Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 03 22, 09:16)
Man sunku įsivaizduoti,kaip gali iškrist,nes kol ištraukiau aš juos doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Nežinau kaip jei po teisybei schmoll.gif Mirkt ir lęšis ant žando lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gerilesiai @ 2011 03 22, 07:42)
Kai akys dirba įtemptai, pvz. dirbant kompiuteriu, žmogaus mirksėjimų kiekis sumažėja 15%. Tačiau akių džiūvimą gali lemti ir patalpų kondicionavimas, ir šildymas, ir akių liga. Jei tas džiūvimas tik patalpose, tuomet padėti turėtų akių lašai arba pvz. šildymo sumažinimas, kad oras ne toks sausas būtų. Jei akys džiūna visur, tuomet vis tik geriau būtų akiniai.

O kokius lęšius bandėt? Kai kuriose optikose gali įsigyti tik vieno gamintojo lęšius, t.y. to, su kuriuo ta optika bendradarbiauja. smile.gif

Ačiū už išvadą, deja, man ją jau seniai padarė akys unsure.gif

Oi.. Kokių nebandžiau.. Šiaip žaidžiu su vienadieniais, kadangi nešioju juos labai epizodiškai (tenka dirbti visą darbo savaitę kaip ne kaip). Tai klausimėlis Jums - jei perkami mėnesiniai lęšiai ir jie didžiumą laiko plūduriuoja skystyje - kas su jais vyksta? Kaip keičiasi naudojimo laikas?

Bandyti lęšiai:
Focus Dailies Aqua Comfort Plus
Focus DAILIES All Day Comfort
1-DAY Acuvue Moist
1-DAY Acuvue TruEye
Soflens Daily Disposable

Iš mėnesinių:
Air Optix Aqua
Biofinity
Air Optix Night&Day Aqua
Anksčiau Focus dar būdavo, tik nerandu pavadinimo.. Bespalviai, tik ant pačio lęšiuko matėsi melsvas apskritimas.

Geriausiai jaučiaus su Focus Dailies ir kiek pamenu Air Optix Night&Day Aqua
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2011 03 22, 09:29)
Nežinau kaip jei po teisybei  schmoll.gif Mirkt ir lęšis ant žando  lotuliukas.gif

Buvo ir man iskrite blink.gif Buvau bare, kazkaip daug zmoniu, sukausi, trinktelejau i zmogu ir bam - lesio neber blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuliookas @ 2011 03 21, 19:06)
Norėčiau tokius pamatyt smile.gif Gerai parinktus lęšius.. Jau keletą pakeičiau pagal akių gydytojų rekomendacijas - nėra tokių, su kuriais galėčiau dirbti kompiuteriu. Iškart akių sausėjimas jaučiasi..

drinks_cheers.gif vienas prie vieno man verysad.gif max su lęšiais galiu išbūti 2valandas,nei lašiukai nepadeda. Man iškarto jaučiasi akyje svetimkūnis, akys lyg žvyro pripiltos ir visąlaik norisi mirksėti doh.gif
Atsakyti
o atradau jus 4u.gif
labukas
linzes isidejau pries 2 sav ir negaliu iskrapstyti biggrin.gif kaifuoju kad nereikia akulioru thumbup.gif
taigi mano patirtis maza dar .apejau kaune ,vilniuje kelias optikos parduotuves ir visose skirtingai pasakoja .tai viena sm mamyte patare is "geri lesiai" nusipirkt .taigi ir pabandzau .tik va rytais labai negaliu akiu atmerkt ,mirksiu mirksiu ,isilasinu lasiuku tada gerai buna ...turbut akys issauseja ar kas ...tai dabar net nezinau kiek cia laiko jas nesiot neisemus g.gif
Atsakyti
QUOTE(beskaiste @ 2011 03 27, 15:48)
o atradau jus  4u.gif
labukas
linzes isidejau pries 2 sav ir negaliu iskrapstyti  biggrin.gif kaifuoju kad nereikia akulioru  thumbup.gif
taigi mano patirtis maza dar .apejau kaune ,vilniuje kelias optikos parduotuves ir visose skirtingai pasakoja .tai viena sm mamyte patare is "geri lesiai" nusipirkt .taigi ir pabandzau .tik va rytais labai negaliu akiu atmerkt ,mirksiu mirksiu ,isilasinu lasiuku tada gerai buna ...turbut akys issauseja ar kas ...tai dabar net nezinau kiek cia laiko jas nesiot neisemus  g.gif

O kokius lesius nesiojate?
Jeigu jauciate diskomforta rytais, tai kodel juos neisimat nakciai?
O ir siaip, sveikiau akims butu miegoti be lesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 03 27, 16:38)
O kokius lesius nesiojate?
Jeigu jauciate diskomforta rytais, tai kodel juos neisimat nakciai?
O ir siaip, sveikiau akims butu miegoti be lesiu  mirksiukas.gif

nusipierkau "biofinity" mano -4,5
as ir ieskojau kad nereiktu isiminet-daugiadieniu ...neturiu rytais laiko deliot ax.gif
zinau kad sveikiau ,bet tik rytais jauciu nepatoguma ,o po to viskas gerai ...o dirbu tai dulkese ,ir nieko .pakrapstau ar patrinu akis jis man neiskrenta ...ir zliumbiau -neiskrito smile.gif tiesiog dziaugiuos labai
Atsakyti
QUOTE(beskaiste @ 2011 03 27, 16:08)
as ir ieskojau kad nereiktu isiminet-daugiadieniu ...neturiu rytais laiko deliot  ax.gif

Geras laugh.gif O dantukam valyt laiko turit? biggrin.gif Čia šiaip, nepiktai, tiesiog juokingai nuskambėjo smile.gif

Kita vertus, pirmus kartus dedantis lęšius gal tikrai ilgiau užtrunkama. Bet turbūt vistiek ne daugiau 5 min smile.gif
Atsakyti
QUOTE(beskaiste @ 2011 03 27, 17:08)
as ir ieskojau kad nereiktu isiminet-daugiadieniu ...neturiu rytais laiko deliot  ax.gif
zinau kad sveikiau ,bet tik rytais jauciu nepatoguma ,o po to viskas gerai ...o dirbu tai dulkese ,ir nieko .pakrapstau ar patrinu akis jis man neiskrenta ...ir zliumbiau -neiskrito  smile.gif tiesiog dziaugiuos labai

Mano minusas dar didesnis, bet su lesiais miegu tik labai jau extra atvejais - per 6 nesiojimo metus miegojau berods 3 ar 4 kartus su jais (nors taipogi nesioju tokius, kuriuos galima nesioti nuolat - Oasys).
Tad manau, geriaus atsikelti 10 min anksciau ir isideti lesiukus, nei nesioti juos nuolat, tuo labiau jei tenka dirbti dulkese, juk tiek nesvarumu nuseda ant lesiu ir lieka akyse smile.gif
Visu gydytoju nuomone siuo klausimu sutampa smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B.r.i.u.n.e.t.e: 27 kovo 2011 - 16:30
QUOTE(beskaiste @ 2011 03 27, 17:08)

Tikrai geriau nakčiai išsiimti. Nebent tai būtų išskirtinės sąlygos - gamtoje ar pan. (nors aš ir palapinėj be problemų išsiimu biggrin.gif ).
Dėl laiko, tai išmokus ir įpratus įsidėjimas užtrunka 10 sekundžių wink.gif Ir nereikia nei veidrodžio, nei nieko. Kantrybės smile.gif
Atsakyti
nu dantukam turiu biggrin.gif biggrin.gif
tiesiog ilgai deduosi -ne 5 min -man ir pusvalandzio kita kart reik biggrin.gif ,gal patirties maza tam ...ir nusprendziau kad man reikia tokiu kad ilgesni laika nesiot galeciau ir rytais negaisciau laiko tam dar papildomai .
Papildyta:
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 03 27, 17:29)
gydytoju nuomone siuo klausimu sutampa  smile.gif

sutinku ....tiesiog siuo metu negaliu sau leisti pusvalandi krapstinetis pries veidrodi biggrin.gif

QUOTE(TekilaSunrise @ 2011 03 27, 18:05)
Dėl laiko, tai išmokus ir įpratus įsidėjimas užtrunka 10 sekundžių wink.gif Ir nereikia nei veidrodžio, nei nieko. Kantrybės smile.gif

kai ismoksiu ir per kelias sekundes isidesiu ,tai be vargo deliociaus .nu man dar nesigauna taip greit blush2.gif akys raudonos buna kol pusvalandi as ten jas tampau ...
o dabar negaliu iskrapstyt niekaip biggrin.gif biggrin.gif viena vakara prasikeikiau beimdama ir nuejau miegot biggrin.gif prilipo kiba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(beskaiste @ 2011 03 27, 17:43)

kai ismoksiu ir per kelias sekundes isidesiu ,tai be vargo deliociaus .nu man dar )

jei nesiimi, nesidedi tai ir neišmoksi mirksiukas.gif

Prastėjant regėjimui suvokiau,kaip labai man akys reikalingos, ir kad PRIVALAU daryt viską, kad jom "įtikčiau" 4u.gif

Šeštadienį lęšius dėjausi 45 min. Išsiiminėjau dar ilgiau laugh.gif

O sunkiausia,kai vieną išsiimi ir matomas suprastėja išsiimt kitą. O tada kaip tyčia,laikos prie akies prilipęs ir nė krust laugh.gif
O įsidedant sunku,kad lęšis limpa man prie piršto, o ne akies doh.gif
Atsakyti