Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

inikus dabar i paieskas, ir galva sukas, noreciau apsisviest pries eidama.gal dar kas papildys. turiu nezymu astigmatizma. tie vienadieniai lesiai J&J niekur nematau, kad rasytu, jog tinka su astigmatizmu..pries tai nesiojau akinius be astigmatizmo cilindru ir buvo gerai, nepasakyciau, kad pajutau skirtuma, kai juos idejo g.gif ar tiktu tie vienadieniai, ar beliktu tie dviem savaitem pritaikyti astigmatizmui? na klausiu is aptisrties, ne kaip gydytoju:)
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 07, 17:38)
klausiu is patirties

Vienadienių lęšių astigmatikams LT nėra, nebent kur nors optikose užsakytų, bet kaina, įtariu, būtų neadekvati mastau.gif Bandžiau keleto firmų astigmatinius lęšius - kaip pati sakai, vėl ir vėl, tačiau nesijaučiau gerai ir galų gale vistiek grįžau prie akinių.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2011 08 07, 17:59)
Vienadienių lęšių astigmatikams LT nėra, nebent kur nors optikose užsakytų, bet kaina, įtariu, būtų neadekvati mastau.gif Bandžiau keleto firmų astigmatinius lęšius - kaip pati sakai, vėl ir vėl, tačiau nesijaučiau gerai ir galų gale vistiek grįžau prie akinių.

bet jei labai nedidelis astigmatizmas, ir nejauciu jokio skirtumo su ar be, gal visgi tiktu paprasti lesiai? g.gif
Papildyta:
jauciu reiks eit kontaktiniu i kita optika ir ten tikrintis,gal nebebus to astigmatizmo, keista kaip jis greit atsirado. nesioju namie akinius be ju, ne namie su, skirtumo jokio visiskai nejauciu.tiksliau su astigmatizmo lesiu akys greiciau pavargsta g.gif

tad lauksiu pasisakymu, ryt jauciu soliuosiu i optika:)
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 07, 19:21)
bet jei labai nedidelis astigmatizmas, ir nejauciu jokio skirtumo su ar be, gal visgi tiktu paprasti lesiai? g.gif

Pas mane TIK astigmatizmas, nėra nei toliariagystės, nei trumparegystės. Išvada iš patirties: astigmatiniai lęšiai - tik akių dūmimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2011 08 07, 18:34)
Pas mane TIK astigmatizmas, nėra nei toliariagystės, nei trumparegystės. Išvada iš patirties: astigmatiniai lęšiai - tik akių dūmimas  mirksiukas.gif

ane? ta prasme jie naudos jokios neturi? tai pasiemu paprastus ir ramu, ypac nejausdama skirtumo?

o jums sakot netiko? aplamai lesiai netiko, ar ne ka geriau matet, ar ne taip supratau is paskutinio posto?
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 07, 19:49)
aplamai lesiai netiko, ar ne ka geriau matet,

Matyti nieko nemačiau - tas pat, kas be akinių.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2011 08 07, 19:21)
Matyti nieko nemačiau - tas pat, kas be akinių.

bet kaip idomiai g.gif kaip ir neturetu taip jau visai buti.reiks man daktare pasnekinti del visu siu dangu,sakiau jei nepatiks gydytoja, eisiu kitur, nes jau pasimokius kai nesamoniu pripaiso.

dabar kai pradejau cia galvot, prisiminiau, kai rinkomes paskutini karta akinius kartu su mb, jam irgi astikmatizma pripaise ir minus 2, ejo medicinine, bet rimtai ejo pas akiu, akys pagerejusios iki 0.5 ir jokio astigmatizmo...dabar issisnekejus tik paaiskejo, kai apie lesius diskutuoti pradejom, tai bus labai idomu issiaiskinti kokia cia situacija istikro.nes nesesi recepta tureta, akiniai daryti pries metus..na akys tiek to gal netycia pagerejo..akinius nesiojo nedaznai, bet astigmatizmo tai niekaip negalejo:)))
Atsakyti
Girdejau toki ganda, kad dabar astigmatizma daug kam "pripaiso", nes akiniu lesiai/kontaktiniai lesiai astigmatikams yra kurkas brangesni.

Kas del lesiu, tai gal jums skauda galva del per stipriu lesiu ar netinkamo diametro/bazines kreives?
Atsakyti
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 08 07, 19:55)
Girdejau toki ganda, kad dabar astigmatizma daug kam "pripaiso", nes akiniu lesiai/kontaktiniai lesiai astigmatikams yra kurkas brangesni.

Kas del lesiu, tai gal jums skauda galva del per stipriu lesiu ar netinkamo diametro/bazines kreives?

as taip zinokit ir nujauciu..butu vienam pripaise tai dar..dabar abiem, nors pries tai kiek tikrinta, kiek daryta, nebuvo.ryt reiks vision optikoj apsilankyt, nes cia daryta buvo optikos pasaulyje ir labai nusivyliau isejus is anos. net ju darytus akinius man reguliuoja kita optika, nors net ne ju, ne karto pretenziju nekele.

o lesius isbandziau paskutini syki irgi butent optikos pasaulyje, bandysiu rinktis nors gal brangiau bet pas kitus si karta, gal parinks teisingai..nes baisingai noriu islipti is akiniu. nors turiu tikrai simpatiskus, grazius, bet ... tas ju taisymasis uzkniso, ir siaip mano graziausiu akiu nesimato, vienintelio kuo nesiskundziu lotuliukas.gif
Atsakyti
Is nesiojanciu astigmatinius lesius buvau perspeta, jei nedidelis astigmatizmas, siukstu neprasidet su astigmatiniais lesiais, nes atgal kelio nebus.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2011 08 07, 21:14)
Is nesiojanciu astigmatinius lesius buvau perspeta, jei nedidelis astigmatizmas, siukstu neprasidet su astigmatiniais lesiais, nes atgal kelio nebus.

man dar iskilo klausimas istikro, o iki kiek jus laikot nedideliu? gal man cia galvoju tik taip atrodo? nors taip manau, nes nelabai skirtuma jauciu tarp su ir be.
vartau recepta ir nurodyta akiu minusas 1.5 plius astigmatizmas 0.75
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 07, 23:06)
man dar iskilo klausimas istikro, o iki kiek jus laikot nedideliu? gal man cia galvoju tik taip atrodo? nors taip manau, nes nelabai skirtuma jauciu tarp su ir be.
vartau recepta ir nurodyta akiu minusas 1.5 plius astigmatizmas 0.75

bijau nusisneket, tiksliai nezinau, bet ziuriu, kad ir minusas nedidelis, manau, labiausiai i klausima atsako jusu fraze, kad nejauciat skirtumo tarp tu lesiu. Man lyg ir sake, kai snekejom, be skaiciu, bet sake, jei gerai matai su paprastais lesiais, tai ir nekeisk i astigmatinius, kuriuos geriau nesiot tik tada, kai nera kitos iseities - vaizdas neryskus su tinkamai parinktom dioptrijom 4u.gif
Atsakyti