Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (Vitiligo) kaip gydyti ar bent paslėpti

na man yra ant veido demiu,bet esme tame,kad bent jau pas mane tos demes yra dideles,susiliejusios, ir jeigu veido nedeginu,ju tiesiog nesimato,jos susilieja su oda smile.gif jeigu deginciausi,isrysketu tokie dideli balti plotai, o ne pavienes demes. nepergyvenkit, siais laikais tiek visokiu priemoniu siai ligai paslepti,tik rinkis smile.gif
Atsakyti
Na pas mane ant nugaros irgi jau susilieje.. doh.gif o sakykit kai jums atsirado patys pirmi taskeliai,jie is karto balti buvo? Nes pas mane tai buvo lyg rausvos puslytes,as jas patryniau duse su kempine ir liko balta tada..o ant nugaros tai net nepastebejau kada pirmieji atsirado.Matot as dar tik domiuosi,nzn nei priemoniu nei nieko.Man kyla klausimas del to soliariumo patepus vitex..moterys sako reikia eiti,o daktarai ,kad reikia saugotis saules su sia liga.Suprask kaip nori.Dar man idomu kas per rusys ten tos baltmes.Plaukiojancios,tai reiskias,kad isnyksta vienoj vietoj,keliasi i kita ar kaip? Nepykit ,kad klausineju..kai nauja,tai tu klausimu milijonas blush2.gif
Atsakyti
na as kiek prisimenu,tai man pirmos demes atsirado ant nugaros kai man buvo kazkur 12m. ir buvau katik grizusi is Turkijos (o ten,aisku,be saiko deginausi) doh.gif doh.gif jos buvo baltos,bet jokiu puslyciu nebuvo,kaio jus sakot...as patarciau jums palaukti tyrimu rezultatu (lygtai minejot,kad daretes) ir tada bus aisku smile.gif del soliariumo nezinau,niekada nejau ten ir nesiruosiu eiti...nera informacijos,kad bent vienam zmogui padejo tas vitix gelis ir soliariumas, o kad atsirado rudu taskiuku tai cia neskaitau,kad padejo,nes man ir vasara pastebiu kad kai kurios demes susitraukineja,o kai kurios pleciasi nuo saules smile.gif be to labai brangus tas vitix gelis,maza tubele virs 100lt, tai jei as tepciau visas demes,man butu viena tubele vienam kartui biggrin.gif esu bandziusi gydytis homeopatiniais vaistais pas labai gera gydytoja, gal 1,5 metu maitinausi super sveikai, dariausi ivairius tyrimus, bet nei vienas tyrimas neparode,kad mano organizmui kazko truksta.mama atsimenu dare kazkokius tepaliukus naminius, na zodziu niekas man nepadejo smile.gif ir nebenoriu bandyti,nes istikruju yra taip,kad kuo maziau kreipi demesio i sia liga,tuo maziau streso, o kuo maziau streso, tuo geriau, nes si liga butent ir yra dazniausiai del streso smile.gif del ko man- nezinau, gal paveldejau,nes mano teta maciau jog turi sia liga 4u.gif
Atsakyti
Taip,dare kraujo tyrimus,rytoj bus atsakymai..matot man vaistu ta kaina nelabai aktualu,nes gyvenu ne LT ir cia manau man kompensuotu,nes turiu medical card..bet jei jie nepadeda,tai nera tikslo turbut ir naudot.. g.gif Man tikriausiai bus nuo streso,nes giminej nera nei pas nieka,cia as viena tokia neuveska biggrin.gif na rytoj pranesiu kas per tyrimai..aciu uz info thumbup.gif
Atsakyti
Na va..tyrimus jau turiu.Zodziu atsakymas vitiligo sad.gif kraujyje beveik nera eritrocitu,tai reiskia vitamino B12 ir folio,o tai susije su sia liga.Priezastis,taip daktare sake buna pas alkoholikus ir vegetarus.Beja,as mesos beveik nevalgau,o kiaulienos isvis..plius stresas..Taiva tokios naujienos unsure.gif
Atsakyti
na bent jau zinot,ko truksta jusu organizmui, tai daug tikimybes,kad jums pades gydymas 4u.gif nosi aukstyn! 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lanuska @ 2012 04 19, 19:23)
Taip,dare kraujo tyrimus,rytoj bus atsakymai..matot man vaistu ta kaina nelabai aktualu,nes gyvenu ne LT ir cia manau man kompensuotu,nes turiu medical card..bet jei jie nepadeda,tai nera tikslo turbut ir naudot.. g.gif Man tikriausiai bus nuo streso,nes giminej nera nei pas nieka,cia as viena tokia neuveska  biggrin.gif na rytoj pranesiu kas per tyrimai..aciu uz info thumbup.gif

Dažniausiai ligos persiduoda anūkams proanūkams, o kaip buvo su jūsų seneliais proseneliais ???

QUOTE(Lanuska @ 2012 04 20, 18:15)
Na va..tyrimus jau turiu.Zodziu atsakymas vitiligo  sad.gif kraujyje beveik nera eritrocitu,tai reiskia vitamino B12 ir folio,o tai susije su sia liga.Priezastis,taip daktare sake buna pas alkoholikus ir vegetarus.Beja,as mesos beveik nevalgau,o kiaulienos isvis..plius stresas..Taiva tokios naujienos  unsure.gif

Dar vienas kvailumas daktarų, o jeigu nei alkoholikas, nei vegetaras esi tai ką giedos ??? Nebetikiu aš jų marazmais aiškinant vitiligo priežastis .
Atsakyti
QUOTE(Vaima @ 2012 04 20, 18:29)
Dažniausiai ligos persiduoda anūkams proanūkams, o kaip buvo su jūsų seneliais proseneliais ???
Dar vienas kvailumas daktarų, o jeigu nei alkoholikas, nei vegetaras esi tai ką giedos ??? Nebetikiu aš jų marazmais aiškinant vitiligo priežastis .

su genais istorija papasakosiu (toms kas eskaite visos temos) - atsirado mano mociutei, kai jai buvo 35 metai. mano mamai - 16, o man 8 metuku. mociute isklausinejo visus giminaicius dar tada buvusius gyvus - niekas neatsimine kad butu giminej taip buve. mamos broliui ir mano broliui vitiligo nera. bijau del savo vaiku unsure.gif
Atsakyti
Cia kazkuri klausete del soliariumo smile.gif man daktare pasake kol dar ne normali vasara, tol eiti ilgai ir nuobodziai i soliariuma po 3-4k per savaite,pries ilipant i soliariuma, vitiligo zidinius istepti vitix kremu, o vasara buti sauleje issitepus vitix'u. As dabar geriu vitix tabletes ir keliauju i soliariuma, bet greit pirksiu ir krema, nepigiai viskas kainuoja, bet pabandyti verta, nes daktare sake, kad pas mane dar tik neseniai prasidejusi si liga.
Atsakyti
QUOTE(zydrune0916 @ 2012 04 20, 16:28)
na bent jau zinot,ko truksta jusu organizmui, tai daug tikimybes,kad jums pades gydymas 4u.gif nosi aukstyn! 4u.gif  4u.gif

Ta prasme,kad yra sansas pristabdyti ligos plitima ??? Daktare uzsimine,kad dabar pirmadieni kai padarys dar du tyrimus,tada gales skirti gydyma,i tai ieis vitamino B12 ampuoles..

Papildyta:
Pas mane visoj giminej pas nieka nera buve sios ligos..taip,kad as pirmoji..labai del to gaila jei per mane teks kentet mano palikuonims.. verysad.gif
Atsakyti
na as tikrai nerizikuociau ir neiciau i soliariuma 3-4 k. per savaite, juk cia yra kenkimas sau. kad ir issigydysi vitiligo, bet kiek kitokiu odos ligu galima prisigaudyti ir pakenkti odai... nezinau, as suabejociau gydytojo kompetencija jei man parekomenduotu 3-4 kartus per savaite eiti i soliariuma blink.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrune0916 @ 2012 04 22, 22:50)
na as tikrai nerizikuociau ir neiciau i soliariuma 3-4 k. per savaite, juk cia yra kenkimas sau. kad ir issigydysi vitiligo, bet kiek kitokiu odos ligu galima prisigaudyti ir pakenkti odai... nezinau, as suabejociau gydytojo kompetencija jei man parekomenduotu 3-4 kartus per savaite eiti i soliariuma blink.gif

as kartu geriu biokarotina + ivairus drekinamieji kuno kremai ir daug vandens, jei rupiniesi oda, tai taip yra daug maziau kenksminga negu eiti i soliariuma reciau, bet be jokiu priemoniu, ilgam laikui ir jos nedrekinant. smile.gif o daktaru nuomoniu visokiu, jie daug ko nepasako ir visi kalba skirtingai, neimanoma nei vieno kompetencija pasitiketi 100%.. schmoll.gif todel reikia atsirinkti ju patarimus.
Atsakyti