QUOTE(linziuotis @ 2010 09 29, 14:44)
Žodžiu, vakar man įdėjo kontaktinius lęšius. Kadangi matau, kad pradėjo lietis vaizdas žiūrint į tolį tai nupėdinau regėjimo pasitikrinti. Pasakė, kad silpna trumparegystė (kairė akis 0,7, dešinė 0,8) ir pasiūlė pasirinkt ar akiniai ar lęšiai ~5mėn. panešiot. Na ką galvoju, 20Lt, kas mėnesį keist tai imu lęšius. Na įdėjo man juos ir regėjimas taip suprastėjo, kad į veidrodį iš 1m ar mažesnio atstumo žiūrėdamas savo veido bruožus vos įžiūriu. Šiandien ryte nupėdinau pas savo daktariuką, pažiūrėjo, sako, kad nieko blogo nemato, tipo, palaukt kol akis pripras reikia. O čia ir klausimas: kiek po velnių reikės laukt, jei vakar ~18val. įdėjo, o regėjimas kaip prastas taip prastas iki šiol? Gal jis man per stiprius lęšius įdėjo, o gal akis nepriima? O gal čia taip ir turi būt, tik aš per daug nekantrus? Be to, juokinga tai, kad užmerkus vieną akį regėjimas pasakiškas pasidaro, o ją vėl atmerkus viskas išsilieja. Tas pats būna ir kai pažvairuot pabandai (prieš kokias 5min. pastebėjau).
Taip nebūna. Linzes iškart įdėjus turite gerai matyti. Nebent gali erzinti akį ar panašiai, bet matymas turi iškart būti geras.
Tik dėl tokio minuso tai išvis nelabai verta dar linzes nešioti...
Žodžiu, netaip kažkas čia...