Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

Tie Subjektyvios "argumentai" - kliedesiai kažkokie ir tiek. Negirdžiu jokių išprotėjusių šunų ar non stop burzgiančių žoliapjovių, ar nervinančių svetimų vaikų klykimo. Nors namuose praleidžiu tikrai labai nemažai laiko, profesija tokia, kad daug nudirbti galima namie. Kartojuosi, man vienintelis rimtas namo trūkumas kol kas - tai, kad sūnus turi tik vieną draugą (kaimyną) ir berniukų kompanijos jam išties trūksta. Bet ir tai tik todėl, kad gyvename ne kokiame naujame kvartalėlyje, kur paprastai kuriasi jaunos, vaikų turinčios šeimos. Gyvenantys tokiuose kvartalėliuose priešingai - labai džiaugiasi, kad jų vaikai pagaliau turi daug draugų ir SAUGIĄ erdvę su jais žaisti...
Atsakyti
Tavo gyvenimas. O kitų? Kaip gi gyvena kiti? Tau neįdomu. O vertėtų išlįsti iš savo kiauto - namelių ant kupros, ir pasidomėti. Vardan bendro. Pasivažinėti savaitgaliais po svečius, užsukti kitur, nei tik į savo kiemą. Kad būtų galima palyginti su kitais. Dar verta paskaityti liaudies balsą. Ne tik SM forume, bet ir kitur. Tai ten, tai ten, išlenda "gėlytės". Bet tu tam laiko neturi, labai užsiėmus, ar ne? Bet va išvadas pagal savo kiemą greita pasidaryti.
Atsakyti
Gyvenantys namuose draugai gerai gyvena, nesiskundžia. Čia tik jūsiškiams taip nepasisekė, kad guodžiasi dabar visiems iš eilės, bet situacijos kažkodėl keisti nenori.
O štai gyvenantys butuose pažįstami skundžiasi ir tuo, ir anuo, ir vargams galo nėr...
Atsakyti
Aš pasisakysiu biškį negražiais žodžiais biggrin.gif nesupykit labai ax.gif

Aš geriau klausysiu šuns lojimo retkarčiais ir žolės pjovimo,negu grįšiu į butą ir klausysiu apačioj besikrušančios ir garsiai aimanuojančios 2-3 kart paroj kaimynės,miegamąjam už sienos esančiam tūlike bemyžančio ir bezdančio kaimyno,viršuj kiaurą parą grojančios tyliai,bet su daug bumčikų muzikos (padėjus galvą ant pagalvės,toks jausmas,kad ten širdis yra);nuolat kaukiančio ir duris drąskančio šuns (kuomet kaimynai darbe).Ir tas vykdavo nuolat,ne vieną kart savaitėj.
Persikėlus į namą,man gyvenimas prašviesėjo bigsmile.gif

O šiaip,kas nori gyvent bute,visalaik rast minusų namui ir atvirkšiai.Todėl mano atveju aš pliusų bute iš vis nematau tongue.gif

P.S. dar viens dalykas bute,tai liftas,kuris dažnai gesdavo pas mus ir man tekdavo su dviem vaikais pėdint laiptais į 8 aukštą (vienas dar vežimėlį,o kitas dar ne toks didelis,kad tokį kiekį laiptų įveiktų).

Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 08 28, 19:17)
Tavo gyvenimas. O kitų? Kaip gi gyvena kiti? Tau neįdomu. O vertėtų išlįsti iš savo kiauto - namelių ant kupros, ir pasidomėti. Vardan bendro. Pasivažinėti savaitgaliais po svečius, užsukti kitur, nei tik į savo kiemą. Kad būtų galima palyginti su kitais. Dar verta paskaityti liaudies balsą. Ne tik SM forume, bet ir kitur. Tai ten, tai ten, išlenda "gėlytės". Bet tu tam laiko neturi, labai užsiėmus, ar ne? Bet va išvadas pagal savo kiemą greita pasidaryti.

O kaip kiti gyvena? g.gif Man tai tikrai nelabai idomu kaip svetimi zmones gyvena.
O liaudies balsas - Delfi? Geriau knygas skaityti.
Smagu girdeti, kad tas isvados apie kiema grazios. Ar turetu dabar flight skustis kaip blogai gyvena?
Atsakyti
Ne, gal ir neturėtų skųstis, bet žinai, skaitant iš šono, galima susidaryti įspūdį, kad čia koncentruojasi ir bazuojasi tik laimingosios gyventojos iš tobulų sklypų bei lokacijų smile.gif Nu anei vienos problemos, viskas taip tobula. Tobulas susisiekimas, ramūs idealūs nors prie dūšios dėk kaimynai, ramybė, jokių lojančių šunų, niekas nepjauna žolių (o jei pjauna - niekada to negirdi), jokių vakarėlių per naktis ir t.t., kt. ir pan. Na tiesiog svajonių vietos. smile.gif Viskas būtų gerai, jei nežinotum, kaip būna pas kitus, ne tokius tobulus ir sėkmingus. Net gi gyvenančius prestižuose.
Papildyta:
Alekto, apart bomžyno, kur tau teko gyventi, dar yra ir normalių daugiabučių. Bet kadangi tau buvo svajonė - nuosavas namas, tegul ir paskolinis, tenka džiaugtis tokiu. Nes normalaus buto būtum tiesiog neįpirkus. Arba nebuvo net minties, kad tokių esama.
Atsakyti
Subjektyvi, darykitės išvadas - ne vien jums su butu taip pasisekė tongue.gif

Nu nebuvo pas mus per visus beveik keturis gyvenimo name metus anei vieno kaimynų balio-festivalio, ir vienintelis kaimynų šuniukas (kiti šunų nelaiko) neloja, o ir kieme mažai būna. Ir žoliapjovės netrukdo. Ir susisiekimas gan neblogas, vakar iš Muzikos akademijos Ged. prospekte iki namu važiavau lygiai dvylika minučių, kelionei nuo namų iki Drogas ir maisto prekių pard. sugaišau septynias min. .
O kad viskas tobula, tai niekas nerašo. Čia tik jūs viena ieškot absoliutaus tobulumo, bet realiame gyvenime, jūsų žiniai, yra kiek kitaip. Pvz., norėčiau gyventi netoli centro ir pušyne, norėčiau gražių vaizdų pro langus ir puikaus susisiekimo. Kol kas pušyną ir gražius vaizdus tenka atidėti geresniems laikams smile.gif Norėčiau, kad vaikams būtų kur pavažinėti dviračiais už kiemo ribų, kol jie maži - kadangi nesame ramiame užmiesčio kvartaliukyje, į gatvę juos paleisti kol kas pavojinga. Aišku, šalia yra parkas ir tėtis su jais eina ten, bet patys vieni išvažiuoti kol kas negali. Bet visa tai nėra dalykai, galintys iš esmės neigiamai įtakoti gyvenimo name kokybę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 29 rugpjūčio 2010 - 09:04
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 08 29, 09:33)
Ne, gal ir neturėtų skųstis, bet žinai, skaitant iš šono, galima susidaryti įspūdį, kad čia koncentruojasi ir bazuojasi tik laimingosios gyventojos iš tobulų sklypų bei lokacijų smile.gif Nu anei vienos problemos, viskas taip tobula.

As manau zmones myli savo namus. Namus kur jie gyvena, nes jeigu jie butu blogi - galima juos pakeisti.
Tobulu namu nebuna schmoll.gif Tiek bute, tiek name atsiranda visokiu niuansu, bet jeigu visur taip ieskoti problemu - gyventi is viso butu neimanoma. Kiti turi paprasta nama ir dziaugiasi, kiti gyvena paprastame bute ir jie laimingi. Tiesiog prioritetai ir galimybes skirtingos. Bet cia jau bent nesedi zmones ir neverkia kaip jiems bogai gyventi. O ar nuo to geriau butu?

Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 08 29, 09:33)
Ne, gal ir neturėtų skųstis, bet žinai, skaitant iš šono, galima susidaryti įspūdį, kad čia koncentruojasi ir bazuojasi tik laimingosios gyventojos iš tobulų sklypų bei lokacijų smile.gif Nu anei vienos problemos, viskas taip tobula. Tobulas susisiekimas, ramūs idealūs nors prie dūšios dėk kaimynai, ramybė, jokių lojančių šunų, niekas nepjauna žolių (o jei pjauna - niekada to negirdi), jokių vakarėlių per naktis ir t.t., kt. ir pan. Na tiesiog svajonių vietos. smile.gif Viskas būtų gerai, jei nežinotum, kaip būna pas kitus, ne tokius tobulus ir sėkmingus. Net gi gyvenančius prestižuose.
Papildyta:
Alekto, apart bomžyno, kur tau teko gyventi, dar yra ir normalių daugiabučių. Bet kadangi tau buvo svajonė - nuosavas namas, tegul ir paskolinis, tenka džiaugtis tokiu. Nes normalaus buto būtum tiesiog neįpirkus. Arba nebuvo net minties, kad tokių esama.

Pjauna, ta zole, pjauna, ale man su nervais nera blogai ir netrukdo visai smile.gif Pjauna tikrai ne kiekviena diena, o ta diena, kai pjauna tai neuzima visos paros. Vakareliu per naktis tikrai nebuna tokiu, kad girdetu visos apylinkes. Sunys, aisku, kartais suloja (antraip butu jie ne sunys, o iskamsos), bet irgi man netrukdo. Netrukdo gyvent tikrai...Jei trukdytu kiekvienas garsas, tikriausiai reiktu i psichuske isvaziuot gyvent su tramdomaisiais marskiniais doh.gif
O kas jau tas prestizas Lietuvoj skaitosi? Parodyk man nors viena tobula kvartala Lietuvoj, praktiskai visur yra visokio kontingento, beverlihilso pas mus nerasta. Tobulybes nera. Ir as, kaip ir dauguma sveiko proto zmoniu, tiek nesureiksminu, prestizas ar neprestizas. Absurdas kazkoks yra prestizo vaikymasis, beje, labai atitinka tavo paraso esme smile.gif
O del aiskinimo, kas ipirktu buta, kas neipirktu, tai tavo ziniai, pastatyt normalu nama su irengimu ir pilnai sutvarkyta aplinka kainuoja maziausiai 0,4-0,5 mln. be sklypo kainos. Tai manau, zmones, kurie pasirinko nama, pilnai butu ikande ir ta ale prestizini buta. Ir paskola butu galeje lygiai taip pat imti ir namui, ir butui. Bet ju pasirinkimas buvo namas...Kiekvienas renkasi pagal savo poreikius.
Atsakyti
Mūsų namas nepaskolinis 4u.gif Jetus,jaučiuos net įžeista lotuliukas.gif Butas irgi nebuvo bomžyne.Normaliam miegamąjam rajone.Butus susipirkęs galima pavadint jaunimas.Kas su paskolom,kas be.Bet tai ne esmė.

Man įdomiau,ką jūs vadiname prestižu. Dirbu didelėj statybų įmonėje. Tiek vadinamus prestižinius butus,tiek ekonominės klasės stato tie patys darbininkai už tą pačią algą,statybinės medžiagos lygiai tokios pačios.Statybinės "kliurkos" vienodai identiškos. Sienos pelyja abiejų tipų butuose.Tik paprastas žmogelis neprisišaukia darbininkų,kad jam broką sutvarkytų,o prestižinius butus susipirkę "nepėsti" žmonės,todėl jiems tvarko.
Dėl ko išpūsta prestižinio buto kaina? Labai paprasta.Mokama už žemę labai daug (nesvarbu,kad butas,bet pušys daug kainuoja); beje susisiekimas nevisada būna idealus.Mano žinomu atveju,be nuosavo automobilio iš to miško neišvažiuosi. Toliau pučiama kaina už apdailą. Paprastame bute,žmogus renkasi grindim paprastą laminamą. Prestižiniam - trisluosksnės parketlentės. Ir panašūs variantai,manau ir taip aišku. Dar viens dalykas - erdvė. Paprastas butukas 60 kv., prestižinis - 120kv. Viskas. Daugiau skirtumų aš nematau.Aišku kaina kas be ko,skiriasi keliolika kartų.
O žmonės visi labai panašūs rolleyes.gif Nesvarbu,ar jis uždirba 50000lt ar 1000lt.Muzikos klausosi vienodai,mylisi vieni tyliau ar garsiau,šunys kaukia tiek pas vienus,tiek pas kitus.

Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 08 29, 11:12)
pastatyt normalu nama su irengimu ir pilnai sutvarkyta aplinka kainuoja maziausiai 0,4-0,5 mln. be sklypo kainos.

Mes pasistatėm už pigiau, gal todėl, kad namas paprastas, be prabangos elementų, be rūsio, aplinka - nieko ypatingo, tiesiog veja ir vaikų žaidimo aikštelė wink.gif Bet "normalų" butą už tą sumą tikrai būtume įpirkę drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 29 rugpjūčio 2010 - 10:55
QUOTE(flight @ 2010 08 29, 11:54)
Mes pasistatėm už pigiau, gal todėl, kad namas paprastas, be prabangos elementų, be rūsio, aplinka - nieko ypatingo, tiesiog veja ir vaikų žaidimo aikštelė wink.gif Bet "normalų" butą už tą sumą tikrai būtume įpirkę  drinks_cheers.gif

Na kaina - subtilus dalykas, pas vienus ji kazkiek mazesne, pas kitus - kazkiek didesne. Ir dar priklausomai nuo to, kas iskaiciuojama i samata - mano vyras yra iskaiciaves visas smulkmenas, net kilimeli prie duru, paveikslus, sluota ir kibira grindims plauti, kiti skaiciuoja tik pačias statybos ir apdailos sanaudas tongue.gif

Bet faktas tas, kad uz namo pastatymo kaina gali buta nupirkt. O musu atveju, mes net savo buto nepardavem ir namas ne paskolinis, tai sudejus tuos pinigus, kiek butume uz buta gave ir kiek isleide namui, ojoj, koki buta brangu galejom nusipirkt, kazi ar Klaipedo rastume uz tokia kaina tongue.gif Bet pasirinkom namo statybas, nes taip norejom, taip butent musu seimai geriau. Kitiems geriau gyvent bute ir as ju nesmerkiu, negasdinu kazkokiom problemom ir nesitycioju. Gerbiu kiekvieno pasirinkima.
Atsakyti