Įkraunama...
Įkraunama...

Ką pasirinkti?

Nori stumdyti dura - stok i VDU. ilgiausios atostogos, studijuoti tikrai nera sunku, zodziu - amzinos atostogos istojus smile.gif
istoti tikrai nera lengva - reikia aukstesnio nei vidutinio vidurkio, ir kaip ja buvo mineta be sansu be matematikos valstybinio i vadyba.
Atsakyti
VDU baigiau ir nesigailiu, bet dėl magistro tai nežinau, nežinau... pasigendu aš kažkaip be tos teorijos praktinių dalykų..
O pati atmosfera, žmonės tikrai labai faini ir baigę VDU tikrai dauguma išsilavine tampa ne tik vien iš savo spec. puses bet kalbu ir bendrąja prasme... Žmonės atviri ir imlūs naujovėms, tolerantiški..
Atsakyti
QUOTE(Masha @ 2008 02 01, 07:09)
Nori stumdyti dura - stok i VDU. ilgiausios atostogos, studijuoti tikrai nera sunku, zodziu - amzinos atostogos istojus smile.gif
istoti tikrai nera lengva - reikia aukstesnio nei vidutinio vidurkio, ir kaip ja buvo mineta be sansu be matematikos valstybinio i vadyba.

Nu čia tai naujieną suskėlei blink.gif blink.gif Pati esu VDU bet duros tai nelabai kada yra pastumdyti g.gif Gal tu dieniniam, gal pas jus dura stumdyt ir galima g.gif man kazkaip ner kada doh.gif
Atsakyti
na aš iš vu, o pažystama studijuoja tą pačią specialybę vdu, tai galiu pasakyt, kad jai kiek lengviau. Ir dėstytojai mažiau reikalauja ir net analogiškų kursų apimtys mažesnės. Nors čia turbūt dar ir nuo specialybės priklauso unsure.gif
Dėl požiūrio į studentus tai nežinau... vu tikrai yra dėstytojų, kuriems studentas tai priešas arba visiškai nežmogus, bet ne visi tokie. O ir vdu tokių yra, nors gal mažiau unsure.gif
Atsakyti
Labai jums aciu blush2.gif tai vat pasiskaitinejus jusu nuomones ir dar siek tiek pasidomejus visgi nusprendziau, kad pirmoj vietoj rasysiu VDU neakivaizdini... rolleyes.gif O dar vienas klausimas, gal zinot kokiom salygom galima pereiti is neakivaizdinio i dienini? ax.gif Blyn kaip noriu i dienini unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marge: 02 vasario 2008 - 10:06
QUOTE(Jersey @ 2008 02 01, 22:01)
Nu čia tai naujieną suskėlei  blink.gif  blink.gif Pati esu VDU bet duros tai nelabai kada yra pastumdyti  g.gif Gal tu dieniniam, gal pas jus dura stumdyt ir galima  g.gif man kazkaip ner kada  doh.gif

As pati VDU dar nestudijuoju, meginsiu stoti si rudeni. Taciau turiu daug draugu ir pazistamu kurie studijuoja (tiesa dieniniame) ir labai skirtingas specialybes, tai tikrai nepersimokina. Atsiskaitymai nesunkus, o ir pati sistema kad nereguliuojamas lankomumas jau daug ka sako.
Na, cia gi kiekvienam zmogui skirtingai atrodo, pagal lygmeni. As nors dar ir nestudijuoju, bet esu gerai susipazinusi su siuo universitetu tai man gimnazijoje palyginus buvo mokintis zymiai sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(Masha @ 2008 02 04, 20:06)
As pati VDU dar nestudijuoju, meginsiu stoti si rudeni. Taciau turiu daug draugu ir pazistamu kurie studijuoja (tiesa dieniniame) ir labai skirtingas specialybes, tai tikrai nepersimokina. Atsiskaitymai nesunkus, o ir pati sistema kad nereguliuojamas lankomumas jau daug ka sako.
Na, cia gi kiekvienam zmogui skirtingai atrodo, pagal lygmeni. As nors dar ir nestudijuoju, bet esu gerai susipazinusi su siuo universitetu tai man gimnazijoje palyginus buvo mokintis zymiai sunkiau.

dar nestudijuojate, bet jau zinote, kad galima ten dura stumdyti lotuliukas.gif
as turiu tris diplomus, tai turiu pasakyti, kad sunkiausia buvo butent VDU ir butent ten gavau daugiausia ziniu ir patirties, kuriu man reikia darbe rolleyes.gif
jau nekalbant apie tai,kad visada buvau univere destytojams zmogus, o ne kazkoks po kojom besipainiojantis studentas kaip kituose univeruose teko susidurti...
tai kad atostogos ilgos dar nereiskia, kad mokytis lengviau mirksiukas.gif
be to, gal VDU sesijair lengvesne, bet tik del to,kad jau semestro metu buve keli atsiskaitymai - VDU naudoja tokia sistema, kur balus susirenki semestro eigoj - sesijos metu egzas neturi daugaiu kaip 50 proc vertes galutinio balo.
taigi mokomasi visa semestra, o ne dura stumdoma, kaip daugelyje kitu univeru daugelis studentu ax.gif jei kitur mokomasi pries sesija ir sesijos metu, VDU taip neprasisuksi schmoll.gif
Papildyta:
Marge - is neakivaizdinio i dienini gali pereiti atsiradus dieniniame laisvu vietu ir turedama gera vidurki, parsiusi prasyma.
is parasiusiu prasymus isrinks turincius geriausius vidurkius ir perves juo i laisvas vietas.
Atsakyti
VDU mokytis tikrai reikia,kai įstojau šokiravo pati sistema, labai liberalus universitetas, kaip sakoma pats sau Dievas,susidarai tvarkaraštį taip kaip tau patogiau, todėl pradžia sunki, bet vėliau tame įžvelgsi tik pliusus thumbup.gif
Džiugina tai,kad studentams rodoma pagarba, dėstytojai kolkas tikrai puikūs, daugelis pasiryžę gaišti savo laisvą laiką ,kad tik išaiškinti paskaitą. Na kolkas nenusivyliau,džiugu, kad čia nėra korupcijos (parodė tyrimai)
O apie VU esu girdėjus neigiamos nuomonės, ten dėstytojai labai jau susireikšminę, tas universitetas manau tik tokią aukštą kertelę iškėlęs dėl Lietuvos istorijos ,juk pats seniausias universitetas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marge @ 2008 01 27, 13:50)
Tiesa, mokausi nelabai gerai blush2.gif tai jei neistociau i nei viena, per perstojimus i Kauno kolegija bandysiu.. unsure.gif

Tai Tu žiūrėk pagal egzaminų rezultatus. Jei nesublizgėsi, galbūt išvis nereiks spręst į kurį iš šių dviejų stot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justelė: 16 kovo 2008 - 14:37
QUOTE(Masha @ 2008 02 04, 21:06)

tai, kad nereguliuojamas lankomumas dar nieko nereiskia. tiesiog suteikiama studentui didesne laisve, nei kituose universitetuose. jis turi teise rinktis. bet turbut pacios suprantant, kad salia teisiu yra ir atsakomybe. taigi cia nuo pacio studento priklauso ar jis nori tik egzistuoti universitete ir, jei jis laimes kudikis, dar gauti popieriuka ar tikrai studijuoti, gauti ziniu, igudziu ir visu idetu pastangu verta diploma smile.gif be to, kai kuriose paskaitose lankomumas viski yra tikrinamas.....
taip, yra studentu, kurie "stumdo dura" ir naudojasi tuo, kad paskaitu lankymas neprivalomas, taciau jie ir gauna atitinkamus ivertinimus. taigi, jei jiems to pakanka - puiku! vadinasi studijuoti lengva. o tiems, kas tikrai stengiasi ir saziningai dirba tiek paskaitu metu, tiek po ju nera jau taip labai paprasta. bet su viskuo tikrai galima susitvarkyti ir kartais sunku patiket kaip VDU zmones sugeba susirinkti 3 skolas, kuriu pakanka, kad jie butu pasalinti. aisku, as suprantu tuos, kurie yra dirbantys, taciau destytojai yra tikrai labai geranoriski ir dazniausiai imanoma su jais susitarti del atsiskaitymu lankomumo ir pan. smile.gif
jei reiktu antra karta rinktis, pasirinkimas butu toks pats - VDU mirksiukas.gif
Atsakyti
baigiau VDU bakalaura, dabar ten pat magistra vargstu. tai is savo 5 metu patirties galiu pasakyti, kad nestociau daugiau i VDU, gaila kad tinkamu momentu nebuvo paprotinancio zmogaus salia. as be abejo nekalbu apie pacia VDU bendruomene-ji puiki, bet jau VDU sistema... doh.gif cia kazkaip nelabai toleruojami dirbantys zmones, esi tarsi antrarusis, beje is paciu destytoju esu girdejusi, jog neakivaizdinio studentai - nezmones (pati dieniniam).. i juos zvelgiama atmestinai, deja.. o ilgos atostogos jau naikinamos is VDU sistemos, naujai istojusieji nebeturi 1.5men. atostogu, vietoj to iterpta praktika. VDU smarkiai truksta praktiniu ziniu, turbut del to ir keicia ilguju atostogu trukme. ir dar, viena grupioke mano istoja i VDU, pries tai baige VU, tai sake kaip naktis ir diena-VDU nesibaigianti sesija (cia apie magistro studijas)

visgi, mano nuomone subjektyvi ir is savo specialybes perspektyvos, kitose katedrose gali buti ir kita sistema bei poziuris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be*starlet: 12 gegužės 2008 - 13:49
Aš pernai baigiau ŠU univere ekonomiką. buvau girdėjusi kad ten silpnas universitetas iš draugių kurios mokėsi pedagoginių specialybių, tačiau stojau nes kitur labai sunku įstoti į šią specializaciją. kai pradėjau studijuoti tai pamačiau koks šis universitetas todėl manau kad kalbų klausyti yra nesąmonė. ten dirba itin geri šios srities pagrindinių dalykų dėstytojai aišku papildomų dalykų dėsto ir bestudijuojantys magistratūrą ten pat bet tokių vos keletas tačiau jie labai griebia.taigi teko labai paplušėti kol baigiau. bandžiau pasiieškoti darbų iš kauno ar vilniaus tai kai pamačiau kokius jie daro darbus tai Šiauliuose tokio net nepriimtų. taigi spręskite patys.
Atsakyti