Įkraunama...
Įkraunama...

Pliusai ir minusai gyventi soduose

dije, gorada, thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 09 30, 14:07)
wub.gif rąstinukas  wub.gif  kaip man patinka tokie namučiai  wub.gif  alsuoja gyvybe  wub.gif 

jei ne paspaltis kiek mokėjot  ax.gif  už pačius griaučius  ax.gif

dekui smile.gif statem per pika.... viskas ranku darbo, gal kiek ir permokejom, bet negaila nei cento, nes meistras dusia idejo i ta nama smile.gif kiekvienas rastas labai graziai suleistas, visiskai jokiu kliauzu plyseliu ar tarpeliu, namas jau metus stovi.
uz mediena valstybes uredijom apie 20t, ir rodos 25 uz darba.
aisku to rastu jaukumo niekas nepakeis, bet mano draugui nesneiai meistrai ismurijo 200 kvadratu nama blokeliai 9t ir darbas tiek pat.... kai pagalvoju galejau uz tokius pinigus murinuka tureti jau ir apsiltinta ir su apdaila, ir didesni gerokai...... bet cia krizines kainos, tai gal kai mes statem kitaip kainave butu. nzn.
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 09 30, 10:28)
na įmetu vaizdinę medžiagą

QUOTE(Gorada @ 2009 09 30, 12:56)
kad labai netersciau temos sumeciau fotkes i slide's, tad pasirodom savo trumpa istorija:

wub.gif wub.gif wub.gif

Svaigstu kaip noriu nuosavo namuko sad.gif svajonė cray.gif Kasdien kainas žiūrinėju, skelbimus unsure.gif kur iškart būtų galima gyventi, bet nedidelis, ne iš naujųjų, bet jaukus, kainos per 200 tūkst. lipa verysad.gif iš kur pas ūbagą tokie pinigai g.gif Perpus kainos gi nesumažins lotuliukas.gif

O jei rimtai, jūs įmėt paskolas, ar santaupos? 4u.gif Nes man atrodo, kad mes be paskolos neišsiversim, o taip baisu bankui įsipareigoti kokiem 15-20 metų fear.gif mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 09 30, 12:56)
kad labai netersciau temos sumeciau fotkes i slide's, tad pasirodom savo trumpa istorija:

user posted image

Gorada- nu kaip gražu taip, slide's. Nusižiūrėsiu nuo tavęs kitą kartą. blush2.gif
O namukas jūsų žiemą- kaip iš atviruko. wub.gif wub.gif Super gražumėlis.

QUOTE(Lemyna @ 2009 09 30, 14:22)
wub.gif  wub.gif  wub.gif

Svaigstu kaip noriu nuosavo namuko  sad.gif  svajonė  cray.gif  Kasdien kainas žiūrinėju, skelbimus  unsure.gif  kur iškart būtų galima gyventi, bet nedidelis, ne iš naujųjų, bet jaukus, kainos per 200 tūkst. lipa  verysad.gif  iš kur pas ūbagą tokie pinigai  g.gif  Perpus kainos gi nesumažins  lotuliukas.gif

O jei rimtai, jūs įmėt paskolas, ar santaupos?  4u.gif  Nes man atrodo, kad mes be paskolos neišsiversim, o taip baisu bankui įsipareigoti kokiem 15-20 metų  fear.gif  mega_shok.gif

Tai čia 200 000 už namą su visu sklypuku- nedaug. Aš kiek žiūrinejau tai per 800 000 lipo. Mane dominantys. 2 metai atgal.

O paskola 15 metų- irgi čia nedaug. Ima žmonės 30-40 metų. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2009 09 30, 15:22)
wub.gif  wub.gif  wub.gif

Svaigstu kaip noriu nuosavo namuko  sad.gif  svajonė  cray.gif  Kasdien kainas žiūrinėju, skelbimus  unsure.gif  kur iškart būtų galima gyventi, bet nedidelis, ne iš naujųjų, bet jaukus, kainos per 200 tūkst. lipa  verysad.gif  iš kur pas ūbagą tokie pinigai  g.gif  Perpus kainos gi nesumažins  lotuliukas.gif

O jei rimtai, jūs įmėt paskolas, ar santaupos?  4u.gif  Nes man atrodo, kad mes be paskolos neišsiversim, o taip baisu bankui įsipareigoti kokiem 15-20 metų  fear.gif  mega_shok.gif

15-20 tai cia juokas wink.gif mes kazkur 30 metu paeme.... o kaip be paskolos? mes nenorejom gyvenimo statybu. busto savo reikejo, tai kam eiti nuomoti jei savo issipirkineti gali? kol statemes gyvenom pas mano tevus. nu sunku ta paskola.... bet kai pagalvoju kad arba galiu rinktis gyvenima pas tevus 2 kambariu bute ar nuosavam name tai skirtumas isryskeja smile.gif

pamatai mum kainavo 10t, tai jei kas menesi dedant po kelis tukstancius ciut ne puses metu reiktu doh.gif o dabar mes per metus pasistatem ir isikelem.
sklypa tiesa jau turejom. o jus turit koki sklypeli ar viska statybom dar isigyti planuojat?nzn bet as gal nenoreciau pirkti jau pastatyto namo. nieko nezinai kur kas prikliauzinta, be to visur buvusiu seimininku zenklai... vistiek ko gero paems paskola nebus pinigeliu kad iskart pasidaryti remonta pagal save visur. as norejau savo, kad viskas pagal mane butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 09 30, 14:34)
15-20 tai cia juokas wink.gif mes kazkur 30 metu paeme.... o kaip be paskolos? mes nenorejom gyvenimo statybu. busto savo reikejo, tai kam eiti nuomoti jei savo issipirkineti gali? kol statemes gyvenom pas mano tevus. nu sunku ta paskola.... bet kai pagalvoju kad arba galiu rinktis gyvenima pas tevus 2 kambariu bute ar nuosavam name tai skirtumas isryskeja smile.gif

pamatai mum kainavo 10t, tai jei kas menesi dedant po kelis tukstancius ciut ne puses metu reiktu  doh.gif o dabar mes per metus pasistatem ir isikelem.
sklypa tiesa jau turejom. o jus turit koki sklypeli ar viska statybom dar isigyti planuojat?nzn bet as gal nenoreciau pirkti jau pastatyto namo. nieko nezinai kur kas prikliauzinta, be to visur buvusiu seimininku zenklai... vistiek ko gero paems paskola nebus pinigeliu kad iskart pasidaryti remonta pagal save visur. as norejau savo, kad viskas pagal mane butu smile.gif

Mes viską dar tik planuojam blush2.gif Iš pradžių planavom 3 k. butą pirkti Panevėžyje, bet paskui draugai davė mintį, kad soduose namą pirkti ir susitvarkius gyventi wub.gif Labai patiko ši mintis, bet dabar dilema g.gif ar pirkti jau pastatytą ir begyvenant tvarkytis, ar statytis g.gif
Šiaip mano tėtis statybininkas, viską moka, kad su statybom ir apdaila susiję. bet jis dirba, kažkaip nepatogu prašyt būtų, kad kiekvieną savaitgali plūšėtų unsure.gif
Ir draugų daug statybininkų rolleyes.gif manau, kad jie tikrai kiek galėtų tiek padėtų rolleyes.gif
Bet viskas remiasi į pinigus verysad.gif Ar būtų įmanoma pasistatyti namuką išleidžiant iki 100 tūkst.? unsure.gif abejoju cry.gif na sklypas jei į kainą neįeitų, o namas būtų iki 100 kv. m.

Na įsidrąsinau ir paklausiu kiek kainavo visas namas: pamatai, "griaučiai", vidaus įrengimas? baldai neįeina blush2.gif Kažkaip sudomino mane: mediena apie 20 tūkst., griaučių pastatymas 25 tūkst. padoriai skamba bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2009 09 30, 17:27)
Ar būtų įmanoma pasistatyti namuką išleidžiant iki 100 tūkst.?  unsure.gif  abejoju  cry.gif  na sklypas jei į kainą neįeitų, o namas būtų iki 100 kv. m.

patiem darant nemažai, manau jau įmanoma rolleyes.gif

nors mes į savo jau virš 100 sukišom doh.gif ir neįsivaizduoju kur (čia tik visokios medžiagos, nes viską daromės patys) unsure.gif ir dar kokių 10t reiktų doh.gif

mes be paskolų bando... dar spejom į tą traukinį kai brangiai pardavėm butą... ir išėjo šitas sodukas ir dar liko pinigėlių sukišimui unsure.gif o daugiau tai kažkiek pasitaupę buvom... o dabar tai sunkiai sekas damušinėt.. tiek finansai išseko tiek entuziazmas unsure.gif kai pasižiūriu atgal tai neįsivaizduoju kaip mes pasirįžom tokaii avantiūrai blink.gif
Atsakyti
mes irgi sklypuką turėjom, pradėjom statybas 2006 pab., pabaigtas šių metų birželį- taigi, pats pikas...o sukišom į namą iki šiol (nes reikės ir daugiau - aplinkai sutvarkyti, tvorai) - daugiau 350 tūkst. doh.gif visus darbus atliko meistrai ir medžiagas pirkom ne pigiausias, kad kuo ilgiau viskas tarnautų, gal dėlto.... o net aplinkos nesusitvarkėm, visi pinigai suėjo statyboms ir vidaus apdailai bei keletui baldų ....ir pardavėm sielas velniui (ups bankui ax.gif ) iki pat pensijos...bet nesigailiu - name gyventi yra pasaka wub.gif mūsų namukas nėra didelis, statytas iš blokelių, išorės apdaila tinkas, bendras plotas 125 kv., nėra nei garažo, nei rūsio....
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2009 09 30, 18:27)
Mes viską dar tik planuojam  blush2.gif  Iš pradžių planavom 3 k. butą pirkti Panevėžyje, bet paskui draugai davė mintį, kad soduose namą pirkti ir susitvarkius gyventi  wub.gif  Labai patiko ši mintis, bet dabar dilema  g.gif  ar pirkti jau pastatytą ir begyvenant tvarkytis, ar statytis  g.gif
Šiaip mano tėtis statybininkas, viską moka, kad su statybom ir apdaila susiję. bet jis dirba, kažkaip nepatogu prašyt būtų, kad kiekvieną savaitgali plūšėtų  unsure.gif
Ir draugų daug statybininkų rolleyes.gif  manau, kad jie tikrai kiek galėtų tiek padėtų  rolleyes.gif
Bet viskas remiasi į pinigus  verysad.gif  Ar būtų įmanoma pasistatyti namuką išleidžiant iki 100 tūkst.?  unsure.gif  abejoju  cry.gif  na sklypas jei į kainą neįeitų, o namas būtų iki 100 kv. m.

Na įsidrąsinau ir paklausiu kiek kainavo visas namas: pamatai, "griaučiai", vidaus įrengimas? baldai neįeina  blush2.gif  Kažkaip sudomino mane: mediena apie 20 tūkst., griaučių pastatymas 25 tūkst. padoriai skamba  bigsmile.gif

taip, ka galiu pasakyti is patirties - nedekit labai daug vilciu i draugus. visu pirma visi savo gyvenimus turi, ir jei koki savaitgali ir atvaziuos padeti - jusu tas neisgelbes, tuo labiau, kad ir neiseis kiekviena savaitgali ar vakara ju kvietineti. va tevai jau realesnis variantas, mano tetis prisidejo absoliuciai prie visko ka darydavom savaitgaliais, net prasyt nereikejo.
ka galesit pasidarysit patys, ko ne - samdysit, taip jau yra. pvz mes pamatus namui rostverka betonavom keturiese.... viena is tu keturiu as smile.gif toliau vyras ir musu abieju teveliai. buvo sunku ir ant rytojaus nei kojyciu nei rankyciu nejauciau, bet mes tai padarem.
o del 100t, man atrodo kad netilpsit....
skaiciuojant senom kainom uz kiek mes pasidarem, ir atmetant po truputi sakykim atpigusiom medizagom gaunam:
pamatai 8,5t
langai 8t
durys 2,5
kaminas 2,5
stogo danga 8t
stogo mediena 10t (2a pas mane karkasas tai karkasas + stogo konstrukcija)
pleveles vatos stoglangiai 9t
popierizmas 8
grezinys ir nuotekos man kainavo netoli 30t grezini darem su kaimynais, nuotekas tik sau, kokius 20 t vistiek tai gali kainuoti, mes sitoj vietoj netaupem
sildymo sistema: 15t
jau turim 90 tukstanciu o dar net neturim nei medziagu nei darbo - sienom pakelti
ziurint is ko sienos bus cia dar n tukstanciu, o kur perdanga, kur vidaus apdaila? vien namo grindu dangai+vonios plytelem palei 10t palikom - nesirinkom brangiausiu medziagu, gipsi karkasas antram uakste ir pertvaros dar palei 7t kainavo, dar vis nebaigta dazyti.
ai dar laiptai palei 10t
mes su visa buitine technika ir kai kuriais baldais i namo reikalus sukisom 275tukstancius. dabar jau gyvenam, bet turim visokiu nedadielku.
tikiu kad dabar galima pigiau pasistatyti, bet i 100t tikrai nebutume tilpe. gal i kokius 225t
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2009 09 30, 17:27)
Mes viską dar tik planuojam  blush2.gif  Iš pradžių planavom 3 k. butą pirkti Panevėžyje, bet paskui draugai davė mintį, kad soduose namą pirkti ir susitvarkius gyventi  wub.gif  Labai patiko ši mintis, bet dabar dilema  g.gif  ar pirkti jau pastatytą ir begyvenant tvarkytis, ar statytis  g.gif
Šiaip mano tėtis statybininkas, viską moka, kad su statybom ir apdaila susiję. bet jis dirba, kažkaip nepatogu prašyt būtų, kad kiekvieną savaitgali plūšėtų  unsure.gif
Ir draugų daug statybininkų rolleyes.gif  manau, kad jie tikrai kiek galėtų tiek padėtų  rolleyes.gif
Bet viskas remiasi į pinigus  verysad.gif  Ar būtų įmanoma pasistatyti namuką išleidžiant iki 100 tūkst.?  unsure.gif  abejoju  cry.gif  na sklypas jei į kainą neįeitų, o namas būtų iki 100 kv. m.

Na įsidrąsinau ir paklausiu kiek kainavo visas namas: pamatai, "griaučiai", vidaus įrengimas? baldai neįeina  blush2.gif  Kažkaip sudomino mane: mediena apie 20 tūkst., griaučių pastatymas 25 tūkst. padoriai skamba  bigsmile.gif

Na galiu pasakyti pavizduką-paguodą, toms kurios rekonstruojasi.
Mano tėvai pirko pastatytą namą su ūkiniu pastatėliu. Žemės 10 arų. Rekonstravo tik namą- keitė stogą, visą šildymo sistemą, langus,iškėlė antro aukšto mansardą kosmetinis remontas. Visa tai jiems kainavo apie 40 000. (čia prieš 8 metus, vienoje provincijoje) . Namas kainavo apie 50 000. taigi negali sakyti kad blogai, į minusą tikrai nesulindo- nes ir ūkinukas dar ir žemė į mokėtiną sumą įeina.

O ar galima pastatyti už 100 000 -tai net nežinau- viskas priklauso nuo to, kokias medžiagas naudosite ir kiek kainuos darbo jėga. Į draugus labai nesiremkite- kartais draugai draugams ne tik kad nepadeda, bet ir pachaltūrina (kalbu iš patirties) Į tėtį galit remtis- bet jei kaip sakot padės dirbti itks savaitgaliais- tai nelabai kas. Bent jau kiek aš skaičiavau- tai darbo jėga bendroje sąmatoje kainuoja netgi daugiau nei medžiagos.
Aš asmeniškai- jei neturėčiau pinigėlių ir negaučiau paskolos, pirkčiau gal jau pastatytą. g.gif Nu vis savas stogas, kad ir nelabai gražus. Dar priklauso kokį pirktumėte. Žodžiu- reikia viską gerai pasverti, sudėlioti, įvertinti savo pajamas ir nesitikėti, kad laimesi teleloto. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 09 30, 21:13)
patiem darant nemažai, manau jau įmanoma  rolleyes.gif

nors mes į savo jau virš 100 sukišom  doh.gif  ir neįsivaizduoju kur (čia tik visokios medžiagos, nes viską daromės patys) unsure.gif ir dar kokių 10t reiktų  doh.gif

QUOTE(Gorada @ 2009 10 01, 09:28)
mes su visa buitine technika ir kai kuriais baldais i namo reikalus sukisom 275tukstancius. dabar jau gyvenam, bet turim visokiu nedadielku.
tikiu kad dabar galima pigiau pasistatyti, bet i 100t tikrai nebutume tilpe. gal i kokius 225t

QUOTE(dije @ 2009 10 01, 09:42)
Na galiu pasakyti pavizduką-paguodą, toms kurios rekonstruojasi.
Mano tėvai pirko pastatytą namą su ūkiniu pastatėliu. Žemės 10 arų. Rekonstravo tik namą- keitė stogą, visą šildymo sistemą, langus,iškėlė antro aukšto mansardą kosmetinis remontas. Visa tai jiems kainavo apie 40 000. (čia prieš 8 metus, vienoje provincijoje) . Namas kainavo apie 50 000. taigi negali sakyti kad blogai, į minusą tikrai nesulindo- nes ir ūkinukas dar ir žemė į mokėtiną sumą įeina.

O ar galima pastatyti už 100 000 -tai net nežinau- viskas priklauso nuo to, kokias medžiagas naudosite ir kiek kainuos darbo jėga. Į draugus labai nesiremkite- kartais draugai draugams ne tik kad nepadeda, bet ir pachaltūrina (kalbu iš patirties) Į tėtį galit remtis- bet jei kaip sakot padės dirbti itks savaitgaliais- tai nelabai kas. Bent jau kiek aš skaičiavau- tai darbo jėga bendroje sąmatoje  kainuoja netgi daugiau nei medžiagos.
Aš asmeniškai- jei neturėčiau pinigėlių ir negaučiau paskolos, pirkčiau gal jau pastatytą.  g.gif Nu vis savas stogas, kad ir nelabai gražus. Dar priklauso kokį pirktumėte. Žodžiu- reikia viską gerai pasverti, sudėlioti, įvertinti savo pajamas ir nesitikėti, kad laimesi teleloto.  mirksiukas.gif

verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Peršasi mintis, kad geriau pirkti tas, kas nors šiek tiek panašu į norimą būstą ir begyvenant tvarkytis unsure.gif
Turbūt taip ir reiks daryti g.gif
Atsakyti
Na va ir užsimiršo tema wink.gif Aš dabar įvardysiu pliusus gyventi soduose, nes patys rengiamės kraustytis į sodus. O be to turėjom puikų pavyzdį: vyro tėvai pernai atsinaujino sodo namuką- pasistatė namą, ir kai mes nuvažiavom- man labai patiko, susidariau gerą įspūdį apie gyvenimą soduose. Pliusai: gyveni užmiestyje, bet nėra šalia aplink vien tik kaimynų, kurie nuolat gyvena ir turi taikstytis su jais (ir iš viso viena iš priežasčių, kurie išsikrausto iš miesto į užmiesčius, miestelius, kaimus - pavargimas nuo žmonių), retkarčiais apsilanko kaimynai ir tiek, taip pat populiarėja gyventi soduose - tai netoliese yra ir pastoviai gyvenančių. O su laiku manau išsispręs tos problemos dėl elektros, gatvelių apšvietimo ir kt., nes vis daugiau atsikrausto į sodus gyventi ir ateity, mano manymu, sodai įgaus lygias teises gyvenvietėms, miesteliams. Yra galimybė iššipirkti kaimynų sodo sklypus, jei užsimanai.
Norėčiau paklausti tokio dalyko: gal kas pirkote karkasinį sodo namą (iš plokščių, o vidus kažkuo užpldytas). Ir ar tokį namą apsmoka pirkti? Girdėjau, kad jo sienos vaikšto, neatsiperka ir renovuotis tokį namą. ar tai tiesa? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bruno_girl: 05 spalio 2009 - 22:44