Įkraunama...
Įkraunama...

Efektyviausios bausmės

QUOTE(Hmmm... @ 2009 04 16, 12:12)
Aš turiu įvairių pomėgių.
Bet vis tiek nesuprantate, "kam reikalinga ši tema"?

Ne visi mokyti gimsta rolleyes.gif  biggrin.gif

Anyway, baigiu offtopic'us.

Nervinu, nes sugebu apsieiti be bausmių?
Duosiu keletą patarimų: pakeiskit požiūrį į savo vaikus, skirkit jiems daug laiko, daug kalbėkitės su jais, visus nesutarimus su viršininkais palikit už namų durų, tada nereikės vaikų bausti. Kai mama rami, ir vaikai ramūs.
Idealu, kai mama namie augina vaikus bent iki pirmosios klasės. (Tik nesakykit, kad tai neįmanoma.) Tada nėra jokių bėdų su jais paauglystėje.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 04 16, 13:18)
Nervinu [...]?

Jums reikėtų dar daug daug daug daugiau pasistengt, kad mane sunervint 4u.gif biggrin.gif

O kad būtų į temą, tai nemanau, kad yra vienas tinkamo auklėjimo receptas visiems smile.gif O bausmės... Manau, kad vaikai turi suvokti, kad visi veiksmai turi pasekmes. Tiek teigiamas, tiek ir neigiamas.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2009 04 16, 12:34)
Manau, kad vaikai turi suvokti, kad visi veiksmai turi pasekmes. Tiek teigiamas, tiek ir neigiamas.

Taip. Bet ar bausmės padeda? Jos tik atitolina vaikus nuo tėvų, vaikai pradeda meluoti.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 04 16, 13:41)
Taip. Bet ar bausmės padeda? Jos tik atitolina vaikus nuo tėvų, vaikai pradeda meluoti.

Priklausomai nuo to, ką laikysime bausme g.gif Na, su fizinėm kaip ir aiškiau viskas. O vat su kitom. Kaip atskirti, ar vaikas tiesiog susiduria su savo veiksmo pasekmėm, ar tai jau turi būti laikoma bausme? Dėl to padėjimo ir atitolinimo vėlgi, daug kas priklauso tiek nuo tėvų, tiek ir nuo vaikų asmenybių bei "bausmių" taikymo praktikos.
Mano asmenine nuomone, tinkamai, savalaikiai bei tikslingai parinktos auklėjimo priemonės tik sustiprina tėvų/vaikų ryšį.

Tėvai nėra antžmogiai, jie tik paprasti žmonės, turintys savo jausmus, emocijas, suvokimą apie pasaulį. Vaikai - mažos besiformuojančios asmenybės, su nuolat ryškėjančiais charakterio bruožais, polinkiais ir t.t. Ne visuomet paprasta atrasti pusiausvyrą tarp skirtingų pasaulių. Klaidų darom visi, tame tarpe ir tėvai vaikų auklėjime. Ir tame aš nematau nieko tragiško ar nepataisomo. Klausimas tik ar pasimokom ir kokias išvadas pasidarom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 16 balandžio 2009 - 12:50
QUOTE(vaižgantė @ 2009 04 16, 12:18)
Idealu, kai mama namie augina vaikus bent iki pirmosios klasės. (Tik nesakykit, kad tai neįmanoma.) Tada nėra jokių bėdų su jais paauglystėje.

Olialia, kokia jūs užtikrinta ir kaip tikite savo visagalybe bigsmile.gif Visada atsargiai žiūriu į žmones, kurie aklai laikosi vienos teorijos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roka: 16 balandžio 2009 - 12:57
QUOTE(roka @ 2009 04 16, 12:56)
Olialia, kokia jūs užtikrinta ir kaip tikite savo visagalybe bigsmile.gif Visada atsargiai žiūriu į žmones, kurie aklai laikosi vienos teorijos smile.gif

Ne savo visagalybe tikiu. Ir ne viena teorija. Vaikų auklėjimu domiuosi, skaitau knygas, dalyvauju seminaruose daugiau nei 14 metų. Seku viską, kas naujausia, domiuosi senolių patirtimi.
Ar skaitėt straipsnį delfyje apie tai, kad LT tėvai savo vaikams skiria vidutiniškai 5 min per dieną? Matyt, tos minutės reikalingos bausmėms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 04 16, 13:18)
Nervinu, nes sugebu apsieiti be bausmių?

O tu manai ,kad jei apsieini , tavo teigimu, be bausmių tai jau tobulai ir teisingai augini ir auklėji vaikus?

Tu pasakyk, kad įmanoma auginti vaikus iki pirmos klasės motinai, kuri viena augina sakykim tris vaikus, o tėvelis juos paliko. Tu manai, kad tokia motina jau bloga. Klysti brangioji. Geriau pusvalandis su vaiku praleistas prasmingai ir kokybiškai negu visa diena atmestinai.

Papildyta:
QUOTE(roka @ 2009 04 16, 13:56)
Visada atsargiai žiūriu į žmones, kurie aklai laikosi vienos teorijos smile.gif

Paskaičius Vaižgantės temas, tai kažkokiu fanatizmu persmelgtas visas jos gyvenimas, tik dar nežinau kokiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 04 16, 13:33)
O tu manai ,kad jei apsieini  , tavo teigimu, be bausmių tai jau tobulai ir teisingai augini ir auklėji vaikus?

Tu pasakyk, kad įmanoma auginti vaikus iki pirmos klasės motinai, kuri viena augina sakykim tris vaikus, o tėvelis juos paliko. Tu manai, kad tokia motina jau bloga. Klysti brangioji. Geriau pusvalandis su vaiku praleistas prasmingai ir kokybiškai negu visa diena atmestinai.

Aš nieko netvirtinu. Tik sakau, kad yra gerai, jei mama gali auginti vaikus namie kuo ilgiau. Nes kai mama juos mato tik vakarais, būdama pavargus, ir savaitgaliais tarpuose tarp buities darbų, tada daugiau problemų. Ji pavargus, pikta, neturi kantrybės.
Jei vaikai neklauso, tai signalas, kad kažką darai ne taip.
Papildyta:
QUOTE(Fruzina @ 2009 04 16, 13:35)

Paskaičius Vaižgantės temas, tai kažkokiu fanatizmu persmelgtas visas jos gyvenimas, tik dar nežinau kokiu  smile.gif

Kiekvienas fanatizmą supranta savaip. Man fanatikės yra mamos, kurioms pirmoje vietoje yra darbas, karjera, pinigai. Va tada ir reikia tokių temų, kuriose svarstoma, kaip efektyviausia bausti nusikaltėlius- savus vaikus.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 04 16, 14:39)
Aš nieko netvirtinu. Tik sakau, kad yra gerai, jei mama gali auginti vaikus namie kuo ilgiau. Nes kai mama juos mato tik vakarais, būdama pavargus, ir savaitgaliais tarpuose tarp buities darbų, tada daugiau problemų. Ji pavargus, pikta, neturi kantrybės.
Jei vaikai neklauso, tai signalas, kad kažką darai ne taip.

Papildyta:
Kiekvienas fanatizmą supranta savaip. Man fanatikės yra mamos, kurioms pirmoje vietoje yra darbas, karjera, pinigai. Va  tada ir reikia tokių temų, kuriose svarstoma, kaip efektyviausia bausti nusikaltėlius- savus vaikus.

O aš manau, kad tikrai ne taip. Tu galvoji,kad namuose sėdėdama su vaikais mama tikrai vakare bus laiminga, pilna kantrybės, nepavargusi? Tiesiog laimės spindulys. Abejoju tuo. Kodėl tu manai, kad dirbdama mama vakare būna pavargusi. Gal iš savo patirties sakai? Aš dirbu, tikrai vakarai pas mus nuostabiausi ir savaitgaliai, ir tikrai neesu pikta, esu laiminga, kad sveiki vaikai, kad turiu mėgstamą darbą, gaunu gerą algą ir pati sau užsidirbu, o vaikai didžiuojasi mano darbu, pasipuošusia manim, tikrai nenorėčiau sėdėt namuose, va tada būčiau tikrai nelaiminga, ir dėl to atkentėtų vaikai.

Manau retai kuriai mamai nerūpi vaikai, džiugu kai moteris viską suderina, augina vaikus,dirba, daro karjerą, užsidirba pinigų, ar tame yra kažkas smerktina?
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 04 16, 13:50)
Manau retai kuriai mamai nerūpi vaikai,  džiugu kai moteris viską suderina, augina vaikus,dirba, daro karjerą, užsidirba pinigų, ar tame yra kažkas smerktina?

Jeigu tokia mama dar ir be bausmių apsieina, tada išties viskas gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 04 16, 14:57)
Jeigu tokia mama dar ir be bausmių apsieina, tada išties viskas gerai biggrin.gif

Vis mes darom klaidų, tiek suaugę tiek vaikai, visi suklystam, visi vienaip ar kitaip nubaudžiami, todėl visiškai nematau tame kažko baisiai blogo. Kažkaip man keista toks jau tobulumo ieškojimas ir norėjimas tokiu būti.

Man tiesiog keista kai tu sakai, kad tau nei bausmių nereikia,nei užrėkti, na vienu žodžiu visiškai nieko, ir vaikai auksiniai, na neisivaizduoju tokios situacijos ir viskas, nors tu ką. Tiesiog čia kažkas ne taip. Nebent tu kai vaikas išdaudžia kaimynų langą, pasisodini apkabini, paglostai, nueini atlygini žalą kaimynui,ir lauki iki kito karto, vėl paglostai, vėl atlygini,na tada jo galima ir be bausmių.
Atsakyti
labai pozityvios Vaižgantės mintys, tiktai... gal galima kokių nors gyvenimiškų pavyzdžių, kaip tvarkėtes su kokia nors nederama vaiko veikla?

o dėl vaiko auginimo namie, tai nebūtinai mama turi būti užsidarius. va mano vyresnysis taip ir nesužinos kas yra darželis. susiklostė gyvenime patogios aplinkybės, nors ir dirbau ir mokiaus, bet mano vyro dirbtuvė namie, viena kaimynė auklė, kita kaimynė -- auklytė. o daržas šiaip tolokai, vežiot nepakeliui -- man darbas į kitą pusę. kartais į ofisą pasiimdavau jei daug darbo nebūdavo.
Atsakyti