QUOTE(flight @ 2010 07 22, 16:59)
Šiandieninis matytas vaizdelis - butas puikioje vietoje, Senamiestyje, visur galima pėstute (darželis vaikui, parduotuvė, visos filharmonijos, teatrai, kavinės čia pat), butas nestandartas, aukštos lubos, autonominis šildymas. O mažučiame vidiniame (neaptvertame, bet kam pasiekiamame) kiemelyje, dulkėse ir tvankume, kur nėra nei žolytės, nei medelio, nieko - tik betonas ant žemės ir sienos aplinkui, žaidžia mergytė. Sėdi tiesiogine prasme ant asfalto (ten, kur statomos gyventojų mašinos, nes baisiai mažas kiemelis ir vietos nėr), šalia saujos dydžio smėliuko krūvelė, ji tą smėliuką su kastuvėliu žarsto pirmyn-atgal...
Grįžau po to į savo kuklų šešiaarį sklypą, vaikai basi ant žolės duodasi, dukra serbentus ragauja, nori - važinėjasi dviratukais, nori - lenda baseinan, terasoje valgo, nuosavoje žaidimų aikštelėje dūksta, oras nebe toks 'dulkėtas', galima kvėpuoti ...Neee, nenoriu į butą....
Na, čia tik jūsų pavyzdys..Aš aną savaitę grįžtu iš darbo, o mūsų mažabučio didžiuliame uždarame kieme mažiems vaikams pasistatytas baseiniukas ir turškiasi jie ten visą dieną, kai pavargsta ant žolytės ritinėtis ir dviratukais važinėtis...Vaikų nedaug likę vasarai-du-trys iš tos amžiaus grupės..Net pasigailėjau, kad maniškės deja išvežtos pas senelius į kaimą..Dabar kelioms dienoms grįžo į namus, tai nori šiek tiek pabūt-pasiilgo savo kiemo ir draugų..
Šiaip man kol kas labai patogu gyvent bute-namas mažas, keli kaimynai, visi uždaro kiemo privalumai, jokių parkingo, centrinio šildymo ar panašių čia išsakytų problemų..Tiesa, vasarą mes namie beveik nebūnam-vaikai reti svečiai-tai pas vienus senelius kaime, tai pas kitus, tai važiuojam į sodybas, keliones ir pan..Namas man būtų akmuo po kaklu..
Gal todėl, kad tėvai turi namą kaime-tik ateina vasara ir mane traukia važiuot pas juos-kaimas, ramuma,jūra netoli,bet svarbiausia-norisi pabendraut su savo šeima, mama, palaikyt ryšius....Pailsiu nuo miesto, pakeičiu aplinką..o vaikai aplamai vasarom gyvena ten..Kam mums tas namas-visi namo privalumai vasarą, o vasarą man nepatinka sėdėt savo mieste...
Kai vaikai užaugs, tada galbūt ir kraustysimės į kokį užmiestį, o kol kas gerai taip kaip yra..
Šiaip tikiu, kad namas gali būti privalumas-bet čia priklauso nuo gyvenimo būdo-negalima visų sumaut ant vieno kurpalio..Aišku dažnam tai ir pinigų klausimas..Turint milijonus, ir galint pasirinkt, galbūt visi gyventų name, bet jei dėl namo tektų atsisakyt kelionių, bendravimo su toli gyvenančiais tėvais ar finansiškai save varžyt, tada nematau prasmės tarnaut namui..