QUOTE(dedisss @ 2011 11 01, 14:49)
Daleiskim planuoji kūdikį su vyru ir kai pastoji jis pradeda tave šantažuoti,pradeda tave stumdyti ir skriausti visaip kitaip išsidirbinėti,tu viena neturi darbo neturi pajamų,mokslai nebaigti,vyro akyse nebenori matyti nes būdama nėščia kiekvieną dieną esi žeminama ir skriaudžiama. Kreipiesi pagalbos į tėvus, o jie sako kad valgysi sausą duonelę kad nieko vaikui duoti negalėsi,kad negalėsi juo pasirūpinti,reikės jį atiduoti į vaikų namus.Tavo sprendimas- gimdyti..tačiau eina dienos ir tu nemiegi naktimis,tavyje žaidžia baimė,žinai kad aborto nenori bet aplinkiniai tiesiog verčia,esi per silpna ir labai bijai..vyras tas kurio tu nebekenti nuveža tave sumoka daktarams seselei tu nieko nedarai tik verki,nieko neklausi nes esi šoko būsenoje,kai viskas baigiasi tu metus nelipi iš lovos nebebendrauji su draugais,nebemoki džiaugtis niekuom..žodžiu pasekmių aš nepasakosiu..ir manai kad tai yra savanaudiškumas,? Abortą darosi moterys kurios jaučia baimę, nesaugumo jausmą,kartais jos yra verčiamos , taip kartais ir iš savanaudiškumo,,tačiau dar karta pasikartosiu kiek žmonių tiek nuomonių nereikia teisti ir smerkti nei vieno tol kol neesi jo kailyje ir negyveni jo gyvenimo. Mano nuomone tokia.
Iš tikrųjų yra sunku, kai esi nėščia ir dar visas pasaulis prieš tave... Kokie žiaurūs žmonės, jei besilaukiančiąją gąsdina, stumdo, įvaro baimę... Linkiu atleisti tiek jiems, tiek sau, ir tikėti, kad kita diena bus šviesesnė už šią.
QUOTE(dedisss @ 2011 11 02, 15:54)
Nesiginčyti čia susirinkome,dar karta pasikartosiu kiek žmonių tiek nuomonių.Kiekvienam jo tiesa yra tiesiausia nes jis remiasi savo įsitikimais ir savo patirtimi.
yra bendrazmogiskos vertybes, gyvybe viena is ju. Ar jusu nuomone sunkiu likimu galima pateisint zmogzudyste? "davare, paemiau nusoviau"? Ir savuzudybe netoli, kai lieka nuo tave priklausantys zmones

Nieko jinai ir nepateisina. O įvykusio fakto ar teisinsi ar smerksi, atgal nebepasuksi. O dėl brandos...Dieve duok, kad tik patys viską darytume viskam pakankamai subrendę. Turi būt taip ir taip, bet gyvenime būna ne tik kaip turi būti, o ir kaip realiai yra, kai esi pastatomas prieš faktą.
Pritariu ir palaikau letuciux mintį.
Ir ne kažkam laimėt šioje diskusijoj svarbu, o padėt vienas kitam šviesos pamatyt. Kad tam kam skauda dar su pagaliu užplosi kupron, vargu ar pagerės. Ai žodžiu...
Pritariu ir palaikau letuciux mintį.
Ir ne kažkam laimėt šioje diskusijoj svarbu, o padėt vienas kitam šviesos pamatyt. Kad tam kam skauda dar su pagaliu užplosi kupron, vargu ar pagerės. Ai žodžiu...
QUOTE(Mergiona @ 2011 11 02, 16:25)
"davare, paemiau nusoviau"?
kai kuriais atvejais aš ir tai galėčiau pateisinti. Na, bet čia tema ne apie tai.
QUOTE(Leksa @ 2011 11 02, 13:17)
Bet kai kada žmonėms atrodo kitaip. Jiems gali atrodyti, kad tai yra amžina, kad nėra jokios išeities. Ir gal nėra nieko šalia, kad jam padėtų, kad pasakytų, jog viskas bus gerai? Gal niekas jam nemėgina padėti? Gal niekas to nepastebi? Juk ne kiekvienas gali prieiti prie kito žmogaus ir pasakyti: Man sunku, man blogai.
O ir, sakykit, na kokia gi pas mus pagalba? Mokama psichologo konsultacija, kuriai ne kiekvienas turi pinigų ir net ne kiekvienam mieste psichologas yra? O ir artimųjų žodžiai "susiimk, viskas bus gerai, kitiems dar blogiau", tikrai ne ką tepadeda. Padėti/paguosti reikia mokėti.
Visiskai su tuom sutinku. Didesne dalis zmoniu ir nusizudo tik del to, apie ka jus rasote. Ir padeti moketi irgi reikia. Deja, dalis mediku, kurie pirmieji susiduria su tokiais zmonemis( nekalbu apie psichologus ar psichiatrus) nezino kaip tokiam zmogui padeti, kaip su tokiu zmogumi sneketi, ka galima sakyti, o ko ne. Ka jau bekalbeti apie paprastus zmones, kurie su tokiais zmonemis retai susiduria ir si situacija jiems nauja. Situacija liudna.
Salia viso to noretusi informuoti, kad zmogui, kuris yra prastos savijautos, kuriam butu tikslinga psichologo konsultacija- turi galimybe gauti nemokamas psichologo konsultacijas. Reikia kreiptis i psichikos sveikatos centro psichiatra, sis gali paskirti nemokamas psichologo konsultacijas. Ju metuose priklauso apie 12 uzsiemimu, jeigu yra butinybe juos dar pratesia. Deja, ne kiekvienas miestelis turi Psichikos sveikatos centra, ne visi ir Psichikos sveikatos centrai turi psichologus. Didieji miestai juos turi. Galima registruotis artimiausio didesnio miesto psichikos sveikatos centre ir gauti nemokamas psichologo konsultacijas.
QUOTE(Gudri lape @ 2011 11 02, 18:33)
Deja, ne kiekvienas miestelis turi Psichikos sveikatos centra, ne visi ir Psichikos sveikatos centrai turi psichologus. Didieji miestai juos turi. Galima registruotis artimiausio didesnio miesto psichikos sveikatos centre ir gauti nemokamas psichologo konsultacijas.
būtent

yra dar ir nemokamų pagalbos telefonu linijų, jeigu padėtų tik išsikalbėti, galima pameginti

QUOTE(Flintuke @ 2011 11 03, 16:09)
yra dar ir nemokamų pagalbos telefonu linijų, jeigu padėtų tik išsikalbėti, galima pameginti 

dabar nesinaudojant interneto paieška parašykit man tokiu numerių (ne visi gi internetą turi).
Asmeniškai aš manau, kad jei galvočiau apie savižudybę, tai kažin ar norėčiau kalbėti su visiškai nepažįstamu žmogumi

QUOTE(Leksa @ 2011 11 03, 21:12)
dabar nesinaudojant interneto paieška parašykit man tokiu numerių (ne visi gi internetą turi).
112

QUOTE(Leksa @ 2011 11 03, 22:58)