Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

QUOTE(brytva @ 2008 03 14, 11:32)
pliusai pliusais, bet mus nugalėjo namas thumbup.gif

Sveikinimai dideliausi!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(lota @ 2008 03 14, 12:40)
Nes dabar - vien patogumai, net pirkiniu maisu nebereikia toliausiai tysti, privaziuoju prie pat duru ir po viena susinesioju  tongue.gif

Oj,lota,na kam gi zmones erzini hihihi.gif .As sutikciau ir sniega pakasti,ir darzove kokia pasisodinti ,kad tik tas namas butu.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2008 03 14, 12:40)
Pragyvenau name visa žiemą, deja sniego kasti taip ir neteko  verysad.gif Nespedavau, istirpdavo  biggrin.gif  Dabar laukiu nesulaukiu, kada gi zolytes teks parankioti... reikia gi kazkiek ta stereotipa, kad name tenkia plusti visa diena palaikyti... Nes dabar - vien patogumai, net pirkiniu maisu nebereikia toliausiai tysti, privaziuoju prie pat duru ir po viena susinesioju  tongue.gif

aš tai savaitgalį savo močiutei rodžiau - va taip mygtuką paspaudi, vartai atsidaro, į garažą įvažiuoju ir iškeliu vaikus jau namie - joks vėjas neužpučia biggrin.gif namo pliusas dar vienas
Atsakyti
Aš tai, jei tik galimybės leidžia, tai tik už namą thumbup.gif Nieko nėra maloniau kaip šiltą vasaros rytą atsisėdus lauko terasoje, su arbatos puodeliu pavartyti dienos spaudą tongue.gif O ir tokie darbai, kaip žolytės pjovimas ir gėlynų priežiūra man tik malonumą kelia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Dabar jau nė už ką nebenorėčiau grįžti gyventi į butą
Atsakyti
Sveikutės, ir aš noriu prie jūsų prisijungti 4u.gif Pastaruoju metu tik ir kliedžiu apie namą, o dar šitą temelę pasiskaičiau, ir tie visi namo pliusai... ėch... kai pagalvoju apie namą, tai savijauta tokia lyg įsimylėjus būčiau user posted image Mes lyg ir svarstom ar pirkti butą, ar namą, bet iš mano pusės tas svarstymas toks, kad tik namų ieškau, vyras, pastebėjau, taip pat user posted image Tik bėda, kad namo šalia Vilniaus neįpirksim. Ieškom maždaug 30-40 km už miesto. Šiaip atrodo, kaip ir nedidelis atstumas, mašina apie 20 min., bet gal ilgainiui jis labai prailgsta ir šiaip kelia daug problemų. Gal kuri nors gyvenate panašiu atstumu nuo miesto ir galėtumėte pasidalinti patirtimi. Dabar man visi tie minusai atrodo nebaisūs, tas nenumaldomas noras visai akis aptemdė doh.gif
Atsakyti
Užsienyje toks atstumas tik juoką keltų smile.gif Manau kad 30-40 km tikrai nėra daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gige252 @ 2008 03 16, 16:58)
Užsienyje toks atstumas tik juoką keltų  smile.gif Manau kad 30-40 km tikrai nėra daug  smile.gif

Užsienyje, tai tiesa, kad juoką keltų, ten iš vieno miesto galo į kitą toliau reikia važiuoti user posted image O mes įpratę, kad arti viskas būtų. Mums su vyru ne taip baisu tas atstumas atrodo, bet va tėvams... Gerai tik, kad ne jie spręndžia user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglužė: 16 kovo 2008 - 17:12
Tai va, mūsų kartos žmonėms tai jau nebėra didelis atstumas, o vat vyresniems žmonėms tai atrodo, kokią dar čia beprotystę sugalvosit! biggrin.gif Ir šiaušiasi plaukai piestu mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2008 03 16, 16:48)
Sveikutės, ir aš noriu prie jūsų prisijungti  4u.gif Pastaruoju metu tik ir kliedžiu apie namą, o dar šitą temelę pasiskaičiau, ir tie visi namo pliusai... ėch... kai pagalvoju apie namą, tai savijauta tokia lyg įsimylėjus būčiau user posted image Mes lyg ir svarstom ar pirkti butą, ar namą, bet iš mano pusės tas svarstymas toks, kad tik namų ieškau, vyras, pastebėjau, taip pat user posted image Tik bėda, kad namo šalia Vilniaus neįpirksim. Ieškom maždaug 30-40 km už miesto. Šiaip atrodo, kaip ir nedidelis atstumas, mašina apie 20 min., bet gal ilgainiui jis labai prailgsta ir šiaip kelia daug problemų. Gal kuri nors gyvenate panašiu atstumu nuo miesto ir galėtumėte pasidalinti patirtimi. Dabar man visi tie minusai atrodo nebaisūs, tas nenumaldomas noras visai akis aptemdė  doh.gif

Mes greitai persikelsime 30 km nuo Kauno. Iš pradžių bijojau tokio atstumo, bet taip jau sutapo, kad metus laiko važinėjau į darbą ir atgal lygiai tokį patį atstumą, tai buvo gera repeticija biggrin.gif Labai greitai pripratau, o ir nuvažiuodavau greičiau nei mieste į darbą, be to nervų mažiau kainuodavo, nes sėdi ir be jokių trukdžių per 25-30 min darbe būni, o mieste, tai birbini-birbini kamščiuose ir ant sankryžų doh.gif Žinoma, gyvenant toliau nuo miesto reikia keisti tam tikrus įpročius, pvz.: apsipirkimo, nes pieno pritrūkus nelėksi į parduotuvę už 5 km. Bet perkant didesnį kiekį pigiau gali jį nupirkti ax.gif
Atsakyti
uzaugau name, gyvenu kotedze, svajoju tik apie nama su dideliu kiemu. man butai labai ne prie sirdies, bet kiti nemegsta namu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2008 03 16, 20:56)
Mes greitai persikelsime 30 km nuo Kauno.

Mane pradėjo gąsdinti vis augančios benzino kainos unsure.gif Kai reikės kas dieną į darbą važinėti, tai ir algos benzinui nebeužteks biggrin.gif Nu, tikiuosi, kad viskas bus gerai unsure.gif Labai jau nenoriu buto schmoll.gif Net purto kai pagalvoju apie visus jo "privalumus".
Atsakyti
Na man kazkodel siurpa kelia tie 30-40 km, jei taip kasdien i darba g.gif Nors pati i darba vaziuoju 150 km, bet tik pora kartu per savaite...
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 04 05, 14:35)
čia vienas iš tų klausimų, į kurį nėra 'teisingo' atsakymo smile.gif
kiekvienam savas pasirinkimas yra teisingas, ir motyvai svarbūs ir pagrįsti.

Spręst reikia pagal savo ir savo šeimos poreikius, gyvenimo būdą, fin.padėtį,  netgi pomėgius, charakterį, įsitikinimus smile.gif, o to pasverti niekas pašalinis negali - tik kiekvienas sau asmeniškai.

Va sitam poziuriui visiskai pritariu thumbup.gif
Kiekvienam savo mirksiukas.gif

Musu seimos atveju geriau yra butas. Todel, kad daugelis jusu isvardytu minusu musu butui netinka ax.gif
Musu butas yra Vilniaus centre, naujai rekonstruotoje palepeje, todel yra idomus, nestandartinis, erdvus, neuzpaustas. Sildymas autonominis, nereikia derintis su miesto tinklais. Mes paciam virsuje, todel virs galvos niekas netrypia, o po mumis gyvena mano brolio seima ir geri pazistami, tad tai yra smagu smile.gif Tiesa, viena kaimyne - bobulyte turim nemalonia unsure.gif (tai butu minusas). Kiemas yra erdvus, tik masinom vietos, kaip visur centre, aisku mazai, bet kiemas rakinamas, kad svetimu neprivaziuotu (anksciau tai buvo pagrindine problema). Turim terasa, tad yra galimybe pasideginti, salia parkelis - yra kur pasivaikscioti. Sunus jau didelis, be to jis neturi laiko kieme buti, aisku, vasara atsiranda to noro, bet vasara mano tevai gyvena sode Vilniaus ribose, tuomet sunus pabuna pas juos - pabegioja po zolyte, baseine pasimaudo. Kadangi miesto centre gyvenam, tai man iki darbo - 7 min. pesciomis, mano mielajam - 15 min. pesciomis, sunus i mokykla vaziuoja troliu 15-20 min.
Pries nama nieko neturiu, bet musu atveju jis netinka, nes dirbam daug, as griztu is darbo po septyniu, sunus po visu uzsiemimu irgi. Sestadieniais daznai irgi turiu darbo arba reikalu, antroji puse sportuoja, sunus lekia groti. Tad mes tiesiog neturetumem laiko aplinkos prieziurai. Net vasara, pas tevus i soda labai retai nuvaziuojam (nors sunus ten daznai buna, bet ir jam tenka vazinet i miesta grot). Daznai dalyvaujam visokiuose renginiuose, i kina lekiam, teatra, koncerta ir pan., butu sunku su veliu grizimu i nama, tingetusi tada apskritai lekt i miesta. Sekmadieniais baznycia lengva pasiekti ax.gif
Siaip, megstu vakarais po senamiesti pasivaiksciot ax.gif

Musu kaimynai tai is buto issikrauste i nama, bet dabar iesko budu kaip grizt gyvent i buta mieste g.gif Sako, kad pavargo veziot vaikus, be to, nera kur jiems likti po pamoku iki kol prasideda bureliai, o ir baigiasi jie anksciau nei tevams darbas...
O kiti draugai svajoja apie nama, nes bute maza vietos pagausejus seimai ir jiems norisi savo augalelius augint ax.gif
Vieni draugai turi sklypa salia miesto ir galimybe statytis nama, bet nenori del bjauriu kaimynu unsure.gif Bet bute irgi nebenori gyvent g.gif Matyt, kelsisi sodyba biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fire: 24 kovo 2008 - 02:24