jau ir pamirsau. GP tada neturejau,zalia buvau, neseniai atvaziavus, nebuvo pas ka ir pasiklausti. viska dariau pati, kaip man atrode. NHS kitaip, jie uz tave viska padaro. da ir kursu kruva visokiu reikia praeit. bet viskas apmoketa, tik nueit reik
jei merginos matot, kad NHS reikia kokioj ligoninej ar klinikoj HCA, tai uzpildykit applicationa, niekad nezinot, priima ir svieziai atvykusius. nesigailetumet, pradzia gera butu. o po to galit eit dirbt kur norit. pas mus yra pora seseliu, kurios neturi licenzijos, dirba padedejom, bet tuo paciu ir tvarkosi popierius, ir kai gaus, gales pereit i seseles.
Gintare, tai kaip supratau ir neturi lietuvisko seseles diplomo, ane. tai tau tik HCA ir ziuret reikia. pasidaryk dar lietuvoj kraujo tyrima, visiems tiems vaikiskiems skiepams, ligoms: tymai, raudoniuke, vejaraupiai, hepatitu B gali pasiskiepyt, gal lietuvoj ir nemokamai galima? bus paprasciau. nebent i seneliu namus taikytum, kaip Vasare, kad dirba, tada matai gali nieks ir nereikalauti.
Turiu Slaugytojo padėjėjo pažymėjimą.Lietuvoj už tokį malonumą teks nemažai pamokėt.
Net nežinau, maniau bus sunku išvykt, bet dabar privardinot visko ir tapo dar sunkiau viskas