QUOTE(Lemyna @ 2009 09 30, 18:27)
Mes viską dar tik planuojam

Iš pradžių planavom 3 k. butą pirkti Panevėžyje, bet paskui draugai davė mintį, kad soduose namą pirkti ir susitvarkius gyventi

Labai patiko ši mintis, bet dabar dilema

ar pirkti jau pastatytą ir begyvenant tvarkytis, ar statytis
Šiaip mano tėtis statybininkas, viską moka, kad su statybom ir apdaila susiję. bet jis dirba, kažkaip nepatogu prašyt būtų, kad kiekvieną savaitgali plūšėtų
Ir draugų daug statybininkų

manau, kad jie tikrai kiek galėtų tiek padėtų
Bet viskas remiasi į pinigus

Ar būtų įmanoma pasistatyti namuką išleidžiant iki 100 tūkst.?

abejoju

na sklypas jei į kainą neįeitų, o namas būtų iki 100 kv. m.
Na įsidrąsinau ir paklausiu kiek kainavo visas namas: pamatai, "griaučiai", vidaus įrengimas? baldai neįeina
Kažkaip sudomino mane: mediena apie 20 tūkst., griaučių pastatymas 25 tūkst. padoriai skamba
taip, ka galiu pasakyti is patirties - nedekit labai daug vilciu i draugus. visu pirma visi savo gyvenimus turi, ir jei koki savaitgali ir atvaziuos padeti - jusu tas neisgelbes, tuo labiau, kad ir neiseis kiekviena savaitgali ar vakara ju kvietineti. va tevai jau realesnis variantas, mano tetis prisidejo absoliuciai prie visko ka darydavom savaitgaliais, net prasyt nereikejo.
ka galesit pasidarysit patys, ko ne - samdysit, taip jau yra. pvz mes pamatus namui rostverka betonavom keturiese.... viena is tu keturiu as

toliau vyras ir musu abieju teveliai. buvo sunku ir ant rytojaus nei kojyciu nei rankyciu nejauciau, bet mes tai padarem.
o del 100t, man atrodo kad netilpsit....
skaiciuojant senom kainom uz kiek mes pasidarem, ir atmetant po truputi sakykim atpigusiom medizagom gaunam:
pamatai 8,5t
langai 8t
durys 2,5
kaminas 2,5
stogo danga 8t
stogo mediena 10t (2a pas mane karkasas tai karkasas + stogo konstrukcija)
pleveles vatos stoglangiai 9t
popierizmas 8
grezinys ir nuotekos man kainavo netoli 30t grezini darem su kaimynais, nuotekas tik sau, kokius 20 t vistiek tai gali kainuoti, mes sitoj vietoj netaupem
sildymo sistema: 15t
jau turim 90 tukstanciu o dar net neturim nei medziagu nei darbo - sienom pakelti
ziurint is ko sienos bus cia dar n tukstanciu, o kur perdanga, kur vidaus apdaila? vien namo grindu dangai+vonios plytelem palei 10t palikom - nesirinkom brangiausiu medziagu, gipsi karkasas antram uakste ir pertvaros dar palei 7t kainavo, dar vis nebaigta dazyti.
ai dar laiptai palei 10t
mes su visa buitine technika ir kai kuriais baldais i namo reikalus sukisom 275tukstancius. dabar jau gyvenam, bet turim visokiu nedadielku.
tikiu kad dabar galima pigiau pasistatyti, bet i 100t tikrai nebutume tilpe. gal i kokius 225t
...tam tikros kategorijos žmonės, patiria smurtą net religinio kulto namuose...