Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

QUOTE(@Smilte@ @ 2010 10 11, 14:22)
Musu tvora pries koki men nugriuvo del kazko taip ir guli, vyras vis neprieina patvarkyti. Tai ar mums tokiems reikia namo  lotuliukas.gif

Na visko būna, pas mane jau penkios dienos karutis pilnas nurautų iš mini daržo augalų stovi pievelėj, bet vaikai susirgę, tai neprieinu išvežt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 10 11, 13:21)
Potraukis iš tiesų yra labai svarbu. Štai mano viena kolegė norėtų namo, bet jos vyras ne. Jis toks neūkiško tipoo, humanitaras. Tai jiems iš tiesų būtų sunku...MB yra linkęs prie ūkiškų darbų, greitai visus techninius dalykus perpranta. O vat aš tai visai, kaip sako, ne prie technikos  doh.gif  Mums tai tas sodas prie namų kaip ir laisvalaikis, kūryba, atsipalaidavimas nuo protinio arbo, kai ištisai prie kompo lindi...Todėl nejaučiam lažo...Aš perku beveik visus sodininkų žurnalus, domiuosi visokiais augalais, vyras rūpinasi veja. Aišku, dabar kai vaikai maži, nelabai galiu daug skirti laiko tam malonumui...
Taigi, priklauso nuo skirtingų žmonių tipų. Vienam geriau sode kapstytis, kitam ralyje dalyvaut, trečiam po parduotuves vaikščiot. Ir nė vieno nepasmerksi  :4u
Mes save įsivaizduojame tik name. Nesakau, kad mūsų namas ir vieta, kur jis stovi, yra labai auksiniai. Taip tikrai nėra. Bet, jei kada sugalvosim keist gyvenamąją vietą, ir jei bus tokia galimybė, rinksimės namą...

Tai apie tai as ir sneku. Tai jus sutverti gyventi name thumbup.gif . O pas mus potraukis trumpam atsiranda pavasari lotuliukas.gif ir greit isgaruoja. Mano vyras uzauges kaime viska tikrai pats moka. Bet mums tai gaunasi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ilonux @ 2010 10 11, 13:25)
Na visko būna, pas mane jau penkios dienos karutis pilnas nurautų iš mini daržo augalų stovi pievelėj, bet vaikai susirgę, tai neprieinu išvežt  doh.gif

Pas mane karutis jau visa menesi stovi pilnas lotuliukas.gif . Irgi tai vaikai serga tai lyja tai dar koks biesas doh.gif O gal istikruju noro nera blush2.gif Po namus tvarkinejuosi o i lauka neinu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 10 11, 15:21)
Nesakau, kad mūsų namas ir vieta, kur jis stovi, yra labai auksiniai. Taip tikrai nėra. Bet, jei kada sugalvosim keist gyvenamąją vietą, ir jei bus tokia galimybė, rinksimės namą...

as pridurciau kad nesakau kad mano namas idealus, bet ateityje vel statyciau.. si katra jau pasimokius is dabartiniu kliauzu smile.gif

QUOTE(@Smilte@ @ 2010 10 11, 15:22)
Musu tvora pries koki men nugriuvo del kazko taip ir guli, vyras vis neprieina patvarkyti. Tai ar mums tokiems reikia namo  lotuliukas.gif

turbut jus teisus smile.gif ne taip turbut ta namo laime isisvaizdavot smile.gif

o mano B visas kiemas turi buti tvarkingas... tuo tarpu as kur ejau - ka padirbau, irankius palikau toliau nuejau lotuliukas.gif tai B vaiksto is paskos ir tvarko viska smile.gif tai mano nurautas zoles isnesa, tai kastuveli visai netiketoj vietj randa lotuliukas.gif
bet taip sakant appildom vienas kita smile.gif
Atsakyti
QUOTE(@Smilte@ @ 2010 10 11, 14:28)
Po namus tvarkinejuosi o i lauka neinu  doh.gif

Man tai kiemas reikalingas ne vaikščiojimui po jį ir ne daržams, o (neskaitant vaikų poreikių) didesniam privatumui, savos erdvės nubrėžimui...Man savas kiemas - tai psichologinis komfortas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 10 11, 13:20)
nezinau nu nei karts nekilo man tokios mintys, ir nemanau kad as unikumas...
as kaip tik zinau kuris kaimynas elektrine zoliapjove turi - nes jos kitoks garsas, tai net paziuriu kiba kaimynai atvaziave per kelis sklypus kad zole pjauna? nugi zose  lotuliukas.gif del sunu lojimo, nu ka as zinau, dzin man giliai.

Na kol vaiko neturejau, tai ir as taip skaudziai i triuksma nereaguodavau, o dabar tai galeciau tuos visus sunis ... geriau nerasysiu, o tai dar apkaltinsit ziauriu elgesiu su gyvunais lotuliukas.gif Na bet patikekit kai su 7 kg klykianciu leliuku valso zingsneliu ir visokiais kitais imanomais sokiais pasoki kokia valanda ar pusantros, kol nuramini ir uzmigdai. Tada nekvepuojant isnesi laukan, atrodo, net sirdies duziai nutyla dedant i vezimuka, kad tik nepazadint. Viskas - misija ivykdyta vaikas miega thumbup.gif , jau pradedi pamirsti beveik per uzpakali islendanti stubura nuo to "pasisokimo"ir se tau "au au au" vel akys stacios, vel lupa tik timpt timpt ir vel uaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, uaaaaaaaaa, uaaaaaaa einam sokti toliau doh.gif Tai dar viena paguoda, kad ryte vezima isstumei ir iki vakaro vaikstai tik su vaiku, nereik tampytis dar ir to gelzgalio. Misija neimanoma nueiti ir i parduotuve, nes prie kiekvienos tvoros butinai atbegs koks dvorterjeras ir los kaip paseles. Net neisivaizduoju ka reikes daryti kai jau vaikas bus sportinuke ir ryskiai tokie ant tvoru sokinejantys sunekai praeinant ji gasdins.
Atsakyti
QUOTE(dracena @ 2010 10 08, 21:41)
Prie Lampėdžių karjero
Antagynės gatvėje

Tiesa labai nesidomejau, taciau itariu, kad ten susisiekimo beveik jokio, isskyrus nuosava automobili doh.gif
Vis tik man svarbiausia yra busto dislokacijos vieta. Nezinau kodel, gal del to, kad uzaugau centre ir nepatyriau jokiu nepatogumu vazinejant i mokyklas ir t.t
Kazkaip galvoju, kad ir mano vaikams smagiau bus patiems kazkur nuvaziuoti-parvaziuoti, negi kad istisai buti priklausomais nuo tevu.
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2010 10 11, 18:48)
Viskas - misija ivykdyta vaikas miega thumbup.gif , jau pradedi pamirsti beveik per uzpakali islendanti stubura nuo to "pasisokimo"ir se tau "au au au" vel akys stacios, vel lupa tik timpt timpt ir vel uaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, uaaaaaaaaa, uaaaaaaa einam sokti toliau  doh.gif

Ojei unsure.gif Na taip, su šunimis gyvenant name - loterija. Panašiai, kaip bute - su kaimynais...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2010 10 11, 18:25)
Ojei unsure.gif Na taip, su šunimis gyvenant name - loterija. Panašiai, kaip bute - su kaimynais...

Anokia cia loterija, jei bute tai dar vienas kitas zmogelis laiko suniuka ir galima sakyt, kad dar gali pasisekti ir sunu isvengti, tai namuose beveik visi turi sunis, man atrodo, cia Lietuvoj tiesiog neatskiriama namo dalis - suo lotuliukas.gif is girdimo atstumo esanciu kaimynu tai tik mes neturim ir dar vieni kaimynai (jie myli kates mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2010 10 11, 20:33)
Anokia cia loterija, jei bute tai dar vienas kitas zmogelis laiko suniuka ir galima sakyt, kad dar gali pasisekti ir sunu isvengti, tai namuose beveik visi turi sunis, man atrodo, cia Lietuvoj tiesiog neatskiriama namo dalis - suo lotuliukas.gif is girdimo atstumo esanciu kaimynu tai tik mes neturim ir dar vieni kaimynai (jie myli kates  mirksiukas.gif )

draugai atvaziave vezima terasoj palieka su vaiku mieganciu kol kambary bunam, nu ir nieko - miega, nesokineja ir nekrupcioja. gal jusiskis pripras? o ir einant gatve manau greitai apsipras su tuo lojimu. gaila, bet tikrai daugelis prie namo butinai isigyja suni... jo niekur nevedzioja, nedresuoja, nesocializuoja. o paskui visi kazkokdel tuos sunelius keikia o ne debilus seimininkus...
bet ir zmoniu praeiviu su vaikais ne ka protingesniu prisiziuriu doh.gif eina gatve, pamato suns nosi tarp krumu per tinkla kysancia ir prasideda vai koks suniukas va paziurek koks suniukas.. patys provokuoja, pirstus per tvora kaisioja.... bet tai ar mano reikalas suaugusia babce mokyti kaip daryti ir kaip ne??

o apie mano vaiku miega-nemiega kalbesiu kai ju bus. kol kas dzin tas lojimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2010 10 11, 18:48)
Na kol vaiko neturejau, tai ir as taip skaudziai i triuksma nereaguodavau, o dabar tai galeciau tuos visus sunis ... geriau nerasysiu, o tai dar apkaltinsit ziauriu elgesiu su gyvunais  lotuliukas.gif Na bet patikekit kai su 7 kg klykianciu leliuku valso zingsneliu ir visokiais kitais imanomais sokiais pasoki kokia valanda ar pusantros, kol nuramini ir uzmigdai. Tada nekvepuojant isnesi laukan, atrodo, net sirdies duziai nutyla dedant i vezimuka, kad tik nepazadint. Viskas - misija ivykdyta vaikas miega thumbup.gif , jau pradedi pamirsti beveik per uzpakali islendanti stubura nuo to "pasisokimo"ir se tau "au au au" vel akys stacios, vel lupa tik timpt timpt ir vel uaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, uaaaaaaaaa, uaaaaaaa einam sokti toliau  doh.gif Tai dar viena paguoda, kad ryte vezima isstumei ir iki vakaro vaikstai tik su vaiku, nereik tampytis dar ir to gelzgalio. Misija neimanoma nueiti ir i parduotuve, nes prie kiekvienos tvoros butinai atbegs koks dvorterjeras ir los kaip paseles. Net neisivaizduoju ka reikes daryti kai  jau vaikas bus sportinuke ir ryskiai tokie ant tvoru sokinejantys sunekai praeinant ji gasdins.

Suprantama man jūsų būklė...Ir man atrodo, kad visai ne namas čia kaltas. Man teko tokia "laimė" turėt du neramius kūdikius. Pirmąją mergaitę auginau gyvendama bute. Buvo žiauriai nerami, klykė be priežasties iki kokių 4 mėnesių (net pora kartų kvietėm greitąją), vėliau naktim lipdavo sienom iki kažkur 3 metų ir jokios mikstūros nepadėdavo. Kai vaikas toks neramus ir pats esi nepailsėjęs, tikrai nervina viskas - ir kaimynas gręžiantis kažką už sienos, ir žuvėdra, kuri suklykia praskrisdama, ir vaikai čiauškantys praeidami... būtent tada, kai vaikas užmigo trumpam ir taip norėtųsi pasiilsėti pačiai...Tada buvau nerviškai išsekusi, viskas nervino, ašaros pačios imdavo riedėt...
Kai tik didžioji paaugo ir ėmė miegot normaliai, gimė mažoji. Visi guodė, sakė antras vaikas paprastai ramesnis būna. Kur tau - dar didesnė rėksnė doh.gif Pirmus mėnesius taip klykė, kad net į ligoninę guldė, kad ištirtų, kas yra. Ir nerado nieko. Kaprizai. Dabar jai jau 1,5 m. miega žiauriai neramiai..Bet kažkaip nekaltinu dėl to nei šunų, nei katinų, nei kaimynų, nei namo...Tiesiog dabar, kai jau turiu patirties žinau, kad dar metelius atkentėsiu ir viskas bus ok. Tai LAIKINA problema.. Nors, aišku, kantrybė yra ne geležinė, kartais ir paburbu ant ko nors blush2.gif
Atsakyti
Tai sakot name šunys vaikams neleidžia miegot? Na,bute ne ką menkesnės problemos biggrin.gif Mano abi dukros prabusdavo nuo kaimynų muzikos rolleyes.gif Aišku,kaimynų šuo irgi per nervus "groja",bet vaikai nereaguoja į jį g.gif

Aš jau rašiau kažkada,kad man name diskomfortą sukelią visi gyviai.Pradedant uodais,musėm,baigiant varlėm doh.gif Gyvenant 8 aukšte,nei su žiburiu nerasi tokių dalykų doh.gif O šiaip man name labiau patinka gyvent ax.gif Vien tas,kad aprengus vaikus,gali po vieną į kiemą išleist,nereik "kaitint" abiejų,kol laukan nusigauni. Daržų aš neturiu,tai karučiai su daržovėm pas mane nesimėto biggrin.gif Taip,kad į lauką išeinu savo malonumui.Nebent kokią piktžolę išrauni iš vejos,bet tiesą sakant tas nesukelia diskomforto.

Vat tarkim,kuomet gyvenom bute,pastoviai važiuodavau pas mamą į namą (tam,kad vaikai grynam ore "pasiganytų",pažaistų ir pan.).Tai didesnio vargo nesu gyvenime patyrus.Kol susikrauni daiktus,kol vaikus susiruoši.Nusitempi viską į mašiną.Po to grįžti,vėl su visais talmudais eini namo.Mane tas žiauriai vargino. Bet čia vėlgi,kiti paprasčiau į tai žiūri.Man nepatiko tas važinėjimas pirmyn atgal.
Atsakyti
Su šunimis mums pasisekė - aplinkui jų nėra (išskyrus kambarinį vienų kaimynų šuniuką, kurio kieme praktiškai nebūna), tai sunkoka įsivaizduoti, ką reiškia tas nuolatinis skalijimas. Dukra ištisai miegodavo terasoje. Lapai į sklypą nekrenta (nors galėtų - labai norėčiau medžių...), o triukšmingiausi iš visų kaimynų turbūt ir esame mes, t.y. vaikai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 spalio 2010 - 08:56