Sveikutės,
skaitau kaip džiugiai dalinatės patirtimi apie kontaktinius lęšius ir pavydžiu
Nešiojau lęšius 13 metų, 12 metų nebuvo jokiu problemų, išskyrus gan retus konjuktyvitus ir kartais pasausėjusias akis. Bet prieš metus akytės jau stipriai išsausėjo, nepaisant įv. ašarėlių, užsikimšo ašarų latakai, uždegimai padažnėjo, atsirado daug papildomų kraujagyslių, dauguma visai arti ragenos, netgi lėtinį konjuktyvitą nustatė (ir viskas dėl nuolatinio lęšių nešiojimo

). Taigi gydytoja griežtai uždraudė lęšius, net vienadienius ir pačius pačiausius, na nebent keletą kartų į metus, priešingu atveju spaudžiamos kraujagyslės duos ragenos paburkimą, o kraujagyslės pradės įaugint į rageną, žodžiu gręsia rimtais nemalonumais. Kadangi pati gyd. dirba optikoje, tai nepasitikėti ja būtų tiesiog kvaila...Žodžiu nuoširdžiai įsišnekėjome ir žinodama, kaip nekenčiu akinukų, ji man patarė regos korekciją lazeriu.
Iš pradžių svaigau nuo minties per kelias minutes pasikoreguot regėjimą, bet pasiskaičiau apie komplikacijas ir apsiraminau
Ar yra jūsų tarpe tokių, kurios nešioja lęšius 15 ir daugiau metų be jokių problemų?
Aš pvz. tokių nepžįstu, manau anksčiau ar vėliau daugumai galų gale akys atsisako priimti tuos svetimkūnius...
O gal taip atsitinka todėl kad per ilgai tuos pusmetinius ir 3-mėnesinius nešiojome, gal jeigu iškart nuo vienadienių visokių silikoninių/hidrogelinių pradėt, taip neatsitiktų?
Būčiau žinojus, kad mano akims lęšių nešiojimo terminas toks trumpas, mielai būčiau pasilikus šią prabangą tik savaitgaliams ir vakarėliams