Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (Vitiligo) kaip gydyti ar bent paslėpti

O del nemalonios situacijos tai nieko keisto , jus tiesiog zodziais isgirdot tai ka visi iki vieno zmones galvoja pamate baltme ... smegenims neisakysi ,iskarto reaguoja - brokuotas . Ir tai yra normalu , as irgi taip reaguodavau ir man visalaika nuo vaikystes budavo kazkaip keistai idomu " O kas cia tokio per idomybe ? " biggrin.gif biggrin.gif Kol paciam neatsirado biggrin.gif tada visai nebeidomu pasidare biggrin.gif biggrin.gif .

O siuolaikiniam vaikui ir ypac jei ant veido tai ziaurybe :/

Man tai nemaloniausia situacija budavo pastovus ziurejimas i kitu zmoniu normalius veidus ir galvojimas kodel kodel kodel man ... isproteti galima . Aciu sekmei , kad visa tai jau praeitis .
Atsakyti
QUOTE(Shyipt @ 2013 04 17, 10:59)
Nauduoju du maisytus kremus ir zinoma dirbtine saule smile.gif) zinau, jog kenkia, pasekmes gali but nekokios, bet negaliu liautis, rizikuoju smile.gif

Kokius butent kremukus naudojate? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dos_Santos @ 2013 04 17, 00:45)

Ai , o apie tirozina tai tiks betkoks koki tik galesit gauti , as asmeniskai SCITEC NUTRITION vartoju .

ar sita geriat?
http://www.maistassp...x.php?cid=18741

viena per diena? Idomu, jis nedidina apetito/svorio? Kaip konkreciai veikia vitiligo?

dar rekomenduokit B6 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2013 04 28, 11:56)
ar sita geriat?

viena per diena? Idomu, jis nedidina apetito/svorio? Kaip konkreciai veikia vitiligo?

Sveika, kaip tik raso,kad jis padeda,mazinant antsvori....Pradejau duoti savo vyrui.
Duodu viena kapsule,po to magnis plius B6 ir vitamunus kur folio rugstis, varis.

Blogiau nebus.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2013 04 28, 11:56)
ar sita geriat?

Yep sita. Pradzioj geriau po viena kapsule per diena , bet dabar geriu po dvi .

Ne svorio tikrai nedidina , siek tiek skysciu daugiau is organizmo pasalina ( cia mano pastebejimas ) ir bent jau pradzioj tai man pastoviai vandens norejosi . Nuotaika ir potencija pakelia akivaizdziai smile.gif .

Manau pasaulyje tik 1,2,3,4 na gal penki zmones , yra , kurie konkreciai apie Vitiligo gali kazka pasakyti biggrin.gif . Bet man isnyko demes ... aisku ne 100% , bet 90% , bet is mano gyvenimo ir minciu Vitiligo isnyko 100% ... Kas svarbiausiai , ypac tiems kam tik prasideda , kad nebesiplecia ...
O seip tai - stresas/nerimas suvalgo visa tirozina zmogaus organizme , o kai nera tirozino tai nera is ko pigmentui gamintis ... man atsirado pirma mazyte mazyte demele butent tada kai emociskai as buvau paciam dugne , bet nerimas mane persekiojo visa gyvenima . Tai dabar as zinau , kad tai del jautresnes limbines sistemos , kuri seip gamtoje yra geris (anksciau uz kitus pajusti pavoju ir begti arba pulti pirmam) , bet siuolaikinese miesto dziunglese tai yra minusas ir laisvai gali but traktuojama kaip liga , nes tau sunku bendrauti, todel , kad labai jauti zmones , o zmones savo pacioje pacioje primityviausioje esmeje yra vienas kitam priesai ir konkurentai . Ir joks kiekis pasaku apie geri , meile ir sventaja dvasia to nepakeis .
Bet kai tu tai suzinai/suvoki tai pasidaro taip lengva gyvent ...

Tirozinas mane veikia kaip stebuklas ...as jauciuosi gerai , kaip stiklines lubos neleidzia nerimui pakilti , zinau , kad tureciau jaustis blogai , zinau kas blogai , zinau , kad greiciausiai bus dar blogiau , bet jauciuosi super be jokios priezasties .

As neabejoju , kad butu pilnai isnykusios tos demes , bet mano gyvenimo budas buvo/yra sunkiai suderinamas su sveiku protu ... pats kaltas , per daug apsidziaugiau , kad taip super lengvai nugalejau nenugalima liga smile.gif . Bet isnyks smile.gif

PS. Stresas yra zudikas ... ir turetu sedeti narve ... kiekvienas zmogus keliantis jum stresa privalo gauti su taburete per galva , o situacija eliminuota .
Cia kaip zmones pasieke daug savo srityje viska meta ir isvaziuoja gyvent i Bangladesho kalnus, nes supranta , kad jie yra gyvi numireliai ...tu stengeis stengeis del geresnio kasnio , o pasirodo tas geresnis kasnis tave maitina nuodais .
Gyventi tik del to , kad koks nors vadovas/uzsakovas/ale draugas/meiluzis tave pagirtu savo kompulsyviai meluojancia burna ... As iki kokiu 23 metu negyvenau , nes stengiaus , stengiaus, stengiaus = stresavau del kitu ... Ir uz tai buvau apdovanotas graziom Vitiligo demem ant veido ... aukso medalis uz pastangas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Dos_Santos @ 2013 04 30, 10:39)

Tirozinas mane veikia kaip stebuklas ...as jauciuosi gerai , kaip stiklines lubos neleidzia nerimui pakilti , zinau , kad tureciau jaustis blogai , zinau kas blogai , zinau , kad greiciausiai bus dar blogiau , bet jauciuosi super be jokios priezasties .

Gyventi tik del to , kad koks nors vadovas/uzsakovas/ale draugas/meiluzis tave pagirtu savo kompulsyviai meluojancia burna ... As iki kokiu 23 metu negyvenau , nes stengiaus , stengiaus, stengiaus = stresavau del kitu ... Ir uz tai buvau apdovanotas graziom Vitiligo demem ant veido ... aukso medalis uz pastangas smile.gif

Idomu tave skaityti...po menesio pasakysiu,kaip vyrui Tirozinas veikia.Gaila kad negalima duoti savo 5 metei dukrytei.Nes yra demele ant kakliuko ir kojytes.

O siaip ziurim ir laukiam, reikia viskuom tiketi.Sakau, blogiau tikrai nebus.
Atsakyti
QUOTE(Dos_Santos @ 2013 04 30, 11:39)

O seip tai - stresas/nerimas suvalgo visa tirozina zmogaus organizme , o kai nera tirozino tai nera is ko pigmentui gamintis ... man atsirado pirma mazyte mazyte demele butent tada kai emociskai as buvau paciam dugne , bet nerimas mane persekiojo visa gyvenima . Tai dabar as zinau , kad tai del jautresnes limbines sistemos , kuri seip gamtoje yra geris (anksciau uz kitus pajusti pavoju ir begti arba pulti pirmam) , bet siuolaikinese miesto dziunglese tai yra minusas ir laisvai gali but traktuojama kaip liga , nes tau sunku bendrauti, todel , kad labai jauti zmones , o zmones savo pacioje pacioje primityviausioje esmeje yra vienas kitam priesai ir konkurentai . Ir joks kiekis pasaku apie geri , meile ir sventaja dvasia to nepakeis .
Bet kai tu tai suzinai/suvoki tai pasidaro taip lengva gyvent ...

as uzsisakiau is JAV 750 mg tirozino. Siaip as sergu autoimuninio tiroiditu ir geriu tiroxina mazom dozem kol kas. Tiroxinas nera tas pats kas tirozinas?
Kadangi darbe gyvenu istisam strese tai mano tirozino atsargos turbut tik tam ir naudojamos.. biggrin.gif realiai, kiek pamenu, vitiligo pradejo atsirast kaip tik tuo metu, kai patyriau dideliu stresu ir isgyvenimu pries daug metu. Bet man tera kelios demes, jos nesiplecia. Bet ir nenyksta sad.gif

Atsakyti
O pacios paneles esate bandziusos gerti si tirozina?
Atsakyti
QUOTE(Dos_Santos @ 2013 04 30, 10:39)
Bet man isnyko demes ... aisku ne 100% , bet 90% , bet is mano gyvenimo ir minciu Vitiligo isnyko 100% ...

per kiek laiko?
Atsakyti
Sveiki likimo draugai ir draugės, anksčiau pasireikšdavau dažniau, paskui pradingau, šiandien aš pati iš Grušausko su didžkiu parlėkiau(jam ne tos problemos odos tfu tfu tfu). Ir puolu rašyti naujienų.
Kadangi esu praėjusi 100 kelių su šia liga, esu išbandžiusi visas įmanomas priemones, visi tepalai buvo š..., gėralai lygiai taip pat, vienintelė PUVA terapija buvo pajudinusi mano pigmentą. Nuo pernai daug skaičiau, sekiau naujienas apie UVB terarapiją, ir Grušauskas man šiandien tiek įvarė optimizmo bigsmile.gif Turi 3 pacientes anot jo, joms visoms atsinaujinęs pigmentas daugeyje vietų, kaip kur jau pilnai bigsmile.gif Kaip jis sako, kojose maža tikimybė yra, kad atsinaujintų, bet joms atsinaujina....Taigi nuo spalio pradedu ir aš šitas procedūras. Kolkas iki to laiko bandysiu kolegos čia išgirtą gydymo metodą, vitaminus, folio r. turiu, belieka tirozino įsigyt. Ai, dar jis pataria bandyt iki rudens tepliotis Elidelio preparatu, kaip jis sako brangus, bet labai skalsus, bandyt gali ant matomiausių vietų. Žodžiu spirgu savyje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Furtado: 02 gegužės 2013 - 14:48
Man Grusauskas liepe 4 savaites tepti hormoniniu tepalu daryti 2 savaiciu pertrauka ir vel tepti 4 savaites. Turiu tik pora mazyciu demeliu , kol kas.... kuri laika jos neisikeicia, noreciau kad taip ir liktu... taip pat pasakojo apie Elideli, siaip pagooglinau , kad kadaise reklamavo Vitix , o db sako , kad Vitix s.... nu zodziu manau cia ta reklama irgi negalima labai pasitiket, bet gal kazkam ir padeda. Del tu spinduliu tai truputi nesupratau, kaip jie veikia? ar cia kaip soliariumas? ar nekenks odai (odos vezys ir pan.)...man irgi siule, irgi apie 3 merginas pasakojo, kurioms padeda...
Atsakyti
QUOTE(Kleopatra_Kaunas @ 2013 05 02, 15:03)
Man Grusauskas liepe 4 savaites tepti hormoniniu tepalu daryti 2 savaiciu pertrauka ir vel tepti 4 savaites.  Turiu tik pora mazyciu demeliu , kol kas.... kuri laika jos neisikeicia, noreciau kad taip ir liktu...  taip pat pasakojo apie Elideli, siaip pagooglinau , kad kadaise  reklamavo Vitix , o db sako , kad Vitix s.... nu zodziu manau cia ta reklama irgi negalima labai pasitiket, bet gal kazkam ir padeda. Del tu spinduliu tai truputi nesupratau, kaip jie veikia? ar cia kaip soliariumas? ar nekenks odai (odos vezys ir pan.)...man irgi siule, irgi apie 3 merginas pasakojo, kurioms padeda...

Jis apie Vitix'ą pasakė taip, kad buvo vienintelė priemonė tokia vartojama apart PUVA, arba M.Džeksono metodo - odos išbalinimo. Naudojant Vitix'ą gal tik 30proc žmonių atsiranda pigmentas, jis jį be abejo ir turėjo reklamuot, nes vienintelė "nekalta" priemonė buvo tuo metu. Bet nuo to laiko praėjo nemažai, atsirado UVB, rezultatai kiti, užtai jis pats ir sako, kad Vitix palyginus yra š.
UVB yra visai kita spinduliuotė nei PUVA, PUVA yra žiauriai kenksminga...
O kuo tu tepi???
O tas UVB yra ir KMUK'e. Nors man KMUK yra prie namų, bet lėksiu į II ligoninę pas jį, man jis jau patikrintas n kartų, pasitikiu kažkaip juo labai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Furtado: 02 gegužės 2013 - 15:43