Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

o aš esu baisi tinginė...tad namo aplinkos tvarkymas bus tėvelio reikalas blush2.gif
tai kažkaip kolkas apie butą pradėjom mąstyt...
Atsakyti
Manau, kiekvienas priima sau palankesnį sprendimą pagal tuo metu susidariusias sąlygas.
Kiek žinau žmonių, kurie net ir turėdami galimybių gyventi name, kuo puikiausiai gyvena bute ir net nenori gyventi kitur.
O mes čia plėšomės gyvendami bute kad tik į namą greičiau persikeltume doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Kažkada ta dilema ir mums buvo iškilusi... Ieškojom namo, o nusipirkom butą... O dabar taip galvoju: jeigu butas, tai didelis ir geras, ir kad netoliese būtų kur išeit pasivaikščioti į parką ar paupį, ir kad centras netoli, ir kad rajonas geras. O jei tėvai gyvena nuosavuose namuose ir nelabai toli: puiki bus proga, kai gražus oras, anūkams aplankyti senelius.
Jei namas : tai pirmiausia jis turi būti geroj vietoj. Kad aplink būtų gražios apylinkės, kad nebūtų nejauku išeiti pasivaikščioti ir kad būtų netoliese geri kaimynai ir nebūtų baisu be vyro naktį pasilikti blink.gif . Ir dar kad namas būtų naujas, su gera šildymo sistema ir nereiktų viso laisvalaikio aukoti jo amžiniems remontams. Ir jeigu jis toli nuo miesto, tai tada reikia ir geros mašinos, kuri negestų, o geriau dviejų, ir dar turėti galimybę ar pačiai vaikus vežioti, ar turėti pinigų ir samdyti tam auklę...
Kadangi pirmas variantas nepalyginamai pigesnis, tai jį ir pasirinkome... Ir visai nieko smile.gif .
Atsakyti
Butas butui nelygu, namas - namui. Gyvename bute, dar tik statomės namą, tad didelių argumentų nepasakysiu. Bet jau dabar darosi gaila kaimynų vaikų, kurie per žiemą žaidžia tik laiptinėse, o vasarą - šiukšlių konteineriuose kieme doh.gif
Atsakyti
čia vienas iš tų klausimų, į kurį nėra 'teisingo' atsakymo smile.gif
kiekvienam savas pasirinkimas yra teisingas, ir motyvai svarbūs ir pagrįsti.

Spręst reikia pagal savo ir savo šeimos poreikius, gyvenimo būdą, fin.padėtį, netgi pomėgius, charakterį, įsitikinimus smile.gif, o to pasverti niekas pašalinis negali - tik kiekvienas sau asmeniškai. Todėl teigiantys kad 'nieko nėr geriau už namą' arba 'nieko nėra geriau už butą' yra neteisūs ir vieni, ir kiti.

Galima tik išklausyti kitų nuomonę, kokius pliusus/minusus įžvelgia viename ar kitame variante, ir įvertinti kurie pliusai yra svarbūs, o kurie minusai negąsdins.

O tada pasitarti su savimi ir galutinį sprendimą priimti patiems smile.gif
Atsakyti
Aš tokio argumento kaip "reik tvarkyt aplinką" nelabai suprantu..Pasisamdai žmogų kuris tą darys ir viskas...Na jei žmogus turi pinigų įsigyt namą, tikrai turės pinigų mokėt kažkam, kas tvarkys aplinką (ir ne tik- vidų irgi)..
Atsakyti
manau, ne taip lengva įsileisti svetimą asmenį į savo erdvę g.gif tegul tik gazoną nuplaut...
Atsakyti
man dėl to name gyventi ir patinka, kad galiu išeit į kiemą pati jį kaip noriu apsodinti, susitvarkyti. aš taip atsipalaiduoju ir atitrūkstu nuo kasdienybės rolleyes.gif
Atsakyti
mūsų šeima dvejoja, kas geriau, ar renovuotis namą, t.y. skirti tikrai nemažai investicijų jaukesniam gyvenimui užmiesčio namuke, ar keltis gyventi į miestą. Auga vaikai, galvojam, ar visada galėsim vežioti į/iš mokyklos.. ir šiaip dažnai pasvajoju apie miesto triukšmą, galimybę bet kada išeiti pasivaiksčioti, užsukti į parduotuves, kavines.. nes šiuo metu būna taip, kad kol išsiruoši, tai ir noras praeina.. iki centro reikia važiuoti apie 25 min... žodžiu, įdomios kitų nuomonės apie miesto ir užmiesčio privalumus bigsmile.gif
Atsakyti
bigsmile.gif už švaresnį orą...jei dar kalbėti apie didmiestį,tai iš vis nesuprantu kaip ten žmonės gyvena ir nedūsta...Jei pati turi teises tai tikrai 25min.kelio ne kliūtis,bet gyventum atokiau nuo kaimynų triukšmo...mašinų gaudesio...
Atsakyti
Tik 25 min? doh.gif Ar tai atstumas? mirksiukas.gif As gyvenu Vilniuje, ir patikek 25 min kartais reikia kamstyje prastovet, kad iveikt maza atsatuma doh.gif bash.gif

IR AS UZ GRYNA ORA drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Gymiau mieste, gyvenu mieste, tai man jo doh.gif jei turi galimybe gyvent uzmiestyje, tai tikrai nekeisk i miesta. O vaikai kai paaugs , tada atsiras klausimas vasaros atostogu. Turbut girdejai tokia savoka kaip "asfalto vaikai" -tai miesto vaikai. verysad.gif Tai pagalvok ar nori, kad tavo vaikuciai guventu ir augtu kaip tos gelytes ant asfalto verysad.gif Sekmes gyvenant BEVEIK MIESTE drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elis@a: 25 birželio 2007 - 17:57
Jeigu būt galimybė, gyvenčiau mieste ir nuosavam name thumbup.gif

Dabar statomės namuką Kaišiadoryse, tai kaip miestas, bet kartu ir kaimas. Nes čia kaip ir nieko nėra, visvien visko reik važiuot į Kauną, aišku išskyrus maisto parduotuves. Nori pramogų važiuoji į Kauną. 40 km, tai pusvalandukas ir Kaune.
Pirma gyvenom Kaune, tai iki darbo važiuodavau 40 min, o mano vyras senai dirbo čia, tai jis greičiau iš darbo gryždavo nei aš lotuliukas.gif
Atsakyti