QUOTE(rara @ 2010 10 22, 09:43)
Man patiko citata vienoj knygoj, kur buvo kalbama apie komponavimą nuotraukose, kad taisyklės skirtos tam, kad jas laužytume.
Gerbiu jūsų nuomone Milė rašo:
Žinoma, kad tiktų jį įkomponuoti ir didesniame plote. Bet palei mano idėją įdomiai atrodo ir šitoje lentelėje

, lentelė - tokia minimalizuota nekalta žuvelė, o ryklys piktas veržlus (detalus)- dvi priešingybės, ryškus kontrastas. Savotiška ironija - ne ryklys žuvelę prarijo, o žuvelė ryklį

. Na tarkim jam ankšta toja lentelėj, užtad jis toks ir įniršęs
Gal kažkam ir kitokių idėjų kyla šį darbą pamačius. Man norėjosi pritraukti nors šiokį tokį susidomėjimą, kad ir tokiu paprastu realistiniu piešiniu

Pats paprasčiausias būdas įkomponuoti per centrą, bet daugelis darbų prarastų savo vertę jai būtų įkomponuoti per centrą...
Va kaip pasisakiau
štai, štai tokios idėjos interpretacijos ir laukiau

tiesą pasakius, darbai su idėja ( o ne vien techninis atlikimas) , jos pateikimu mane labai žavi

ir kviečia susimąstyti kaip kas kodėl
kas be ko dėl to išcentravimo, pvz. man pasirodė, kad tai išcentruota pagal tam tikrus parametrus, nors iš pirmo žilgsnio visai nepanašu

- taip kad kiekvienas mato, tai ką nori matyti
čia tas pats, kas nueiti į parodą ir savaip interpretuoti tai ką matai

( nors autorius pvz. norėjo ką kitą parodyti)
Papildyta:
QUOTE(Linike77 @ 2010 10 22, 09:21)
Tai ir sakau, kad tai ne kompozicija., kad trūksta kompozicijos.
Bet kadangi Tu
apgynei savo nuomonę, tada viskas ok, daugiau nediskutuoju ta tema
kompozicija - tai ne būtinai griežtai reikia aplink centrinį motyvą kažkokių linijų ar papildomo dekoro elementų prikrauti , užtenka ir vieno motyvo tinkamai kompozicijai sukurti