Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

Mūsų namas mieste. Nors šalia daugiabučių nėra - taip, pasideginti neišeisi, paprasčiausiai sklypai per maži tokiam privatumui. Bet problemos tame nematau - degintis man vis tiek smagiau prie ežeriuko ar jūros wub.gif
Namas mieste turi ir trūkumų, ir privalumų, vienas privalumų - vaikai patys galės nuvažiuoti į mokyklą, būrelius ir t.t. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brytva @ 2007 03 09, 18:22)
šiaip neįsivaizduoju namo mieste...šalia kur gyvenu yra ir nuosavi namai...kažkokia tragedija-tikrai neišeisi pasidegint, nes iš daugiaaukščių viskas matos  doh.gif be to eina daug žmonių...ir prišiukšlint gali ir triukšmas ir eismas...
jei kalbėt apie namą, tai tik užmiestyje (na ne kaime už trisdešimt km.) kur nauji kvartalai namų...

Tai kad ir tuose naujuose kvartaluose dazniausiai namas prie namo kaip mieste ir nuo kaimynu akiu niekur nepasislepsi. Nebent namas vienkiemyje gali apsaugot nuo pasaliniu akiu doh.gif
O siaip ir mieste galima rasti tokiu namu kvartalu kur nera daugiaauksciu.

Netgi manau, kad bute zmogus apsaugotas labiau nuo kaimynu akiu nei name. Kai gyvenom bute, tai ne kaimynu gerai nepazinojom, nes, iejes i nama, tik ilendi i savo buta, uzsidarai ir viskas. Gyvendamas name, iseini i savo kiema ir daug dazniau nei gyvendamas bute per tvoras sveikiniesi su kaimynais. bigsmile.gif

Griztant prie temos, rinkciausi tik nama mieste biggrin.gif , ramiam rajone (del vaiku - kad ir kiema turetu, ir i mokykla, burelius galetu nuvaziuot patys), nei butas mieste, nei namas uzmiestyje man netiktu schmoll.gif Tokiam projektui aisku reikia daug finansu, ir gaila, kad pas mus dar ne visi gali tai sau leisti. verysad.gif
Atsakyti
Gyvename nuosavam name, ne naujuose kvartaluose schmoll.gif bet pasidegint, jei tik yra noro vasarą, tikrai galiu bigsmile.gif kieme yra žolynas, kaimynų langai kažkaip beveik visi į kitas puses, kitas kaimynas irgi nuo mūsų pusės žolyną pasidaręs, namas toliau, tai dėmesio aplinkinių tikrai nebūna ax.gif
Rūpesčių su namu aišku žyyyymiai daugiau, šildymas patiems lieka, pas mus dujinis, bet vistiek kontroliuot reikia ir šiaip visokių reikalų daug su namu...
teisingai čia kažkas sakė, kad kiekvienas renkasi kaip kam geriau, dar kaip finansai leidžia g.gif nors šiaip ir butai šiais laikais brangūs smile.gif
aš asmeniškai namo nekeisčiau į butą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Goniuke @ 2007 03 09, 09:36)
drinks_cheers.gif
bet as labai pergyvenu ar nebus vaikai uzauge kazkur rajone/kaime laikomi kaimieciais doh.gif
zinau kad viskas priklauso nuo auklejimo ir pan., bet vistiek poziuris mokykloje kitu vaiku buna daznai neigiamas verysad.gif
noriu namo bet kaimo  schmoll.gif

lotuliukas.gif fool.gif tavo sita zinute viska parodo apie tavo mastyma, poziuri ir is dalies intelekta. Tai jei nenori but "kaimiete" lik kokiam bute mieste.
Nemanau kad toks poziuris yra teisingas. As pati visa gyvenima gyvenau name uzmiestyje apie 15km nuo Vilniaus. Lankiau vietine mokykla tiek burelius, man jokiu problemu del to neiskilo. Veliau mokiausi universitete ten ir niekada nebuvo iskile kazkokiu problemu susijusiu su tuo kad as gyvenau kaip tu parasiai "kaime". Dabar dirbu Vilniuje ir kiekviena diena griztu i namus, man tai ir nesukele jokiu problemu.
QUOTE(ramuniuks @ 2007 03 10, 16:32)
Gyvename nuosavam name, ne naujuose kvartaluose schmoll.gif bet pasidegint, jei tik yra noro vasarą, tikrai galiu bigsmile.gif kieme yra žolynas, kaimynų langai kažkaip beveik visi į kitas puses, kitas kaimynas irgi nuo mūsų pusės žolyną pasidaręs, namas toliau, tai dėmesio aplinkinių tikrai nebūna ax.gif
Rūpesčių su namu aišku žyyyymiai daugiau, šildymas patiems lieka, pas mus dujinis, bet vistiek kontroliuot reikia ir šiaip visokių reikalų daug su namu...
teisingai čia kažkas sakė, kad kiekvienas renkasi kaip kam geriau, dar kaip finansai leidžia g.gif nors šiaip ir butai šiais laikais brangūs smile.gif
aš asmeniškai namo nekeisčiau į butą 4u.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif Visiskai sutinku ir pritariu
Atsakyti
Man namas gali buti ir uz 30km nuo miesto, svarbu, kad butu geras kelias ax.gif

gyvendamas mieste irgi gali buti kaimieciu rolleyes.gif
Atsakyti
As tik uz buta! Siuolaikiniai butai statomi labai dideli,mes patys turim 150kv buta su 30kv terasa,vaizdas i ezera.

Siais laikais jauni zmones daug dirba ir nera laiko tuos namus priziureti...Musu draugu pora buvo nusipirke nama,tai po 2menesiu ji pardave ir nusipirko dideli buta,nes neistvere schmoll.gif :darbe krusiesi ir dar grizes nama turi sildyti,zole pjauti ir t.t. blink.gif

Juk siais laikais kas sedi savaitgaliais namie...? Ko ten sedeti...kai pensininkais busim tai galesim sedeti ir is neturejimo ka veikti nugaras pries pikzoles lankstyti

Namai kaip patys sakot,atokiau nuo miesto...jezau,tai ka dar vaziuoti 20km ,kad vyno isgerti vakare.. doh.gif .Tai aisku,kad nevaziuosit...Vadinasi,taip pamazu ir tapsit namisados... doh.gif ir niekam neidomus

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belisime: 12 kovo 2007 - 15:14
QUOTE(belisime @ 2007 03 12, 17:08)
As tik uz buta! Siuolaikiniai butai statomi labai dideli,mes patys turim 150kv buta su 30kv terasa,vaizdas i ezera.

Siais laikais jauni zmones daug dirba ir nera laiko tuos namus priziureti...Musu draugu pora buvo nusipirke nama,tai po 2menesiu ji pardave ir nusipirko dideli buta,nes neistvere  schmoll.gif :darbe krusiesi ir dar grizes nama turi sildyti,zole pjauti ir t.t. blink.gif
Juk siais laikais kas sedi savaitgaliais namie...? Ko ten sedeti...kai pensininkais busim tai galesim sedeti ir  is neturejimo ka veikti nugaras pries pikzoles lankstyti

Namai kaip patys sakot,atokiau nuo miesto...jezau,tai ka dar vaziuoti 20km ,kad vyno isgerti vakare.. doh.gif .Tai aisku,kad nevaziuosit...Vadinasi,taip pamazu ir tapsit namisados... doh.gif ir niekam neidomus

jei del zoles tai dabar yra tokia zolyte kuri uzauga pora cm ir viskas, nereikia jos priziureti ... turim sodyba ir vasara kiekviena savaitgali draugai atvazioja is miesto ir net nenori grizti i savo butus schmoll.gif siaip net ziema patys siulo nuvaziuoti salyku iskepti ax.gif
Atsakyti
Na mes irgi buvom užsispyre namas namas,bet dar nepradėjus jo statyti apsigalvojom ir buta nusipirkom.Kai pagyvensim sau tada gal,o dabar milijonu neveartom tai tos statybos nežinia kiek butu užtruke doh.gif Gyvenom pas vyro mama,tai jeigu dar ten kokius 2 metus butu reikėja gyventi,tai turbūr jau durnyne bučiau,dusau aš ten jokio privatumo.(čia biški ne i tema ,bet vistiek biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(belisime @ 2007 03 12, 16:08)
Siais laikais jauni zmones daug dirba ir nera laiko tuos namus priziureti...Musu draugu pora buvo nusipirke nama,tai po 2menesiu ji pardave ir nusipirko dideli buta,nes neistvere  schmoll.gif :darbe krusiesi ir dar grizes nama turi sildyti,zole pjauti ir t.t. blink.gif

Kai dar neturi vaikų (kaip supratau, jūs neturite), butas gali būti geriau. Bet kai vaikų yra, joks, net 200 m2 butas neatstos kad ir mažesnio namuko smile.gif

Nesupratau, beje - o ko grįžus į namą jį šildyt? blink.gif Mūsų namas visados šiltas - esam namusoe ar ne, nieko papildomai daryti nereikia (na, tik suspaudyti katilo monitoriuje norimą temperatūrą tongue.gif ). O dėl žolytės pjovimo - mes dar neturim, bet kaimynai pjovė kartą per savaitę. Ir kiek ten bus tos žolytės - pusė sklypo - trinkelės, pusė - vaikų žaidimo aikštelė, o kas liko - kelių minučių darbas biggrin.gif
Atsakyti
Niekada nesupratau ir nesuprasiu tokių žmonių, kurie turi galimybę turėti namą o perka butą blink.gif Pati užaugau bute ir dėjau visas pastangas kad turėčiau namą ir nė vieną sekundę dėl to nesigailėjau. Nesakau darbo prie namo yra, bet aš turiu daržiuką, didelį gėlyną ir nemažą plotą pievelės, kur vaikai duodasi, bet man tai patinka todėl ir turiu, nepatiktų - trinkelės ir psio biggrin.gif
Aš tai name matau tik privalumus, ir draugų neatsimušam, nes visi gyvena dėžutėse, o pas mus į gamtą cool.gif
Atsakyti
O aš už butą, ir tik už butą mieste..
Jau pagyvenom name kokius 3 metus, aišku, ne tas pats, kaip nuosavam - pas uošvius, bet daugiau nenoriu.... cool.gif
Kai pagalvoji, kiek tvarkyt aplinką, o ir namo plotas - tai ne butas.
O mes dar tik viena mašina važinėdavom-laukdavom vienas kito po darbo ir pan.
o jeigu dar dirbi visokius viršvalandžius - grįžti ir jau nebesinori nieko veikt, o dar turi eit būtinai žolę laistyt, nes nudžius per sausrą.... blush2.gif
dabar turim vaikutį, ir sunkai įsivaizduoju, kaip reikėtų jį nuvežt į poliklinką iš užmiesčio, kokie ten gydytojai atvažiuotų, jei gerai papustytų ir pan...
Neisivaizduoju, ką reikėtų daryti vaikui einant į mokyklą - samdyt žmogų jo vežiojimui ar pačiai nedirbti ir vežiot.

Man labai patinka dabartinis variantas - butas mieste, o savaitgaliai gamtoje - pas anytą, sodyboj, kaime ir pan. Bet kai grižti apie 8 namo, tai vien tik pliusai, kad tie namai mieste - ir greičiau atvažiuoji, ir tvarkyt mažiau. thumbup.gif

Už namą pasirašyčiau tik vienu atvėju - jei nebūtų sodybos šalia Viliaus, kur tikrai smagu leisti savaitgalius.
Tokia nuomonė, sėkmės atrandant savąją 4u.gif
Atsakyti
Nuomonės kaip visada vyrauja dvi tongue.gif
Aš su tėvais gyvenau name ir tuomet galvojau, kaip smagu žmonėms, kurie gyvena bute, pareina namo, užsidaro ir nereikia eiti daržų ravėti ax.gif O dabar kai gyvenu atskirai, būtent tas parėjimas ir užsidarymas pradėjo labiausiai knisti. Norisi išeiti į lauką su puodeliu arbatos, ypač kai šilta, kaip smagu vakare paskaityti lauke knygą wub.gif Tad vėl noriu keltis į namą.
Visiškai pritariu, kad gyvenant name daugiau darbų, bet asmeniškai man kuo aš daugiau turiu veiklos, tuo greičiau ir daugiau padarau.
O kol vaikai suaugs ir išmoks patys atskirai važinėti, viliuosi, kad mūsų būsimas namas jau bus miesto ribose cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo node: 02 balandžio 2007 - 18:52