Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(micefee @ 2010 09 29, 00:33)
Tai gal jūsų akys pavargo nuo linzių jei niekas nebetinka? Abejoju, kad jų visų kokybė suprastėjo. Tiek metų praėjo, mokslas žengia į priekį, ne atgal...

Būčiau linkusi pritarti. Jau n metų linzes nešioju, tikrai prastesnės jos netapo g.gif Kaip tik atnaujina formules, kad būtų daugiau vandens, kad geriau praleistų orą.

O jei greičiau pradeda graužti linzės, tai gal akių savybės kažkiek pasikeitė? Nes susikaupusios nuosėdos ir graužia paprastai. Aš ilgalaikių dėl to ir negaliu nešioti - tiesiog mano akys tokios, kad per 2 savaites bet kurias linzes apneša... ax.gif
Atsakyti
Žodžiu, vakar man įdėjo kontaktinius lęšius. Kadangi matau, kad pradėjo lietis vaizdas žiūrint į tolį tai nupėdinau regėjimo pasitikrinti. Pasakė, kad silpna trumparegystė (kairė akis 0,7, dešinė 0,8) ir pasiūlė pasirinkt ar akiniai ar lęšiai ~5mėn. panešiot. Na ką galvoju, 20Lt, kas mėnesį keist tai imu lęšius. Na įdėjo man juos ir regėjimas taip suprastėjo, kad į veidrodį iš 1m ar mažesnio atstumo žiūrėdamas savo veido bruožus vos įžiūriu. Šiandien ryte nupėdinau pas savo daktariuką, pažiūrėjo, sako, kad nieko blogo nemato, tipo, palaukt kol akis pripras reikia. O čia ir klausimas: kiek po velnių reikės laukt, jei vakar ~18val. įdėjo, o regėjimas kaip prastas taip prastas iki šiol? Gal jis man per stiprius lęšius įdėjo, o gal akis nepriima? O gal čia taip ir turi būt, tik aš per daug nekantrus? Be to, juokinga tai, kad užmerkus vieną akį regėjimas pasakiškas pasidaro, o ją vėl atmerkus viskas išsilieja. Tas pats būna ir kai pažvairuot pabandai (prieš kokias 5min. pastebėjau).
Atsakyti
QUOTE(linziuotis @ 2010 09 29, 14:44)
Žodžiu, vakar man įdėjo kontaktinius lęšius. Kadangi matau, kad pradėjo lietis vaizdas žiūrint į tolį tai nupėdinau regėjimo pasitikrinti. Pasakė, kad silpna trumparegystė (kairė akis 0,7, dešinė 0,8) ir pasiūlė pasirinkt ar akiniai ar lęšiai ~5mėn. panešiot. Na ką galvoju, 20Lt, kas mėnesį keist tai imu lęšius. Na įdėjo man juos ir regėjimas taip suprastėjo, kad į veidrodį iš 1m ar mažesnio atstumo žiūrėdamas savo veido bruožus vos įžiūriu. Šiandien ryte nupėdinau pas savo daktariuką, pažiūrėjo, sako, kad nieko blogo nemato, tipo, palaukt kol akis pripras reikia. O čia ir klausimas: kiek po velnių reikės laukt, jei vakar ~18val. įdėjo, o regėjimas kaip prastas taip prastas iki šiol? Gal jis man per stiprius lęšius įdėjo, o gal akis nepriima? O gal čia taip ir turi būt, tik aš per daug nekantrus? Be to, juokinga tai, kad užmerkus vieną akį regėjimas pasakiškas pasidaro, o ją vėl atmerkus viskas išsilieja. Tas pats būna ir kai pažvairuot pabandai (prieš kokias 5min. pastebėjau).

Taip nebūna. Linzes iškart įdėjus turite gerai matyti. Nebent gali erzinti akį ar panašiai, bet matymas turi iškart būti geras.
Tik dėl tokio minuso tai išvis nelabai verta dar linzes nešioti...
Žodžiu, netaip kažkas čia... g.gif
Atsakyti
QUOTE(linziuotis @ 2010 09 29, 14:44)
Pasakė, kad silpna trumparegystė (kairė akis 0,7, dešinė 0,8) ir pasiūlė pasirinkt ar akiniai ar lęšiai ~5mėn. panešiot.

Ojetau, lievas daktaras kažkoks pasitaikė. doh.gif Su tokiu minusu ir trumpam laikotarpiui TIK akinius nešioti. Gerkit vitaminus, stiprinkit akis mankštom, mažiau laiko prie kompo, televizoriaus praleiskit, daugiau grynam ore ir po pusės metų tas regėjimas galbūt atsistatys. Linzių Jūsų atveju jokiu būdu nepatariu nešioti, nes galit visai regėjimą susigadinti. Man čia tik panašu į nusilpusias akis, o ne trumparegystę...
Atsakyti
Labas vakarėlis, taigi turiu tokią problemą. Šiandien ryte įsidėjau lęšį, bet kažkaip matyt negerai prilipo jis man ar galbūt kokia dulkelė buvo įkritusi, nes lęšius įsidėti tikrai į akis moku (nešioju jau beveik trys metai) ir belaukiant stotelėje autobuso, akyje pajutau tokį nemalonų jausmą tartum lęšis kristų lauk. Aišku, akį pradėjau trinti doh.gif doh.gif ir.... nežinau arba lęšis iškrito lauk arba kažkur užlindo už voko doh.gif doh.gif Aišku, to lęšio bandžiau ieškoti akyje, bet nesimatė, dabar bijau, kad giliau užlindo už voko blink.gif doh.gif Tai dabar net neįsivaizduoju ką daryti g.gif
Atsakyti
Na neturetu visas lesis taip pasislept uz voko, kad nebeislistu atgal, nebent jo dalele isplesei, tai ta dalele galejo kazkur i sonus nukeliaut. Greiciausiai iskrapstei ta lesi is akies. Jei labai neramu, gali nueit i optika, ten sulasins specialus lasus, ir ras lesi akyje, jei jis ten bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2010 10 20, 19:58)
Labas vakarėlis, taigi turiu tokią problemą. Šiandien ryte įsidėjau lęšį, bet kažkaip matyt negerai prilipo jis man ar galbūt kokia dulkelė buvo įkritusi, nes lęšius įsidėti tikrai į akis moku (nešioju jau beveik trys metai) ir belaukiant stotelėje autobuso, akyje pajutau tokį nemalonų jausmą tartum lęšis kristų lauk. Aišku, akį pradėjau trinti  doh.gif  doh.gif  ir.... nežinau arba lęšis iškrito lauk arba kažkur užlindo už voko  doh.gif  doh.gif Aišku, to lęšio bandžiau ieškoti akyje, bet nesimatė, dabar bijau, kad giliau užlindo už voko blink.gif  doh.gif Tai dabar net neįsivaizduoju ką daryti  g.gif

Jei nieko akyje nejaučiate, tai nieko ir nėra.
Jei kažkas būtų, jaustumėte, greičiausiai jau ir išverkusi būtumėte.
Man yra porą kartų lęšis plyšęs ir gabaliukas akyje likęs, bet tikrai jaučiasi ir išsikrapšto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2010 10 20, 19:58)
Labas vakarėlis, taigi turiu tokią problemą. Šiandien ryte įsidėjau lęšį, bet kažkaip matyt negerai prilipo jis man ar galbūt kokia dulkelė buvo įkritusi, nes lęšius įsidėti tikrai į akis moku (nešioju jau beveik trys metai) ir belaukiant stotelėje autobuso, akyje pajutau tokį nemalonų jausmą tartum lęšis kristų lauk. Aišku, akį pradėjau trinti  doh.gif  doh.gif  ir.... nežinau arba lęšis iškrito lauk arba kažkur užlindo už voko  doh.gif  doh.gif Aišku, to lęšio bandžiau ieškoti akyje, bet nesimatė, dabar bijau, kad giliau užlindo už voko blink.gif  doh.gif Tai dabar net neįsivaizduoju ką daryti  g.gif

Man esą lęšis persislinkęs gerokai už voko,į užpakalinę akies obuolio dalį...mano sesei esą taip pat buvę..Tai tiesiog užsimerki ir sukamaisiais judesiais masažuoji akies obuolį...Po kurio laiko išlindo lęšio kraštelis ir už jo užsikabinus ištraukiau visą lešį.
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 10 20, 20:34)
Jei nieko akyje nejaučiate, tai nieko ir nėra.
Jei kažkas būtų, jaustumėte, greičiausiai jau ir išverkusi būtumėte.
Man yra porą kartų lęšis plyšęs ir gabaliukas akyje likęs, bet tikrai jaučiasi ir išsikrapšto smile.gif

Aš irgi jau taip nusprendžiau, kad akyje lęšio nebėra, nes kitu atveju tikrai būčiau jutusi, kad akyje kažkas netaip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salutvera: 21 spalio 2010 - 15:11
Sveiki,
Aš su prašymu, pasiūlykite kokią patikimą internetinę parduotuvę, kurioje perkate lęšius ir tirpalą.
Atsakyti
Sveikos,sakykit ar galima optikos pardėje tik susižinoti visus išmatavimus reikalingus perkant lęšius?t.y noriu lęšius pirkti internetu,bet ten reikia daug daugiau info nei vien akių dioptrijų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 11 02, 16:02)
Sveikos,sakykit ar galima optikos pardėje tik susižinoti visus išmatavimus reikalingus perkant lęšius?t.y noriu lęšius pirkti internetu,bet ten reikia daug daugiau info nei vien akių dioptrijų g.gif

ne daug daugiau, o tik dioptrijų ir bazinės kreivės.
pastarąją norėjau optikoje sužinoti akių patikrinimo metu, bet gydytoja pasakė, kad dabartiniai lęšiai tokie, kad +/- prisitaiko prie akies, ir nėra reikalo tos bazės matuoti blink.gif doh.gif
Atsakyti