Įkraunama...
Įkraunama...

"Gyvatukai" ir radiatoriai

savaitgali pavazinejau po naujamiescio rajono santechnikos parduotuveles, tai maciau labai fainu gyvatuku, visokiu formu, tik nelabai gilinausi ar jie tinka tik uzdarai sistemai, ar ne (kadangi jau turiu elektrini), ir tarp kitko, maciau net pirkti el. gyvatukams rusva elektros laida (siaip gaila,kad ne metalo spalvos cry.gif )!!! , tik nespejau paklausti kiek kainuoja, nes skubejau!bet vadinasi iseitis yra,kad baltas laidas labai i akis nekristu!
Atsakyti
Norėčiau paklausti, kas susidūrėte su stiklinėmis sienomis, mūsų namo viena siena t.y. į šėjimas į verandą bus visą stiklinė. Kaip manote kokie radiatoriai labiau tiktų, mes norėtume įleidžiamų į grindys, nes estetiškiau ir gražiaų, tačiau statybininkai patarė paprastus, pastatomus, nes kitaip gali rasoti stiklas, o ką jūs manote? Gal kas jau buvote su tuo susidūręs? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(daliela @ 2005 05 12, 14:58)
Norėčiau paklausti, kas susidūrėte su stiklinėmis sienomis, mūsų namo viena siena t.y. į šėjimas į verandą bus visą stiklinė. Kaip manote kokie radiatoriai labiau tiktų, mes norėtume įleidžiamų į grindys, nes estetiškiau ir gražiaų, tačiau statybininkai patarė paprastus, pastatomus, nes kitaip gali rasoti stiklas, o ką jūs manote? Gal kas jau buvote su tuo susidūręs?  rolleyes.gif

Sudėjus reikiamo galingumo konvektorinius radiatorius (įleidžiamsu į grindis) neturėtų rasoti. Bet jie ženkliai brangesni už paprastus. Ir dar buvo rašyta, kad kaupiasi dulkės juose. Bet aš tai tikrai mokėčiau už konvektorius - na jau kai vitrina iki žemės radiatorius prieš ją tai neduok dieve koks vaizdas doh.gif Jau tada geriau vitriną daryti nuo aukščiau, kad po ja tilptų bent žems radiatorius.
Atsakyti
QUOTE(daliela @ 2005 05 12, 14:58)
nes kitaip gali rasoti stiklas, o ką jūs manote?

Mane tai gasdino, kad po vitrina nededant nei radijatoriaus, nei konvektoriaus, langas rasos. Tai įleidom konvektorių. Kai tokia žiema nešalta buvo, tai pradžioj to konvektoriaus net įjungus nebuvau. Ir nieko -langas nerasojo... O pas draugus vienus, visai jokio konvektoriaus anei radijatoriaus po vitrina nėra. Ir niekas ten nerasoja.
Dėl konvektoriaus kainų -rašot, kad baisiai brangu. Čia žiūrint, kokį renkatės. Juk yra ne tik vokiškų, bet ir pigesnių pvz. čekiškų.
Atsakyti
Na, kad ketaus radiatoriai geriau šilumą laiko, tai faktas! Jie ne tokie išvaizdūs kaip naujieji skardiniai, bet stori, nuo šilto vandens įkaista ir laiko tą šilumą, patys įkaisdami. Be to, kaip sakoma, tai amžini radiatoriai - su jais niekad nebūna tokių dalykų, kad prakiurtų, prarūdytų ir pan. O skardiniai tuo nepasižymi... schmoll.gif
Bet aš turiu Jums kitą klausimą: kaip atnaujinti tuos neišvaizdžius ketaus radiatorius? Ar yra kokių priemonių? Nes kaip tik dabar namuose darom remontą, tai neišneša galva, kaip tuos radiatorius "atžviežinti"? Dabar šveičiu su švitriniu popieriumi ir metaliniu šepečiu dažus senus nuo jų - ojei ojei... doh.gif Ir dar norėčiau kažkokiu glaistu tų radiatorių grublėtumą užlyginti - vis nebus tokie baisūs... "Senukuose" patarė nupurkšti automobiliniu purškiamu glaistu (nes tinka metalui) - apsaugo nuo rūdžių ir užlygina paviršių. To dar nedariau, tai net nežinau kaip ten bus... ax.gif Gal kas darėte? O paskui žadu nudažyti tokia pačia kaip ir sienų spalva. Kažin, ar neatšoks dažai arba nepasikeis spalva, kai pradės tie radiatoriai šilti? blink.gif Šitiek bjauraus darbo nueitų perniek... cry.gif
Pasidalinkite patirtimi, kaip Jūs darote?
Atsakyti
atsakykite prašau man,tundrai rolleyes.gif pas mus irgi gyvatukas šildomas tik sezono metu,pakalbėjome tai visai neblogai būtų isigyti elektrinį,bet man kilo klausimas-kur jis ji kabinat?jis montuojamas vietoje senojo(išmontuojate)ar ant kokios kitos sienos ir žiemą turite 2?jei vietoje senojo,tai ar visi elektriniai tam tinka?na žodžiu ,tundra,paaiškinkite man prašau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(spring @ 2005 05 18, 18:40)
atsakykite prašau man,tundrai rolleyes.gif pas mus irgi gyvatukas šildomas tik sezono metu,pakalbėjome tai visai neblogai būtų isigyti elektrinį,bet man kilo klausimas-kur jis ji kabinat?jis montuojamas vietoje senojo(išmontuojate)ar ant kokios kitos sienos ir žiemą turite 2?jei vietoje senojo,tai ar visi elektriniai tam tinka?na žodžiu ,tundra,paaiškinkite man prašau ax.gif

Na,mano supratimu,tai gali palikti sena ir plius pasikabint nauja elektrini,jei tau reikia tu dvieju gyvaruku ax.gif Arba vietoj seno kabinti toki,kuris sildomas vandeniu/elektra. Bet tai ne visi elektriniai tam tinka. rolleyes.gif
Atsakyti
Na, negi niekas neturi patarimų? g.gif
Atsakyti
Kiek man teko dometis, tai ganetinai nepigiai gaunasi psistatyti gyvatuka sildoma ir vandeniu ir elektra! ir siaip man labai sudetingai atrodo tokia sildymo sistema!

gal mamytes zino, kur reikia laiskus rasyti ir kelius mynti,kad nesiustu saskaitos uz gyvatuko pasildymai,kai jis yra atjungtas?
kazkodel as jauciu,kad cia bus vargo!!!!!
Atsakyti
pas mus namie puse buto su ketaus, puse su aliuminiais. Aliuminiai per puse mazesni uz ketaus ir duoda dvigubai silumos daugiau, labai gerai atiduoda siluma. Reikia tik atsargiai perkant radiatorius, jei yra daugiabutis ir kas nors pasistates ar pasidares sildyma su vario vamzdeliais, tai vario jonai apskui prakiurdina aliumininius (atrodo), reiktu tada pirkti skardinius.
Atsakyti
Mes tai užsisakėme skardinius, bet pasiklausius santechnikų nuomonės, paminėjo, kad dėtume Čekiškus ketaus, tai pirkome 55 sekcijas po 23.85 už sekciją. Kai ateis žiema bus matyti biggrin.gif
Jie gal nelabai išvaizdūs, bet dabar ieškau kas gali gražiai nudažyti.
Atsakyti
QUOTE(Inco @ 2005 06 05, 04:31)
Mes tai užsisakėme skardinius, bet pasiklausius santechnikų nuomonės, paminėjo, kad dėtume Čekiškus ketaus, tai pirkome 55 sekcijas po 23.85 už sekciją. Kai ateis žiema bus matyti  biggrin.gif
Jie gal nelabai išvaizdūs, bet dabar ieškau kas gali gražiai nudažyti.

O kur pirkot?
Atsakyti